Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

I. Paticik Beste Yarışması

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Yöneticilerden istek : Biri bunu tepeye sabitlese de iki günde bir uplamaktan kurtulsam keşke.

Yarışmamız bugün başlamış bulunmaktadır. Önümüzdeki bir ay boyunca - 15 Temmuz'a kadar - bestelerinizi bana gönderebilirsiniz. Sonra beş günlük bir jüri oylaması olacak. Jürinin ilk 5'e soktuğu şarkılar puanları açıklanmadan 10 gün sürecek pati oylamasına açılacak, diğer şarkılar aldıkları puanlarla açıklanacak.

Kurallar :

1 - Herkes en fazla iki, en az hiç şarkı ile katılabilir.
2 - Standart GM ile çalınamayan şarkılara puan verilmeyecektir. (Soundfont yok yani)
3 - İlk Beşe her bestecinin sadece bir şarkısı girebilir. Aşağıdaki Not'a bakın.
4 - Jüri oylaması bitmeden şarkısını her hangi bir yerde yayınlayan yarışma dışına yollanır.
5 - Lirik yasak. (boşuna yazmayın, şarkıları jüriye vermeden önce direk silerim lirikleri)
6 - Aşağıda verceğim e-mail adresi dışında bir yere şarkılarınızı göndermeyin.
7 - Müzik tarzında ya da şarkı süresinde her hangi bir kısıtlama yok.
8 - Yarışmanın birincisi sonrakinı düzenlemekle yükümlü olacak. Eğer doluyum, yapamam falan derse yine benim üzerime bırakacak ve en azından bir jüri olmaya çalışacak. NNot'a bakın.
9 - Şarkılar daima bestecinin ismiyle birlikte aşağıdaki formatta tutulacak ve 7-zip 'in en son betası kullanılarak sıkıştırılacaktır. İsimler gizli falan değil yani.

said:
GERGE_-_A_Grave_Situation_(When_MIDI_Is_Drugged).7z

Puanlama :

Orijinallik : 25/25
Yapı : 15/15
Orkestrasyon : 5/5
Kompozisyon tekniklerinin kullanımı : 20/20
Ritim : 10/10
Melodi : 15/15
Midi Kullanımı : 10/10

Adres :

[email protected]

Şarkılarınızı gönderdiğinizde bana bir ö.m. atıp aşağıdaki onayı bekleyin. (bana güvenmeyin demiyorum - güvenin elbette - sadece çok kere tekrarlanacağını umduğum yarışmamız için bir prosedür yaratmaya çalışıyorum)

said:
GERGE , Sükut-u Hayal ve A Grave Situation (When MIDI Is Drugged) isimli şarkılarını aldım.

Resmi midi oynatıcısı :

NoteWorthy Player

Ücresiz olduğundan, midi gösterimi konusunda yapılabilecek olanın en iyisini yaptığından, bestecinin istediği gibi gösterdiğinden(kendi bestelerimde denedim, hiç birinde benim istediğimden farklı bir şey vermedi) ve yarışmacının midi kullanımı, kompozisyon tekniklerinin kullanımı, orkestrasyon ve yapı ile ilgili puanlarını vermek için ideal olması nedeniyle bunu yarışmamızın resmi midi player'ı.

Jüri :

GERGE
Quel-Thul
Darqainu
BlaCk
Griswold

Yarışmacılar :

pediculus
Durotan
demise666
fastreloader
Lexius
Werewolf
Laraken
HymnOfSnuk
Gimli
Dev
Masteis
EagleEye
nocom
Volfied
xieon

Not : Aynı kişiden iki şarkı ilk 5'e giremeyecek. Mesela ben iki şarkı gönderdim diyelim; birini 2. birini 5. şeçti jüri. 2. şarkım ek 3 puan alacak. 4. için 5 puan, 3. için 7 puan, 2. için 9 puan.

NNot : II. Paticik Beste Yarışması için katılım konusu 15 Ekim'de açılacaktır.

YARDIM İÇİN.

[ Mesaj 16 Haziran 2007, Cumartesi - 08:15 tarihinde, GERGE tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Ne güzel demiş Volfied. Midi müzik - nasıl denir ki; ol school ~- ses kalitesi açısından iyi olmasa da notalarıyla, herşeyiyle insana bağlı birşey.

Midi yarışmaları düzenlemeye devam edeceğiz. Dediğim gibi Ekim'de bir tane daha başlıyor. İsterseniz kaydedilmiş müzik yarışması da siz yapın, ama daha az kiş katılır, bazılarıda katılamaz, studyo lazım, enstrüman lazım, eleman lazım...
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Biliyorum çok iyi programlar olduğunu ama onlar için de donanım lazım.

Hem beste yarışması bu - ses kalitesi önemli değil, beste önemli. Vtsler kullanarak Cubase'de birşeyler yapmışsın ya da Guitar Pro kullanmışsın fark etmez. Ama cubase tarzı programlar ile yapacağın beste Finale ile yapacağından daha iyi olmaz. Cubase'de notation Finale'dekinden daha kötü - tabii Notation ya da Garritan gibi şeyler kullanılabilir orkestra için, NI'nin virtual guitaristi yada daha iyileri gitarlar için kullanılabilir. Ama midi yine de daha iyi bence saf beste açısından.

Böyle bir yarışma için daha uygun. Herkes aynı şartlarda beste çalışıyor. Senin kaydın kalitesiz olmuş durumu yok. Sadece beste ve düzenlemede fark yaratılabilir midide. İsteyen istediği programı kullanır.

Kayıt yarışması istiyorsanız siz düzenleyin - ben bir ay şarkı yarışması yapalım diye bağırdım, kimse bir şey demedi; sonra bir ay kadar da midi yarışması yapıyorum öylerse, bu kurallar bu sistem gelin katılım dedim, yine kimse herhangi birşeyi değiştirmemi istemedi, katılanlar oldu ama(hepinize teşekkürler). Şimdi yarışma başlayınca gelip bu olmamış, bunu değiştirin, siz beceremişsiniz bakın böylesi daha iyi diyemezsiniz.

O söylediğin programları ben de çok iyi biliyorum - eski bir Silmarillion projem vardı hatırlarsın , orada kullanmıştım o tarz şeyleri. Ama artık midi kullanıyorum (Finale kullanıyorum ve Guitar Pro). Ve rahatça söyleyebilirim ki eğer umrunda olan tek sey müzik ise - ses kalitesi gibi saçma şeyler değilse - midi'den daha iyisi yok. Sen referans değildin bu konuda diyorsan eğer Philip Glass, Esa Pekka, Paul Patterson, Steve Reich, Michael Torke gibi besteciler de midi kullanır. Dikkat edersen besteciler dedim, prodüktörler değil.

edit : pardon ya biraz sinirlendim. silmeyeceğim ama yazdıklarımı. yine de sertleştiysem özür dilerim.

[ Mesaj 17 Haziran 2007, Pazar - 08:53 tarihinde, GERGE tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

sevgili gerge,

öncelikle fazla tepki göstermişsin bence. ben sadece midi ile sınırlı kalmasa sample da olsa dedim. ya ben anlatamadim ya da siz tam anlamadiniz kastettigimi. ben sample sesler kullaniyorum. sample sesleri midi keyboard da caliyorum. loop kullanalim demedim ki.

midi ile beste yapan besteciler acaba gm sesleri mi kullaniyorlar? yoksa midi interface ile sample soundlar mi? besteyi gm de yapmak yaratacılığı çok kısıtlar. dogru düzgün efekt kullanamazsin. seslerle oynayamazsin. [seslerle oynamaktan kastim freq. değerleini editlemeye kadar gider]. ben elimin altindaki davul kitleri varken, her bir trampet vuruşunu tuşesini editleme sansim varken gm seslerle tatmin olamam. ama bu tercih meselesi, ben de o yuzden fikrimi sundum sadece. alinmaya gerek yok ;)

besteci-prodüktör karsilastirmasi yapmaya hic gerek yok. yapimci ile besteci birbirleriyle alakasi olmayan insanlar. produktor-aranjor belki. amaaan neyse. benimkisi bir fikirdi sadece ;)=
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Saydığım besteciler Sibelius ve Finale kullanan insanlar. Finale'in güzel bir soundfont'u vardı eskiden, artık Garritan'a geçti. Sibelius'da bir Kontakt Player var.

Tekrar söyleyeyim midi kullanımındaki ana amaç notaları görmek - kayıtta olmaz bu(elbet kaydın yanında bir pdf gönderilir ama söyler misin, kaç kişi katılır?)

Yarışmam seslerle değil notalarla ilgili.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...