Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Londra' da ingilizce eğitim.

Matis

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar merhabalar,

Bu yaz başı bir aksilik olmassa ise okulum bitiyor. ve kariyerimi geliştirmek adına ingilizce eğitim için Londraya gitmeye karar verdim. Bir aksilik olmassa bu yaz orada olucam. Eğitimimi alırken bir yandan da bir iş bulup, çalışmam gerekicek.

Acaba ingilizce eğitim için Londrada bulunmuş arkadaşlar varsa, bana orada yaşadıkları tecrübeler hakkında bilgiler sunabilirler mi? Şimdiden teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
londradayım ben nisan 2 de basladım kursa ve iyice alıstım artık

iş ilanları, ev kiralama, eşya satma satın alma.. her tip ilan için en populer site
www.gumtree.com

iş başvurusu için acele etme buraya gelince basvurman daha iyi yoksa hiç muhattap olmuyorlar

zamanın var ise 6 aydan uzun süre için kurs kaydı yaptır ve vizeni ona göre al. dikkat et 6 aydan aşagı okumaya gelenlere calısma hakkı vermiyorlar. student oyster( akbil gibi ama kredi kartı seklinde) alamıyorsun ve toplu tasıma araclarında indirim alamıyorsun hali ile

geldiginde gidecegin kursa cok uzakta bir barınma seçme. metro kullanman gerekir ki aylık metro sınırsız alınca student oyster kartlı olana 60 pound ken otobüsler 37 pound

kursla yasadıgın yer arası mesafe cok fazla ve otobüs kasamaz isen cok para gider ulasıma. ben 1 aya yakın metro ile gittim simdi otobüsle gidiyorum daha iyi oldu hem ucuz hem etrafı görerek gidiyorum ;)

gelmeden herkes orası cok soguk yagmur yagar falan dedi geldigim ik ay 3 kere yagdı ki onlar da sagnak degildi. sonradan ufak ufak yagmaya basladı ama harbi sagnak yagıs 1 kere düştü ki 2 ay oluyor geleli ben

hava cok degisken aynı ist gibi. sabah soguk ogleden sonra ısınıyor aksam gene soguk. rüzgar var genelde o nedenle ilk geldiginde şifayı kapabilirsin. mümkün mertebe tshirt ve ince/kalın mont olayı yap. içine ince giy dısına ise hava sıcak gibi ise ince montu al buz gibi ise kalın montu al. ruzgar çarpıyor terleyip hasta oluyorsun o yuzden içe ince dısa da rüzgarı kesecek bisi işini görür

yiyecek olayına hiç kafan bozulmasın her türlü türk yemegi var kimse kafanı ütülemesin heryer kebapcı dolu. kebap degil normal türk yemegi istiyorsan yapmasını ogren arap/türk marketler var ordan alırsın malzemeni yaparsın

burada publar restoranlar barlarda rahat iş bulursun ki yaz sezonu daha cok iş ilanı veriyorlar. ama sen genede gelmeden en az 2 ay yetecek miktarda para getir ki sıkıntıya düsme. 6 aydan uzun vadeli vize alır isen burada banka hesabı acabiliyorsun. tavsiye ederim insurance ( sigorta) yapıyorlar telefonunu calınmaya karsı sigortalıyor, travel insurance veriyor ...

pub bar vb yerlerde saati 4.5-6.5 pound arası kazanırsın. genelde 5 pound altına calıstırmazlar. haftada 20 saat calısma hakkın var ama fazla calısıyor genelde insanlar. yalnız dikkat etmen gereken nokta UK dan ayrılırken son 2-3 ay 20 saati geçme ki memurlar kontrol ederken genelde son 2-3 aya bakıyorlar sorun olmasın.

gelmeden duty free den parfum al ayrıca sigara içiyorsan kötü haberim var 1 temmuzdan itibaren Londra Smoke Free yani sigara içmek yasak. Bütün kapalı mekanlarda ve kalabalık caddelerde sigara içilmeyecek. Anca evinde yada kuytularda içebilirsin ve sigara aşırı pahalı. Ben içmiyorum ama içen arkadaslar cok sikayetci.

daha aklıma gelmedi bu saatte, sorun var ise yardımcı olayım.
Sosyal ağlarda paylaş

Harika bilgiler vermişsin. Bende sonbaharda gelmeyi düşünüyorum. Sen hangi kursa gidiyorsun? ucuz mu pahalı mı? memnunmusun? ne kadar süreliğine gittin. Kalıcak yeri nasıl hallettin? Aylık giderin ne kadar? Çalışıyor musun? Çok soru sordum ama cevaplarsan acaip sevinirim :D. "Özel bilgi" dersen özel mesajdan cevaplar mısın?

