Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bu ne ya ?


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

lütfen biri bana bunun ne olduğunu söylesin ? hayır kırkayak değil bu çiyan hiç değil, midem bulandı be sanki amazonlarda yaşıyoruz eve bak.




aldım boyunun ölçüsünü ama;

Mesaj tarihi:
bunlar genelde yastık içlerine yumurtlarlar cıkan ufak yavrular insan kulagı kiriyle beslenir, 1cm olunca bir gece dışarı cıkarlar ve mutfaga giderler. genelde haberimiz olmaz 2cm e gelinceye kadar.

iyi uykular herkese.
Mesaj tarihi:

bundan bi bayağı bir zaman önce duvar balıklarını içeren bir konu açmıştım hatta orda bahsetmiştim bunların upgrade versiyonları var diye falan fişmekan bu ilk leşim değil yani :) bunların yanında duvar balıkları çıtır çerez niyetine yeniyor.

duvar balıklarının diğer adı ise gümüşcün





Özellikleri

Boy: Küçük, uzun, üçgen gövdeli, 1,5 – 2,5 cm
Renk: Parlak gri veya gümüş rengi
Karakteristik olarak karınlarının arka tarafında uzun ve ince üç adet eklenti bulunur.Gri renkli, balık görünümünde ve sık ayaklıdırlar. Çok seri hareket ederler. Bu haşerelere evlerde çok sık rastlanır, ayrıca fırınlarda bina duvarlarında sıcak yerlerde barınırlar. Hububat içerisine de girer ve yerleşirler. Kağıt ve kumaşla da beslenirler.

Davranışları

Gümüşcünler mantar küfleri ve organik maddelerle beslenirler. Doğal ürünlere, kağıda ve kitap ciltlerine zarar verirler. Yarık ve çatlaklar ile tavan arası ara bölmelere uygulama yapılması popülasyonlarının azaltılmasında önemlidir. Bu haşere türü, profesyonel hizmet alındığında bile tamamen yok edilmesi en zor olan türdür.

Yaşam Alanları

Yarık ve çatlaklarda yaşarlar. Tavan arası, bodrum ve ara bölmeler gibi küf olabilecek yerlerde fazla sayıda bulunurlar. Sıcak bölgelerde dış alanda da yaşarlar. İç alanlarda ise mutfak, banyo ve odalarda görülürler.

Mücadele İpuçları

Özellikle rutubetli olup küf yapabilen yapılarda mücadele edilmeleri çok zordur. Çatı aralarının tamamen uygulamaya tabi tutulmasının zorluğu, gümüşçünlerin alt yüzeylerde (tabanlarda) barınması ve fasikül aralarında gizlenmesi mücadelede olumsuz etkenlerdir. Devamlı gümüşçün problemi olan yerlerde uygulama yapılması gereken alanlar şunlardır:
Tesisat boşlukları Elektrik prizlerinin arka boşlukları Pencere ve kapı pervazları Tavan arası, bodrum ve ara bölmeler Balkon ve merdivenlerin alt yüzleri



ps: kaynak osman.com.tr asdf

[ Mesaj 21 Haziran 2007, Perşembe - 01:24 tarihinde, kingpin tarafından güncellenmiştir ]

Mesaj tarihi:
fistanin dedigi gibi kulaga yumurtlayabilirler, sadece bunlar da degil orumcekler genelde cok sever kulaklari, ag orup yumurta birakirlar, sonra kulakta agri baslayinca doktora gidip kulaktan ag ve orumcek cikarttirmak gerekir, tabi bu orumcekler sadece kulaga girmiyo, insanlar genelde gece uyurken bortu bocek yutar, simdi gecelik ortalamasini hatirlayamadim. bunlarin disinda goze yumurtlayan sinekler var ki, gozden ameliyatla larva cikarilmasina kadar variyo bu isin sonu, hatta direk gozden ucan sinekler bile cikabilir bir gece ansizin. resimleri sonra eklicem.
×
×
  • Yeni Oluştur...