Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uzun aradan sonra sonsuz mutsuzluğuma bir çözüm bulmak için psikiyatriste gittim.

Angelotti

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar psikiyatri hakkında biraz saçmalamışsınız.
Antimodes'a katılıyorumç Psikiyatristler de birer doktor,haklarında böyle konuşmanız yanlış. Size faydası dokunmuyor olabilir ama birçok insana faydalı oluyor psikologlar veya psikiyatristler ve sonuçta onların yaptığı da bir meslek,yıllarca eğitim alıp sonra mesleklerini icra etmeye geliyorlar ve tabi ki de para alacaklar.
Sosyal ağlarda paylaş

ya bırak ne tıpıymış, hala en güvenilir tedavi yöntemi beyne elektroşok :))

abonesi olduğum tek dergi (o da bayilerde kolay bulamadıım için) popüler psikiyatri. sevdiğim bi konu. psikiyatride iki temel bakış açısı var. ayrılıyolar orda. biri biyolojik temelli, ilaç ver geçsin insanları, biri de işte psikanaliz insanları.

insanların psikologlara ihtiyaç duyabileceğine ben de inanıyorum. ama bu arkadaşa ihtiyaç duymak, anne babaya ihtiyaç duymak, akıl hocasına ihtiyaç duymak, dine ihtiyaç duymaktan farklı değil.
Sosyal ağlarda paylaş

İkisinin sentezini oluşturmak gerekiyor zaten. Beyinsel kimyası değişime uğramış adama istediğin kadar psikanaliz yap, yine 10 dakkada 7 kere mood swing yaşar. Öte yandan anne-babasına dayanan problemleri olan bir adama istediğin ilacı ver, antidepresanın etkisi geçtiğinde yine alır eline jileti başlar car car kesmeye. Bu kadar basit değil tabii, ama olsun =)
Sosyal ağlarda paylaş

Bir noktada horace haklı.
Yani psikiyatriste giden kişi, psikiyatriste muhtaç olduğu, onsuz yapamayacağı moduna girebilir yada psikiyatriste ihtiyacı olmamasına rağmen sorunlu olduğuna inanmaya başlayabilir sürekli.
Genel anlamda bu yüzden zırt pırt psikiyatriste gidilmesine karşı olan psikiyatristler de var.
Ancak yapı meselesi bu da tabii. Herhalde benimki etik anlamda başarılı bir psikiyatrist ki, geçen sene gidiyordum, bir süre sonra iyisin sen artık tekrar kötüleşene kadar görüşmeyelim dedi. Şimdi son zamanlarda kötüleşince tekrar gittim ama yine yakında bitecek seanslarımız işte.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ilaca karşıyım. çünkü vücud üzerindeki etkisini biliyorum. eğer başlarsam onsuz devam edemiyeceğimi de biliyorum.

Life is pain ///_-

ilaca başlarsan bırakıyosun hiç zor olmuyo ben 1 hafta kullandım bıraktım, ha yararı var mı? kesinlikle yok
sadece rahat uyumanı sağlıyo uyuşturuyo, zararı ise tüm gün zombi gibi geziyosun, psikolojik danışmanın tek yararı, düşüncelerini sözlü dile getirince aslında o kadar da kötü olmadıklarını anlıyosun, aynaya sesli şekilde konuşsan aynı etkiyi yapar, ya da en güzeli yaz buraya toplu terapi olur rahatlarsın :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
hafif uyuşturucuların bağımlılık yapması için(psikiyatri ilaçları, esrar, sıgara, içki, kahve, mantar, falan filan) türüne göre bir hafta ile bir arası düzenli kullanım gerekir. Bırakmak çok zordur. Hepsine bulaşmıştım vaktinde; çok zor bırakılıyorlar, berbat şeyler. Ağır içkileride de azalttım bu günlerde epey ama, yavaş yavaş şarap ve kahveden başka sayko madde almam moduna girmeye çalışıyorum. Çok zor oluyor ama bırakmak.

Tekrar tekrar bağra bağra söylemek gerekecek her halde.

SİZOFREN FALAN DEĞİLSENİZ İLACIN HİÇ BİR TÜRLÜSÜNÜ KULLANMAYIN.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya o ayrı da, şimdi mantar apayrı bir mevzu, atarax gibi uyku getiren hafif saykodelikler ayrı mevzu.
Mantar dediğin ciddi ciddi madde yani ve ayda birden fazla kullanırsan zaten ruhsal sağlığı da bozma ihtimali var, ki zaten 2 haftadan kısa sürede tekrar kullanırsan da aynı etkiyi yapamıyor (bağışıklık muhabbetinden)
Esrar desen, her gece içersen tabii 2 haftada bağımlı olursun da, haftada bir gece, 2 haftada bir gece şeklinde devam eden insanlar senelerce kullanıp hala bağımlı olmadan devam edebiliyorlar.
Alkol desen, aynı şekilde, her gece zorlarsan boğazdan aşağı gerçekten de ellerin titremeye başlar 1-2 ay sonra içmediğin anda.
Sosyal ağlarda paylaş

aslına bakarsanız biraz bu alışkanlıkların temelini psikolojik alışkanlıklar oluşturuyor,yani bunları içmenin mantığını çevre,anın güzelliği vs gibi olgular şekillendirebiliyor,yani esrar ,sigara ve alkol ya da herhangi bir kötü alışkanlıkta bırakamamanın altında özellikle psikolojik olarak buna alışmak,böylece mantığını ikna etmek ve beynini" hoş bir şey ,oyş" diye oyalamakla yatıyor.

bunları söylerken bile sigara içebiliyorsam ben,bu mantıktaki ikna edicilik ya da çekiciliği varın siz düşünün.
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam da bahsettiğimiz maddeler zaten fiziksel bağımlılığı olmayan, psikolojik bağımlılığı olan maddeler.
Atarax gibi hafif ilaçlar, alkol, esrar, mantar... Bunların hiç birinin fiziksel bağımlılığı yoktur. Esrar içemedim diye titreyen sürünen bir adam gördünüz mü hiç? Yada mantar yiyemedim diye? Ha, alkolizm ayrı bir konu, onun bağımlılığı olabiliyor abartı sıklıkta kullanılırsa.
Sosyal ağlarda paylaş

Fiziksel bağımlılık = Bünye belli bir süre zarfı içinde o maddeden almadığında kimyasal tepkimelerle vücudu almaya zorluyor demektir.
Örnek1: Sigara bağımlısının sigara içmediğinde başının ağrıması, midesinin bulanması vs.
Örnek2: Eroin bağımlısının eroin kullanmadığı vakit canının acıması, titremesi, terlemesi vs.
Psikolojik bağımlılık = Kişinin psikolojik olarak maddeyi kullanmak ihtiyacı duyması yada istemesi.
Örnek1: Sıklıkla esrar kullanan birinin "abi şurda olsaydı da yapıştırıp tüttüreydik birer... " iç çekmeleriyle telefona sarılıp torbacı araması.
Örnek2: Hafif bir uyku ilacıyla hayatını düzene sokmuş birinin ilacı bırakması gerekince "Ah be abi ne güzel uyuyordum şimdi kesin eski günlere dönüp sıçıcam" moduna girerek tekrar o ilacı araması.
Aradaki farkı anlamışsınızdır herhalde?
Sosyal ağlarda paylaş

Şöyle oluyor ki, fiziksel bağımlılıktan kaçmak imkansızdır. Bir madde fiziksel olarak bağımlılık yapıyorsa kendi kimyanızla savaşmanız gerekmektedir, ki o da bir noktadan sonra imkansızdır. Oysa psikolojik bağımlılığın oluşması için psikolojik profilinizin buna müsait olması gerekmektedir, onun da dışında psikolojik bağımlılık her şeye karşı oluşturulabilir. Televizyona da olur, yemeğe de olur, her şeye olur.
Sosyal ağlarda paylaş

çok sık esrar kullanan birisinde ben çok sık sigara içen birinin gösterdiği alışkanlıklar tepkileriyle aynı tepkiler görüyorum,ve bazı fiziksel alışkanlıklar içeriyor bunlar.

yoksa çoğunluğu psikolojiktir bunu kullananların ama sigara gibi(baş ağrıması) fiziki reaksiyon gösteren tipler var yani.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...