eagle_dnz Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 evet bakalım ne olacak bundan sonra referandum mu başka bir şey mi... [ Mesaj 25 Mayıs 2007, Cuma - 16:31 tarihinde, eagle_dnz tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Direk ona değil o pakete veto geldi. Diğer kanunlar nedir bilmiyorum içerideki ama belkide onlar yüzünden de veto edilmiş olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Valla cipsi kolayı hazırladık heyecanla izliyoruz zirve mücadelesini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eagle_dnz Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 öyle ama bence temel neden bu gibime geliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 ben bişey sorcam şimdi halk seçmesin diyolar e ok tamam oyle olsun diyelim yeni seçimlerde bu ak parti iktidar olursa yine ezici bi üstünlükle yüzde 30-35 arası oyla falan hükümet olcaklar ki ben kesin gözüyle bakıyorum vesselam...eee peki o zmn ne olucak.meclis seçmesin halk seçmesin eski hükümet seçmesin yeni hükümet hiç seçmesin koyalım oraya nathan petrelliyi olsun bitsin yok en sonunda o piti piti yapcaklar heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Olması gereken keyiflerine göre biri değil meclisteki herkese göre birini aday göstermek bunu görecekler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 tartisilmadan konusulmadan kismeye danismadan 2 gunde kaldirin kolu indirin kolu seklinde anayasa degsitirmek ne kadar sagliklidir asil onun tartisilmasi lazim RTE bugun tehdit etmis azinliga dussek bile 367 ile bu defa biz kitliycez sectirtmiycez diye utanarak izliyorum aciklamalarini DP biel bu kadar bencil davranmamisti uzlasma istemiyoruz illa bizim adayimiz olucak baskasini secmeyiz sectirtmeyiz ya bizim adayimiz yada kaos GG diyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 işte aralarında uzlaşmacı bir tavır yokki birine göre ak olan birine göre kara ki ak göt kara göt kim ben çıkaramadım hala. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 seçtirmesinler sezer 10yıl daha devam etsin bu şekilde :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 sezerin kalması bi yerde akp'nin işine de yarıyo bide o var.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eagle_dnz Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 nasıl yarıyor ya olur mu öyle şey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Olur mu canım öyle şey. Ayağını kaydırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Hatta hukukçu olan meclis başkanı anayasayı kafasına göre yorumluyor sırf belki tuttururumda sezeri indiririm diye. Uzlaşacaklar başka yolu yok. Eğer adamakıllı birisini aday gösterselerdi kimse karşı çıkmazdı zaten. Ama amaçları zaten uzlaşmak değil. Gerilim üzerinden siyaset yapıp ortamı gerip ondan sonra kuzu ayağına yatıp karşı taraftakileri halka şikayet ediyorlar. Bu mazlum siyasetini kendilerine yakıştırmaları bile ne kadar aciz olduklarının çok iyi bir göstergesi aslında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 halkın uzlaşısına gidilecek,bilmiyorum bunu niye reddettiğini sezerin de sonunda öyle olucak. halkın temsilcileri ve halkın arasındaki temsil farkını da görücez,yüzde kaç oyla seçildiğini falan. koysun adaylığını güvenen işte,madem uzlaşma yoksa,demokratik ülke.halkın istediği de olucak böylece. dayatma yok,bastırma yok,demogoji yok,temiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Sorun surda... Halkin sececegi bir cumhurbaskani, ayni hukumet gibi sadece belli bir kesimi temsil edecektir. Buna demokrasi denmez... Demoktaside uzlasi saglanmalidir. Uzlasmayi 70 milyon kisi yapamayacagi icin vekiller vardir; bu vekiller uzlasi saglarlar ve cogunlugun cumhurbaskani olur... Halkin cumhurbaskani secmesi ise uzlasma yolunu tamamen kapatmaktir. Cunku halk kendi arasinda gruplasip daha sert tartismalara ve dayatmalara gidecektir. "demokrasi" basligi altinda tutulan ama alakasi olmayan bir sistem haline gelir. Biz 550 kisi icin uzlasma saglayamiyoruz; 1 kisi icin bunu yapmamiz imkansiz. Dahasi gruplasma yuzunden catismalara goturecektir bu olaylar bizi... Nasil 550 kisi birbirini yiyorsa 70 milyon yiyecek; o buyuklerin bahsettigi sag/sol catismasina donusecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 @riglous:sen bir kere "belli bir kesimi seçecek bu adamı" derken bu gruplaşmaya giriyorsun,bunu yapmayın bir kere. ne çatışması be abi,herkes her görüşteki adam yönetti bu ülkeyi.asıl çatışma akp'ye oy veren insanların(akpci ya da değil ) miting yapması olurdu ki kargaşayı ozman gör sen.geçmişte örnekleri yaşandı bunun. şimdi akp'ye oy atanı,onu da geç cumhurbaşkanını seçeni sadece akpci olanlar atmıyor.başka bir partiye güvenmediği için oy atanlar,sizin görüşünüze katılmayıp yaptıklarını iyi bulanlar,ya da kötünün iyisi mantığıyla hareket edenler de atıyor. ve her ortamda olduğu gibi çoğunluğun sözünün geçmesi ne kadar rahatsız eder ki insanı. böyledir bu,eğer ortada tamamen tezat fikir ve düşünceler varsa çoğunluğa göre hareket edilir,çoğunluk seçer fikrini,olmazsa koalisyon olur. seçim barajı düşmeli mantığını söylüyorsanız bunu desteklerim ama,tabi genel seçimlerle alakalı konuştum. koalisyonla uzlaşı olmadığını görünce açıkçası pek istemiyorum koalisyon durumunu,sadece muhalefetin adam gibi muhalefet yapabilmesine bakar olay.sağlanacaksa denge hayli hayli böyle sağlanır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Hangi parti o an hükümette ise CB o partiden olucak demektir. Bi sürü propaganda vs vs gereksiz bir sürü şey Türkiye için yani seçimlerden daha büyük olay olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aragorn Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Zaten CB seçmek AKP'nin hakkıydı. Anayasa Mahkemesinin verdiği saçma karardan sonra, yeni paket değişikliğine, bütün meclis toplantıları için yeter sayısının 184 olacağı koyuldu. Düşünebiliyor musunuz? 350 den fazla milletvekili olan bir parti CB seçtiremiyor, peki kim seçtirebilecek? Çünkü tek başına iktidar olan partinin gösterdiği adayı diğerleri istemeyip, toplantıya gelmeyecek ve derhal genel seçimlere gidilecek. Çoğunluğun azınlığa değil, azınlığın çoğunluğa egemenliği var ki, bu kadar mantıksız bir olay olamaz demokrasi de. Zaten oylamaya katılmayan milletvekilleri tarihe geçtiler, bu halk unutmaz yaptıklarını. Sandıktan DP'nin alacağı oyu göreceksiniz, barajı geçemeyecekler. Bugüne kadar her kesim CB seçti, AKP seçerken herkesin eli ayağı tutuştu. He madem "Halk seçince bir kesimin CBsi olacak" diyorsunuz, demokrasi ile ters düşüyorsunuz o zaman. Demokratik ülkede yaşamak istemiyorsanız gidin İranda yaşayın. not: ben de bir kere göndereyim İrana, hep ben gidiyordum ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aragorn Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Aynı esprimsileri yapmaktan bay gelmedi mi artık? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 @Aragorn Sen git hukukunu ve düşüncelerini İran'da yap pls. İlerde seni a.kp hukuk danışmanı olarak alır belki. Ohh birlikte rte ile namaz kılarsınız cumadan cumaya. [spo]+ tayyib amca naber? bu cuma nereye gidiyoz ? - cumaları nereye gidilir? halkın gözünde kafir mi gözükmeye niyetlendin sen? camiye gidip içerde okey çevircez. + onu ben de biliyom tayyib amca, demokratik bir ülkedeyiz, seçim yapalım insanlar en çok hangi camiiye gitmemizi istiyorsa oraya gidelim. arada sırada değiştirelim mekanı...[/spo] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 @Aragorn, Yuz bin defa acikladi insanlar, hala ayni mantikla ilerliyosun; pardon ilerleyemiyosun. CB, AKP'nin CB'si olmayacak, TC'nin olacak. Bu nedenle CB secmek AKP'nin degil, Turk Milleti'nin hakkidir. Koca paragraf yazdim oraya ama okumayip isine yarayan kisimlara bakarsan tabi gereksiz ve anlatilmayan sonuclara varirsin. Allah bilir siz Kuran'i da boyle okuyosunuzdur. Anayasa Mahkemesi mevcut kurali uyguladi. Lehinize karar cikmadigi icin yargiya olan guveninizi yitirdiniz. Lehinize olsaydi nihai adalet derdiniz... Sorun zaten sizin olayi "CB sectirme" olarak gormeniz. Eger boyle bir durum soz konusu olsaydi buna totaliter rejim denirdi. Su kadarini soyliyim, eger ki o meclis CB'yi secseydi, bugun ne Erdogan ne de yandaslari yasiyor olurdu. Secemediginize dua edin bence. Bundan onceki CB secimlerinde daima uzlasma saglandi. Her ne kadar ANS'i DSP desteklemis olsa da, diger partilerden de onay alindi. Buna karsilik AKP'nin tavri asil onlara kaybettirdi. Meclise, ben cogunlugum, istedigimi yaparim havasinda gidikleri icin; isteseniz de istemeseniz de sectiririz dedikleri icin; cogunluk biziz, sizin begenmeseniz de istedigimizi sectirecegiz dedikleri icin diger partiler tepki gosterdiler. Halbuki bu asamada tek tek partilerle gidilip uzlasma aransaydi, emin olun hem AKP'nin hem CHP'nin istedigi gibi bir CB bulunurdu. "Cogunlugun azinliga egemenligi var" kisminda mantiksiz davraniyorsun. Eger CHP aday cikartip AKP istemedigi halde CB ilan etseydi, o zaman azinligin egemenligi olurdu. Ancak karsi cikma, uzlasma saglanamama azinligin egemenligi falan degildir. Kaldi ki sahip olunan cogunlugun egemenligi de degildir; cogunluk dedigin kavram ancak CB sectirebilecek kadar milletvekili sayisina ulasildigi zaman ortaya cikar. Yasanan olayda her iki gurup da azinliktir ki, cogunluk TBMM'nin 358'dir (2/3'u oluyodu sanirim). Dedigim gibi, totaliter rejimle karistiriyosun sen olayi... Bugune kadar kimse kendi basina beylik CB secmedi arkadasim. ANS'i bulup diger partilerle uzlasana kadar ne kadar zaman harcadilar gecen CB seciminde. Eger iktidar partisi, muhalefeti yok sayarsa olacagi budur. Demokrasi buna denir. Bi demokrasi diye tutturmus gidiyosunuz, acin biraz kavramlari okuyun ya da emin olmadiginiz seyi kesin oyleymis gibi soylemeyin, gulunc oluyosunuz. @malik, Uyanmak gerekli degil mi? Neyin ne oldugu acikca ortada. Guruplasma daima vardi, hala var. Dedigim gibi eskiden uzlasi vardi, artik o kalkti ortaliktan. Uzlasma yoksa ortalikta ve karsit gorusler varsa buna catisma denir ki CB konusunda milletvekilleri degil, halk catisacaktir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Buraya bakarsan gorursun ki CB meclise gore degil, meclisin 2/3 cogunluguna gore belirlenir. Hani sen acip okumazsin, ben yazayim; said: a society in which the main ideology of the state had influence, if not power, over most of its citizens. According to them, thanks to modern technologies like radio and the printing press, which the state could, and probably would, use to spread its ideology, most modern nations would naturally become totalitarian in the above stated sense. Tanidik geliyor degil mi? Medya bi yandan kontrol altinda, bi tarafta istedigimizi yaptiririz demeler... Kuran okuma yarismalari... Camiler... Halki dogru yapildigina dair ikna etmeler (Halka seslenis)... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 said: şimdi halk seçmesin diyolar e ok tamam oyle olsun diyelim yeni seçimlerde bu ak parti iktidar olursa yine ezici bi üstünlükle yüzde 30-35 arası oyla falan hükümet olcaklar ki ben kesin gözüyle bakıyorum ak parti denmesi bir akp söylemidir, akp veya aydınlanma ve kalkınma partisi denmelidir. ortada bazı iddialar dolanıyor. kimine göre yüzde 30, kimine göre yüzde 35, kimine göre yüzde 55. utanmasalar yüzde yüz diyecekler tam olacak. yahu akıl var mantık var. son seçim öncesi, seçmenlerin diğer partilere tepki olması amacıyla gidip akp'ye oylarını vermesi yüzünden yüzde 33 oy almış bir partidir akp. akp'nin ne mal olduğunu, avrupa birliğine bizi sokup zengin edemiyeceğini gördü halk. cumhuriyet mitingleri düzenlendi. buna rağmen halen yüzde 35 veya yüzde 55 oy alabileceğini düşünmek, polyannacılık oynamaktan farksızdır. ama tabii bu iddiaların ortaya atılmasının da bir nedeni var. halk akp'yi güçlü görsün de, gözleri boyansın, seçimde akp'ye oy versin diye sunni anketler ortaya atılıyor. yüzde 20 oy bile alması imkansız bu saatten sonra. ha, cumhurbaşkanlığı seçimine gelirsem. cumhurbaşkanını meclisin seçmesi, halkın seçmesinden daha iyi olur düşüncesindeyim. diyorsunuz ki, "e gene %35 ile başa gelicek akp, o zaman gene akp seçmiş olmayacak mı". oturup bir düşünün. maden gene akp'nin %35 oy alıp meclisin 3'te 2'sini ele geçirebileceğini düşünüyorsunuz, aynı şekilde cumhurbaşkanlığı seçiminde de akp'nin adayının %35 oy alıp cumhurbaşkanlığı seçiminde 3'te 2 üstünlüğü elde edebileceğini nasıl gözardı edersiniz ki? meclis seçimleriyle cumhurbaşkanlığı seçimi arasında ne fark var ki, ikisinde çok farklı sonuçlar elde edeceğini düşünürsünüz? seçen aynı halk. oy sonucu aynı olacaktır. ha, mecliste seçilmesinin şu güzelliği var. partiler birleşip ortak karar almak zorundadır. akp, 367 işini inat haline getirmiştir. ancak çok salak bir iştir yaptıkları. çünkü 367 işi, iktidarın işini zorlaştırmak için değildir, halkın uzlaşmayla başa gelen bir cumhurbaşkanı görebilmesi içindir. dikkat edin, "uzlaşı" çok önemlidir. parti başkanı seçmiyoruz. ancak akp için cumhurbaşkanlığı seçimi parti başkanı seçimi gibidir. işte bu tip yanlış fikirlerin önüne geçmektir uzlaşı. meclisin seçmesinin başka bir güzel yönü var, normalde cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olmayacak kişileri bile bulup seçebilmeleri. örnek olarak gösterebileceğim ahmet necdet sezer var. halk seçimlerinde ahmet necdet sezer gibi saygın insanlar gidip aday olmaz. şan, şöhret, para, pul peşinde olan insanlar gidip aday olacaktır. ancak meclis seçtiği durumda, ahmet necdet sezer gibi daha saygın insanları değerlendirebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 ay çok özür bone yanlış yazmıyım akp veya adalatle kalkınma partisi yazmam gerekiyodu.ROFL olm böyle cümleler yazarak ne amaçlıyosun ben seni hiç anlayamıyorum.Ne oldu rahatladın mı şimdi.hani ok "bak yanlış yazdın yanlış biliyosun cocuk" havalarındasında benim orda ne yazmak istedigimi falan sende biliyosun bende ne gerek böyle bi yazıya.çok mu celalendim neyse bay kusursuz xD 2. çok eminsin bakıyorum akp'nin yüzde 30 ları falan göremeyecegine.Seçim olsun bitsin o zmnda bu kadar emin gelip buraya yazı yazarsın uplarsın bu konuyu kusursuz deilmişim soul dersin falan fıstık. 3. olarak benimde takıldıgım yer zaten o bende bunu izah ettim.Ahmet necdet sezer gibi birini çıkarmıyacaklar oraya .amaçları bu.onlar a diycek öbürleri b . adamlar inatlaşmadalar şu an yok öyle ortaya karışık bi seçenek durumu. Ne olursa olsun illa biri çıkıp laf sokar,bi tarafa yok o adam böyle şöyle der. ps:sana bu şekilde yazmamın sebebi çok bilmiş davranmandan dolayı kusra bakma şahsi bi alıp veremediğiim yok.biraz daha pozitif yaklaşmayı öneririm mesela. [ Mesaj 25 Mayıs 2007, Cuma - 21:56 tarihinde, SoulCube tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 said: Bugüne kadar her kesim CB seçti, AKP seçerken herkesin eli ayağı tutuştu. bırakk :D akp nin eli ayagı tutuştu, ne yapcagını bilemedi, bi anayasayı bilmeden seçim tarihi acıkladı, bi halk secsin dedi yasa tasarısı hazırladı falan, bi adaylıktan cekildi, olmadı vs. anayasa mahkemesi nin kararıda sacma sapan değil, gereği neyse oydu. ağlamayın şimdi, patladı ampul. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trevize Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 @Aragorn, islami açıdan senin lord of rings filmini ve kitabını okuman sakıncalı. bi daa yapma . irana ilk gidişinde iğdiş olursun valla. tez elden nikini değiştir. konu ile ilgili olarak ta; [spo]AÇTIRTMA KUTUYU SÖYLETME KÖTÜYÜ![/spo] [ Mesaj 25 Mayıs 2007, Cuma - 22:08 tarihinde, Trevize tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar