Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Quake II vs Quake 4 vs Quake Wars


Bone

Öne çıkan mesajlar

fileplanet sayesinde Quake Wars'ın beta'sını oynama imkanına kavuştum.
download edilirken, quake 4'ü baştan oynadım.

bir quake 2 fanı (hayranı, hastası, delisi) olarak quake 4'ü beğenmemiştim.
tamam, güzel oyun, raven yine şaheser çıkarmış.
hikaye güzel, askerlerle dialoglar ilginç, haritalar mükemmel tasarlanmış.
ancak quake 2'ye göre çok daha farklı bir oyun çıkmış ortaya.
birincisi, quake 1-2-3 serisindeki akıcılık ve hareket bu oyunda yok. biraz da doom 3 motoru kullanmaları nedeni. oyun oldukça karanlık. zıplayıp hoplayıp adrenalin patlaması yaşamak yerine, sakin sakin oturup karanlıklarda yaratık avlıyoruz.
ikincisi, quake serisi her zaman mükemmel motoruyla tanınır. quake 1, quake 2, quake 3 motorlarıyla bir sürü güzel oyun yapılmıştır. ancak raven quake 4'te gidip dandirik doom 3 motoru kullanmış. quake serisi için üzücü durum. gerçi raven motor yapımından ziyade senaryoyla ilgilenen bir firma, yine de quake serisi için daha dişe dokunur bir motor kullanılabilinirdi.
üçüncüsü, stroggların çok değişmiş olması. evet hala robotik tasarımlarını koruyorlar, ancak eski birçok strogg gitmiş, yerine daha doom 3 vari korku tasarımlı yaratıklar gelmiş.

quake 4 için "daha iyi bir quake 2 devam oyunu yapılamazdı" diyemiyeceğim, yine de quake 2 için güzel bir devam oyunuydu.

buna karşın quake wars benim için tam anlamıyla bir hayal kırıklığı oldu.
quake 1-2-3 gibi bir death match bekliyordum ben.
onun yerine karşıma battlefield klonu bir oyun çıktı.
hadi quake 4, quake 2 dünyasını biraz değiştirmişti, quake wars ise tam anlamıyla quake 2 dünyasının içine etmiş.
quake'in gothicliği motikliği kalmamış, stroggs meets american army gibi bir durum çıkmış ortaya.
battlefield 1942 mi desem, battlefield 2 mi desem, battlefield 2142 mi desem... aynı o tarzda amerikan askerlerini koymuşlar oyuna.
id kafayı ea'ya takmış herhalde.
"ben de ea gibi oyun sektörünü ticarete dökecem, battlefield gibi bir oyun çıkartıyım, elimdeki strogg temasının cılkını çıkartıyım, hatta multi oyunlara reklam panoları yerleştiriyim, tam olsun" düşüncesiyle hareket ettiğini sanıyorum.
quake 4'te çok güzel squad zırhları vardı. strogglar da epey çeşitlenmişti.
burda niye bu kadar kıstırmışlar oyunu, onu anlamadım. tek tip amerika askeri, tek tip strogg askeri, tuhaf bir kombinasyon yapmışlar.
mesela bu tarzda battlefront vardı, droid ordusunda farklı boyda ve çeşitte droidleri komuta edebiliyorduk. benzerini bu oyunda da yapabilirlerdi. berserker, gladiator, gunner, strogg marine, strogg tactical transfer, light tank, enforcer, light guard gibi hali hazırda çeşitler var.
harvester görebilmek isterdim mesela.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

anlattıklarına katılıyorum q2 fanı olarak halen makınemde yuklu
q4 beklentılerı veremedı haklısın q2 oynayınca daha belırgınlesıyor
qw yıde merak edıyordum sen acıklamıssın bu uzucu tabı bır oyun tıcarı kazanc olarak cıktıgında kalıte dusuyor bunuda cok guzel acıklamıssın
ne dıyelım zaman para kazanma devrı herkez cebının dolmasına bakıyor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

quake 2 mükemmel bir oyundu hem single hem multi çok hoştu. quake 4 için aynı şeyleri söylemek çok zor gerçekten. single senaryoda bile felaket sıkılmıştım sırf quake 4 olduğu için bitirdim. gerçi bunda doom 3 ün de etkisi var. birbirlerine bayağı benziyorlar malum doom 3 motoru. gerçi şöyle de bir şey var. doom 3 ü de sırf doom 3 olduğu bitirmiştim. ilk 1 saatinde oha olmuştum ama sora baydı bayağı. aynı durum fear da da olmuştu.

konu biraz sapacak ama half life 2 gibi ulem keşke bitmese daha diyerek oynadığım fps sayısı ... hmmm yok velle. uzun zamandır yok....
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...