Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ben

Hergonan

Öne çıkan mesajlar

Ben nedir? Bir kaç kaynaktan baktım, genelde "fazla melanin bulunan noktalar" falan diyorlar...
Anlamadığım kısım şu: eğer bir benin üstünde kıl varsa o kıl diğer kıllardan daha uzun oluyor.
Kanser gibi bir şey mi o zaman... Hücrelerin normalden daha hızlı büyümesi mi yani? O yüzden mi o kıllar normalden daha uzun oluyor? Yoksa melaninden başka keratin de mi var?
Ben üstündeki kıllar niye normalden daha uzun?
Sosyal ağlarda paylaş

"melanin pigmentlerinin fazla oluşmaşından oluşan şey çil dir yada leke denilen hatta doğuştan da olabilecek ve doğum lekesi de denilen bir olayda olabilir fakat ben denilen şey deri hücrelerinin epidermis katmanından kontrolsuz olarak bölünmeye başlayarak deri üstünde bir öbek teşkil edecek sekilde et beni de denilen bir yapı oluşturmasıdır. fakat bu oluşum belli bir zaman sonra durur ve büyümesini sürdürmez eğer sürdürse habis tümör adını alarak anamızı beller işte o zaman biz ona kötü huylu tümör deriz hatta kanser deriz.
bir başka çil yada leke oluşum nedeni ise deri üstünde açılan minik yaralardan dolayı deri altındaki renk pigmentlerinin oksitlenmesidir ve renklerinin koyulaşmasıdır. sivrisinek ısırıkları patlatılan sivilceler kaşınıp koparılan minik yara kabuları ilerde potansiyle leke oluşturacak şeylerdir"

alıntıdır thx.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...