nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Nasıl mülteci olunur? Yasl yolları nelerdir? Kendi ülkesinde yaşamak istemeyen insan nerede yaşayabilir? İran'da "İslam"a uygun giyinmeyen insanları toplayıp taharet ibriği emme cezası vermişler. İnsanlar İslam'a inanmak zorunda değildir, öyle giyinmek zorunda da değildir. E başlarındaki ruh hastası şeriat getirip onları buna zorlarsa o insanın ruhsal sağlığı o ülkede yaşamaya çalışarak bozulur. O insanın bir başka ülketye kaçma şansı nedir? Yani hiçbir ülke kolay göçmen kabul etmez. O adam yaşamasın mı? Özgür olmasın mı? Ben ülkenin gidişatından korkuyorum ve eğer o tarz bir durum burada da olursa ben burada yaşayamam. Hani olmaz da olacak olursa kurtulma şansım nedir diye soruyorum. Ayrıca insan hakları açısından insanın birçok ülkede yaşananın tersi birşeyi yaşamaya mecbur olduğu ülkede yaşamak zorunda kalmasını tartışalım istedim. No Man's Land denen yerler var mıdır? Devletsiz yerler. Ya da AİHM her konuda ülkelere dayatma yaparken neden kendi ülkesinde en azınden inancına göre yaşayamayanlar için bir çözüm üretmiyor? Canım sıkıldı bu konuya bikaç gündür.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Atla denize yüz italyaya kadar mülteci ol. İsveç'e git ülkene küfür et zaten alıyorlar. Bütün pkklılar isveçte cirit atıyor. Ayrıca burada yaşamak istemeyene, ben bırakır giderim diyene bye bye. Babanızın parası yoksa gider orada 3. sınıf insan muamelesi görürsünüz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Ben şu an birşey demedim ki. DEdiğim gibi ampuller ülkeyi İran'a çevirirlerse. Daha rahat yasa çıkartmak için Cumhurbaşkanını da kısıtlamak istiyorlar. Ülkenin rejimine sistemine aykırı yasayı reddedememeli tabii cumhurbaşkanı nedir ki? Dediğim gibi korkuyorum. Öyle olursa nasıl giderim diyorum bir de gerçekten İran'da yaşayan şeriatı benimsemeyen inanan inanmayan insanlar için üzülüyorum. Nasıl kurtulabilir onlar? Diğer ülkeler İran'ı o kadar eleştirirken neden bunlara yardımcı olmaya çalışmıyorlar? Lütfen gelecekte şöyle olursa dediğim mesajı direk ben ülkemi sevmiyorum gitmek istiyorum diye algılamayın.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yeto Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 oha cocuk ben bu ulkenın a.k gidicem lan burdan dememişki , ülke bu gidişle iran gibi ozgurlugun olmadı bı ulke halıne donerse nerelere sıgınabılırım demiş. eğitim bolumunde biri yazmıştı 2. vatandaşlık alma die bi bolum orayı oku , 20k dolara filan kıytırık bı ulkenın vatandaşlıgına gecebılıyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Ne kadar yazık. Atatürk'ün Gençliği olarak eğer bir tehlike görüyorsan onu düzeltmek için çaba harcayacağına kaçmanın yollarını arıyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Off ben mi kurtaracağım bu ülkeyi? O değil zaten siyaset bilimi okumayı düşünüyorum. Lise sonda bir çocuk nasıl kurtarsın ülkeyi? Yani.. Tayyip bir ara "bu ülkenin halkı isterse laiklik tabii ki elden gidecek" demişti. Babamla tartışırken tayyipten nefret etse de "öyle olur zaten demokrasi bu değil midir" dedi. E o zaman laikliği isteyen halk ne yapar? Adamlar yine sandıktan birinci parti olarak çıkacaklar. Önlerine geçmek kolay değil. Ve dediğim gibi tehlikeyi gördüm kaçıyorum demiyorum, tehlike gerçek olur da şeriat gelirse kaçarım diyorum çarpıtmayın.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Off ben mi kurtaracağım bu ülkeyi? diyen zihniyete Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Gücüm olsa savaşırım ama yok, ben burada çözüm aramak için konuaçtım. Şunu söylemek için girmeyin işte. Öyle bir durum olursa nasıl kurtulkacağımı biliyorsanız bunusöyleyin. Ayar vermek için topiğe giren zihniyete.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Gücüm yoksa ne demek? 16 17 yaşında bu ülke için ölen insanları düşünün arkadaşlar. Onların da bu ülkeden kaçmak için en az bizler kadar "geçerli" sebepleri verdı ama yapmadılar. Ölümü göze alıp savaştılar. Neyse klasik "ayar vermeyin" tartışmasına dönmesin bu konu. Bilen arkadaşlar anlatsın mütleci nasıl olunur diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 http://www.unhcr.org.tr/MEP/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Valla iyi edersin de bende bilmiorm nasıl yapıldığını.Ben şuan dini olmayan bir insan olarak şeriat geldiğinde idam edilmeyi beklemeyeceğim tası tarağı toplayıp gideceğim.He bir umut bir çıkış yolu görüyorsam tabii ki gitmem.Ancak gerçekten Türkiye "şeriat istiyorsa"(bakın türkiye şeriat istiorsa diorm sandıkta anlaşılıcak bu yada şeriat getirilmeye çalışılırken ortaya çıkan tepkilerden anlaşılacak) ben Türkiye'yi istemiorm.He şimdi vatan haini olurum gözünüzde ama farketmez Türkiye şeriatı getirip beni ve benim gibi dinsizleri istemiyorsa, bende Türkiye'yi istemiyorum Zaten gıcık oluyorum Türkiye müslüman bir ülkedir lafına!Çoğunluğu müslüman desen anlarızda bu ne Neyse sakin olalım.Biri yardım etsin şu nil'e malum seçimlere az kaldı... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Deniz Gezmiş oluşan yozlaşmaya karşı çıkmaya başladığında sizden pek de büyük değildi. Abdullah Öcalan da Ankara'da bölücü eylemlerine başladığında yine sizden çok büyük değildi. İki uç örnek olarak algılayın diye yazıyorum. Örnek alın diye değil (en azından Abdullah Öcalan kısmını). Yaşınızın önemi vardır, genç ve bilinçli olmanız önemlidir. Bilinli olmalısınız ki ne yaptığınızı bilesiniz. Genç olmalısınız ki her anlamda güçlü olasınız. Dahası idealist olasınız. Bir ülkedeki yeni nesil ne kadar aptal ve ne kadar işe yaramaz olursa ülkeyi kaosa sürüklemek o kadar kolay olur. Senelerdir yapılan bu. Ve kabul etmelisiniz ki Türkiye (insanları hariç demeden edemiyorum) hemen her açıdan çok avantajlı bir ülke. Coğrafi konumundan, madeni zenginliklerine, iklimine kadar. Düşmanı ve talibi aklınızın alabileceğinden çok ama çok daha fazla. Bir yerde başka çareniz kalmayabilir ama bu ülkenin rejimine ve Atatürk'e karşı olanlara boyun eğerek vatanı bırakarak çekip gitmek vatan hainliğinden azı değildir. Biraz düşünün üstüne ... [ Mesaj 25 Haziran 2007, Pazartesi - 14:56 tarihinde, Zopik tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JsH Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Ya gene ne saçmalıyorsunuz, yok şeriatmış yok dinsizler bu ülkede yaşayamaz konuma gelirmiş. Her canınız sıkıldığında saçmasapan konular açmayın. Yetti artık her konuda siyaset her forumda siyaset suyunu çıkardınız. Saçmasapan konular saçmasapan fikirler neymiş mülteciymiş. Madem öyle olmasından korkuyorsun şimdiden uçakla git vize başvurunu yapıp sonradan zorlanmazsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Savaşan gençleri örnek gösteriyorsunuz da sanki savaş var da biz savaşmıyoruz. Siyaset okuyunca illa siyasetçi olurum zaten o yolda ilerliyorum. Ama Deniz Gezmiş falan uç örnekler. İmkanım olduğunu görürsem değerlendiririm. Ki zaten sanmıyorum şeriat geleceğini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Sadece olasılıklardan konusuorm günümüzde olması zor olsa da gelecekte gerçekleşebilecek birşey belki de AKP devam ederse, ki etmezsede Türkiye'nin ekonomisi sarsılcak bence(neyse o başka konu), politik endoktrinasyonunu güçlendirecek bir güzel.İlköğretimin beynini yıkamaya yönelik operasyonlar artacak.Daıtılan kitaplarda abdestin her hastalıga iyi geldiği müslümanlığın en üstün din olduğunu fln yazacak Bazıları inanacak bazıları inanmayacak Akp iktidara devam ederse inananların sayısı artacak Patiye bakınca iş güzel insanlar bilinçli vs diyorsun ki tamam bu Türkiye'de bana yer var Ancak üniversite yurduna gittiğimde gördüklerim bütün bunları bozmaya yetiyor Ve bu ülke şeriat isterse bana yer yok burada Düşüncem budur ve bu konuda idealistim.Beni istemeyenlerin yanında durmadım durmayacağım Kendi düşüncelerimi insanlara anlatırım benim savaşım bu şekilde olur.Ancak hiçbir zaman farklı düşüncelere sahip olan ve hatta bana zorla düşüncelerini empoze etmeye çalışan bir kişiye dahi silah doğrultmayacağım.Bu konuda da idealistim(yani hiçbir zaman Atatürk'ün istediği türden türk genci olmayacağım) Benim görüşlerimde bunlar.Dediğim gibi bu ülke şeriat isterse bana yer yoktur burada Edit:JSH sana saçma gelebilir konuyla alakalı gördüm yazdım şikayet edebilirsin alakasızsa silerler [ Mesaj 25 Haziran 2007, Pazartesi - 15:02 tarihinde, Bodrack tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 bullshit yorumlara fazla kafayı takma. gitmek ıstyıosan gidersin gerisini sie et Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 said: Savaşan gençleri örnek gösteriyorsunuz da sanki savaş var da biz savaşmıyoruz. Siyaset okuyunca illa siyasetçi olurum zaten o yolda ilerliyorum. Ama Deniz Gezmiş falan uç örnekler. İmkanım olduğunu görürsem değerlendiririm. Ki zaten sanmıyorum şeriat geleceğini Fırsatınız fazlasıyla var. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının karşı çıktığı şey o dönemdeki Anayasa'nın tam anlamıyla uygulanmamasıydı. Bu yüzden göz altına alındılar, kaçtılar, bozulmuş ve yanlış yönlendirilmiş kişilere karşı savaştılar. Şu anda da durum pek farklı değil. Hükümetin kafasına göre yapılan uygulamalar, hükümetiydi muhalefetiydi, hepsinin işine gelen şekilde Anayasa değişiklikleri, yine boş vaatler ve sayısız türevleri. Taşla, sopayla ve silahla değil ama en azından sesinizi duyurarak gayet etkili şekilde savaşabilirsiniz. Hatta akıl da vereyim, hemen seçim öncesi "o halde oy vermiyorum ben" şeklinde algılayıp hareket etmeyin. Gidip CHP gibi bir partiyi seçin. İktidar yapın. Sonra CHP'nin vaatleri için değil, olması gerekenler için sokaklara dökülün. Baykal'ın ön adını Yusuf yapın. Adı Yusuf Baykal olsun, halkı(gençleri) dinlemek zorunda kalsın. Ha gençler öss kalksın, yatalım, o sırada siz ülkeyi daha da p.ç edin derse Baykal onu da seve seve yapar. Ne varsa herşey elinizde işte ... [ Mesaj 25 Haziran 2007, Pazartesi - 15:06 tarihinde, Zopik tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Açıkçası katılıyorum Yani bunlar tekrar gelirse ne demektir? Yandaşları bol demektir. Peki bunları seçenlerin sayısı çoksa ne yapabiliriz? Yani napıcaz bütün cahilleri kurşuna mı dizicez ayak takımı başa gelmesin diye? Yani ne biliyim ülke baskı altındadır tamam karşı çıkılır anlarım ama bunlar ağırlıktaysa, üstüne üstlük bi de kendileri seçiyolarsa ne yapalım eşkiyalık mı? teröristlik mi? Mültecilikten çok eğitim, iş vb. olanaklarla vatandaşlık hakkı almaya çalışmak daha uygun gibi. Şu anki hedefim de o zaten, eğitimimi doğru düzgün bir şekilde ilerletebilirsem yurt dışını hedefliyorum. [ Mesaj 25 Haziran 2007, Pazartesi - 15:27 tarihinde, ShadowFury tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 valla bes senedir yurtdisinda calisiyorum, yurtici hedefliyorum :) kolay degil yurtdisinda yasamak. Hani turkiye`nin ici sizi yakiyor disi beni :) insani degisik, duzeni degisik, insan ulkeme doneyim de orada yasayim diye dusunup duruyor. 76`da buraya gelmis bir abi ile konustum gecenlerde. kariyerinde saglam ilerlemis, turkcesi kirilmis artik. ne yapalim filan dedim ona. doneceksen don dedi. kalacaksan da kal ama burali ol. turk olma artik. siz de dedim nasil oldu. ikiside olmadi bende mutlu olmadim dedi. Turkiye ulkemiz sonucta, inanin disarida farkli hissedeceksiniz. benim milliyetcilikle alakam yoktur hala da yok ancak ulkemi seviyorum. donmek, vergimi vermek orada calismak, bir seyler yapmak istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 "akp'ye her oy veren, şeriat istiyor" diye bir genelleme yanlış olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Evet yanlış. Bazıları değiştiklerine inanacak kadar saf. Bazıları da sadece daha iyisi yok diye düşündükleri için oy veriyorler. Anlamadım ben mi kendimi anlatamadım sizler mi anlamadınız? Vatan haini değilim ki ben. Deniz Gezmiş çok uç bir örnek. Her genç Deniz Gezmiş veya Atatürk olamaz. Uç kişiler onlar. CHP'yi de iktidar yapmak baya zor maalesef :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Uç kısmında takılmışsın sen =) Tekrar bi oku bence ... Ne yapabilirim, ne yapmalıyım sorusuna da yanıt var yazılanlarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zlorwf Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Çok boş ve salakca konuşuyor insanlar. Bir cümle okuyup ona göre, evet evet herkes böyle yapmalı yoksa bilmemne değildir mantığına girecek kadar cahil insanları kınıyorum. Adam gitmek isterse gidebilir, ülkeyi terk etmek vatan hainliği gibi gösterenlerin kafasından şüphe ederim. Ülke mutlaka içeriden savunulacak diye birşey mi var? Mutlaka yumrukların konuşması mı gerekiyor? Bir arkadaş örnek İsveçdeki PKK mesnuplarından bahsetmiş. Onlar oraya tatil etmeye, kaçmaya mı gittiler sence? Hayır. Orada çeşitli basın kurumlarıyla etkileşime girmek, örgütü organize etmek ya da kendi dergilerini vs. çıkarmak için gittiler. Aynısını nileppezdel de yapabilir. Düşünmeyi öğrenin artık, kafa yorun. Size öğretilenleri sorgulayın, aynen beyninize kazımadan önce.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Baykal da hemen bizi dinleyecek yani?? O kadar kolay mı adama istediğimizi yaptırmak? Adam hep kendi bildğini okuyor diye zaten oy alamıyor. Bence o kadar kolay değil. Keşke olsa. Ayrıca 17 yaşındayım daha oy veremiyorum ki.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 said: Çok boş ve salakca konuşuyor insanlar. Bir cümle okuyup ona göre, evet evet herkes böyle yapmalı yoksa bilmemne değildir mantığına girecek kadar cahil insanları kınıyorum. Adam gitmek isterse gidebilir, ülkeyi terk etmek vatan hainliği gibi gösterenlerin kafasından şüphe ederim. Ülke mutlaka içeriden savunulacak diye birşey mi var? Mutlaka yumrukların konuşması mı gerekiyor? Bir arkadaş örnek İsveçdeki PKK mesnuplarından bahsetmiş. Onlar oraya tatil etmeye, kaçmaya mı gittiler sence? Hayır. Orada çeşitli basın kurumlarıyla etkileşime girmek, örgütü organize etmek ya da kendi dergilerini vs. çıkarmak için gittiler. Aynısını nileppezdel de yapabilir. Düşünmeyi öğrenin artık, kafa yorun. Size öğretilenleri sorgulayın, aynen beyninize kazımadan önce.. Kendi kafandan şüphe ederek başlayabilirsin. Zira adam akıllı konuşmaktan acizsin. Daha okuduğunu anlamadan yazmaya çalışıp üstüne bir de cahil gibi ithamlarda bulunuyorsun. Kendini bilmezlikten öte değil yaptığın. Konuyu açan kişi sığınma hakkı elde edebilmek istemiş ve sebebini de gidişhat ve özgürlüğünün kısıtlanması olasılığı olarak belirtmiş. Ben de diyorum ki çözüm şu. Dahası iş işten geçmiş bitmiş değil. Bu tiplerle savaşılabilir. Mücadele edilebilir. Sırf bu yüzden kaçıp gitmek de ülkesini satmak ile aynı şey. İnsanların başka çaresi kalmayabilir, bir amaç uğruna gitmek zorunda kalabilir ya da bunu seçebilir ama bahsi geçen şey bunlardan çok farklı ve ayrı. Anlattığım ve anlaşılmayan bu. Sırf anlamıyorsunuz, kafanız basmıyor diye cahilsin, saçmalıyorsun ayakları yapmayın. Adam akıllı tartışırken fikir belirtirken şurada canını sıkmayın insanların. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar