Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gitar

SpiderS_DangeR

Öne çıkan mesajlar

birde bunların tam olarak ne olduğunu söyleyebilirseniz sevinirim.
.. - palm mute / - slide up to
- slide down to ~ - vibrato
h - hammer on b - bend
p - pull off Suffixes for bend
ph - pinch harmonic
f - full bend h - half bend
* - see comment r - release t - tap bend
X - percussion mute ~ - vibrato bend
@ - slight palm mute () - ghost note, sustained note
Sosyal ağlarda paylaş

yeni konu acmayayim hazir konu varken
ben bi iki hafta once elektro almaya heves ettim.bas fonumdaki parayi cok eritmemesi ayni zamanda leş bişey olmamasi gerekiyordu.ibanez grg 270 aldim bide marshall in en dandik serisinin(mg galiba) 15 wattligindan aldim toplam 580 milyona.takiliyorum falan bi bedroom player icin yeterli heralde.iyi bi is mi yapmisim gitari alarak yoksa mantar bi gitar mi almisim?ilerde elektroyla daha fazla hasir nesir olmak istersem ne kadar idare eder beni? modifiye etsem kurtarir mi yoksa yeni bisey mi almak gerekir ? bana bu sorularin cevabi lazim.metal caliyorum bu arada genelde.tesek
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
İleride manyetiklerini değiştirebilirsin ama endonezya malı gitarların ağacı iyi olmuyor, her halükarda değiştirmen gerekir er-geç. İbanez'ler kolay satılırlar ama - 350 YTL'ye falan satarsın rahat.

Şimdi fark etmez senin için ama kendini geliştirip, başka gitarlar denedikçe beyenmemeye başlayacaksın.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence hangi enstürmanı çalmak istiyosan onunla başla.Daha sonra "klasikte bu böyleydi ama?" gibisinden kıyaslamaya girersen çok vakit kaybedebilirsin.Neticede ikiside bambaşka tekniklere ve özelliklere sahipler.İkisininde mantığı çok farklı.
Bass'tan önce klasikle başlama olayınıda sevmiyorum açıkcası ben.Klasiğin tek faydası,akordu notaydı falan herşeyi onun üstünde öğretip sonra bass'a başlatıyolar.
Ne çalmak istiyorsan onunla başla derim,ki zaten doğru kararı vermişsin.

Cort bass'lar iyidir,nasıl iyidir,şöyle iyidir.

Cort'un action modelleri gerçekten çok kötü.Benim tavsiyem Cort'un artisan serisi bi bass gitarı.A serisi B serisi olabilir,ki cort bunları geçen sene yenilemişti diye hatırlıyorum.Daha güzel bi işçilik vardı aletlerde.Artisan serisi cort'larda bartolini mk1 manyetikler,bartolini devreler ve 3 band eq var.
İlk başlangıç gitarım washburn xb 120 olsa bile,tavsiye etmiyorum..Eğer 300-400 $ arası bi para verecekseniz washburn'e,biraz daha biriktirip başka bi gitar alın derim.Unutmadan jazz kasa fender emitasyon tarzı gitarlarıda tercih etmeyin derim.Rahatlık,işçilik,kullanılan malzeme açısından direk sınıfta kalıyolar zaten.
Ha şuda var,ucuz bi gitarla başlayım diyosanızda,yinede washburn xb serisi diğerlerine görede çok daha iyi bi gitardır.

Unutmadan ekleyeyim,Ibanez'leri hiç sevmiyo olmama rağmen son çıkardığı modelin adını hatırlamıyorum ama üzerinde bartolini manyetikleri olan bi model çıkardı.Fiyatıda çok pahalı bişey değildi sanırsam.Ibanez'inde o modeli gayet iyi,tavsiye ederim eğer ibanez düşünürseniz.

[ Mesaj 03 Ağustos 2007, Cuma - 20:04 tarihinde, Korax tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

E ve A'yı tutan kilit nerde :) bence anfin benimkinin aynı çooook uzun bir süre yeticek kadar özellik içeriyor o iyi bir seçim yapmışsın. Süper bir anfimi? hayır tabiki ama başlangıç için baya iyi. Ibanez'e gelince bende Ibanez S470 le başlamıştım başta çok güzel götürmüştü çünkü hayatımda gördüğüm en ince klavyeydi, rg'ler baya kalın galiba herneyse, belli bir zaman sonra (varsa kullanıcıları kızmasın) ama ibanez'in ne kadar karaktersiz bir gitar olduğunu anlıcaksın. Ama şuanda bunları hiç düşünme, güle güle kullan ;)
Sosyal ağlarda paylaş

Modeli tam bilmiyorum araştırdım hemen bi ama bulamadım(takamine siteye bakmadım gerçi). Genel olarak Takamine'lerin çok çok başarılı akustikler olduğu bilinen birşeydir ama her gitarda olduğu gibi (özellikle klasik ve akustiklerde) üretimden üretime çok fark var. O yüzden bir siteden alıyosan ben pek sıcak bakmam mutlaka al bir eline klavyesine, volume'ne, sustain'ine bir bak.
Sosyal ağlarda paylaş

@spider;
Valla 1. else bir götür söyle böyle böyle diye düzeltsinler ya vida da ya yuvada sorun vardır. ama tuner'ın varsa kilitleri çıkart zaten bence. Hatta yoksada al :) zaten ilerde gerekicek, şimdiden al her gitarı eline aldığında akort edersen kulağın içinde çok iyi olur.

[ Mesaj 03 Ağustos 2007, Cuma - 20:56 tarihinde, glamdring_S tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Yok yok siteden almam,bir dükkanda 2.el olanını denedim.
Hayran kaldım gitara. O fiyata daha iyisini bulabileceğimi sanmıyorum. Muhteşem bir akustik sesi var çok çok dolgun. Anfiye bağlayınca nasıl olacağını siz düşünün.
Ama 2. el almaktan çekiniyorum biraz o yüzden laylaylom'dan yeni alayım diyorum,tabi yine deneyerek. Arada 300 lira fark var 1.el ile 2. arasında.
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.srvmusic.com/index_files/gitar/takamine_es510.jpg

Bahsettiğin gitar bu mu? :) Özlem'de problem çıkmaz merak etme 300 milyon az para değil dene güzelce bir problem batmazsa gözüne gerek yok 300 fazla vermeye bence.
Anfi sesine, anfisiz sesine göre karar verme çünkü manyetik var etkili olan, gerçi büyük olasılık manyetikler fishmandir iyidir.
Paran varsa, akustik almayada karar verdiysen, kaçırma bence, takamine'den kolay kolay memnunsuz olucağını sanmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Perdesiz de olabilir ama enazından bisüreliğine perdeliyle başla.çünkü entonasyon sorunu çok olur uzun yıllarda baya bi yol katetmen gerekir perdesizde.
Kısaca şöyle örnekleyim,senelerdir perdeli çalmama ve hakimiyetimin iyi olmasına rağmen perdelide hala entonasyon problemi yaşıyorum.Benim yinede tavsiyem perdeli ile başlaman.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...