Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çanakkale 18 Mart Üni. Japonca Öğretmenliği Genel Bilgi.

ssj4songoku

Öne çıkan mesajlar

Sınav yaklaşıyor ve eminim yabancı dil öğrencileri arasında japonca düşünen arkadaşlarda vardır.Buraya kısa bir başlık açıcam.Aşşağıda bölümün web sitesinin linki var o yüzden ben im burda çok bir şey açıklama yapmam gerek olduğunu düşünmüyorum.Daha çok soru-cevap halinde devam ettirirsek daha iyi olur arkadaşlar.

Bölümün web sitesi: http://egitim.comu.edu.tr/bolum/yabancidil/japon/index.php

Bölüm Hazırlık+4 yıl olmak üzere 5 senelik arkadaşlar.Öğretmenleri çoğunluğu Japondur.Hatta bu sene bizdeki toplam türk Öğretmen sayısı sadece ikiydi arkadaşlar.Geriye kalan bütün derslere Japon Öğretmenler girmektedir.Hazırlıktan başlıyarak çok sıkı bir ders programı ile direk japonca eğitimine girersiniz.2. sınıfa kadar sadece Japonca ağırlıklı dersler alır ve mümkün oldukça japoncanızı tavan yapmaya çalışırızsınız.Fakat 3. ve 4. sınıfta direkt olarak japonca öğrenmeyi bırakırsınız.Dil bilgisi vb. dersler 2. sınıftan sonra kesilir ve daha çok formasyon ve japon kültürü, edebiyatına yönelmeye başlarsınız.Bu arada doğal olarak japoncanız gelişmeye devam etmektedir.

Türkiye'de en iyi japonca eğitimi alabileceğiniz yerdir diyebilirim rahatlıkla.İnanmak istemeyenler öğretmen kadrosunu, Japonca Yeterlilik Sınavı ve Japonca konuşma yarışmalarının sonuçlarını diğer universiteler ile karşılaştırabilir.

Eğer Yabancı Dil de okumayıpta bölüme girme imkanı olmayan yine de japonca öğrenmek isteyen arkadaşlar varsa bana özel mesajdan ulaşabilirler.Mümkünse bu topici sadece COMU 18 Mart Japonca Öğretmenliği ile ilgili tutmak istiyorum.Konu dışına sapmayalım lütfen.

Bu arada tabiki Japonca ile ilgili genel sorular sorabilirsiniz.Ama mümkün oldukça detaylı ve açık olun lütfen.Japonca nasıl bir dildir gibi sorular gelirse wikipedia dan copy-paste yaparım vallahi :D
Sosyal ağlarda paylaş

Cümle yapısçeyı olarak türkçeye çok benzer.O yönde zorluk çekmezsiniz.Fakat yazı dili olarak çok farklı.Türk öğrencilerin en çok zorlandıkları yön de bu.Hatta yapılan araştırmalara göre Türk öğrenciler japonca konuşmada diğer bir çok diğer ülkenin öğrencilerine göre ilerdeyken yazmada geride kalıyorlar.Ama bunun bir nedeni de az harfli alfabemize alışmamızdan geliyor.Karşımınıza Japoncadaki gibi bir yazı sistemi gelince tembellikten biraz üşeniyor öğrenciler.Yalnız cümle yapısı benziyor olmasına rağmen kendini ifade yaparken kullandığın ifadeler türkçeden farklı.Bunun bir nedenide zaten japon kültürü.Eğer doğu dillerine ilgi duyuyorsan çok zevkli bir dil bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Çince okuyorum ben de..Ses tonlamaları sizinkiyle benzer mi..Birde alfabe hakkında detaylı bilgi verebilirsen sevinirim..Malum çincede alfabe falan yok dolayısıyla inanılmaz zorlaştırıyo herşeyi..devamlı tekrar etmek lazım..eğer iş anlamında ve eğitim anlamında rahatlığı varsa seneye Çanakkale üniversitesine geçmeyi düşünürüm...
Sosyal ağlarda paylaş

Hmmm fazla Çince hakkında bilgili değilim ama sanırım sizde 4 tonlama olcaktı ayrıca tonlamaya göre anlam da değişiyordu.Pek de fazla ek kullanmıyordunuz sanırım.Eğer öyleyse tonlama olarak Japonca gayet.Telafuz derdi pek yok çünkü japoncadaki çoğu ses zaten türkçe'de kullanılıyor.Vurgu yerleri biraz farklı.Alfabe olarak da Japonlar Kanjiyi Çin'den alıyor zaten fakat birçok değişikliğe uğruyor.Bir Lise mezunu Japon 2000 kanji biliyor olarak farz ediliyor.Zaten yazılı japonca'da kendinize güvenmek istiyorsanız 2000 tane bilmeniz lazım.Bunların arasına özel yer isimleri filan da girince rakam biraz artıyor.Çince de bildiğim kadarı ile kanji sayısı daha fazla sadece tek okunuşları var.Japonca'da ise bir kanjinin 5-6 okunuşu olabiliyor.Dil Bilgisi olarak bir birlerine pek benzemiyorlar sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...