Gilean Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 Evet artık yenilemenin zamanı geldi..artık dökülüo bilgisayar.zaten son 1-1.5 yılda çıkan oyunları almadım bile çalıştırmayacağı için. şimdi sistemimi yazayım önce: Anakart - Gigabyte P4 Titan 667 (845PE motherboard) agp 4x ddr333 Ekran Kartı - PNY TECH. Geforce Ti 4200 64mb İşlemci - Intel Pentium 2.4 RAM - 1GB DDR333 (2*512 Kingston) Ses Kartı - En dandirik creative ses kartı..en ucuzundan HDD - 80gb markasını unuttum şu an Kasa - Asus ups - powersonic..yeterli ilerisi için de sanırım. şimdi büyük ihtimal ramler dışında bunların hepsi yalan olacak ama bu bilgisayarda öyle yetersiz bir bilgisayar değil..acaba ramlerine de dokunmadan komple satmayı mı denesem? neyse sonuç olarak yardım istiyorum sizden eneler almalıyım diye. not: ps3 almayı düşünüyordum..hala da düşünüyorum aslında.ama ps3e vereceğim 600 euro + her oyun için 60 euro'ya değmez diye düşündüm.üstelik henüz full hd tvler öküz gibi pahalı.zevki yok.hem oyunları da daha çıkmadı tam. biraz daha bekleyeceğim ps3ü. not2: bütçeyi şu an bilmiyorum.pedere kalmış birşey.ama sanırım kabul eder.malum en son ekran kartını 2002 ağustosunda almışım artık bi kıyak çeker. not3: 2002 ağustos olayını şu an fark ettim ve şoklar içindeyim şu an=)helal olsun 5 sene götürmüş beni..yürü be nvidia=P şimdiden teşekkürler [ Mesaj 11 Haziran 2007, Pazartesi - 16:00 tarihinde, Gilean tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 hdd ve ups dışında unutçan abi o sistemi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 ps3'e vereceğin paraya daha iyi desktop alırsın, adam gibi ekranın olur, ve adam gibi mouse-keyboard'un olur. hele bi de oyunların parasını katarsan ooouvv.. bütçeyi söylersen sana optimum bişeyler yapmaya çalışırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 ben bu dx10 hadisesi adam gibi oturmadan yani tahminen ekimden önce yenilemenin yarardan ziyade zarar getireceği kanısındayım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 aklımdaki sistemi yazayım hemen :) ezberledim artık ds3 gigabyte anakart 2gb ram 800mhz twinmos kingston markasına karar verirsin işlemci için biraz beklemen gerekecek 22temmuzda intel süper indirim yapacak ama bekleyemem dersen E6400 fln alabilirsin hdd ler çok ucuzladı 100$ a 320gb 16mb cach sata2 hdd alınabiliyor artık:) ekran kartına gelince yerinde olsam şimdiki oyunları kaldırabilecek x1650pro ya da şimdiki oyunlarda yardırabilecek x1950pro kartlarından 1inin 2.elini alırdım dx10a geçmek isteyen bissürü kişi var kesin bulursun 2elini dx10için daha var oyunlar bile çıkmadı 1 2 tane çıktı sanırım yani daha oyunlar çıkacak driver çıkacak sorun çıkacak bence en azından 1yıl alır tam olarak oturması o sırada da bissürü yeni dx10 kart çıkar fiyatlar düşer daha ATI adam gibi dx10 kart çıkaramadı nvidia nınkiler de ucuzlar 128bit haa dersen ki param var 8800gts fln alırım o zaman sorun yok :) ama 8800almam diyorsan ortaseviye 256bit dx10 ekran kartı çıkana kadar 2.el ile idare edebilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 teşekkürler bilgiler için. şimdi ben büyük ihtimal ağustos başına kadar tatilde olacağımdan bilgisayarı da ağustosun 2sinde falan değiştiririm..işlemci için beklemiş olurum böylece=)ayrıca belki bir nebze de olsa fiyatlarda azalma olur dx10 için.1-2 tane yeni kart çıkacaktı bu aralar... bütçeye geline..bende birikmiş 1500 dolar var ki peder zaten bana harcatmaz bu kadar para kendi verir..tahmin ediyorum 2000 dolar civarı bir bütçem olur 5 yıldır yanlız ram upgrade'i yaptığım düşünülürse.. diğer bir sorumda elimdeki bu sistemi satabileceğim bir yer bilip bilmediğiniz? ya da bunu yazlığa atıcam o da fena fikir değil.. 3.soru da elimdeki 80gblık hdd içindeki bilgileri illa dvdye atıp mı yeni bilgisayara geçirmem gerek?hdd arası bir geçiş sağlanabilirmi? 4.soru- dx10 yeni demişiniz de ben bu geforce ti 4200'ü aldığımda piyasaya yeni gelen en sağlam kartlardandı..o zamanın en pahalı 2. kartıydı ti4600 dışında..ve o kart beni en az 3 yıl götürdü.demekii şu an bir dx10 kartı alsam o da beni götürür diye düşünüyorum.yanılıyormuyum? şimdiden teşekkürler..ben bir yandan zegna'nın da topiğini takip ediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 gittigidiyorda rahat satarsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 eğer ağustosa kadar bekleyeceksen şimdiden bir liste çıkarmanın pek anlamı yok... bu zaman içersinde hem yeni modeller çıkar, çıkmasa da eski modellerde değişiklikler olur, hem de fiyatlarda ciddi değişiklik olur. öte yandan dx10 kartların performansları daha açık bir şekilde ortaya çıkabilir. beklemek senin için en mantıklısı şu an. ve dediğin doğru, iki diski takıp rahatça bilgileri birinden öbürüne geçirirsin, dvd'lerle uğraşma. 100gb falan geçirmek 40 dakkayı geçmemişti ben yaparken. ek olarak söyleyeyim, benim görüntü kartım 128mb 9600XT. yaklaşık 3-3.5 sene önce almıştım. sağolsun dx9 desteği olması sayesinde en yeni oyunları bile, ne kadar dandik grafikler olursa olsun kabul edilebilir derecede oynayabiliyorum. hem de 20 inç ekranımda. eğer bu zamanlarda 200 dolar civarında veya daha pahalı bi görüntü kartı alırsan en az 3-4 sene rahat dayanmalı diye tahmin ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 evet abi oynanıyor. ben 9550 ekran kartıyla fear'ı 1024*768 mediumda (aa kapalı tabi:)) oynuyorum ve beni mutlu ediyor mesela :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 bir de maximumda oyna abi :) çok fark var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crane Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 said: 3.soru da elimdeki 80gblık hdd içindeki bilgileri illa dvdye atıp mı yeni bilgisayara geçirmem gerek?hdd arası bir geçiş sağlanabilirmi? Bir hdd kutusu alip eski hdd'ndeki bilgileri usb ile aktarabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 @taz çok fark olduğunu ben de biliyorum ama bana yetiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 açıkçası konuyu açarken bilgisayarı önümüzdeki 2 hafta içinde yenileme fikri vardı ama tam geçiş dönemindeyiz..en iyisi dediğiniz gibi ağustos başını bekleyeyim..gerçi şöyle de birşey var. "teknolojiyle asla yarışılamaz". ama en azından şu işlemci kampanyasını bekleyelim=) peki elimdeki sistemin ne kadara satılabileceğini düşünüyorsunuz?yani bu bilgisayara baya bi işe yarar..hani sadece word için falan kullanılan bilgisayarlar igibi değil bu.istese düşük seviyede oyun da oynar yani.. bir de şey sorucam.elimde 2+1 creative var..daha büyüğünü almamamım sebebi bilgisayarımın bulunduğu yer balkon büyüklüğünde bir yer ve 2 tarafı duvalra kaplı, 1 tarafında camlı kapı var 1 tarafı da boş. böyle bir durumda daha büyük bir ses sistemi almanın gereksiz olduğunu düşndüm hep. peki iyi bir ses kartı almak istersem 2+1 olmasına rağmen 2 ses kartı arasındaki büyük farkı anlayabilirimyim?yoksa para vermeye değmez mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 artık bu devirde ses kartlarında sadece ses çıkarma kalitesi basit ev sistemleri için bana sorarsan hiç fark etmiyor. hele bi de ses sistemin 2.1 ise sıfır fark olur. boşuna para harcama bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 uplama zamanı geldi..önümüzdeki hafta alacağım artık.. bu intelin kampamnyasından bahsetmiştiniz.ne zaman başladı? bir de en son çıkanlara göre tavisyeleriniz var mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Arkadaslar dolarin fiyati fazla yukselmeden bi PC topliyim diyorum. Elimdeki makine P4 3.0 GHZ LGA 775 Asus P5P800 Geforce FX 5700 256 mb ( sanirim agp 8x oluyor bu deil mi ) 400 mhz 512 mb ram Simdi ben oyunu olayinin hastasi degilim, CIV , PES bzn nfs falan,o da cok degil... Photoshoptur,Dreamweaver dir,Eclipse dir,Apache v.s gibi seyler calisiyor sadece.Bilgisayari bi yenileyim dedim , netekim Adobe CS3 bile kurulmuyo buna :) AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 5200+ AM2 940 MSI K9N NEO-F nForce550 AM2 ANAKART 320 GB 7200 RPM 16 MB CACHE SATAII HARDDİSK WD CORSAIR XMS2 1GB DDR2 CL4 RAM (Soğutuculu) *2 diye dusundum Ekran karti icin ne dersiniz,bu geForce 5700 sorun cikartir mi bu anakartla cikartmazsa, ekran kartini sonraya birakmak isterim.. 400-500 dolarlik kartlar tavsiye etmeyin baska bi kart tavsiye ederseniz :) edit : Kasa isinden hic anlamiyorum,ne almak gerekir buna ? ya baska topice de yazdim ama cevap gelmeyince buraya da yaziyorum.bu aralar alicam cunku 1 haftaya y disina cikicam 25 gunlugune,dondugumde dolarin firlama ihtimalinden korkuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 bende şöyle bi sistem düşündüm: Core2 Duo E6600 GIGABYTE P35 DQ6 Bearlake ASUS EN8800GTS/HTDP/640MB DX10 PCI-X Kingston 2GB 900MHz DDR2 SEAGATE 500 GB RC-810 CoolerMaster STACKER ALUMINYUM ATX KASA SILVERPOWER 600W GÜÇ KAYNAĞI 2000 dolara yakın bişi oluyo kdv dahil.. bu sistem hakkında yorumlarınızı söylerseniz sevinirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cintonik Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 almısken 4 çekirdekli al işlemci Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 hic aklimiza gelmedi bravo... 1.000 dolarlik malzeme tavsiye ediyosun , biz o paraya komple makine cikarmaya calisiyoruz. Herseyin en pahalisini almayi biz de biliyoruz,ister istemez iyi makine oluyor zaten.Fiyat/performansa gore en iyisini kurmaya calisiyoruz burda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cintonik Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 2000 dolar butcem var diyo.bendede 1.500 dolar para var diyo ekstradan.500 dolarda kendinden koyar.2500 dolar.Alınmayacak bişey degil.Ayrıca niye hiddetlendinki küfür mü ettim ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 son olarak core 2 duo yerine intel kampanyaya girdiği için quad core alıorum.. bu sistem hakkındaki fikirlerinizi bi acele söölesiniz alıcam çünkü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 quadcore'lar çok iyi takviyesiz seni bir 5 sene götürür... edit: indirimler yansımış mı ki? edit2: * 2x 512 mb ram almak çok çok büyük hata olur, sonra forum forum gezersin satmak için... 2 x 1gb al ramlerini.. edit3: eylül-ekim'e kadar beklemek her zaman daha iyi yazın bu zamani ekran karti fiyatlari-ram fiyatlari dusmez... 2 ay sonra duser... [ Mesaj 26 Temmuz 2007, Perşembe - 20:53 tarihinde, kertenkel tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 pazar alanında sağlam bi sistem mevcut.. bi bak istersen.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 firebal.net'ten güzel ramler alabilirsin. ram timingleri düşük olması gerekiyo ve overclock kapasitesi falan bunlar önemli şeyler, sonra dandik ram alıp yok fiyatına onları satarsın benim gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 GIGABYTE P35 DQ6 Bearlake ASUS EN8800GTS/HTDP/640MB DX10 PCI-X Kingston 2GB 900MHz DDR2 SEAGATE 500 GB RC-810 CoolerMaster STACKER ALUMINYUM ATX KASA SILVERPOWER 600W GÜÇ KAYNAĞI 2* 1gb abi zaten nerden gördün onu=) benim asıl sormak istediğim kasa ve güç kaynağı önerileri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar