Malibu Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Onun kaşı var bunun gözü var. yılda 14 milyar verdim okula şimdi x liraya mı çalışacam ? Ben size veriyim ayda o kadar diyen hazır para yemeğe alışmış insanların işsiz kalması çok doğal zaten. İş gayet kolay bulunuyor. Hatta o sizi buluyor. Önemli olan şey insanlara sizin öküzden farklı olan yanlarınızı gösterebilmeniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ovchinnikov Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 ben bu işizlik var kırılıoz işssilkten olayına katılmıyorum ben üniversite okumadım daha yasım 19 bilge adamda 3 -4 ay grafik tasarım egitimi gördüm 2 bilemedin 3 yere basvurdum catanadak die buldum iş sigortamıda yaptılar evet belki 3 milyar vermiolar ama yavas yavas 1 2 sene sonra belki 3 4 sene sonra o parayı kazanabilecegime eminim ... bence sorun üni okuyanın tepeden inme işe başlamayı istemesinden kaynaklanıo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Paralı üniversite yerine devlet üniversitesi ya da burslu özel kazanıp (öss gibi bir nane varken kolay değil ama) o tasarrufları biriktirmek ve yatırım yapmak daha mantıklı geliyor bana. Sinema TV den örnek vereyim ben de. Devlet üniversitesi kazandım (Marmara Üni. ) Paralı özel üniversite kazansaydım kendime ekipman yapmam imkansız olacaktı. Çünkü bireysel ekipman, sürekli pratik yapmayı, programları öğrenmeyi ve uzmanlaşmaya olanak tanıyor. Ama ekipman yoksa uygulama çok zor oluyor. 120 kişilik okulda 2 3 saatte detaylı bir kurgulama yapmaya çalışıyorsunuz. Okulda G4 vardı ona alışmıştım, macintosh platformuna geçişte payı vardı. Peder iki sene nafaka ödemedi (boşandılar vs ıvır zıvır uzun hikaye), dava açtım öğrenim nafakası aldım şimdi elimde kamera, masaüstünde kurgu bilgisayarı, programlar, midi klavye, ses modülleri sentezleyiciler vs vs... Bunlar olmasaydı stajda makina başına geçmeye çalışacaktım da öğrenmeye uğraşacaktım da. (Ha diyince vermiyorlar bilgisayarı) Ölme eşşeğim ölme. Şimdi büyük serbestlik var, günün 15 16 saati kırabiliyorum kafayı makina başında, baştan sonra post prodüksiyon benim elimde (muhteşem bir duygu) okul sonrası da (1 sene kaldı çok şükür) ortak sermaye ile neler alacağımız belli, nelere vakıf olduğumuz belli. Al sana girişimcilik. Ama ön sermaye olmadan olmuyor maalesef. Gidip paralı okusaydım, o parayı ne kadar sürede çıkaracaktım diye düşünmüyor değilim. Ama o parayı ekipmana (yatırıma artık ne okuduysanız ona göre) harcayın neler neler alabiliyorsunuz. Sermayesi olup da iş kuranların avantajı da bu oluyor zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 IT sektoru icin konusayim, matama'ya katiliyorum. Kalifiye eleman yok, yani kalifiyeden kastim teorik bilgisi yaninda pratik bilgi eksikligide oluyor. 2 image'i resize etmekle tasarimci olunmuyor. Buradan IT sektorune dalmak isteyen arkadaslara su oneriyi yapacagim. Bir kere her seyi biliyorum, program cracklerim, her turlu windows sorununu cozerim, az bisi photoshop biliyorum, biraz ftp server kurmuslugum var, PHP ilede ugrastim, modifiye ederim, UO serverida actim zamaninda sphere bilirim falan filan is yapmaz. En fazla olacaginiz sey bir sirkette joker adami oynamak olur. Yukselme sansiniz yok. O yuzden bilgisayar konusunda ne kadar alaylida olsaniz, ne kadar pratik dusunebilsenizde, ne kadar yeteneklide olsaniz, bir alana yonelmek cok onemli. Bir alanda uzmanlasin, gerisi size arti kalsin. Yani bugun kariyer.net deki ilanlari acipda sasirmayin tabii, bir alan diyorum ama ilani bi aciyosun adam C#'dan girmis PHP'den cikmis, Mysql'den girmis, Oracle'dan cikmis. Bu adamlarin boyle yazmasinin nedeni, kalifiye, iyi bir adam bulup yazilimlarini o platformda gelistirmek istemelerindendir. Zaten mantiken'de bu kadar seyi bilen adam 10 milyardan asagi calismaz (ben olsam yuzune bakmam). Yani uzun lafin kisasi, bir alan secin, o konuda ugrasin, uzmanlasin (sakin parasinada bakmayin, hangisi size zevk veriyosa ona yonelin, emin olun ortalamada daha az kazandiran bir alani dahi secseniz, o bolumu digerinden cok daha fazla seviyorsaniz, ileride o ortalamanin ustune cok rahat cikarsiniz.) Sirf zorunluluk, para etc gibi nedenlerden IT secmeyin gercekten seviyorsaniz girin. Yani ben UO oynuyorum, bizim net cafe CS'de herkese heksat cekiyorum, bilgisayar severim ile, bu isi meslek olarak edinmek cok ayri seyler. Yani araba surmeyi sevmek ayri sey, arabayi yapmak/tamir etmek ayri sey. Ve sectiginiz alanda kendi kendinioze sik sik pratik yapin. C# mi sectiniz, kendinize bi yazilim projesi cikarin, onu yapmaya calisin, ama sadece ugrasarak, yani ikide bir forumlara, oraya buraya yazmayin. Ugrasarak didinerek kendi kendinize arastirarak bu isi ogrenirsiniz, kolaya kacmayin. Benim nacizane onerilerim bunlar olacaktir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2007 Szasstam outsource bir sirkete verdik butun teknik isleri adam bulamayinca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar