xaty Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 [Aslında tam spor sayılmaz, hobi sanırım daha çok ama uygun bölüm bulamadım buraya açıyorum.] Arama yaptım da önceden nasıl hiç açılmamış şaşırdım baya. Var mıdır ilgilenen (sanırım pek yok). Hangi türlerini seversiniz? El yapımı uçurtmaların yapımı ve kullanımı sırasında önerileriniz nelerdir? Az önce dolaşırken bir yerde rastladım ve baya gittim peşinden de ilgimi çekti. Küçükken babam bi tane altıgen uçurtma yapıp vermişti, az uçurmadım :) Şimdi yine canım çekti, en kısa zamanda malzeme bulup yapmayı düşünüyorum güzel bir şeyler.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 bi ara heveslenmiştim sonra kısmet olmadı. rokaku yapacaktım malzemeler filan elime geçmedi çok da uğraşamadım açıkçası http://www.ucurtmakulubu.com/ buranın forumu filan işine yarayabilir burdaki uçurtmanın hastası olmuştum özellikle. hala fırsat geçse de uğraşsam yapsam diyorum :) http://www.ucurtmakulubu.com/forum/viewtopic.php?t=204 [ Mesaj 30 Mayıs 2007, Çarşamba - 15:08 tarihinde, cemad tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 bende ondan yapmayı planlıyorum. baya çeşitli yerlerden plandır, fikirdir, öneridir toparladım.. bakalım :) olursa uçarsa (tabi yapabilirsem) koyarım bişiler.. edit: malzeme olarak neler kullanmayı planlamıştın? neleri bulamadın? [ Mesaj 30 Mayıs 2007, Çarşamba - 15:43 tarihinde, xaty tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 abimle birlikte yapacaktım rokakuyu ama sıradan bir rokaku olmayacaktı :) altına bir platform bağlayarak platforma da fotoğraf makinası koyarak gökyüzünden fotoğraf çekmeyi planlıyorduk :) bu yüzden sağlam çıta gerekiodu fiber boru gibi bişiler alalım dedik ancak doğru düzgün bişi bulamadık ankarada. çok da araştırmadık hani :) normal uçurtma için malzemede bir sorun çıkacağını sanmıyorum zaman bulunca ben de yapayım bari heveslendirdin beni :) yaparsam da uçurursam vs vs (ölme eşeğim ölme hesabı =P) ben de koyarım buraya birşeyler :) ilk hedefim rokaku tabi hala. başlangıç için uygun =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 gökyüzünden fotoğraf için ben de paraşüt bağlayıp yukarı fırlatıp çekmeyi düşünmüştüm de uygulamaya geçiremedim daha :) ilginç olabilir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 Zamanında heveslenip sonra klasik altıgen uçurtma yapmıştım, pek prof. bişi olmamıştı. Sadece dayanıklı ve çok yükseklere çıkabiliyordu fln :) Şimdi can sıkıntısından dolaşırken yine heveslendim ve malzemeleri sipariş etmek için uygun fiyatlı bir site buldum. Planı fln da çizdim, bu sefer kesin kararlıyım rokkaku için. Hazır sipariş verirken yanında 2. ve belki 3. uçurtma için de mi malzeme sipariş etsem diyorum ama kafamda güzel uçurtma fikri yok hiç. Önerisi olan var mı? (Stunt kite'lara baktım biraz, çift ipli olanlara, güzel gibi duruyorlar ama doğru düzgün plan bulamadım onlar için.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 zamanında dev bi ucurtma yapmıstım. 6 metrekare falan. saz toplamıştım bunun için. baya ugraşmıştım. bi fırtınalı gün bekliyordum, az rüzgarda ucmaz diyordum. 1000metre ip aldım.yanlış duymadınız 1000metre. böle fırtınalı bir günde babamla salıverdik gökyüzüne 1000metre ip abartı olmus cünkü yarısını bile salmadan ipin koca ucurtma kayboldu gökyüzünde. 9 saat falan ucurduk. sonra 2xfutbol sahası gibi yerin kenarına kadar cekti bizi. zor tutuluyor tabi.havaya cekecek nerdeyse. kenarında elektrik hattı vardı. çıplak kablolar gitti oraya değdi. çıplak kablolar birbirine değdi coz coz kıvılcımlar alevler cıktı o sırada ipi koptu ve ucurtmamız kayıplara doğru yelken açtı. eve gittik elektrikler kesilmiş. baktık tüm sitenin kesilmiş. evde pustuk bizde 1 gün napalım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 toyzarasta 2-3 ytlye süper uçurtmalar var klasik ötesi hemide.. bana bi akrabamız kanadadan getirmişti asansör şeklinde b i uçurtma onu bayaa uçurmuştum.. herkes uçurtmayı kaldırmak için uğraşırdı. benimki pırr uçardı. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 asansör şekli nedir ya :D kutu şeklinde mi oluyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar