Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tommy'ye hayır!

Prawler

Öne çıkan mesajlar

Yuh diyorum ilk posttaki olaya. Adamlar hem kol gibi fiyat koyuyo -ki bu fiyatı ne kadar hakediyo bilmiyorum, kaliteli olduğunu duydum ama hiç almamıştım- ondan sonra hatalı olsun ya da olmasın (müşteriyi memnun etmek amaçlı olsun) değiştirmiyolar ürünü....

Zamanında Boyner yerine Çarşı varken aldığım superstar basket ayakkabısının burnu açıldı (bilen bilir eblek bi tasarımı var işte o poliüretan malzeme ayakkabının burnunu kaplıyo falan). Ben de götürdüm Çarşıya. Sonra öğrendim ki fatura gerekiyomuş, yoktu yanımda. Arkadaşla naapsak diye düşünürken arka kapılardan birine daldık, ofislerden birine girdik :) dedik böyle böyle, "ayakkabı daha 1 aylık (6 ay olmuştu) ama burnu açıldı." diye. Fatura istediler önce, biz de dedik "Kredi kartıyla almıştık onun numarasını versek olmaz mı?" Aradım babamı, verdim numarayı, gördük kaydı bilgisayarda. Tamam dedi kadın aldı. 2 hafta sonra ayakkabının hatalı olduğunu sölediler, ama ellerinde numara yoktu o yüzden çek gibi bişey verdiler çarşı mağazalarında geçen... Ben de gittim başka marka bi ayakkabı aldım. Bu kadar esnek olduğuna ben de şaşırdım. Ama bu tommynin yaptığı çok afedersiniz hibinelık...

[ Mesaj 24 Haziran 2007, Pazar - 13:39 tarihinde, Mr_Hand tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Ayakkabınıın önü açılması ile ,
ayakkabıyı küçük alıp ondan sonra ayağımı vurdu bu böhüü demek farklı şeyler.

Yıllardır bişr sürü ayakkabı alır annemler ayağını vurduğunda geri götürmeyi denediğini görmedim.
Adam gibi alsaydın kardeşim.
Banane zorla küçük numaramı sattım sana ?
Ayakkabının bir yerimi yırtıldı 3 günde yok...
eee banane :)
kusura bakmayında ayakkabı seçmeyi bilmeyip sonra orayı burayı suçlamayın
Sosyal ağlarda paylaş

Geçen yaz sonu okula dönerken deli gibi sıcak tutan bir mont aldım ve hiç bir şekilde sorun yaşamadığım kış boyunca. Yeni gibi duruyor hala.

Markası LCW, fiyatı 40 YTL

İki sene önce bir spor ayakkabı aldım, indirimdeydi, yaz ayında aldığım ve ayakkabının açılana, ayağımın şeklini alana kadar ayaklarım pişti resmen ama ilk ayın sonundan itibaren yaz kış aynı ayakkabıyı giydim. İçi eskidi ayakkabının ama dışı hala tank gibi.

Markası Nike, fiyatı 95 YTL

Beş sene önce bir t-shirt aldım. Fiyatı fazla gelse de zorunluluktan almıştım. Levi's 'di sanırım markası. Hala giyiyorum.

Fiyatı 40 YTL

Yine 5 sene önce bir bot ve bir spor ayakkabı almıştım. İkisi de Kinetix. Botu 4 sene, spor ayakkabıyı 3 sene giydim.

Öyle çok eşyası olan ve üstüne düşen biri değilim. O yüzden aldığım şeyi sürekli olarak giyerim, dağ taş acımam hor kullanırım ve hepsinden öte çok ama çok fazla terlerim. Sıkça yıkanırlar.

Şimdi durum böyleyken sormadan edemicem. Bir t-shirt'e 100 YTL istemek nedir ? Kot pantolona 100 YTL, ayakkabıya 200-250 lira fiyat biçmek nedir ?

Gerçi tikkicanlar sağolsun aç kalmıyor bu firmalar.

Ha bu arada yine 2 sene önce İstanbul Kadıköy'de ki pazardan aldığım t-shirt'leri de hala giyiyorum. 5'er YTL idi onlarda.

[ Mesaj 24 Haziran 2007, Pazar - 18:59 tarihinde, Zopik tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ya giyinmek bi zevktir hayattan alınacka ayrı bi tattır seven kişi özenir çaba gösterir ve baskasından önce kendisi için güzel giyinir aynaya baktıgında mutlu olur . giyinmek kendini ifade etmenin bir şeklidir.
pek tabiiki acaip uygun fiyatlara üsütne basıan giyecek şeyler alabilirsn senelerce giyebilirsn 100 milyona aldıgın tshirt de aynıdır bu acıdan 20 milyona aldıgın da. hepsi iş görür.
ama niyetin sadece üstüne başına bişiler giymek değil de gerçekten şık olmak kendini güzel ifade etmek bi eyrde dikakt çekmek görenler tarafından takdir toplamak göze ve duygulara hitap etmekse 100 milyona aldıgın t-shirt daha başarılı olabilir. Olabilir diorm cunku mesele marka giymek değildir. 200 milyon verip acaip rüküş bişi alabilirsn ve ya bi sürü apra veirp bi sürü güzel şey alıp birbirine uyduramayabilirsn gene bi boka benzemez. bu bi eyrde bi yetenek bi yaratıcılıktır.
Bundan dolayı ben su kadara bunu aldım bu kadar onu aldm seneledir giyiyorm siz cok apra veriosunuz enayisiniz demek cok sacma. Moda yaşama renk katan güzel bişidir parayla ölçülen kumas parcalarından ziyade.
Yannıs anlamayın ben arkadasın deyimiyle 'tikkycan' değilim ikinci el mağazasından da alışveriş yapıyorum topmanden de tommyden de önemli olan şık olmak.
Tommy konusunda prawler a katılıorm ben de cok fazla sorun yasadım mümkün oldugunca az alışveriş ediyorum fakat kazakları ve gömlekleri gerçekten çok şık ve daha önemlisi gerçekten çok ama çok kaliteli.

şu marka böle kötü böle pahalı ah tikkycanlar onlara para yedirio die yorum yapmak da gerçekten oldukca aptalca bence. ben de kadıköyde taksimde grup tshirtleri ile dolaşan simsiyah giyinmiş üstü başı pislk içindeki wannabe-çapulcu gençlere götümle gülüorm ama yüzlerien vurup onları üzmüorm.
anlamadığımız şeyler konusunda konusmayalm
Bunun neden porsche alıosn şahin de araba 4 tekerliği var yazık diil mi parana demekten pek bi farkı yok.
eleştirel olucam die asi görüncem die sacmalamayalım
Sosyal ağlarda paylaş

benim ayaklarım pek çok ayakkabıda su toplar. hem sırf lastik hemde incecik tabanlı ayakkabılarda ayağım direk su toplar bu yüzdende bu tip ayakkabıları tercih etmem bu tip ayakkabıları tercih edip ayaklarım su topladığında bilirimki bu ayakkabının hatası değil ayağımın hatası.

konforsuz ayakkabı kusurlu ayakkabı değildir onu yeterince denemeden alan kullanıcı kusurludur.

ama çok önemli bi nokta varki ayakkabıdanmı sendenmi diye çözmek için; sorun 2 ayağındadamı var yoksa tek ayağındamı?

tek ayağındaysa ayakkabıya suç atman zaten imkansızlaşır.
Sosyal ağlarda paylaş

hmm öncelikle teşbihte hata olmasa dahi birebir örten olmadığını belirtmek lazım sanıyorum.. hakeza porsche ile şahinin arasında dört tekerden çok daha fazla fark var iken (bkz. motor, güvenlik, şasi, konfor etc.) tekstil ürünleri arasındaki tek fark markaları ve dizaynlarıdır. Bilakis bu tekstil ürünü dediğimiz şeylerin büyük bir kısmı aynı fabrikalarda üretilmekte ve aynı kalitede yapılmaktadırlar.. Amma ve lakin ben Porsche üreten veya ne biliyim Maserati üretimi yapan bir fabrika göremedim Türkiye'de henüz. Tommy ve benzeri firmaların üretimleri ise Tunus, Mısır ve Türkiye gibi ülkelerde yapılmaktadır.

