PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2007 Acaba bunun bir yolu yordamı yok mu (mutlaka vardır)? sürekli siteye saldırıyorlar saniyede 10 kere şöyle böyle. ne bileyim servera kurulabilecek bir program vb. yok mu dakikada 10 kereden fazla giren IP'yi 30dakikalığına banlayacak falan..? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Haziran 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2007 saldiri turu nasil bu kadar aciklama yetmez? ne tur bir saldiri ne sekilde kac tahmini zombie'den hangi isletim sistemine etc. ayrintilar ayrintilar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 2, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2007 denyo launcher gibi bir programla sürekli foruma üye girişi yaparak yapıyorlardı engelledik bu sefer de sürekli siteye girerek yapıyorlar 3-4 kişi aynı anda yapınca kopuyor gidiyor zaten pc. işletim sistemi windows Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Haziran 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2007 evde mi host ediyosun siteyi? 3-4 kiside nasi gocuyo ki? evdeysen kur bi forewall, o iplerden geleni banla.. basit ve kolay.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 2, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2007 evde değil tabii ki. ama o kadar manyak bir server da değil haliyle. 3 4 kişi saniyede 10ar giriş yapınca çöküyor tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leath Mesaj tarihi: Haziran 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2007 IP adresi degistirdikleri surece bi caren yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Haziran 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2007 linux olsa bi kac satirlik firewall kurali isi vardi.. en kolayi iplerini tespit et direkt banla sunucudan.. 2-3 kisiyse zor olmaz iplerini manuel tespit etmen.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 2, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2007 yani bir firewall kurup yapanların ip'lerini tespit edip banlıcam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crane Mesaj tarihi: Haziran 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2007 Bazi hardware firewall'larda ddos korumasi var. Sunucu kiralarken dikkat edilmesi gereken birsey bence. Onun disinda google'da bi arama yaptim; Easy Guard Corp.'un Easy Guard Server Protector diye bir urunu varmis. Sirketin sitesine girmeye calistim ama ulasamadim. Bir arastir istersen, belki isine yarar. www.easy-guard.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leath Mesaj tarihi: Haziran 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2007 CCNP vardi bir tane tanidigim, gorusuyordum kendisiyle. Bu konuyla ilgili gorusurken(kendisi de bilgisayar muhendisliginde, ogretim uyesi, hocam) teorik olarak firewall'in network karti da kendi icinde interrupt uretip handle etmek zorunda kalacagi icin, olmadi OS'ye sinyal gonderip check edecegi icin gene de kitleniyor sistem. yani teorik olarak aslinda bi caresi yok, 1000 kiside kitlenen sistem firewalla duzeliyorsa bu 100.000 kisiye ciktiginda gene patliyor(sayilar sadece bir ornek) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Haziran 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2007 Sadece yazılım kullanarak DDOS ile baş etmeye çalışmak biraz yalan birşey. Orada senin görebildiklerin timeout olmadan bağlantı sağlayabilen ip adresleri. Kalanı sağlayamıyor. Kısa zaman önce hoplayanmanda'nın da başına geldi, hatırlarsınız bir kısmınız. rahan ile basit bir blocker yazmıştık, az çok işe yarıyordu. Sonradan loglara baktığımda anlık 200-300 ip yakalasam da genel olarak sayının binleri bulduğunu gördüm. Fakat burada konu ile alakalı olarak "ey dingil ADSL kullanıcıları" demek istiyorum. Gelen ip adreslerinin hepsi adsl ip adresi olmakla beraber modem konsolları da kabak gibi açıktı. Denediğim 30-40 ip adresinin hepsine remote olarak bağlanabildim ki onda bile sürekli timeout oldum. Ey salaklar, ey mallar hiç mi "neden acaba bu yavaşlık, bir sorun mu var" demeyi akıl edemiyorsunuz. Ehm, neyse ... Güzel bir firewall kur sen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Haziran 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2007 Hmmm apache için bir modul vardı... Ddos'u engellemek için. Mükemmel kalitede birşey olmasa bile biraz işe yarayabilir diye düşünüyorum. DoS_Evasive heh buldum, Mod_evasive olarak da geçiyor olabilir, biri yeni sürümünün adı olması lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 sağol zopik, bakayım bir brigand :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 windows servera windowsun kendi firewallinin sole guzel bi olayi war basit ddos ataklarina cevp vermek ya da engellemek yerine sessiz kalmayi tercih ediyo buda karsi makinenin bi sonraki paeti atmadan beklemesine neden oluyo eger basit bi metodla saldiriyos karsi taraf wndows firewall gayet yeterli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar