SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Selamlar, Gitara başlarken akustik veya klasikten mi başlamak gerekir illa yoksa elektrodan da başlanabilir mi? Bu aralar baya bi niyetleniyorum da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Akustik'den başlanmaz birkere onu geç :) Elektro'dan başlanır mı evet başlanır. Ama Klasikten başlanması şiddetle tavsiye edilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Peki klasikten ne kadar sonra elektroya geçilir ve elektroyla başlanırsa ne olur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 up =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Utterable Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 klasikten başlarsan senin için daha kolay olur. perdeler daha geniş olduğu için daha iyi öğrenirsin parmak olayını ve elektro da daha sağlam ve düzgün basabilirsin. ayrıca gitar dersleri alırken solfej de öğrenebilir, böylece önüne nota konduğunda şarkıyı çıkarabilirsin. elektroya ise bence en az 1.5 yıldan önce geçilmemeli. ama diyelim ki ders aldığın yerin aynı zamanda stüdyosu var. ders bittikten sonra geçersin yarım saat takılır çıkarsın. öyle öyle yavaş yavaş elektroyu eline aldığında klasiktekinden daha rahat basabildiğini görüceksin. zaten klasik gitar'da bare vs. basmak daha zordur. bide şahsi fikrimi sorarsan gitar çalmamanı öneririm. herkes gitar çalıyor yahu, git keman çal piano çal, violin çal. gitarın pek bir esprisi kalmadı. eline gitarı alan akdeniz akşamlarını çalar oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 alla alla adam ne isterse calar, herkes yapiyo diye istedigini yapmasin mi. gecin boyle sacma seyleri. cal hocam sen ne istiyosan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 klasik dıngır tıngır bayar adamı abi elektro daha oyucnaklı bütün gün zıbırtadırsın, akşam oluncada basarsın wahh wahh'ya waahhh latırsın falan ceşit var elektroda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Utterable Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 çalsın tabi istediğini ben de çalmasın demiyorum zaten. kendi fikrimi söyledim. ayrıca eğer kendini geliştirmek istiyorsa -konservatuar istiyorsa mesela- kesinlikle klasik ile başlanmalı. diğer türlü istediğinden başla tabi ama ben yine de klasikten başlanılması taraftarıyım. kimsenin "mi mi mi" çalışmaktan zevk almayacağını biliyorum ama elektro'ya geçtiğinde çok işine yarar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leath Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Elektro caliyorum 10 aydir, simdi bakiyorum iyiki de baslamamisim klasikten. oldukca teknik olarak yoksun olacaktim(ha 10 ayda ne kadar ogrenilir ayri). Hocaya gitme ihtiyaci da duymadim "ben ogrenciyim, muzisyen degil, idealimde muzisyenlik yok" diyerek. Dogru, yanlis, orasi tartisilir. Ortaokulda harika bir muzik hocamiz vardi, blok flut ogrendik, o arada da nota sistemini vs(tabi scale nedir ogrenmedik), teorigimin temeli cok zayif olsa da vardi, zamanla da acildi daha iyi oldu, keyifli kismi da bu bence, kendi basina halledebilmek :). birkac arkadasimin klasik gitarini calma luksune eristim(yok hayir merak etmeyin, sahilde gezip akor basan tipler gibi degilim, solo daha hosuma gidiyor), akustik ve elektrodan sonra inanilmaz sonuk geldi, guzel enstruman tabi de, akustik varken neden klasik halen anlayamadim. Isi yokusa surmekten baska birsey degilmis gibi geliyor. Bend/slide/vibrato/tremolo vs derken cok sey kapiyorsun arada. Dahasi elektroda perde sayisi daha fazla(en azindan ben 22/24 perdeli klasik gormedim henuz, vardir belki, ben sadece muzikle ilgileniyorum, amator bile degilim.) Elektrogitari aldiktan 6 ay sonra gidip akustik gitar aldim meraktan, oldukca da iyi yapmisim, farkli tadi olan, teknigi daha degisik(Bence) bir enstruman. Baslayacaksan akustikten baslayabilirsin, biraz daha zorlar basta klasige gore(teller sert, enstrumanin boyutu buyuk vs) fakat yavas yavas bend/slide gibi seylere alisirsin. Perdeleri buyuktur biraz sorun cikarabilir elektroya gecince.(gerci klasik de cok farkli degil). Ayrica teller birbirlerine biraz daha uzak, elektrodan akustige gectigimde(vice versa) bir iki dakikalik sacmalama evresi yasiyorum, sonra duzeliyor.(tellerin araliklari, perde buyuklukleri gibi etmenler.) Eminim senelerce ikisinden birini caldiginda bunlar sorun olmaktan cikacak :) Kisaca, baslayacaksan ya akustikten ya elektrodan basla derim. Klasikten baslarsan sıkılman oldukca kolay olacaktır. Ortalikta dolasan 30-40 tane parcanin notalarinin bulundugu sheetler var, her klasik gitar ogrenene veriyorlar ogretiyorlar. En sonunda millet bir kenara atip unutuyor. Kendi basina ugrasirsan bunlari esgecmis olursun(bana ne 1960'in bilmemne pop sarkisindan, dogru duzgun bisey caldir guncel, riff bile olur. misal) Ortam yapmak icin caliyorsan zaten baslama, sadece akustigi al bir arkadasina ver kafanda kirsin. Elektroda ayni seyi tavsiye etmiyorum, govdesi pek bi sert geberebilirsin. daha birseyler lazim olursa yardimci olmaya calisirim, ozel mesaj at :). [ Mesaj 04 Haziran 2007, Pazartesi - 00:34 tarihinde, Leath tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Leath,klasik gitar dinlemedin mi sen hiç? Nasıl neden klasik? Klasik gitarda solo atmayı deneyip sönük demen de biraz anlamsız olmuş :) İzle de gör: http://www.youtube.com/watch?v=AIzKsNIRrV4 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leath Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 guzel tabi de, bana gore degil :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Akustikten başlanılmaz arkadaşlar olmaz öyle. Çalıyorum diyip akor basmaktan başka birşey yapamayan biri olursunuz. Akustiğin bütün telleri metaldir,serttir. Klavyesi daha dardır,çok daha serttir. Telleri daha incedir,arpeji falan rahat öğrenemezsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leath Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 akustikten baslayin, akor bas diyen kim :p solo da devam edebilirsin + scale vs daha rahat geldi bana akustikte, klasige nazaran :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 şimdi solo atıcam derseniz http://www.youtube.com/watch?v=0qoWcIl53ac böle bi efsane var yanı.... bu gitarı calın değil bulun getirim öpüyim sizi. ama bu tanrılar insan gibi yürürken yeryüzünde biz napalım dimi. demek isetdiğim şudurki, böle şeylere bakın lan elektro lan klasik falan demenin pek manası yok, alıp kafan rahat hangisini calışanı hangisiyle coşucağını düşünüyosan onu edin onu öğren onu cal. yanı hiç bi zman gittiğin kurslarda değil evde tek başınayken coşup gaz oluyosun veya rkadaşlarınla rahat rahat jam yaparken, benim için ve tanıdığım insanlar için böle durum. nokta edit: nokta diyince sanki inanılmaz bi oteriteyle tartışmayı bitimişim gibi olmuş ama sadece paragrafı toparlıyamadım o yuzden nokta dedim [ Mesaj 04 Haziran 2007, Pazartesi - 02:18 tarihinde, Cuce tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Haziran 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2007 Ne çalmak istiyorsanız onla başlayın. Eğer amacınız iyi müzik temeli öğrenmekse yada konservatuar düşünüyorsanız klasik gitarla başlayın. Ama "klasik gitar" derken klasik müzikten bahsediyorum, akor çalmaktan yada elektrogitarcılık oynamaktan değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 4, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2007 Amaç konservayuar tarzı birşeyse zaten piyano falan öğrenmeh gerekir. Ben elektro ile başlamıştım hala öyle gidiyorum. Ama geniş saplı birşey alman daha iyi başlangıç için. Ibanez superstrat falan alıp başlama yani, sonra eline les paul alamazsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lexius Mesaj tarihi: Haziran 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2007 ben gayette akustikten başlamıştım yamaha f310 um var hala daha kullandığım 4. yılı gitarın ve iyikide başlamışım diorum.. elektro çalarken çok rahat ettim elim çelik tele alışmıştı sonuçta.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Utterable Mesaj tarihi: Haziran 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2007 klasik gitar çalıyorum diyip akor çalmak kakadır, pistir. eğer gerçekten ilertletmek istiyorsan klasik ile başlamalısın. ayrıca klasik gitarın sönük olduğuna inanmıyorum. bir asturias sönük mü allasen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HymnOfSnuk Mesaj tarihi: Haziran 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2007 stratocaster'la başla. :9 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leath Mesaj tarihi: Haziran 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2007 oeh hymn :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Haziran 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2007 Ne var ya strat gayet iyidir baslangic icin. Ikinci el temiz bir meksika strat tadindan yenmez yeni baslayan icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 4, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2007 strat iyidir, superstrat olmaz bence. les paul en ideali ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Haziran 4, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2007 Ben öyle prof. falan olmak için değil de evdeyken kendimi tatmin edip zaman geçirmek için istiyordum. Hiç bir beklentim yok yani, zaten yaşım geçti artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 4, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2007 yaşla ilgisi yok. istersen öğrenirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Haziran 4, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2007 Leath PM =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar