Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tobb ekonomi ve teknoloji universitesi

Predator

Öne çıkan mesajlar

Burda okuyan insan var mıdır paticikte ? Hemen hemen burslu makineyi tutturuyorum da bana bilgi verebilcek insan arıyorum. İnsanları nasıldır ? Eğitimi nasıldır ? Olanakları nasıldır ? Mezun olanlar iş buluyor mu? Ankara'nın neresindedir ? Bu tip bilgileri verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler

[ Mesaj 17 Temmuz 2007, Salı - 15:17 tarihinde, Predator tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

eğitim düzeyinin çok iyi olduğunu duydum, ilk mezunlarını vermemişti henüz sanırsam. iş olanakları da tobb'nin sayesinde bayağı iyi. geçen dönem 64 ikinci sınıf öğrencisini işletmelere yerleştirmiş 3.5 aylığına. geçen yıl öss de ilk 100 den 9 kişi tercih etmiş, ilk 1000den 63.
Sosyal ağlarda paylaş

abim iktisatta okuyor burslu tobbda ona göre bir şeyler diyeyim.
ankara söğütözünde aşti civarlarında bi yerde işte üniversite.
eğitim olarak zorlayıcı bir eğitimi var,kampüs olayı 0,onu unut,olanakları ama gayet iyi,iş imkanı da gayet iyi,daha fazla bir şey gerekiyorsa onla irtibata geçirebilirim seni.
Sosyal ağlarda paylaş

insanları her üniversitede olduğu gibi çeşit çeşittir. ancak küçük bir kampüsü ( hatta binası sadece ) olduğundan ve yemek yiyebileğin 2 adet cafe restorantı bulunduğundan çok fazla lüzumlu lüzumsuz insanla tanışmak görüşmek zorunda kalıyosun. kızların yarıya yakını tahmin edebileceğin gibi tikky diye tabir ettiğimiz cinsten. diğer yarısı çeşitli. erkeklerde ciks tayfa bol. vitrinde onlar göze çarpıyo. sonra ülkücü gençlik var. bir de büyük kısmı ortalarda gözükmeyen cemaatçiler var. sosyal yapısı bu üniversitenin. ekonomik olarak bakarsak cafeler genelde bahçelideki en fiyatlı kafalerden geri kalmamamasına rağmen kalitesi o kadar da iyi değil. ben 2 senedir okuyorum son dönem yemek yemeği kesmiştim okulda. zaten fiyatlar yüzünden de bi iki kere toplu boykota gidildi öğrenciler tarafından. ancak yemek firmaları okula bağlı değil özel olduğundan sonuç sıfır.

eğitimi hazırlıktaki ingilizce eğitimi dışında iyi. 2 sene önce girdimi ben okula. ilk sene hazırlıkta kaldım. ikinci sene de ilk dönem devamdan kaldım. devamdan kaldığım için katkı parası olan 200 ytlyi alamadım. sonra dışardan TOEFL a girdim ve geçtim. TOEFLdan hazırlığı geçme notu olarak 61 isteniyor. şöyle bişey var ki haırlıkta verilen eğitimi programı gerçketen berbat. ben 2. sene en iyi hazırlık hocasına denk geldim ondan biraz bişeyler kaptım da geçtim. neyse. bölümdeki eğitim gerçekten iyi. çünkü alanında Türkiye'deki en iyi eğitim kadrolarına sahip. mühendisler özellikle öve öve bitiremiyorlar.(işletmeyim ben) sitesine filan girdiysen gördüğün şey hocalar arasında pek fazla prof yok. geneli doçent ama doçentlerin başındaki proflar alanının en iyileri gerçekten. mesela endüstrinin bölüm başkanının kariyerini bi okumanı tavsiye ederim. okul küçük olduğundan ben bile tanıştım adamla bir şekilde vizyonu da çok sağlam bir adam kendisi.

Şimdi iş bulma mevzuusu şöyle. Eğer mühendislik seçersen kesin iş bulusun diyorum ben. Daha okul mezun vermedi kanıtın ne dersen, gözlemlediğim kadarıyla, 4 senede yaptırılan toplam 12 aylık staj başta olmak üzere derslerde teoriye verilen önem (ev arkadaşım ele mühendisiydi ordan biliyorum ) ve okulun zaten kuruluş amacının üniversite sanayi iş birliğini sağlama olması, iş bulma konusunda bana garanti verdirtir. Zaten okulun yurt dışında diğer üniversitelerle imzaladığı anlaşmaların büyük çoğunlu mühendislik üzerine. Staj programlarında da çok kaliteli yerler var.

İktisadi ve idari bilimler fakültesi biraz arka planda kalıyor gibi gözükse de hocaları bildiğimden en az mühendislikler kadar kaliteli olduğunu söyleyebilirim.

şimdi ben övdüm okulu bu kadar sen yazarsın sonra gelirsin okula ve bi dolu sorun olduğunu görürsün. o yüzden onları da yazayım ki bilerek gel, bana da küfretme.
Bi kere yurdu yok okulun ya özel bi yurt ayarlıcaksın, ya da evde kalacaksın. özel yurt fiyatları 550 750 Ytl arası. okul bunun 500 ytlsini vericek galiba bu sene. eve çıkan öğrencilere de 250 ytl yardım parası veriliyor. bu burs para mevzularını biliyosundur zaten.
Kampüs küçük. pardon küçük değil yok. ortada bi bahçe var orda yakalmbaç oynuyoruz. işin espirisi tabi bu ama gerçekten bi odtü bi bilken bi anadolu ile kıyaslanmayacak kadar küçük bir kampüsümüz var. gezeyim dolaşayım olayı sıfır yani. ya dersliğe gitcen ya kütüphaneye gitcen ( ki kütüphanesi sessiz ve ders çalışmak için idealdir. kalabalık olmaz çünkü büyük kesim cafede oturuyor) ya da Nar cafemiz var orda zaman öldürcen. diğer restoranda ev yemekleri, tabildot filan el yakar. çok sarma derim yani.
okula geldiğinde geçen senelerden hazırlık hakkında filan çok rivayetler duyarsın. bursu kesilen öğrenciler var. okul bursu kestirmeye yönelik bi politika izliyor diyenler filan var. şimdi benim görüşümü sorarsan eğer senelik 2.50 not ortalaması isteniyor 4.00 üzerinden. elektronikte mesela çan eğrisi yapmadılar geçen sene 10 kişi ye yakını üst sınıflarla beraber bursunu kaybetti. şimdi buraya kadar bakarsak okulun bi pislik yaptığını düşünebiliriz. çok detaya girdik toparliyim hemen. okul bu noktada bursunu kaybeden öğrenvilere çok iyi imkanlar sundu tekrar bursunu kazanmaları için ama kurtaramayanlar oldu. e öğrenci adam tabi olacak o kadar. benim fikrim okulun burs konusunda kötü bir niyeti olmadığı ama madem geleceksin buraya şunu bil de gel. eğitimi zor bi okul adamı zorlar gerçekten de. geleyim yayayım ünide filan diyosan yaydırmıyolar kesinlikle.

son olarak okul daha 5 senesini bile doldurmadı. pek tabii bi sürü eksiği olacak. ben 3. senesinde okula giren biri olarak başta çok şikayet ettim ama yeni bi okul olduğunun elinde sonunda farkına varıyosun ve şu an okulun eğitim yapısından tut idari yapısına kadar her şeyde öğrenciler söz sahibi olmaya başlıyor ve bi kaç sene içerisinde öğrencilerle beraber daha güzel yaşanabilir bir yer halina getirecez işallah. okulla ilgili genel şeyler bunlar. daha özel şeyler sormak istersen burdan veya özelden her türlü yardımcı olurum.
Sosyal ağlarda paylaş

fede çok güzel açıklamış etmiş tebrik ediyorum. Olay birazda senin üniversiteden ne beklediğindir bence. Her üniversitede okuyan insan kendi üniversitesini her zaman çekiştirir kötüler busu kötü şusu kötü niye bu yok niye şu yok diye. Bizim tobb da yaptığımızda bu. Ne diyeyim fede iyi kotü yönlerini anlatmış çok güzel bi şekilde bunları dikkate alarak diğer üniversitelerle karşılaştır ve öle kararını ver derim.

Ben endüstri mühendisliğinde okuyorum tobb da kendi bölümümden çok memnunum. zaten bölümlerde pek bi sorun yok gibi geliyor bana. makinanın hocaları da bence yeterince iyi makinacı arkadaşlar çok fazla yakınmıyor. genel yönetim biraz sıkıntılı lise gibi yönetmeye çalışıyolar kimi zaman. lise müdürü gibi rektörümüz her yerden bitiyor anlamıyosun bi bakıyosun derse girmiş derse karışıyo.

Neyse bende karıştırmıyım iice. Herhangi bi ihtiyacın veya sorunun olursa ozelden burdan yardımcı olmaya çalışırız. foruma her zaman bakamıyorum o yüzden hmn cevap veremeyebilirim ama fede daha kısa vakitte cevap verebilir.

[ Mesaj 21 Temmuz 2007, Cumartesi - 03:41 tarihinde, Deccale tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...