Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Bakın yine o 15 üniversite mevzusunu açtınız beynime kan sıçradı yav. Burda fizik bölümünün eski bölüm başkanlarından biriyle konuşmuştum devletin şuanki devlet üniversitelerine yardım etmediği konusunda (ki bu nanoteknoloji gibi çağımızın en önemli alanlarından birinde) sonra gidip şov olsun diye 15 üniversite açtık diyor şerefsiz iki yüzlü.... neyse. Ama yani bu heriflerin ne kadar yalancı ve beceriksiz olduğunun benim için en açık kanıdıdır (sdf bu konu açılınca çıldırıyorum kusura bakmayın). [ Mesaj 22 Haziran 2007, Cuma - 12:55 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Prawler Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 @Ardeth. Tamam kızma, benim suçum. Şimdi başka alanlara yönelenecek konu. Asıl konudan çıkıp siyasileri tartışmayalım da.
cemad Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 prawlerın suçu o 15 üniversite mevzusunda prawlerın babası karar verenlerden biri :P şaka yaptım şimdi ciddiye alan çıkar diye editleme ihtiyacı gördüm :) [ Mesaj 22 Haziran 2007, Cuma - 13:08 tarihinde, cemad tarafından güncellenmiştir ]
Messor Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Heh fikire güldüm. Gayet amaçlı yazılmış bir yazı, gerçeklik payı sıfır. Odtü öğrencisi olarak gözlemlediklerimin dışında, babam da hocadır inşaat mühendisliğinde. Şu anda bölümün sadece hidrolik kısmında 6 tane proje vardır. Lab sürekli açıktır, deneyler yapılmaktadır ve bunların Tekno-kentteki süper bilgisayarlar ile simulasyonları yapılmaktadır. Ha ayrıca geçen sene babam bir havacılık mühendisi ile bombaların çıkabilecek aerodinamik sorunlardan dolayı uçağı vurma olasılığını sıfıra indirmek için projeler yapmışlardı. Bunlar en yakından takip ettiğim bir kaç örnek sadece, babamdan takip ettiğim. Bunun daha bir sürü profu var bölümü var ki Teknokentten çıkan projeler çok ciddi projelerdir. Ayrıca böyle bir devlette bir devlet okulu için imkanları gayet iyidir kendi okulum adına konuşacak olursam. Ha bu demek değildir özel ünilerin eğitimi kötü. Koç ve bilkentte arkadaşlarım var gayet memnunlar eğitimden. Yalnız şuan aklıma geldi ki ismi geçen devlet ünileri bir kaç tane. Geri kalanlarında durum vahim olabilir belki hiç bir bilgim yok. Merak da etmedim değil yurdumun üniversitelerini. Var mı bilgisi olan?
Prawler Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Valla Kampüs ve Teknolojinin kullanımı açısından Malatya İnönü Üniversitesi, Marmara Üniversitesinin önünde şu anda. Eğitimini bilemem de. Kampüsleri geniş rahat, yayılımı iyi. Ayrıca öğrencilerini karda kışta okula getirtmiyorlar. Netten bakıyorsun sonuçlara. Mesela bizim okulun web sitesi 5 senedir sağ taraftaki duyurular hariç güncellenmiyor =]
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Parasız eğitim, milletin her kesiminden öğrencının eğitim alabilmesine olanak tanır farklı düşücnelerin gelişmesine ceşitliliğe fakrlılığa imkantanır insanların hayatlarını istedikleri gibi şekillendirmelerine imkan tanır. lise sonrası paralı eğitim, halk'ın belli bir kesmini geri kalanından bgiderek daha cok ayrılmasınaı üste cıkmsına elitist bi tabaka oluşturulmsını sağlar, bazı devletler birini ister bazıları diğerini. ben insanım ilkini istiyorum
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 ben akıllıyım ikisini de istiyorum :) özel üniversitenin kimseye bir zararı yok. ülke açısından iyi bir şey. üstelik devlet mecburi burslu kontenjanı koyuyor, okulun kendi burs politikasının dışında. güzel bişi bence. de işte branşlaşma lazım üniversitelerde, özellikle özel üniversitelerde. açılacak üniversiteden çok, açılması gereken bölüm var bana kalırsa.
ShadowFury Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Bence de parasız eğitim paralı eğitimden daha iyi birşey. Yani bi kere insan o bölümü kazanana kadar kasmış,çabalamış oluyo, kıymetini biliyo. Özel üniversitelerde bu oran çok daha azdır(burslu girenlere ya da paralı okumasına rağmen kıymetini bilip eğitiminin hakkını verenlere sözüm yok). Ama özel üniversitelerde "bastırırım parayı girerim, bidaha bastırırım çıkarım, sonra da nası olsa bi iş bulurum boru mu lan üniversite bitirmiş olucam işte" zihniyetinin egemenliği inkar edilemez herhalde... Yazı her kime aitse sağlam bi dayak yemesi lazım bence. İnsanların kendi emeğiyle değil babasının emeğiyle girdiği üniversiteden alıcağı eğitimden ne hayır gelir ya? Köpekler mi eğitiliyo insanlar mı yaa çok feci saçmalamışlar. (tekrar söylüyorum:özel üniversitelere burslu girenler ya da paralı okumasına rağmen kıymetini bilip eğitiminin hakkını verenler alınmasın pls) Lafım eğitimde kaliteye değil. Tamam, özel üniversiteler para basarken devlet üniversiteleri proje için para arıyo olabilirler, ama buna rağmen devlet üniversiteleri aradan sıyrılmayı başarabiliyolarsa eh bi durun da öğrenci kalitesini gözden geçirin derim ben. Özel üniversitelere de lafım yok ayrıca. Lafım odunun önde gideni olmasına rağmen baba parasıyla biryerlere gelip sonra da kendilerini bi halt sananlara. Gerçi bana ne, istedikleri gibi baba parası yesinler bunlar benim değil babalarının sorunu, hatta tikky lerin üniversitelere doluşması da iyi bişey en azından caddede yarışıcaklarına ünide karı kız peşinde koşarlar, vatana millete verilecek zarar da minimuma indirgenir:) [ Mesaj 22 Haziran 2007, Cuma - 13:54 tarihinde, ShadowFury tarafından güncellenmiştir ]
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 ikncisini istemiyorum ben, bence paralı eğitimden cıkmış insanların coğu birbirinin yanı oluyo, liseyi kolejde okudum uniyi özelde okuyorum, cevremde özel okul mezunu insanlar var benım gördüğü yaşadığım bu. güzel bişey değil bu cirkin bişey aksine, ne gerek var yanı neden böle bı kısıtlama yaşıyalımki, nedne elitist bi toplum yapımız olsun. pek humanist bi durum değil bu, bu yüzden insanlıkla bahdaştıramıyorum. Senın ulaştığın yere başkalarının ulaşmamasını istemek değildirde nedir bu? bu arada özel universitelerede karşı değilim, türkiye için gerekliler gibi geliyo şu anda bana cunki bazı dallarda eğitim veren devlet universiteleri yok daha ne yazıkkı [ Mesaj 22 Haziran 2007, Cuma - 13:55 tarihinde, Cuce tarafından güncellenmiştir ]
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 almanyanın bazı yerlerinde olduğu gibi kişinin gelirine göre paralı yine sanırım daha az miktarda devlet destekli üniversiteler bana çok mantıklı geliyor ama herhalde bu sistemi kurması, kontrolü, yürütmesi falan zordur. [ Mesaj 22 Haziran 2007, Cuma - 13:57 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Arma Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Herkeste özel okul okuyabilecek durum var mı acaba?
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Evet Ardeth dediğin doru benım bildiğim kadarıyla ama yine az bucuk bilgimle konuşuyorum ama Almanyada eğitim sistemi burdaki kadar özgür de değil.
Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 said: ... özel üniversitenin kimseye bir zararı yok. ülke açısından iyi bir şey. üstelik devlet mecburi burslu kontenjanı koyuyor, okulun kendi burs politikasının dışında. güzel bişi bence. de işte branşlaşma lazım üniversitelerde, özellikle özel üniversitelerde. açılacak üniversiteden çok, açılması gereken bölüm var bana kalırsa. eğer olması gerektiği gibi ücretsiz ve kaliteli eğitimi devlet sağlasa, özel üniversiteler ya azalır ya da ortadan tamamen kalkar zaten. çünkü yeteri kadar kar edemezler. dolayısıyla bir ülkede özel üniversite sayısı fazla (ve hatta neredeyse devlet üniversitesi kadar) ise bir şeyler ters gidiyor demektir. en azından eğitimi, devlet tarafından verilmesi gereken bir hizmet olarak gören insanlar için.
Penthesilea Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Bu olayi iyi degerlendirebilecek bir gecmisim var benim, anlatayim. Soyle ki, anaokulundan liseye kadar 9 sene ozel okulda okudum, izmirliler icin Izmir Ozel Turk Lisesi diyeyim. Ilkogretim icin SEV ile beraber Izmir'e tikky yetistiren bi okuldur zaten, ama egitim kalitesi de ilkogretimde (lisede fen lisesi haric pek degil) iyidir gayet, almak isteyen istedigini alir. Ondan sonra 9 sene ozel okul egitiminden sonra gittim Turkiye'nin en agir lisesi diye tabir edilen Izmir Fen Lisesi'ne, ustune bir de yatili okudum orada yatili zorunlu oldugu icin. Ki IFL sonucta Turkiye'nin ortaokul yerlestirme sinavlarinda ilk 96sini alan bi lise oldugundan yine vakiflardan ordan burdan destek aliyor, ama ona ragmen feci bir maddi imkan fazlaligi vardi. Ben mezun olduktan sonraki sene de tum kaliteli ogretmenler ozel okullar tarafindan baya yuksek paralar karsiliginda okuldan emekli olarak ozel okullara gecti. Universitede tek okul tercihi yaptim zaten, burslu ve burssuz Sabanci Universitesi. Burslu kazandim sukur, cok da memnunum hayatimdan. Cunku, bence yuksek egitimde maddi imkan = her sey. Tabi bunu alabilecek ogrenci de olmasi gerekiyor, ki ozel okullarda bunlar da bol bol mevcut merak etmeyin. Hocalara yuksek meblaglar odenebiliyor, bu sayede kaliteli hocalar geliyor. Devlet universitelerinden yukarida verdigim IFL ornegindeki gibi iyi hocalar aliniyor falan. Ve imkanlar cok fazla yani, yurtdisi baglantilari vs. Ben 6 aydir Isvec'teydim, Iskandinavya'nin ilk universitesinde okudum gectigimiz donemi. 1 hafta sonra bugun Harvard Universitesi'ne gidiyorum 2.5 ayligina orada bir profesorle bir proje uzerinde calismak icin. Onumuzdeki sene master basvurularinda iyice on plana cikacak bu baglantilar. Cunku, isin icindeki insanlar bilirler, GPA'den, mulakatlardan, CV'den once referans vardir her zaman. Yazida tek katilmadigim nokta devlet unileri kapansin gibi bir mantik. Devlet egitimden cekildigi icin devlet unileri bu halde. Ve bu sahne guzel bir sahne degil bence, biz sosyal bir devletiz, resmi egitimin ozel egitim kalitesinde olmasi bir sart bu ulkede, ama ne yazik ki degil. Kesin bir dille, hem kararimdan cok memnunum, kesinlikle baska bir yer dusunmezdim. Kardesim de bu sene OSS'ye girdi, burslu ve burssuz Sabanci tercih edecek o da, burs kazanamayacak buyuk ihtimalle ve ona ragmen gelecek yilda 22 mi 24 milyar mi ne oyle bir meblag verip, cunku ailem degdini dusunuyor, bence de degiyor yani. Egitim parayla olculecek birsey degil cunku ve sapina kadar egitim veriyor bence Sabanci, ustune yukarida saydigim baglantilari da kuruyor. Diger ozel unileri bilmiyorum pek, SAbanci'yi tanimadan once de Bilkent isterdim ama Ankara'da olmasi vs. bi Izmirli olarak pek cazip gelmedi bana (Izmirliler deniz olmayan yerde 1 haftadan fazla kalamaz). Koc iyi diyorlar, eminim iyidir yani bilmiyorum tam ama SU'nun daha iyi, hatta simariklik yaparak en iyi oldugunu dusunuyorum su an. Yani ben istedigim her universiteye girerdim, dusuncem bu yonde ki boyle bi tercih yaptim. Tabi kisinin beklentilerine gore de degisir bu olay. Ha bir de su var, tamamen burslu olsan bile, oradaki yasam standartlarini karsilamak bile iyi bir maddi yuk, orasi dogru.
-Wissy Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Devlet universitelerinde okuyanlar sikayetci degil de sen mi sikayetcisin bundan? Bogazici'mi 10 tane Sabanci'ya Koc'a tercih ederim. [ Mesaj 22 Haziran 2007, Cuma - 14:30 tarihinde, -Wissy tarafından güncellenmiştir ]
Sylian Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Evet gercekten ozel okulda okuyan birinin sikayetci olmasi komik olmus. Odtu, itu, bogazici rahatlikla sabanci ve bilkent ile kiyaslanabilir (En azindan muhendislik kisimlarinda). Bir de 3. dunya ulkesinde egitim parali olsun ne demek ya akil var nizam var tovbe tovbe
Passanger Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 ^^iyy ne kascam kendimi olmazsa babam bi şirket açar geçerim başına yaniii akşama ortamlara akalım içeris takılırıs^^ ^^ okey sen cool adamsın hacı kızlar nerde kaldı ya^^ ^^aylin doktora gidecelmiş silikon taktıracak galiba^^ vuuv süper eğitim muhteşem insanlar... halbuki devlet üniversitesi tek şansı olan gerçekten calışması gerken insanlar var bu ülkede.
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 yildiz teknik universitesinin senede urettigi bilimsel yazi o saydigin parali unilerin toplamindan fazla
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 ha unutmadan zarek giremiyosan devlet unisine uzulme bu kadar sende girersin yeditepeyes misss (ozel okulda okuyan bi suru arkadasim war ozel okullar kotu demiyorum ama gelipte burda turkiyenin kisitli bilimsel arastirmalarini yapan devlet unileri yetersiz yasasin paranin kralligi tadinda tpik acarsan dalga konusuu olursun)
Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 said: yildiz teknik universitesinin senede urettigi bilimsel yazi o saydigin parali unilerin toplamindan fazla http://www.yok.gov.tr/duyuru/orana_gore.pdf
Prawler Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Herhangi bir üniversiteyi kötülemek için söylemiyorum yanlış anlama, ama üniversitenin popülasyonunu da dikkate almak lazım. Yoksa mesela Okan Üni. Bir tarafını yırtsa büyük üniversite kadar akademik yayın çıkartamaz. [Okan'ı salladım bu arada]
Sylian Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Bu arada akademik yayin konusuna cok fazla takmayin, turkiyede cikan akademik yayin sayisi kesinlikle kistas olamaz onemli olan nitelikli akademik yayin sayisi. Nitelikli akademik yayin sayisi konusunda elbette ozel uni.'ler daha basarili olacak ama bu yine de egitim acisindan bir karsilastirma yapmaya olanak vermez
Prawler Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Dünya'da da bu bir kıstas olamaz.
Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 ben bu kıstastır demedim. ve hatta okan üni. ile ilgili anektodumu yukarıdaki mesajlarımdan bir tanesinde belirttim. ama gaza gelip, "bir tek ytü hepsine yeter" moduna girmemek lazımmış demek ki.. onu belirttim.
Öne çıkan mesajlar