Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askerlik olayı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
şimdi ben 83 lüyüm. i.ü iktisat fakültesindeym ve 3 üncü sınıftayım yani seneye bitiyor. bittikten sonra beni hemen askere mi alcaklar. kimi 1 sene uzatabiliyosun kimi 3 sene dedi,

hayır sormamın sebebi ben bir daha sınava girmek istiyorum ,okul seneye bitince 1 sene çalışıp öbür sene tekrar öss ye girmek istiyorm (yani iki sene sonra). 2 üniv okuyamazsın birini bitirince askerliğini yapıp sonra tekrar yeni bi ünive girebilirsin diyenlerde oldu.

şimdi buna biri bir açıklık getirebilir mi?
Mesaj tarihi:
Okul bitince 2 sene tecil ettirebiliyorsun.

Bitmeyecek gibi olursada kendin ayrılırsan okuldan yine 2 sene tecil ettirebiliyorsun.

Bu 2 sene içinde tekrar sınava girip yeniden üniye kayıt olursan gayet yine tecil ediyorlar.

Yaş 29 olunca Okul falan dinlemiyorlar Götürüyorlar ama.

Sadece okulun bitmişse master-doktora vs gibi bişiler yapıyorsan almıyorlar 29dan sonra.
Mesaj tarihi:
ya benim kuzen 32 sindemi 33 ündemi mi ne gitti :) üstelik ilk ünivdena tıldı sonra yine sınava girdi başkasını kazandı sonra af çıktı onu bıraktı geri döndü felan falan 31-32 sinde anca bitirdi okulu :)
Mesaj tarihi:
Valla geciktirmeyin arkadaşlar eninde sonunda gideceksiniz.En yakın arkadaşımın ablası evlendi.Enişte 29 yaşında 3 sene önce evlendiler.Bu sene bi çocuğu oldu eylülde askere gidiyor düşünün zorluğunu.
Mesaj tarihi:
askerliği geç yaşta yapmayın derim. direk yapıp kurtulun. ayrıca kısa dönem bile yapsanız askerliği normal erle bir tutulmazsınız. size saygı duyarlar, yapacağınız işte daha doğru düzgün olur.

asteğmenliği sadece işi hazırda olmayanlara öneririm. öyle düşündüğünüz gibi subaylık yapmıyorsunuz çünkü. tam arada kalıyorsunuz. gerçi asteğmen veya kısa dönem olacağınıza siz karar vermiyorsunuz onlar karar veriyor :) o yapacakları sınavlar filan yalan. kadro ihtiyacına göre alıyorlar. örneğin tıp mezunuysanız kısa dönem olma şansınız %0 :)

[ Mesaj 22 Haziran 2007, Cuma - 20:20 tarihinde, ColdShadow tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Valla bence eninde sonunda gideceksin yani curuk bor durum yoksa mumkun oldugunce erken git 35 yasinda yerlerde surunmek cok daha zor oluyormus. Anam anam anam offf beliiiimmmm deyince gec otur bir dinlen demiyorlarmis adama ona gore.
Mesaj tarihi:
2 sene önce saat 19:00 civarı apartmanda bir patırtıdır koptu. Ne oluyor hüleyn edasıyla dışarı çıkınca ne göreyim? Üst komşu yılların kaçağıymış, 54 yaşında polis zoruyla askere aldılar adamı hehe. 49 yaşına kadar kaçmayı başarırsan elleşmiyorlar diye birşey duymuştum ama yalanmış o da.
Mesaj tarihi:
yanlış bilgi verilmiş...
2. lisans programı ile askerliğini tecil ettiremezsin. Bir lisans bölümünü bitirdiysen,2.si yüksek lisans olmak zorunda tecil etmeleri için.. ama 2 yada 4 yıllık bir meslek yüksek okulundan mezun isen,ozaman bir lisans bölümü ile tecil ettirmen mümkün. Zaten Meslek Yüksek okulu mezunları, lise mezunları gibi uzun dönem er oluyorlar. Bu opsyon da bunun için tanınıyor..

ilk üniversitede olduğunu düşünerek söylüyorum(dediğim gibi 2. şansın yok askerlik öncesi..),lisans bölümünde 29 yaşını doldurmuş isen yine tecil ettirme şansın yok. 29 yaşını doldurduğun ilk gün kanunen asker olmak zorundasın.

okulu uzatmış iseniz ve mezuniyet için tek dersiniz var ise tecil konusunda yine kıllık çıkarabiliyorlar..

Malesef şu an okulunu bitirdikten sonraki tek opsyonun,bir mastr programına kapak atmak yada askere gitmek..

edit: yada benim yaptığım gibi,ilk üniyi bırakıp,yeni birine girmek ;)

[ Mesaj 24 Haziran 2007, Pazar - 00:40 tarihinde, inf tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
ben de soru sorayım burda.

1986 doğumluyum. iki senelik üni'deydim. birinci sene bitmeden tecil ettirdim. 2007 ekim'e kadar tecilli olduğumu söylediler. iyi dedim. ama geçtiğimiz ocak ayı sularında okulu bıraktım. yani yaklaşık 1.5 sene okuyup bıraktım.

tekrar öss'ye girdim ve kazanamazsam asker miyim? yoksa 1 senem daha olacak mı?
Mesaj tarihi:
Tecilliysen tecillisindir, süren dolana kadar rahatsın. Süren dolduğunda tekrar tecil ettirebileceğin bir mazeretin varsa ettirirsin, yoksa askere gidersin.
  • Yeni Oluştur...