Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sayıyla kendine gelmek...

Prawler

Öne çıkan mesajlar

NTV'deki "Neden" programında "Aleviler ve Siyaset"i tartıştık. Açılışta Alevi-Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Turan Eser'e sordum:
"Neden her seçim öncesi 'Sünniler ve Siyaset' değil de 'Aleviler ve Siyaset' tartışılır?"
Eser, rakamlarla yanıtladı bu soruyu...Verdiği rakamlar, tartışmaya yer bırakmayacak kadar net bir tablo sergiliyordu.
Bu rakamları yorumsuz olarak sizlerle paylaşmak istiyorum:
* * *
Türkiye'de kaç okul var?
67 bin...
Kaç hastane var?
1220...
Kaç sağlık ocağı var:
6 bin 300...
Peki kaç cami var?
85 bin...
Her 60 bin kişiye 1 hastane düşerken, 350 kişiye 1 cami düşüyor.
Peki kaç kilise var?
270...
Kaç cemevi var?
100.
* * *
Türkiye'de kaç doktor var?
77 bin...
Peki kaç din görevlisi var?
90 bin...
Türkiye'de her 900 kişiye bir doktor düşerken, her 780 kişiye bir din görevlisi düşüyor.
Eğitim-Sen'e göre Türkiye'nin 200 bin öğretmen açığı var.
* * *
Türkiye'de kaç kütüphane var?
1435...
Almanya'da kaç kütüphane var?
11 bin...
Türkiye'nin kaç kentinde devlet tiyatrosu var?
13...
Kaç kentte kuran kursu var?
81...
Bu kursların toplam sayısı kaç?
3852...
* * *
Türkiye'de 1 opera derneği var; 11 bale, 10 heykel, 18 resim, 18 sinema, 38 tiyatro derneği var.
Peki kaç tane "cami yaptırma derneği" var?
35 bin...
* * *
İçişleri Bakanlığı'nın bütçesi ne kadar?
783 trilyon...
Ulaştırma Bakanlığı'nın?
678 trilyon...
Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'nın?
677 trilyon...
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın?
632 trilyon...
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın?
280 trilyon...
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın?
249 trilyon...
Çevre ve Orman Bakanlığı'nın?
404 trilyon...
Sadece Sünnileri temsil eden Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bütçesi ne kadar?
1.3 katrilyon...
8 bakanlığın bütçesi kadar...
22 üniversitenin toplam bütçesine denk...
* * *
Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinin yıldan yıla büyümesine bakalım:
1997'de 66 trilyon.
1998'de 119...
1999'da 180...
2000'de 270...
2001'de 302...
2002'de 553...
2003'te 771...
2004'te 1 katrilyon...
2005'te 1 katrilyon...
2006'da 1,3 katrilyon...
2007'de 1.7 katrilyon...
* * *
Bir ülke, Diyanet'e, bütün üniversitelerine ayırdığı bütçe kadar pay ayırıyor ve bunu son bir yılda ikiye katlıyorsa, doktordan, öğretmenden fazla imam yetiştiriyorsa, hastane değil cami yaptırıyor, kütüphaneden çok Kuran kursu açıyorsa, o ülkenin durup bir daha düşünmesi gerekmez mi?

Can Dündar/Milliyet
Sosyal ağlarda paylaş

Abii, bale okulu isteyen bale okulu açsın. Ne alakası var şimdi bu rakamlardaki kıyaslamanın. Hayır genel itibariyle söylenmek istenen birşey var yazıda ama ne? Ya da bir hastane açmakla bir camii açmanın maliyeti arasındaki fark nedir neden değinilmemiş bu yazıda, madem rakamlar konuşuyor di mi?

Ha aleviyim diyen insanın devletle bir alıp veremediği varsa yazıda bundan bahsedilsin. Ben de bir yere kadar hak vereyim alevi olmadığım halde.

Nedir? Bu ülkenin çoğunluğu müslüman mı? Müslüman. Bu müslümanların yüzde kaçı alevi vs. Ona göre bir oranlama olsa yazıda altına imza atayım.
Sosyal ağlarda paylaş

Abii, bale okulu isteyen bale okulu açsın. Ne alakası var şimdi bu rakamlardaki kıyaslamanın. Hayır genel itibariyle söylenmek istenen birşey var yazıda ama ne? Ya da bir hastane açmakla bir camii açmanın maliyeti arasındaki fark nedir neden değinilmemiş bu yazıda, madem rakamlar konuşuyor di mi?

Ha aleviyim diyen insanın devletle bir alıp veremediği varsa yazıda bundan bahsedilsin. Ben de bir yere kadar hak vereyim alevi olmadığım halde.

Nedir? Bu ülkenin çoğunluğu müslüman mı? Müslüman. Bu müslümanların yüzde kaçı alevi vs. Ona göre bir oranlama olsa yazıda altına imza atayım.
Huun dan alıntı

Çok güzel bir yazı olmuş gerçekten tebrikler. Görende cami yaptırmayla hastane yaptırmanın maliyeti aynı sanıcak. Muhtemelen hastanedeki 1 MR makinasıyla bir caminin maliyeti aynıdır.
Tabii bu hastaneye gönderilmesi gereken doktor hemşire vs bunlara hiç değinmeyelim.
Huun un dediği gibi, eğer gerçekten söylenmek istenen birşey varsa cümlelerin arkasına saklanılmasın.

[ Mesaj 24 Haziran 2007, Pazar - 20:15 tarihinde, JsH tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

2002'de 553...
2003'te 771...
2004'te 1 katrilyon...
2005'te 1 katrilyon...
2006'da 1,3 katrilyon...
2007'de 1.7 katrilyon...

Not: 3 Kasım 2002 de AKP yüzde 34.28 oy oranı ve 363 milletvekili ile çıktı ve "tek başına iktidar" oldu.

[ Mesaj 24 Haziran 2007, Pazar - 20:19 tarihinde, bLackcha0s tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

mesele camiydi cemeviydi vb.. değil.

ölçüsüne göre yapmak.

Laik bir devletin diyanet işleri başkanlığının bütçesi içişlerinden hazla ise,bir sorun var çünkü bu başkanlık vakıf değil,devletin bir kurumu.

hun'un söylediklerine gelince bale okulu olayına katılıyorum halkımızda bale merakının olmadığı ve kendi öz değerlerimizin daha yüksek olduğunu düşündüğüm için;bence de isteyen açsın bale okulunu.

Ama hastane sayımız az mı?az

Okul sayımız az mı?az

cami çok olsada bunlar az,cami az olsada bunlar az.

artık daha fazla camiiye suan için ihtiyaç yok gibi bu yüzden paranın doğru kullanılması gerek.Ne lazımsa o.Şuan okul lazım paralar okula.ileride cami lazım olur o zamanda paralar camiye...
Sosyal ağlarda paylaş

bir de konulması gereken yere konmayan camiler var.. misal benim evin etrafında sadece 1 cami var..

hızlıca yürüyerek, koşturarak 15dk. da anca gidersin buradan.. caminin önünde millet hep dışarıda kılıyor..

üst sokaklarda ise 15dk yürüme mesafesi kadar kapsama alanına giren bi başka cami de yok..

benim evden koşturarak 7dk olsun diyelim hadi..

toplam daha üstlerde oturan birinin 22dk'lık koşturma yarıçaplı alanı içinde başka cami yok!

aslında adamlar -göz boyamak için sanırım- yaptıklarında camileri dib dibe yapıyorlar sanki.. ihtiyaç ise ikinci bir tercih olabilir.. kotayı da aştılar zaten.. negzel.. ortalama cami başına şu kadar kişi düşüyor da dedirtebiliyorlar kendilerine..

hmm garip bi müslümanlık anlayışı hakim.. sayısı fazla olsun, ama yanyana olsun.. ihtiyaç doğrultusunda yardım yapmak yerine (benim örnekte ihtiyaç cami, yukarıdakiler de okul) kafamıza göre takılalım..

diyeceğim o ki.. nicelik olarak cami sayısı fazla olsa dahi nitelik eksik..

onlardan da hayır gelmiyor, bunu bilesiniz..

okul yaptırma olayına hiç girmedim bile, ironinin debdebeli yanını siz düşünün.. daha bu seviyeden bile, kendi oyun alanlarından bile sorun çıkıyor işte..
Sosyal ağlarda paylaş

İşin içine rakamlar girince ben çok cins ve itici bir adam olurum. Enflasyona oranladınız mı o bütçe rakamlarını? Yok ben yapmadım ama rakam var ya o yüzden. Siyaset şu bu herşey yalan konuşabilir ama rakamlar konuşmamalı. Neyse ben çıkıyorum şimdi evden, gelince yapalım o hesabı.

İlk iki rakamla şöyle bir hesap yaptım gene de.

02-03: 553*30,8/100=165,9 , 165,9+553=718,9

devam edin bi' gelecem ben.

dediğim gibi hepsini yapmadım döt olursam üstüme gelmeyin, maksat rakamlar. siyaset yapmayın bana :P
Sosyal ağlarda paylaş

@huun 1 hastane ıle 1 caminin malıyetı aynı degılse 10 cami ile 1 hastanenın maliyeti belkide aynıdır.ama ucuz diye cami mi yaptıralım sürekli yani o kadar bariz bir hastane sıkıntısı varken?İnsanların ssk koselerınde anası aglıyor.Daha dun gıttım adam sultanbeylıden goztepe ssk ya gelıyor..İhiyaç neyse o yaptırılır.Bazı yerlerde gerekenden cok fazlası var.Sultanbeyli,Ümraniye gibi adım başı cami.Bazı olması gereken yerlerde ise yok evet oralara yapılsın işte.Fakat yurt genelinde bir hastane eksikliği olduğuda gün gibi açık bence..
Sosyal ağlarda paylaş

Dine saygı önemli bir konu bakın, ayrı bir nokta bu ama, ben şahsen müslümanlığa inanmıyorum ve hani ülkenin sıkı müslümanları camiiden yoksun kalmayacak diye SSK köşelerinde sürünmeme sebep olmaya, kendi sosyal haklarımdan mahrum kalmama kimse ikna edemez. Dinayetin bütçesi ne öyle o ya? Madem din içtedir, kalptedir, yürektedir, hayırlı bir iş yapın da evinizde edin duanızı, kendi halkınızın katili olmayın çarçur ettiğiniz paralarla. O bütçenin yarısıyla kaç hayat kurtarılır bilen var mı acaba?
Sosyal ağlarda paylaş

dua ederek kalp ameliyatı yapamazsın.10 tane cami yerine 1 cami 9 hastane yapılsa.açıkta gezen personele iş imkanı doğar.

dua ederek matematik sınavından geçemezsin.10 cami yerine 9 okul 1 cami yatırırsanız ülkedeki bilinçli insan sayısı artar açıkta gezen kadrosuz onca işsiz öğretim üyesi iş sahibi olur istihdam olur ülkede gezen aç sayısı azalır.

bunun sayılarla değil cehalet ve bilinçsizlikle dinini bilmemekle ilgisi var...

[ Mesaj 24 Haziran 2007, Pazar - 21:44 tarihinde, Black_Lupin tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Turkiye devleti maalesef laik degil, sunni musluman bir devlettir. Devlet diyante isleri baskanligi eliyle dini kendi acisindan yorumluyor , camileri aciyor, memur-imam atiyor, okullarda bize zorla sunni islami (kendi yorumlarina gore) ogretiyor ve sunni musluman dini gunlerini tatil yaparak bize kendi dinini ve mezhebini dayatiyor. Simdi birileri diyecek ki bilmemne ulkesinde de zorunlu din dersi var, su ulkede de dini bilmemneler var ama bence durum bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Başka bir forumda aynı konuyu açtım cevaba bakın:

"sen osmanlinin nezaman hangi sebebten oturu cokuse gectigini biliyormusun kocum... dinin ne anlama geldigini hic kimsede cumhuriyet yokken islamiyette halifelerin secimle basa geldigini ... cami sayisi fazlaysa ne olmus yani kocum sen cami sayisinin neden fazla olduguna degil neden digerlerinin az oldugunu sorgula sence camiye medreseye digerlerinden daha cok fon ayrildigi icinmi ??? yoksa baska sebeblermi var :( bi dusun bakam ... "

Midem bulanıyor artık.
Bu kadar sığ olunca insanlar.
Üsluba bak. "Koçum"
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...