Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dx10 kart almak için biraz daha beklemeli miyiz?

synorin

Öne çıkan mesajlar

bence duruma göre değişir.

eğer görüntü kartına $200 civarı para harcamayı düşünüyosam, kesin dx9 alırım. çünkü o fiyatlardaki dx10 kartların performansı düşük, ve dx10 destekleseler bile ben grafikleri açamadıktan sonra dx10 olsa nolur, olmasa nolur...

ayrıca şu an yeniler, ve haliyle aynı performansı veren dx9 kartlardan 50 dolar falan daha pahalılar (50 doları sıktım işte ama daha pahalılar sonuçta).

bir de henüz ortada dx10 oyun olmadığından bu kartların hem kalite hem performans açısından ne kadar fark yaratacağını bilmiyoruz. pişman olmaktansa beklemek daha iyidir.

ama eğer görüntü kartına $300 veya daha fazla harcamak istiyosam, üstüne azcık bişey daha koyup nvidia 8800gts, veya işte gtx falan alırım. çünkü bu kartlar hem dx9 kartlar arasında en iyi performans verenler, hem de çok kalıcı bir yatırım yapmış olurum.
Sosyal ağlarda paylaş

1-2 sene çoooooooooooooooooooooooooooook geç.

makine filan değiştireceksen kesin dx10 destekli kart al vista'yla beraber. vista'sız makinene yeni kart alacaksan anlamı yok tabii. yıl sonuna kadar bekleyebilirsin eğer sadece kart değiştireceksen.

sonuçta dx10 sadece vista'da olduğundan şu anda yeni makine almayan birisi için gerekli değil. ama gerekecek yakında, yıl sonuna doğru dx10 destekli ciddi oyunlar çıkmaya başlayacak. unreal tournament 3 var ki mesela onun motorunu kullanmaya başlayacak 2008'de bir sürü oyun doğal olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

dx10 oyunlar oynanabilecek dx9 da ilerde ama şu an erken. Şu anki oyunlarda dx9 lara geçilen bir dx10 kart almanın manası yok. 6 ay içinde belli olur dx10 un ne olacağı.

Zaten 7600GT, 9800xt, x1600 gibi kartı olanın şu an kart almasına gerek yok. Önce dx10 nedir ne değildir bir çözülsün, oyunlar gelsin, ondan sonra kart seçeneği çoğalsın.
Sosyal ağlarda paylaş

valla bendeki 9800pro yeni oyunların hiçbirini kaldırmıyor doğrusu, 2004 haziran'da almıştım. 3 yıl geçince isterse 750$'lık kart olsun gene ahı gidip vahı kalıyor.. :)

yeni makineyle beraber 8800gts 320mb alıyorum ki bütün ilk nesil dx10 oyunları kaldıracaktır rahatlıkla. 300$ filan ayırabilen sparkle gibi ucuz bir markadan alabilir elindeki kart artık yetmiyorsa, zaten hepsi referans tasarımı eğer overclock'lu almıyorsanız.
Sosyal ağlarda paylaş

o sürünme olayı kod optimizasyonu ve driver gibi hadiselerden kaynaklanıyor, yoksa aynı oyunun dx10 desteğini devreye sokunca yavaşlaması değil hızlanması lazım. dx10'un başlıca olayı oyunları legacy codeları devreden çıkardığından hızlandırması çünkü. dx10 yük bindirmiyor, azaltıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

SLI durumunda MSI nx8800gts iki tane grafik kartim var $u anda makinemde. $u anda CPU dan dolayi biraz sikinti ya$iyorum ama tabii ki cok rahatlatiyor SLI oldugundan dolayi. Core 2 Extreme QX6700 2.66 CPU, asus striker extreme mainboard ve kingston ddr3 1375 mhz 2gb kingston ram sipari$ ettim gelmesini bekliorum. Benchmark puanlarini bilgisayari derledikten sonra yayimlayacagim. Bende merakla bekliyorum nasil olucak :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...