Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Craft sistemi hakkında bir soru


xieon

Öne çıkan mesajlar

Öncelikle herkese selamlar. Ben bugüne kadar hiç UO oynamamış bir insanim(Evet kendimden utanıyorum). Oynadığım diğer mmorpglarda ise sadece SWG'yi sevebildim craft sisteminden dolayı. Çünkü savaşmaya pek gerek yoktu ve crafterlıkla bir hayli eğlenebiliyordunuz, zengin olabiliyordunuz. Kısacası ben UO'ya başlamak istiyorum bu paticik serverinda acaba UO'da bir craft sistemi var mı ve sırf bu craft sistemi ile yaşanabilinir mi? Yani illa savaşmak zorunda mıyız? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sailor bu konuda bir önerim var test sırasında baktım crafterların yapabilecekleri çok sınırlı ve hep savaşa dayalı nitekim çok üst düzey itemler yapamıyorlar.

biraz daha misc. item yapabilseler ya da gerçekten işe yarayacak bir konum verilse crafterlara.

mesela en etkili itemler zor olmalı ama crafterlar tarafından yapılmalı.

özellikle cooking ve carpentery daha detaylandırılmalı sanki
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Barbed kitlerden çıkacak olan itemler şu anki betadaki gibi bişiy ise hiç bod ile kasmaya gerek yok :/

Betadan çıkıldığında crafterlerın yapacağı en iyi şey exceptional setler ve silahlar olacaktır. Gerçi rare kumaş, ayı postu gibi eşyaları da bod sayesinde alabilmektedirler. Fakat sanki bana crafterlar biraz etkisiz kalıyo gibime geldi.

Gerçi skill alımları oldukça zor ise (herkesin bir crafter charı olamayacak düzeydeyse) crafterler serverın zengin kesimlerinden olacağı da kesindir. Çünkü pvm den item çıkmıyor :(
Dolayısı ile en güzel set ve itemler crafterların yapacağı exc. itemlerdir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Craft bence UO'nun en zevkli yanı. Zaten UO'daki crafting olayı diğer mmorpgler içinde en iyisi diye biliyorum.
Canın sıkkınken, acelen varken biraz UO oynamak istediğinde craft yapabilrisin rahatlıkla. Malzeme topladığında bi miktarını bankada bırakabilcek kadar toplarsan hiç sıkılmazsın oyunda.

Skill kasma süreci biraz zorlu olabiliyo. Özellikle server yeni açıldığında herkes seninle birlikte malzeme topladığından etrafta kazacak maden, kesecek ağaç bulmak zor olabiliyo.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

anladım çok teşekkür ederim bilgiler için. Zaten ben hani böyle zengin olmaktan ziyade oyunun, oyuncu bazlı bir ticaret sistemine hakim olmasını istememdi. Bilenler bilir pre-cu SWG de oyunun en iyi itemlari(%0.0001 şansla düşen bala lootlar dışındaki gerçekten oyun süresince 5 tane falan düşmüştür ve 1 ay için kullanılmaktan patlamıştır neyse) craftler yapardı armorları crafterlar yapardi böylece dinamik bir ticaret ve aktif crafterlar olurdu güzel bir ortam oluşurdu böyle pazarlar vendorler falan bu oyunda da umarım böyle birşey olur ayrıca oyunun başında bana ressource getiren arkadaşlara istedikleri itemlari bedavaya yapabilirim =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...