Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ev sorunu

dory

Öne çıkan mesajlar

cok garip bi gun gecirdim dun.
saat 16,00da tek sorunum fizik finalinden istedigim notu alamamakken
saat 17,30da evsiz kaldim.
olay aynen soyle:
iki kişi kaliyoruz ve bu ay 3. bi arkadas daha gelicekti.
final donemi ev arkadasimin annesi geldi bizimle ilgilenmek için,
hersey cok rahat guzel, ev arkadasimla beraber calişiriz genelde sinavlara ama calculus finaline o hiç çalişmadi son ana kadar hadi hadi hadi dedim, salak gibi onu bekledim ve topluca battik. o yaz okulunda alicak bense bi halt yapamıycam.
calculus olayından sonra fizik için de ev arkadasimi yokladim, baktim hiç çalişma sinyalleri vermiyor, baska bölümden 2 tane arkadas ayarladim onlara gidip çalişma plani yaptim.
bu arkadaslar erkek.
annem orda kaldigimi, kişilerin de karsi cins oldugunu biliyor, bana soyledigi tek cümle "sana guveniyorum ben" oldu

2 gun kaldim burda, çaliştik sabahlara kadar, ilk gunun gecesi ev arkadasim telefon acti "kitap sende çalişamiyorum eve gelirmisin" diye, geldim koşa koşa kitabı verdim 15dk bakti ve "ben calişamiyorum" dedi atti kenara.

ertesi gun yine gittim, sabahlayana kadar caliştik, ve en son sinava girdik. istedigim kadar iyi gecmese de bi not alacagimi umarak okuldan ciktim. eve geldim, evin altindaki kuaforde yeni gelicek ev arkadasim saclarini yaptiriyodu, oturdum yanina.
ev arkadasimin asagi inmesini bekliyoruz, memlekete gidicek bize veda edicek.
içeri geldi "babam meksikaya gidiyor 2 yilliğina, annemle kalicam bundan sorna, bi an once basinizin cagresine bakin"
dondum kaldim, hiç bişey diyemedim.

[spo]suan ogreniyorum ki benimle ilgili sorunlari varmismis, beni cok rahat buluyorlarmis, annesi diger 3. ev arkadasimiza sen kal o gitsin yapmis. o kadar sasirdim ki.
ev arkadasim, ailesinden habersiz, gizli, onlara ankaradayim diyerek, gitti 20 gun izmirde erkek arkadasiyla kaldi, ondan once defalarca ayni seyleri tekrarladi, erkek arkadaslari geldi burda kaldilar ve ben "rahat" kiz ilan edildim, sadece fizik çaliştigim için.
simdi diger eve gelicek arkadasla eve cikma durumum var, onun yurda donme durumu var ki o zaman gercekten dibe vurdum demek.[/spo]
hayat cok garip, hersey ust uste geliyor, sanki beni deniyormus gibi.
cidden artik naparim ne ederim bilmiyorum
100.yilda kiralik ev bilen, veya mezun olup da cikacak olan bi tanidigi olan varsa, pmle ulaşmasini rica ediyorum. yoksa terkedilmiş, üstüne evsiz bırakilmis bi gerizekali olarak tarihe gecicem.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Ailemin evinin civarında(pencereden bakınca bir sürü kiralık ev görüyorum) epey var. Cevizlidere'de oturuyorlar(ben oradayın şu anda). Odtü yürüyerek yarım saat kadar birşey. Ev 3+1 500 YTL kira.

edit : 550 imiş.

[ Mesaj 29 Mayıs 2007, Salı - 16:15 tarihinde, GERGE tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

bi şey soracam,evi kim tuttu ?
bir de yaz okuluna niye gelemiyorsun calculus için.

bazı şeylerde nabzını ölçmen gerekiyor,başkasıyla çalışacaksan bile sana bir şeyler katacağını bilerek çalışmalısın,yoksa ne kadar yakın arkadaşın olursa olsun,bi kaç sorusunu yanıtlamak dışında hiç bir şey yapmamalısın.

bi yerde moralini bozmayıp toparlanmaya bak,senin için tecrübe olucaktır iyi değerlendirirsen.

evde kalmaya devam ediceksen daha kaldırabilir,daha samimi,problemleri yüzyüze konuşan birilerini bulman önemli ve bu konuda biraz tereddütün varsa yurtta kalmanı zibilyon kez tavsiye ederim.

tekrar geçmiş olsun.

[ Mesaj 29 Mayıs 2007, Salı - 16:16 tarihinde, malik tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
bi şey soracam,evi kim tuttu ?
bir de yaz okuluna niye gelemiyorsun calculus için.

evi o tuttu, sene basinda ben ankarayi bilmezken tek kaliyordum, sonra okulda tanisip onun evine geldim. gelirken butun masraflarin(şimdiye kadar eve yaptigi) yarisini odemeyi teklif ettim, kabul etmediler. babasi "siz anlaşin o yeterli" dedi.
bi sorun oldugunda bana "git" demiceksiniz dedim, "ben o şerefsizliği yapmam" demişti.
yaz okuluna da maddi durumdan dolyı gidemiyorum 1 ders 1 milyara geliyor. ben biriktirmiştim sene basindan beri 1 milyar para ama simdi onu yeni bulacagim ev+emlakci vermek durumundayım. yeni eve gececegim arkdasim "bu durumu aileme soylersem hemen yurda yollarlar geri" dedi, ondan para alamiyoruım o yuzden, zamanla oderim geri dedi.

edit:
@gerge;
6 hazirandan sonra ev aramaya baslicam, o zaman mutlaka ulaşicam
ama dedigin semt nerde bilmiyorum, ankarali değilim, cukurambar ve 100.yili biliyorum.
diger ev arkadasim hacettepe dişçilikte o sebeple 100.yildaki dolmuslari kullanicak, o semtten geciyolar mi cankaya ve hacettepe için dolmus

[ Mesaj 29 Mayıs 2007, Salı - 16:22 tarihinde, dory tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

geçmiş olsun düriyecim takma kafanı, açıkta kalmazsın hiç bir zaman burda evi olupta yalnız kalmakta olan bir sürü paticik var ben dahil her zaman yardımcı olmaya hazır ve nazır vaziyette bekliyoruz, onun dışında kulağına küpe olsun böyle olaylar kira kontratosunu imzalarken 2 kişi imzalamanız böylece evde kalan insanların birbirlerine bu denli pislik yapmamalarına vesile olur gerçi durumları bilmiyorum ben belki ev bahsettiğin kız arkaşının üzerine sen daha sonra masraflara ortak olmak amacıyla yerleşmiş olabilirsin.100. yılda bi ton emlakçı var otur ara dicem ama asıl derdin eve çıkacak 2. bir kişi olmaması, benimde ev sahibim evden çıkmamı istiyor eylülde biticek anlaşma temmuz-ağustos ayları ev bakıcam ortak arkadaş ile çıkmayı düşünüyorum ama okullar o kadar zıt ki :) ben bilkent yakınlarından bakmayı düşünüyorum bu sefer üzülme düriye sçs :(
Sosyal ağlarda paylaş

eğer kredi ve üstten bi kaç dersi bağlama sıkıntısı oluyorsa sizde de,programımın altüst olacağına(bizde kalınca ortalık 56 oluyor ders programı olarak) yurda gelir(gerekirse devlet yurdu,daha ucuz olacağından),dersimi verir,yazın da ufaktan ev arardım,tabi senin kararın.

said:
olaylar kira kontratosunu imzalarken 2 kişi imzalamanız böylece evde kalan insanların birbirlerine bu denli pislik yapmamalarına vesile olur

bi ev durumunda da bunlara dikkat edilmeli tabi.

[ Mesaj 29 Mayıs 2007, Salı - 16:25 tarihinde, malik tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

zaten herşeyden önce anlayış konusunda %100 verimli biriyle çıkmalısın eve tabi bu çok kolay birşey değil en nihayetinde bugün örnek vermek gerekirse çocukluk arkadaşın bile yapmaz dediğin şeyi yaparak seni hayal kırıklığına uğratabiliyor yani bir şekilde güvenmek sorun, iç güdülerine güveneceksin :p
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Hacattepeye direk dolmuş bizim evin önünden, 10 dakika yürünüp odtü-ayrancı dolmuşlarına da biniliyor.

Şimdi...nasıl anlatsan sana. Şu büyük MHP binasını biliyor musun. Konya yolunun hemen karşışındaki. Onun bir üst sokağı.

Tekrar anlatim: Balgat Migros'u biliyor musun? Hani kızılaydan gelen ana cadde(cehun atif kansu) yanından devam ediyor. Onun bir üstünden (odtüden gelirken bir sonraki) giden cadde cevizlidere caddesi.

ama be odtu'ye sadece yürüyerek giddim, eğer o kadar yürüyemem diyorsan 10 dakka yürüyüp adtu-ayrancı dolmuşlarına binmen gerekecek.
Sosyal ağlarda paylaş

3+1 500 ne yav burda 900 onlar cizıs //_-

çalışma konusunda çok iyi bildiğin kişiler dışında kimseye güvenmeyecen, ben zaten tek çalışmaya inanırım hehe. Ayrıca insanlar arkandan konuşan yaratıklardır bir gün dönerde birilerinin arkandan sinemada izlesen oscar vereceğin hikayeler yazdığını duyarsan bile şaşırma, cizıs krayst deyip geç. Bölümün zaten güzel dediğim gibi üzülme, masterda her şekilde önü açık bölüm, istediğin yere geçemezsen bile istediğin konuyu bulmaya bak sen kendini geliştir. Misal genetic algorithms çalışmaya karar verdim ben çok ilginç konu d: gibi... Kolay gelsin

[ Mesaj 29 Mayıs 2007, Salı - 17:32 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

büyük geçmiş olsun. eve çıkmanın en büyük sorunları bunlar heralde. tek başıma hayatta eve çıkmak istemem bayılırım heralde ama 2 veya 3 kişi çıkınca da ne kadar yakın olursan ol bu tür sorunlar çıkabiliyor işte

umarım en kısa sürede atlatırsın ne diyeyim ki...

bu arada 100.yıl isabetli bir karar. fiyat/ulaşım açısından çok güzel biryer bence
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi, hayretler içinde bakacaksınız ama ciddi bir mesaj yazacağım...

ev arkadaşları, dünya üzerinde ki en iyi insan, en sevdiğiniz varlık bile olsa zaman içinde çürüme, aşınma gibi problemleri vardır. zira, zamanla annenizden ve babanızdan bile sıkılırken hiç tanımadığınız insanlardan sıkılmamanız anormal olurdu.

demek istediğim şey, bunu kişisel bir hakaret olarak düşünmeyelim, canımızı sıkmayalım, işimize bakalım, şuanda önemli olan uygun fiyata, kaliteli bir ev bulabilmek. 5/6 ay sonra sokakta gördüğünüz zaman zaten bir birinize güleceksiniz.

bunun haricinde yan bir kişisel not, iki erkekle ders çalıştığın için 'rahat kız' oluyorsan, ve buna rahat diyorlarsa 3 vakte kadar eski ev arkadaşının kafasına çarşafı geçirsinler.

o zaman dom vampir.
Sosyal ağlarda paylaş

o zaman dom vampir!

soyledigin konusunda haklisin, sikilmalar cok doğal, sorun cikmamasi gibi bi durum soz konusu değil. ama ben butun sorunlarimda en ufagindan en buyugune, gidip onla konustum. suan arkamdan benimle iligli herkse bişeler anlatmis oldugunu goruyorum
yani cagdisi değiliz sonucta gelip karsima "annem burdayken boyle disarda kalma, yanliş anlar o, hem bosuna sorun cıkmasin" desin canimi yesin

ama biraz daha tepem atar da intikam duygularim kabarirsa, 2 cumlemle hayatini sondurebilirim (tabiki yapamam cok insancilim)

[ Mesaj 29 Mayıs 2007, Salı - 17:58 tarihinde, dory tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

bu hastalığın teknik adı, dawson's creek, beverly hills 90210 overdoseudur.

bu arada demediğine göre sandığın kadar çağımızın insanı ve süper değilmiş ev arkadaşın.

sende ot, uyuşturucu, orgy alemlerine koşuyorsun dory, senin hatan. *çık çık çık çıkç* (nasıl yazılıyor bu)

[ Mesaj 29 Mayıs 2007, Salı - 18:31 tarihinde, dominic tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...