Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Football Manager Live


la_bombonera

Öne çıkan mesajlar

Öncelikle forumları aradım ve bulamadım. Bulamadığıma da biraz şaşırdım. Hattrick, FreeKick gibi online menajerlik oyunlarını bilenler vardır. Bu tip oyunlar genelde browser dan oynanıyor ve birşeyler mutlaka eksikmiş hissi veriyor insana. Her oyunun kendi mantığı, kendi maç motoru vs. var.

Ama olay şudur ki hepimiz menajerliği Championship Manager ile sevdik, devamı olan Football Manager ile geleneğimizi devam ettirdik.

Şimdi sıra geldi bunu bir üst seviyeye taşımaya. Sağolsun Sigames sesimizi duydu ve Football Manager'ın mmorpg sini yaptılar.

Site: http://www.footballmanagerlive.com
Sik-rin-şat: http://www.footballmanagerlive.com/en/article/90/index.html

spacer.png


Kısa kısa:

- FAQ kısmında Mayıs ortası gibi 1000 kişiyle sınırlı beta test'e başlayacağız demiş ama durum ne bilmiyorum siteye üye olmak lazım.
- Server lar 1000 er takımlık olacakmış.
- Alıştığımız FM mantığı dışında tonla yeni özellik olacak.
- Oyuncular ve takım adları gerçek olmayacak. Herkes kendi takımının adını, renklerini, armasını vs. koyacak.
- Herkes takımını kurduğunda, başlangıç kadrosu olarak maaş bütçesini aşmamak koşuluyla havuzdan oyuncu alacak. (free agent olayı gibi)

Böyle bir başlık açıldıysa tekrar özür dilerim, arama hakkımı kullandım, ancak bulamadım. Teşekkürler.

[ Mesaj 07 Haziran 2007, Perşembe - 23:15 tarihinde, la_bombonera tarafından güncellenmiştir ]

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
Oyun hakkinda merak ettiginiz birsey var ise sorabilirsiniz. su anda betasinda bulunmaktayim ve size bilgi, ss vs. verebilirim. Bir giris veya tanitim yazisi yazacak vaktim yok cok ama sizin sorduklariniza cevap verebilirim, ne de olsa NDA yok gizlilik yok (hatta FM devleri oyun hakkinda bilgi dagitmamizi destekliyor).
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bize birkaç can alıcı noktadan screenshot verebilir misin ve alışılmış FM den farklı olarak neler yapmışlar biraz onlardan bahset istersen... Mesela:

1- Kendi takımımızı kurarken ne kadar özgürüz? Kendi logomuzu koyabiliyor muyuz? Forma konusunda seçenek çok var mı? Bir de betada 12465 tane Real Madrid, 63985 tane Arsenal isimli takım var mı?

2- Oyuncular gerçek oyuncular mı yoksa havuzdan seçtiklerimiz dahil database deki tüm oyuncular atmasyon mu?

3- 1000 er takımlı serverlar olacak demişlerdi, doğru mu? Bulunduğun serverda o kadar mı yoksa daha fazla/az?

4- İki takım arasında transfer yapma özgürlüğü var mı? Eğer varsa olası bir hileye karşı bir formül düşünmüşler mi?

5- Menüler vs. kullanışlı mı? Lag gibi durumlar oluyor mu maç esnasında? Maçları canlı izleyip müdahale edebiliyor muyuz ve bu durumda maç saati bilgisayar başında olamayanlar ne yapacak?

Aydınlatırsan sevinirim, teşekkürler....
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oncellikle oyun cok cok eglenceli bunu belirteyim... ama sakin FM ile ayni oyun oldugunu sanmayin alakalari yok cunku, ve inanin cok guzel ayarlamislar herseyi. Fm den farkli olarak, her takim baska bir oyuncu tarafindan yonetiliyor, ve dolayisiyla transfer cok cetin gecmekte. Oyunda serbest bir oyuncu icin 24 saat suren bir "wage auction" olayina girmeniz gerekiyor (yani Maas Ihalesi), bu ihalede takimlar o oyuncuya verecekleri maas miktarini yaristirip o oyuncuyu kapmaya calisir. Eger serbest bir oyuncuya sizden baska talip yoksa 24 saatlik bir deneme sureci icin onu alabiliyorsunuz, hemen arkasindan da acik arttirma yaratabilirsiniz tabi. Oyunun farklarini anlatmak gercekten simdilik cok zor ama artik sadede menejer degilsiniz, ayni anda kulup sahibisiniz ve bundan dolayi da oyun cok daha farkli geliyor. Sorulara cevap verelim simdi de.


1- Kendi takimini kurarken istedigin ismi koyabiliyorsun takimina, ayrica kendi formani, kendi Logonu hatta ve hatta kendi Resmini bile upload edebiliyorsun (1. Screenshot). Oyunda 30,000 tane arsenal yok, hatta ve hatta gercek futbol takimi isimli o kadar az oyuncu var ki su an (tabi betadan sonra ne olur bilemiyorum). Ama bildigim kadariyla 2 takim ayni isimi secemiyor. Bu kisimi en iyi anlatabilmek icin bir SS koyuyorum.
[spo][/spo]

2- Oyuncular gercek. Her serverda o oyuncudan 1 tane var ve siz onu oyuna ilk girdiginizde ilk 11'inizi secerken secebiliyorsunuz serbest ise. Ilk takiminizi yarattiginizda hic talibi olmayan oyunculari direkt takiminiza alabiliyorsunuz (maaslari reputation ile dogru orantili, kisaca hepsi bosta olsa bile butun yildizlari kapmaya calisirsaniz en fazla 3 tane oyuncu alirsiniz). Oyunda her oyuncunun alacagi taban maas FM deki ile hemen hemen ayni, reputation ile alakali, tabi ihalelerde o maas miktari 3-4 katina cikabiliyor... Bir ss daha verelim mesela, bu benim takimim, bir kac tanidik yuz var elbet :) (beta acctum gec kabul oldu ondan bazi oyunculari alamadim, bunlar kalmisti)
[spo][/spo]

3- Her dunyada (serverda) 1000 tane takim olabiliyor. Su anda betada 600'e yakin takim var sadece.
[spo][/spo]

4- Bir oyuncu eger oyuncu satmak isterse ve listeye koyarsa yine acik arttirma oluyor, ama bu sefer ihale bonservis icin yapiliyor. Bonservisini ihale ile kazandiginiz bir oyuncuyu onceki takimindaki maasi ile transfer edersiniz, yani eger ronaldinho benim takimimda gunde 90k maas aliyorsa ve ben onu listeye koyduysam ve siz satin aldiysaniz, o zaman sizde de o kadara oynuyor. Onun disinda bir oyuncu icin ozel teklifte bulunabilirsiniz, bu teklif kabul olursa o oyuncuyu size satabilir karsi taraf. Hileye acik mi degil mi bilemeyiz daha, cok az takim var ve kimsede 1 den fazla account yok, ama zannetmem ki boyle birsey soz konusu olsun cunku her sekilde Maaslar sayiliyor, gunde cok sinirli miktarda para kazanabiliyorsunuz ve hersey o maas miktarina bagli.

5- Arayuz cok guzel gercekten, yazilar net, hersey hizli ve butun detaylari icermesine ragmen cok basit... alismaniz 1-2 saatten fazla almaz (verdigim sslerden de gorebilirsiniz)

Baska sorulari da cevaplayabilirim.

not: Gercekten guzel bir oyun ve daha yapim asamasinda, bir cok ozellik henuz eklenmedi ve asama asama eklenecekmis ama oyunun acik olmasi beni hayran birakti kendisine, stadyumumuzu istedigimiz boyutlarda yapip, cimleri de istedigimiz sekilde bicebiliyoruz (mesela benim stadyumumun sahasi yuvarlak kesim, bayerninki gibi). Detaylara cok onem vermisler ama FM deki kadar kalabalik ve sikici boyutlarda degil. Gelismeler oldukca yenilikler ciktikca sizi haberdar ederim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam ağzımı sulandırdın iyicene... Stadyumun çimine kadar ayarlamak ne demek ya?

O zaman demek ki wage olayını o kadar iyi ayarlamışlar ki sıkıysa hile yap. Tuttum bu işi.

Son birkaç sorum daha var.

1- Oyuncular yaşlanıyor mu? Yaşlanıyorsa gerçek zamana göre mi yaşlanıyor, yoksa birkaç ayda bir yaş mı alıyorlar? Bir de yaşlanmadan ötürü oyuncunun futbolu bırakması durumunda o zaman sanırım altyapılardan yetişen atmasyon oyunculara geçiliyor, doğru mu?

2- Fikstür sistemi nasıl? Diğer online menajerlik oyunlarındaki gibi gerçek usül yani haftasonu 1 lig maçı, haftaiçi varsa kupa veya şampiyonlar ligi/uefa maçları vs şeklinde mi? Kalan günler de friendly e mi ayrılmış?

3- Maç saati takımımın başında olamazsam ne olur?

4- Milli takımlar da var mı? Varsa milli takımın başına geçecek kişi diğer menajerliklerdeki gibi oylama ile mi seçiliyor? Yoksa NPC tarafından kontrol edilen federasyon
en başarılı bulduğu hocaya teklif mi götürüyor?

5- Betaya mutlaka girmek istiyorum, geç kaldım mı? başvuru kapandı mı? Kapanmadıysa ne yapmak lazım???? :)))))))
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

D'Augustino Sakat 4 gun daha ve Alex Santos formda degil maalesef, Augustino bir iyilesse zaten teror estirecegim. Wage olayi cok kritik zaten, hersey onun etrafinda donuyor, biraz uctun mu toparlayamiyorsun bidaha paran kalmiyor vs. simdi sorulara gelelim:

1- Oyuncular yaslaniyor, her 28 gun oyun icinde 1 yil, o yuzden her ay oyunculariniz 1 yil yaslaniyor. Gencleri erken kapip 2-3 ay sonra gelistikten sonra faydalanmak cok zevkli bir olay olsa gerek (daha beta o kadar uzun suredir yok, gelecek ayin 20sinde daha ne cevap verebilecem). Oyuncu futbolu birakinca sanirim yerine bir regen geliyor olabilir, bu henuz yapim asamasinda cunku. Daha youth facility olayini yapmadilar cunku, altyapidan oyuncu gelmiyor, onlar gelecekte olacakmis (su anda sadece mac ve federasyon ozelliklerini test ediyoruz, bir de tranfer falan).

2 - Fikstur oyle belirli zamanlarda olmuyor. Bir federasyona katiliyorsunuz, mesela ben XFA ye katildim (Extreme F.A) her oyuncu tipine gore FA ler var, XFA en cok oyuncuyu barindiran, saat 13:00-21:00 GMT arasinda her an mac oynatan bir federasyon, mesela Nighttime FA ve Day FA de var, sizin icin en rahat saatler ne ise o federasyona giriyorsunuz ve o federasyonda bir lige giriyorsunuz. 1 ay sure ile liginizdeki diger takimlarla mac yapmaniz gerekiyor yapabildiginiz kadar, eksik mac yaparsaniz puan kaybiniz olur (ben 10 mac yapip kazanma sansimi artiriyorum mesela). Su saatte macin var girmezsen ayvayi yedin olayi yok yani. Muhtemel rakipleriniz oyuna girince uyariliyorsunuz zaten (You have xx Opponents, SSlerimin birinde var) ve birini secip mac yapiyorsunuz. Oldukca rahat yani. Ha bu arada oynayacaginiz dostluk macinda bir sinir yok, ben mesela dun 28 tane dostluk maci, 8 tane de lig maci oynadim falan, oyle takiliyorsun.

3 - Mac saati diye birsey yok

4 - Milli takimlari eklememisler daha, ekleyip eklemeyecekleri de belli degil oyunda cunku bir Ulke kavrami yok... yani soyle yok, yabanci sayisi sinirsiz, ulke federasyonlari yok, ligler karisik hep falan... bu oyuna FM den farkli bakmalisiniz.

5 - Betanin basvurulari maalesef gecti :)

Ek bir bilgi daha vereyim... bir oyuncunuz sakatlandiginda, sakatlanma suresi gercek zamanda oluyor... mesela bir oyuncunuz 1 gun yok deniyor. Kart cezalisi oyunculariniz ise cezasina gore mac atliyor (1 mac, 2 mac falan). Federasyona girdiginizde sakatlanan oyunculariniz icin bir miktar sigorta parasi geliyor, bunu o oyuncuyu oynatamadiginiz icin bir nevi tazminat olarak algilayabilirsiniz. Onun disinda oyunun mac ve taktik motoru FMinkiyle ayni, hatta daha gelismisi, su ana kadar bir cok mac yaptim ve cok begendim motoru, gayet guzel, bir tek opponent instructions yok daha bir de team talks, o da yakinda gelebilirmis. Antreman diye bir sey yok, onun yerine Antreman sahanizi ve tesislerinizi gelistiriyorsunuz para verip ve oyunculariniz bir nebze daha iyi gelisiyor.

Siradaki sorulari alalim :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm değişik F.A. lerin olması olayını, milli takım kavramının olmamasını ve oyuncuların her ay yaşlanmasını sevmedim hiç... Yani 28 yaşında bir Ronaldinho transfer etsek sefasını en fazla 5 ay sürebileceğiz....

Bu arada sahi Ronaldinho şu anda kimde acaba bir bakabilir misin? ne kadar maaş alıyor kaça transfer olmuş falan? Bir de şu oyuncuların bio sunu bi screen alırsan çok makbule geçer :P

Ricardo Quaresma (ilk atlayacağım oyuncu)
Anderson
Rodrigo Palacio
Freddie Adu
Arthur Boka

FM Live forumlarında elemanın teki Salvador Cabanas'ı almış coşmuş da coşmuş boyna screenshot koyuyor...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

buyuk oyuncu alma hayali kurma, hatta butcen varsa bile alma. Takimda 1 yildizdan fazlasi ekonomik olarak mahfeder seni. Statlara gelince, beta dbsi oyunun ciktigindaki dbsinden farkli olacak, ondan dolayi su anda ss almamin fadyasi olmaz (zaten FM 2007 7.0.2 update db sini kullaniyoruz, statlar cok farkli degil). Oyuncularin yaslanmasi cok guzel, asil ben ona sevindim, bir an once regen oyuncular devreye girmeli ki herkese ezbere oyuncu degil, hakkatten arasitrarak oyuncu alsin. Degisik federasyonun nesi ters geldi analamakta zorluk cektim :P Bir de milli takimlarin olmamasi cok guzel, olsa isin icinden cikilmaz, zaten kendi takiminla yeterince mac yapiyorsun, bir de int'l turnuvalarla ugrasilmaz.

Dedigim gibi oyuna farkli bir gozle bakin, footstara baktiginiz gibi, alistigimiz fm gibi degil :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • 8 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...