Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

DDos Saldırılarından Korunma??

PrudenT

Öne çıkan mesajlar

CCNP vardi bir tane tanidigim, gorusuyordum kendisiyle. Bu konuyla ilgili gorusurken(kendisi de bilgisayar muhendisliginde, ogretim uyesi, hocam) teorik olarak firewall'in network karti da kendi icinde interrupt uretip handle etmek zorunda kalacagi icin, olmadi OS'ye sinyal gonderip check edecegi icin gene de kitleniyor sistem. yani teorik olarak aslinda bi caresi yok, 1000 kiside kitlenen sistem firewalla duzeliyorsa bu 100.000 kisiye ciktiginda gene patliyor(sayilar sadece bir ornek)
Sosyal ağlarda paylaş

Sadece yazılım kullanarak DDOS ile baş etmeye çalışmak biraz yalan birşey.

Orada senin görebildiklerin timeout olmadan bağlantı sağlayabilen ip adresleri. Kalanı sağlayamıyor.

Kısa zaman önce hoplayanmanda'nın da başına geldi, hatırlarsınız bir kısmınız. rahan ile basit bir blocker yazmıştık, az çok işe yarıyordu. Sonradan loglara baktığımda anlık 200-300 ip yakalasam da genel olarak sayının binleri bulduğunu gördüm.

Fakat burada konu ile alakalı olarak "ey dingil ADSL kullanıcıları" demek istiyorum. Gelen ip adreslerinin hepsi adsl ip adresi olmakla beraber modem konsolları da kabak gibi açıktı. Denediğim 30-40 ip adresinin hepsine remote olarak bağlanabildim ki onda bile sürekli timeout oldum. Ey salaklar, ey mallar hiç mi "neden acaba bu yavaşlık, bir sorun mu var" demeyi akıl edemiyorsunuz.

Ehm, neyse ... Güzel bir firewall kur sen.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...