Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gitar

SpiderS_DangeR

Öne çıkan mesajlar

ya benim de niyetim yoktu başlarda. bi gün elektrik kesilmişti aldım gitarı elime (klasik) ablamdan bişeyler öğretmesini istedim öyle başladı işte. içinde istek varsa sürekli çalıp geliştiriyosun zaten. yaklaşık 1.5 yıl oldu elektro alıyorum 1-2 hafta sonra. diyeceğim şu ki klasikten başlarsan ya da elektrodan başlarsan pek bişey farketmicektir. ama şu var bi de, klasikten başlayıp 6-7 tane akorla "pop" çalmaya çalışırsan bi süre sonra elektro almana gerek kalmayacaktır. köreltme kendini;)
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar, konuya çok hakim olmadığınız sürece yönlendirme yapmamaya çalışsanız çok daha iyi olur aslında. Sizinde yanlış yaptığınız birşeyi, "ben yaptım oldu" tadında anlatırsanız arkadaş aynı sonuçları alamayabilir.

İlk önce klasik gitardan bahsetmek istiyorum. Leath arkadaşımın gereksiz, soloları sönük demesini aslında pek yadırgamıyorum. Sonuçta (yanlış anlama) 10 aydır gitar çalan herhangi bir insanın elektro, akustik veya klasik gitarın mantığını çözebilme imkanının olmadığını düşünüyorum.

Yaklaşık 16 senedir bu enstrümanla ilgilenmekteyim ve bunun ilk 8 senesini klasik gitar doldurmaktadır. Peki pişmanmıyım? Kesinlikle hayır. Klasik gitarla başlamak zorunlu bir özellik değil ama kesinlikle ilerisi için çok yararlıdır.

Akustik gitardan başlamanı ise kesinlikle önermem. Ya klasik al klasik stil öğren (kesinlikle amerikan stil öğrenme) ya da al ortalama bir elektro gitar, ufaktan ufaktan teknikleri hatim etmeye başla.

Bu yazdıklarımı kimse "laf sokma" gibi algılamasın, en doğru şekilde aydınlatmaya çalıştım.

Eğer kafanıza takılan birşey olursa onlarıda cevaplamaya hazırım.

İyi günler dilerim :)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Arkadaşlar, konuya çok hakim olmadığınız sürece yönlendirme yapmamaya çalışsanız çok daha iyi olur aslında. Sizinde yanlış yaptığınız birşeyi, "ben yaptım oldu" tadında anlatırsanız arkadaş aynı sonuçları alamayabilir.

Hay ağzına sağlık.
Afedersiniz ama 10 ay gitar için çok kısa bir süre,başlangıç seviyesi. 10 aydır öğrenen bir kişinin böyle tavsiyeler vermeye çalışması yanlış.
Sosyal ağlarda paylaş

ben vereyim.

calmak istedigin enstruman elektro gitarsa onunla baslayacaksin. neden?

klasik gitar teknigi cok daha farkli, sol el pozisyonlari farkli, sag el teknikleri farkli. ayni bu salak muhabbete klasik gitar dersi aldim zorla, zorla aldigim icin de faydasini pek gormedim. repertuar vs. ezberlemedim nota okumayi sevmiyorum zaten kulaktan ezberleyip cikartarak caldim hep.

elektro calmak istiyosan sen de boyle olacaksin buyuk ihtimal.

elektro gitarda tab kullanilir, nota yok mu o da var ama kim para verip orjinal nota kitaplarini alcak ve ya tarayip onlari paylasanlari ariyacak internette?

herneyse, ne yapmak istedigine karar ver, biraz para biriktir. cevrende tanidigin varsa gostersinler, olmadi ders al iyi birinden ama kurs degil bire bir calisma. temel cok onemli, perdelere duzgun basman, vibrato, parmak acikligi, parmak gucu, sag sol el koordinasyonu vs.

ha bi de her sali aksami 20-23 arasi k rock dinle, gitarist programi var okan mericin sundugu onu dinle baya iyi seyler calar.

p.s. akustik gitar da klasik gitar da ayni guzellikte ve eglencede enstrumanlardir, zevk meselesi sadece. mediterrean sundance dinlenmesini tavsiye ederim hic yoktan.

[ Mesaj 05 Haziran 2007, Salı - 14:09 tarihinde, Dela tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Bende bas almayı düşünüyorum,şimdi iki şey düşünüyorum.

500 milyon civari param var,Cort basların iyi olduğu konuşuluyor,1. el kaliteli 500 milyon civarlarında bir ton bas gitar modeli var Cort'un,hangisini önerirsiniz.

Birde şey düşünüyorum,mesela Jackson Bas gitarlar 900,1.200 arası değişiyor.Tünel'deki gitar satıcılarından çoğu Jackson Bas gitarların ikinci elini 600 civarina satıyor.Üstüne ekleyip Jackson mu alsam diyorum ama genel olarak sorduğumda pek iyi değil diyorlar.

ha birde ekleyeyim,ben solak bir insanim ve solak gitarla başlamak istiyorum ama tanıdığım ne kadar insan varsa hep normal gitar al ve sağla çalmaya alış diyorlar.Solak gitarların çeşitliliğinin azlığı vs. sebep olarak gösteriliyor.Siz ne dersiniz bu konuda ?
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • Genel Yönetici
direk son sayfayı açıp her yerde bas görünce(bende washburn bas falan demişim) atladım bas diye :)

500'e Japon ibanezi al - sonra tamir ettirir bir buçuk milyara satarsın(fiyatından dolayı bir yerinde birşeyleri olduğunu varsayıyorum)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...