Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ekran kartim 140 dereceye cikti hobarey!

Sylian

Öne çıkan mesajlar

Oblivion'u 10-15dk oynadiktan sonra ekran kartim nasil oluyorsa 140 dereceye(Celsius) cikiyor ve kendi kendini yavaslatiyor.

Gozumun karaligindan midir nedir biraz beklesin 140 derece ne olacak dedim, sonucta ortada buyuk bir mantik hatasi vardi.
Neyse ne kadar beklettiysem de tahmin ettigim gibi ne kart ne de bilgisayarin icindeki kablolar yandi.

Anladigim kadariyla ya fan'da ya da software'de bir sorun var. Sizce ne yapmaliyim? Software ya da hardware problemi olup olmadigini nasil anlayabilirim? Ne yazik ki garantisi 1-2 ay once bitti o yuzden tutup bir de tamirciye yuklu bir miktar para vermek istemiyorum olmassa yeni fan mi alsam =S

Kafayi yiyecegim acayip bir sorun var fakat cozemiyorum bakin burada ss cektim normalde hic bir 3d application calismiyor sadece bildigimiz windows acik ve kart 76 derece!(Oha)

Tam ekonomik sikintida oldugum donemde vurdu sakin yeni ekran karti al demeyin =(

P.S: Normalde oblivion'u takir takir calistiriyordu hem de hic bir overheating sorunu vermeden ama bu sorun yaklasik 1.5 hafta once cikti =S

[ Mesaj 23 Haziran 2007, Cumartesi - 01:42 tarihinde, Sylian tarafından güncellenmiştir ]

Sosyal ağlarda paylaş

ohaa,ekran kartin nedir bende benim x1900gt oyunlarda 90+ derecelere geliyor diyo tırsıyodum:)),gerçi bende o derecelerde hiçbir takılma olmadan oyunlari oynuyorum ama tırsarak^^,ama 140 derecede höh yani bence büyük ihtimal software da sorun var hiç bi kartın 140 derecede çalışabileceğini sanmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Kasanın üstüne plastik bir saklama kabı koy.. içi buz dolu olsun.. ağzına kadar değil tabi.. yarısını biraz geçsin.. en azından bi kaç derece soğutur, dışarıdan dışarıdan.. tabi kasayı açıp içine vantilator tutmayı da deneyebilirsin.

aklıma daha başka ucuz bi yol gelmedi!
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm buyuk ihtimalle fan'da sorun var harbiden kart 140 dereceye cikmis o.O nvidia'a mail attim zaten o kart'i 145'e kadar test ettik diyorlar. Velhasil halen kart calisiyor fan'i epey oynattim ama tam yerine oturtmayi beceremedim su an 50derece'de duruyor bugun artik bilgisayarciya gotururum.

Neyse bir daha ekran karti alirsam nvidia'dan sasmam 140 derece ne be ohannes
Sosyal ağlarda paylaş

eve geldim ve hem cpu hemde ekran kartının fanları bi güsel temizledim. bekleme anındaki 65 derece olan ekran kartı şu an 47 derece civarı 55 derece olan işlemci 45 derece civarlarında. fanların içinden çıkan pisliği görseniz şaşırırsınız.

kısacası fanlarınızı temizleyin. özellikle heatsink üzerindeki kirleri metalde kendinizi görene kadar temizleyin :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...