Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ÖSS ve doping

paspatur

Öne çıkan mesajlar

abicim burayı okuyan 17-18 yaşında insanlar var gözünü seviyim SAKIN ha saçma saçma işler yapmayın yukardaki arkadaş uyuşturucu muamelesi yapmayın demiş saydığın yan etkiler zaten uyuşturucunun yan etkileri , genç insanları "cool" şeylermiş gibi görebilirler bunları her türlü uyuşturucu - sigara dahil kullanmayın kardeşim yapmayın etmeyin..
Sosyal ağlarda paylaş

o diil de bu topic'i okuyunca mantıklı geldi ya böle ne biliim dikkatimi toplamamı sağlicak bi ilaç ya da çok uyumamı engellicek bişiler kullansam ii olcak galiba...

Bu arada bu uyarıcı ilaçlar için bağımlılık yapıyo diyen arkadaşlar bilmeden konusmasınlar nitekim depresanlar için de herkes mutluluk hapı, bağımlılık yapar falan dio ama öle bişii yok...
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten tartışma boş. Böyle bir destek almak isteyen insanın, böyle bir desteği alabilmesi için psikiyatriste reçete yazdırması gerekiyor, psikiyatristin de böyle bir reçete yazması için önce ikna olması lazım. Zaten profesyonellerin kontrolünde olduğu için bu da kimse uyuşturucu bağımlısı, requiem for a dream kahramanı falan olmaz öyle. Boşuna gaz yapılıyor sanki.
Sosyal ağlarda paylaş

pasapatur, dopingden bahsetmiyorum önceki mesajlarımı okursan ritalin ve concerta isimli konsantrasyon ilaçlarından bahsettim, birileri de "legal crack, uyuşturucu, çıldırırsınız kafayı yersiniz, hayatta kullanmayın bi denerseniz üç saat sonra titrersiniz ağlarsınız sokaklara düşer kötü yollarda sürünürsünüz" tepkileri verdi.
Ben de diyorum ki, concerta da ritalin de psikiyatrist reçete yazmadan alınamayan ilaçlar, psikiyatristler de bu işin uzmanları, profesyonelleri, e onlara danışamadan bu ilaçlar kullanılamayacağına göre, boşuna polemik yaratmaya gerek yok, uzman kişi reçeteyi yazıyorsa bir bildiği vardır, değil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Kafanın lçi boşa ne doping universite kazandırır ne de başka bişi. Ayrıca yan etkisinden etkilenme riskiniz var her ilaçtan yani 10 kere kullanırsın bişi olmaz ama univ sınavı günü stressle birleşince bi alerji yapar delirirsin falan. Kısacası kimyasallara bulaşmayın gerçekten rahatsız değilseniz.
Sosyal ağlarda paylaş

absolut +1. bir de ben bu dikkat yogunlastirma olayini anlayamam. ilac ya dikkatimi yanimda oturan hiyarin saatinin tiktakina yada karsimdaki kizin sutyen izlerine yogunlastirirsa ne olacak. sinirden bitiririm kendimi. en guzeli calismak, sinavin onemli oldugunu bilincinde olarak, sakin bir sekilde dusunebilmek.
Sosyal ağlarda paylaş

@paspatur, mesajlarindan ben tek bi sonuc cikardim, sanirim her hapin uyusturucu oldugu yonunde bir gorusun var. Bu pek dogru degil. Yan etkilerinin uyusturucuyla pek alakasi yok. Uyusturucu kalici sorunlar yaratabilir (daha onceden konusu vardi bunun, anlatmistim ama pati yonetimi "bilgilenme"yi "tesvik etmek" olarak algiladigi icin silindi). Bu haplarin yaratacagi sorun o kadar buyuk degil en azindan. Ayrica diger bi arkadasin da dedigi gibi recetesiz satilmaz bu ilaclar. Kurtardigi kadar batirabilir de ancak uyuyana kadar devam eder... 12 saat araliksiz tum islerinizi bitirirsiniz, sonra cordiseps alip 20 saat uyku uyursunuz, kaltiktan sonra 5 saat boyunca siselerce su icersiniz, bol bol tuvalete gidip 7 saat sonrasinda eski halinize gelirsiniz. Ama tabi herkeste ayni etkiyi gostermiyolar, bu konuda haklisin, beni dogrudan yataga suruklemisti, araliksiz 15 saat uyumustum (7 8 saatten fazla uyumam) ve kalktigimda hic olmadigim kadar iyi hissediyodum kendimi. Amma velakin bitirmem gereken proje yarim kalmisti :).
Kisacasi kumar gibi bi sey; ya isinizi harbi harbi yapiyosunuz ya da hic yapamiyosunuz... Bu nedenle OSS'de kullanmaya degmez.

[ Mesaj 25 Haziran 2007, Pazartesi - 18:58 tarihinde, riglous tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...