Gelelim dizayna, heh o konu da muallakta.. Çünkü gömlek dediğimiz şey iki kolu olan ve önden bağlanan bi zımbırtıdır, türleri öyle inanılmaz farklar yaratmaz.. Yaratmaz-da üretim maliyeti 10ytl olan (olmayan) bir ürüne 100lerce ytl fiyat biçilir..

Biz buna marka değeri diyoruz..

Altını çizmekte fayda var.. markasız bir t-shirt ile aynı kalitede bir markalı t-shirt arasında marka harici bir fark yok iken, Porsche ile sıradan bir binek otomobili arasında deli gibi fark vardır.. Kısaca Porsche'ye biçilen fiyat makul iken, diğerinde marka kriterine fiyat biçersiniz, ödersiniz hepsi bu..

ha ekonomik olarak karşılayacak gücünüz vardır.. karşılarsınız beni ilgilendirmez.. Ancak "ben marka kullanıyorum ve markaya laf edilmiş" deyip savunucam diye saçmalamayalım.. Basit bi fiyat analizi yapmış Zopik sadece..

Hmm son olarak siyah rengi çok severim, siyah giyerim, bütün dolabım simsiyah (hemen hemen yani) yatağım falan da simsiyah.. Her ne kadar üstüm başım pislik içinde olmasa dahi size göre sanırım "wannabe-çapulcu" oluyorum..

garip olan bir yandan marka giydiği için tikkycan kategorisine sokulan ve sınıflandırmaya karşı bir altmetini olan metinden sonra -hastalıklı bi alegori sanırım- gidip karşı tarafı sınıflandırmak..

Prawler'ın sorunu için ise şikayetimvar.com uygun bir şikayet yeri de olabilirmiş, ancak zati olayı tüketici mahkemesine götürmüşler sanırım..
,
bu gibi durumlarda masrafları devlet karşılar diye biliyorum, bilir kişi falan masrafı falan işte.. kısa sürede sonuçlanması lazım
Sosyal ağlarda paylaş

Abovvv ne laflar yemişim durup dururkene.

Öncelikle kesinlikle yanlış yaptığınız bir noktayı göstererek başlayalım. Ben bu konuyu açanın ya da konu hakkında görüş belirtenlerin düşüncelerinden herhangi birine cevap verebilirim. Adam akıllı cümlelerle yazdığım takdirde -ki öyle yaptığıma inanıyorum- anlatmaya çalıştığım şeyi doğru düzgün anlamak ve buna göre kime söylendiğine, daha doğrusu size söylenip söylenmediğine karar vermek sizin işiniz. Prawler sana diyorum, DeamoN sen de oku sana da dokundurdum gibi birşey demem gerekmiyor. Zira üstüne alınan Prawler'a da sana demiyorum demişim.

Şimdi, evet giyim bir zevktir. Kesinlikle katılıyorum. Fakat gelin görün ki yanlış yaptığınız başka bir nokta benim sırf giymek için aldığım kanısına kapılmanız. Hayır efendim sizin zevkiniz olduğu kadar benimki de var. İstemediğim, beğenmediğim şeyleri ben de giymem. Alırken de hoşuma giden şeyleri alırım.

Şimdi -daha önce de belirttiğim- asıl noktaya gelelim. Çok aykırı ve çok zor bulunan - ya da sadece Tommy'de bulunan- bir zevkiniz varsa bilemem fakat yazdığınız gibi 2. elciden bile alırım diyorsanız alternatifiniz çok. Üstelik bunlar gayet kaliteli alternatifler. Pazar t-shirt'ü ile marka t-shirt'ü ayıran tek şeyin marka olduğunu düşünmüyorum, aynı zamanda bir kalite de mevcut fakat bu kalite bir t-shirt için kesinlikle 100 lira etmiyor. Ha şıklık diyorsunuz, Tommy'nin t-shirt'lerini gömleklerini ben de gördüm ve abarttığınız şıklığı göremedim ne yazıkki.

Ve tekrar diyorum ki; madem önemli olan görünüşünüz, suratınıza bile bakmayan, ayıplı mal aldığınızda ya da memnun kalmadığınızda sizi zor durumda bırakan bir yere gitmeyin. Aynı kalitede, sizi tatmin edecek kadar zevk sahibi ürünlere sahip uygun fiyatlı alternatiflere yönelin.
Sosyal ağlarda paylaş

Gelelim dizayna, heh o konu da muallakta.. Çünkü gömlek dediğimiz şey iki kolu olan ve önden bağlanan bi zımbırtıdır, türleri öyle inanılmaz farklar yaratmaz...

...

zopik senin mesajına gelirsek:

dediklerinde çoğu noktada haklısın hatta son mesajında bana dokunan bişi yok
ama önceki mesajında tikkycanlar para yediriolar diye başlayan bölüm gercekten cok saçmaydı kusura bakma ama.

bu arada arkadaşlar inalta belirtiorm 100 milyonlk tshirtle 20 milynluk arasında dünya kadar kalite farkı wardır onu geçtim estetik fark çogunlukla akıl ermez boyuttadır he ama 100 milynlukla 50 milynluk arasında genelde bi fark yoktur orda gercekten 100lük olanın cok über olması lzmdır ki genelde öyle bişi olmaz
oldugu zaman da alınır gücünüz yetiyorsa.
ayrıca tommynin gercekten cok basarılı kazak ve gömlekler yapabiliyor her sezon takriben 1 2 tane yakalıorm ben
Sosyal ağlarda paylaş

sanırım konu gereksiz bi yere gidio onu farkettm
tommy x ve ya y diil mevzu aslında.
ben şu mantığa ve bu mantıkta karşıyım çünkü anlamadıgın bi konuda yorum yapmıs olmak die buna denir işte:

Gelelim dizayna, heh o konu da muallakta.. Çünkü gömlek dediğimiz şey iki kolu olan ve önden bağlanan bi zımbırtıdır, türleri öyle inanılmaz farklar yaratmaz...

maalesef öle bişi diildir gömlek.
tabi spor yapmıosan kilona dikkat etmiosan ne giysen ykısmaz ondan fazla para vermenin manası yok ki sanmıorm öle bi insan oldugunu.
ama vücut ölçüleri normal spor yapan bi insan kaliteli dizaynı başarılı bi gömleği üstüne giyip aynaya bakınca farkı anlar. bi duruşu olur.
anlatmaya calıstıgım bu bi gömlek önden baglanan bi kuams aorcası diildir ayakkabı ayagını korumak için giydigin bişi diildir bi tshirt kısa kollu bi kumas parcası diildir
böle düşünüosanız ztn giyimle alakanız minimumdur ve yorum yapmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaa bence sen giyim kuşam konusunda hiçbirşey bilmiyorsun bildiklerinin hepside yanlış.

T-Shirtler arasında bile dizayn dan farklı olarak çok farklıklar vardir.bunlar kumaş kalitesi,boya kalitesi gibi bi kaç tane daha farklılıklar var.pazardan aldigin bi tshirtin rengi 2 kere yıka solar ama bi lacoste tshirti 2 sene 5 sene yıka solmaz.

böyle bilir kişi gibi dir li dır lı konuşmasan iyi edersin çünkü bir gömlegin ne gibi kalite farkları olabilcegini bilmiyorsun.Kalitesiz textil ürünleri pamuklanır rengi atar yirtilir.kaliteli bir gömlek vücuduna iyi otururken bir pazar malı kendini hemen belli eder.

said:
"Ancak "ben marka kullanıyorum ve markaya laf edilmiş" deyip savunucam diye saçmalamayalım.. Basit bi fiyat analizi yapmış Zopik sadece.. "

baştan sona saçmalamış olan sensin.ne kadar marka degeri var üstünde beyazkırmızı logosu var diye üstüne kar katıyorsa genede o ürünün kalitesi de bellidir.belki 50 milyon olucakken 100 milyon olmuştur fiyati .Bence bilmedigin konular hakkında fazla yorum yapma.

[ Mesaj 25 Haziran 2007, Pazartesi - 01:47 tarihinde, newdonis tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 25 Haziran 2007, Pazartesi - 01:47 tarihinde, newdonis tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...