Bende son baharda ya Londra'ya yada Cambridge'e gitmeyi planlıyorum. Benim amacım sinema üzerine eğitim almak ama önce ingilizce kursuna gitmek istiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Mayfair Language school

Cok ucuz, zaten amacım az para verip uzun sure kalıp daha iyi ögrenmek. 3 shift var kursta. 09-12, 12-15, 15-18. Fiyatlrı da farklı farklı. Ben 1000 pound a bir yıl kayıt oldum. Kıyaslarsan fiyatı epey uygun ama cok pahalı olan kurslar da var. Gerçi pahalı kurslar sınava hazırlananlar için daha uygun mesela TOEFLL yada IELTS e gireceksen kazanmanı garanti eden kurslar var ama cok pahalılar. Benim şuan öyle bir amacım yok. Orta okuldaymısım gibi sabah aksam kurs kasıp hede grammar dı speaking di fln ogrenmek degil amacım. General English lessons alıyorum günde 3 saat haftada 5 gün ders görüyorum ve sıkmıyor. Sınıflarda her tip insan var. Korelisi japonu fransızı macarı brezilyalısı meksikalısı ispanyolu .. Geçen house party yaptık mesela 8 farklı milletten insan vardı evde ki 12 kişi falandık :)

Kiralar pahalı dedigim gibi haftada 70-150 pound arası kira verirsin kalacagın yere göre. Aylık da yeme içme 300 pound civarı gider ( tabi yaşam tarzına göre değişir). Yani toplam 700pound civarı herşey dahil gider oluyor aylık. Çalışmaya henüz baslamadım ama başlamam lazım 1 aya kadar. Teknik işler bakıyorum o sebeple zor biraz iş bulmam ama baktım olmayacak o zaman çevrede birsürü pub var başvururum illa ki bulurum diye düşünüyorum.

Yabancıları sevmiyorlar gibi bir olay söz konusu degil hemen dün akşam yaşadıgım enstanteneyi söyleyim. Milan kupayı aldı londranın merkezinde barların orda milan taraftarları 40 kadar italyan bayraklarla içkilerle bagıra cagıra kutluyolar. Gelen geçen arabaların ustunden bayraklarını Matador-Boğa misali geçiriyorlardı. Herkesi durdurup eğlendiler kimse de karışmadı ki malum ingiliz takıma karşı aldılar kupayı o halde bile bişi demedi kimse. Hele hele 3 kere polis arabası geçti ona bile bayrakları sürtüp arabanın içine bakarak Milaan Milaan diye bagırdılar polis bile ellemedi. Bizde olsa polis iner döver tutuklar :)

Ekonomik acıdan kıyaslar isem genelde tr de 1 ytl olan şey burda 1 pound. 1 pound = 2.78 ytl idi sanırsam ona göre işte yaklasık 3 kat pahalı diye hesap et. Ama aldıgın maaş da 3 kat fazla. eh hali ile olur da iyi bir iş bulur para biriktirir isen tr de kazanacagından 3 kat fazla biriktirirsin.

Benim bir arkadaşım var 12 yıldır burada yasıyordu. Londraya tasındı ve onunla aynı eve cıktım. Evde suan arkadasım, kız arkadası ve ben 3 kisi kalıyoruz. Kira falan paylasıyoruz o yuzden uygun oldu. Barınma sorunun var ise yazıldıgın kursa bildiriyorsun sana aile ayarlıyorlar. Genelde aile yanı barınma olayı biraz pahalı olabilir ama 1-2 ay öyle idare edersen senin için daha iyi çünkü hem yaşamı öğretirler hemde alışana kadar en rahat şekilde öyle kalırsın burada. Sonradan kurstan arkadaslarınla eve cıkabilirsin malum cok fazla kiralık ev var.

Londrada aşırı fazla polis dolaşıyor. Ortalama 5 dk da bir siren sesi ve saga sola yanlayan polisler görüyorsun. Korkmamak lazım zira burda ihbar servisi acaip yogun. Çantana tabanca at daha dısarı adım atmadan yakalarlar diyim de abartı olsa da anla sen ;)

Heryer bisikletli dolu, caddelerde full bisiklet geçiyor. Bunun yanında sürekli lüks araçları da görmek mümkün. Misal bir gün içinde ortalama olarak her çeşit Rolls Royce(evet bizim fuarda 750bin euro a satılan aracı burda yol kenarında park etmis olarak görmek mümkün), Ferrari, Lambourghini...

Trafik kuralları çok farklı ve alışması zaman alıyor o yüzden araba fiyatları ucuz olsa da kuralları benimseyene kadar aman kullanmaya kalkma. Cezalar çok ağır.

Sehrin heryerinde kamera var, envai çeşit ıssız meka bile kamera koymuslar. Suç olarak genelde hırsızlık yapılıyor. Ama mesela çantanı korumasız sekilde tutarsan yada cebinde para görünüyosa falan çekerler. Onun dısında kavga dövüş adam yaralama fln neredeyse hiç olmuyor.

Cambridge e gelelim. Oraya gittim gezdim çok güzel bir şehir. heryer öğrenci dolu ve oldukça yeşil ve düzenli bir yer. londra a göre daha ucuz. ve günü birlik londra a gelip geri dönülebilir. istanbul kocaeli gibi..

Hmm başka ne kalmıs. hah 1 yıl vize aldım ve kurs da 1 yıl sürüyor. İstersem vizeyi 1.5 yıla cıkarma şansım da var. Bunun icin kursu 6 ay daha uzatmam gerekiyor. Şuan memnunum bakalım eğer istedigim gibi iş bulur isem 1.5 yıla çıkarıcam.
Sosyal ağlarda paylaş

Ucuza bulman harika resmen. Ben bakıyorum 9 aylık kurslar 4000-6000 pound falan gözüküyor burdaki eğitim danışmanlıklarında. Benim ingilizcem upper-intermediate gibi bişey sayılır. O yüzden gerek yoktur diye düşünüyorum. Bende uzun süre kalmayı düşünüyorum. Yani 9 ay ingilizce okuyup ardındanda sinema üzerine bir okula gitmek falan istiyorum.

Bu vize işleri nasıl olacak merak ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Bu kursu 12 yıldır ingterede yasayan arkadasım ayrladı bana. TR den ayarlamak mumkun degil. Kendisine para yolladım o kaydımı yaptı kayıt kabul belgelerini yolladı tr e ve ben vizemi çok rahat sekilde aldım.

Şöyle gelişti:

1. Arkadaşa para yolladım (Kurs parası + masraflar için 200pound ek verdim)

2. Arkadas kaydımı yaptı ve faks la kabul belgesini yolladı

3. Birlesik Kırallık konsoloslugu sitesine girip basvuru formunu çektim

4. Formu doldurdum gereken belgeleri ayarladım

5. Acıbadem de sanırım(istanbul) gittim merkeze. Konsolosluk taksimde ama setur ile anlasmıslar cok guzel olmus. sıra bekleme sabah erken gitme derdi yok.. oraya gidip masadaki kızlarla kontrol ediyorsun basvuru formunu onaylayıp 40 ytl basvuru ucreti ve ogrenci vize basvuru ucreti alıyorlar ( 200 ytl civarı bisidi sanırım bakarsınız) diyorlar haftaya o gün gel..

Ben persembe basvurdum haftaya persembe oglen 3 de gel dediler..

3 şansın var:

1. gittiginde direk paket içinde pasaportun ve içinde vize veriyorlar. hiç mülakata almadan direk..

2. mülakata gelin diye yazı veriyorlar

3. direk red veriyorlar ve vize ücretin ile 40 ytl basvuru ücretin patlıyor sonra tekrar basvurmak istersen gene kasıyosun

Haftaya persembe oldu gittim. paketi aldım ve içinde vize var..

bi salaklık oldu tabi bumuydu yani dedim ki malum 1 haftada vize alan var mı ki? :)

bayramlara denk gelmeyecek zamanda, tatillere gelmeyecek zamanda.. yani boş dönemlerde gidersen 1-2 haftada oluyor. ama tatil içeren anlara denk gelir isen cok basvuru oldugundan 1-2 ay onceden basvurmak faydalı..

kurs ucretini yatırdın hersey hazır ama vize vermiyorlar? peki şimdi ne yapacaksın?

Kursa basvuruyorsun bir kısmını kesiyorlar paranın gerisini veriyorlar..

Vize için tekrar basvuruyorsun acaba neden vermediler düşünüp önlem alıp tekrar hazırlıyosun.. ( en önemli kriter orada kalacagın sureyi calısmadan finanse edebilecek kanıtları göstermek) 1 yıl kalacaksan banka hesabı aç içine 7-8k pound yatır ve dökümünü al

babana annene ailenden birilerine ait tapuları araba ruhsatlarını herseyi fotokopi çek göster..
babanın annenin meslegini belgele, diplomalarını fotokopi çek hatta pasaportları var ise aldıkları vizeleri çek..

ben gayet güzel hazrladım formu ve sorguya bile çekmeden direk verdiler..
--------------------------------------

Bu kurs ucuz kurslardan. Bazısı iyi cıkar bazısı kötü cıkar. Kurs içinde 2 hoca arasında bile daglar kadar fark olur belli olmaz. Ben memnunum istedigimi alıyorum. 5k pound isteyen kurslar var ETS dir kaplan dır ve benzeri cok kurs var ben yaklasık 1 yıl araştırdım her kurs hakkında az cok fikir sahibiyim. Önceden Canada ve USA de kurslara ve sehirlere bakıyordum. istanbulda yapılan uluslar arası egitim fuarlarına katıldm ( 3 kere) cogu ile görüstüm...

Benim fikrim sudur ki ben grammar a kasıp kursa cok para verip ugrasacagıma grammar ı ülkemde de ögrenebilirim. amacım kursu ucuza getirip kalan parayı orda yasamaya ayırmak.. kursa 1k pound verip kalanı pubda, tiyatroda, gezilerde, cinemada, piknikte... yaşayarak harcar farklı ortamlara girer farklı kültürleri tanır pratik yapar dili daha iyi ogrenirim dedim. 2 ay oldu geleli aynen devam ediyorum ..

şuan tek sorunum iş bulmak, oda imkansızı istemek gibi bir durumda oldugumdan dolayı gecikti. inşallah 1 aya kadar halledicem diye umuyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm öğrenci vizesi zor, ben şirket sahibiyim, o kolaylık sağlar mı? Öğrenci vizesi yerine başka vize alabiliyor muyum şirket sahibi olduğum için. Sonuçta şirket adam gönderir falan filan?

Yalnız bu 1000 pound olayı harbi güzel. Benim londra'da tanıdıklar var High street Kensington'da. Kurs nerede?
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Berbat ingce ile gelenler de var. Adam YESS ÖÖĞĞĞ YESSS diye konusuyor ama kursa geliyorlar

beginner class var 2 lafı bir araya getiremiyorlar mesela..

Benim sınıfım upper intermediate. Bu sınıftan basladım kursa ve sınıfta bazı ogrenciler ciddi konusma sıkıntısı yasıyorlar. Bazıları ise 2 yıldır UK da yaşadıgından daha akıcı konusuyor. Ama herkesin zayıf oldugu yerler var misal ben tr de 10 yıl once görmüstüm ingilizceyi ve 10 yıldır hiçbişi calısmadım ve ders almadım. Hali ile unuttugumuz grammar kuraları var ve ek olarka pratik yapmadıgımız için yazarken zorlanmasam da konusurken takıldıgım yerler cok oluyor. Herkes bir açıgını kapatmaya calısıyor anlayacagın. Bazısı grammar önemli der bazısı sözlü ingilizce daha iyi der. Ben suan agırlıkla pratik kısmına yogunlastım. Advanced ve proficiency sınıflar daha cok işin sınavına hazırlık kısmında olduklarından grammar daha yogun görüyorlar o nedenle upper intermediate suan benim için daha mantıklı

Ama şöyle söyleyim yurt dısnda dil ogrenecek isen en azından temel seyleri bil, zorlansan da cümle kuracak kadar kendini ifade edecek kadar ögren. Duydugun seylerin bir kısmını anlayacak kadar kulak alıskanlıgı olsun.

Mesela filmleri alt yazısız izle. Arkadaslarınla ingilizce konus arada. Yani bir yatkınlık olsun ve sonra gel. Yoksa yurt dısı gerektigi gibi efektif şekilde bir katkı sağlamaz sana..

Burada amaç dili yaşayarak öğrenmek. Sen 0 bilgi ile gelirsen dili iyi şekilde yaşayamazsın. Bu nedenle de alacağın katkı pek etkili olmaz. Ama hiç yoktan bir intermediate seviyeye cıkacak kadar ingilizce öğrenip sonra gelir isen katkısı cok olacaktır yurt dışında okumanın.

seviyen intermediate den düşük ise 2-3 ay kursa git kendin de çalış mesela..

Şirket sahibi olayına gelelim. Burada uzun süre kalacak isen öğrenci vizesi alman gerekiyor. Firma çalışanlarına öyle 1 yıl vize vermezler ve alacağın vize çalışma hakkı vermez sana. Barınma ve çalışma hakkı almak için ya work permit alacaksın ki bunu alman okadar kolay değil. Ancak ingiltere bazlı bir firma senin için başvuracak ki work permit alabilesin..

Öğrenci vizesi alır isen haftada 20 saat yani part time çalışma hakkın var ama dikkat edin kursları en az 6 ay sürecek sekilde almanız gerek. 6 aydan kısa süreli kurslara kayıt olanların pek fazla seçeneği olamıyor.

Benim kursum oxford street üzerinde yani tam merkezde. zone 1 da yer aldıgı için heryere otobüs ve metro da var oradan. zaten metro ile gidemeyecegin yer yok gibi burda.
Sosyal ağlarda paylaş

@DynamicK

bu harika bilgiler için müteşekkirim.
Londrada en az 1 yıl kalmayı planlıyorum. Duruma göre uzatmayıda düşünmekteyim. Şu sıralar evraklarımı hazırlamakla meşkulüm. Birde içimde ufak bir heyecan mı desem, korku mu desem bilemiyorum. Umarım oraya hızlı alışırım. Bilgiler için tekrar tekrar tşkler.
Sosyal ağlarda paylaş

Paticikten bir grup gidip ev kiralayalım :D. Bende son baharda gitmek istiyorum. Ben 2 sene evvel 10 günlüğüne Kensington'a gitmiştim. Ordan oxford street, picadilli circus, hyde park falan çok çok yakındı, gezip tozuyordum.

10 günlük tatil için söylemek zor ama alışma meselesini bende takmıştım kafaya. Çok yabancılık çekermiyim diye ama hiç çekmedim. Geldiğimin ikinci günü şehirde gezmesini çözmüştüm zaten, tek başıma dolaşıyordum. Birde benim ingilizce o kadar kötü olmadığı için anlaşadabiliyordum çevreyle. Çok sıcak karşılanmıştım ben çevrede falan. Zaten Londra'da çok miktarda Pakistanlı olduğu için ve bu pakistanlıların %80'i falan kendi yörelerinin elbiseleriyle gezdikleri için sanki sen 40 yıldır orda yaşıyormuşsun gibi duruyorsun. 10 günde benim kounşmam açılmıştı, hayret etmiştim. 1 yıl kalsam kimbilir nasıl konuşurum.

Kursun sitesine baktım, düzgün bir kursa benziyor. Zaten yeri harika. Yani kenar mahallede falan değil direk merkezde.

Peki bu kursta sonradan bir okula geçip devam etmek için bir course var mı? Foundation Year diyorlar sanırım. Yani mesela Academic Year course'u bitirdiğim zaman IELTS sınavını falan verirsem bir okula mokula girebiliyor muyum?

Dyna acaip teşekkürler ya bu arada bilgiler için. Çok yararlı oldu bu bilgiler. Hadi paticik el ele, hep beraber ingiltereye! :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Gelen olur ise yada gelmeden herhangi bir yardım isteyen olur ise elimden geldigince ve zamanım elverdigince yardım etmeye calısırım.

Alışırsınız hem korkmayın ben 2-3 haftada gayet rahat uyum sağladım. Trafik kurallarına alısmam uzun sürdü birtek onun dısında aslında bir süre sonra istanbuldan pek farklı değil diyorsunuz.

Bu arada türlü abukluklar da göreceksiniz ama şunu belirteyim pozitif düşündükçe ve rahat oldukça sorun yok. Rahatsız eden biri olur ise dövmeyin yeter :)

Dün akşa mgece 2 de otobüs duragında beklerken yanıma 6 tane genc geldi yasları 15-17 arası falandır itişiyorlar. Kızın teki gruptan bi erkegi itti cocuk bana carptı falan otururken düşüyordum zor toparladım. TR de olsa kafaya yapısıp bitane çakarsın da gayet sakin kalktım otudum. Eleman da gördün abi bak kız itti benim sucum yok diye veletlik yapıyor.. :)

O saatlerde herkes sarhos herkes kafayı cekiyor bu nedenle envai çeşit şey beklenir. Ortam sana degil sen ortama uyacaksın, altın kural :)

(edik: son cümlemdeki anlatım bozuklugu öss de cıkar bu arada eğitici bir yazı oldu hehe)

[ Mesaj 26 Mayıs 2007, Cumartesi - 17:48 tarihinde, DynamicK tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Valla Dyna mesajlarını heyecanla bekliyorum burda hep :).
Ya ben %100 son bahar falan gelicem. Ama Londra'ya mı Cambridge'e mi bilmiyorum henüz. Ama işte senin bulduğun bu kurs fiyatından dolayı çok rahatlattı beni. Çünkü dediğim gibi burdaki yurt dışı eğitim danışmanlıkları hep 5000 pound ve civarında ki kursları gösteriyor. Uzun kalmayı isteyince de o para batıyor cidden.

Peki bişey soracağım. Senin okulda ki Academic Year olayı Foundation Year ile aynı mı?

Hani varya orda bir okula gireceksen, 1 sene foundation year okuyorsun, sonra hak kazanıyorsun falan.

Ayrıca daha böyle ucuz okullar var mı? Sen bu kadar ucuzunu nasıl buldun? Cambridge'te var mıdır acaba?
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin

Foundation farklı. Unilerin hazırlık sınıfına yada kurslarına gidip bitirince onlar sana o unide egitime devam etmek için hak veriyorlar ama uniler pahalı 7-8k pound civarı ödüyorsun ( egitime) İngilizce sınıfları ise 3-5k pound arası degisiyor.

Academic Year benimki ama adına bakıp da uni le alakalı falan sanma. Süre bazında öyle isim veriyorlar. Academic year kayıtı yaptırsan işte part time calısma olsun, ogrenci kartı olsun vb işler için avantajlı ve 1 yıl vize alıyorsun. Ek olarak da burada okurken askerligi tecil ettiriyorsun ogrenci oldugun için. Daha sonra kursu 6 ay daha uzatıp vizeyi 1.5 yıla çıkarma şansın da var tr e dönmeden.

TR den gidip acentalar ile görüşürsen onlar komisyon aldıklarından sana bedava hizmet verip pahalı kursa yerlestirip o kurstan komisyon alıyorlar. Bu yuzden tr deki acentalardan asla ucuz kurs bulamazsın. Sordugunda ise o kurslara kayıt yapanlara vize vermiyorlar, dersler bos geçer eğitim iğrenç vb derler. Yok öyle bir şey ki söylerken bile tam emin söylemezler kaçamak cevap verirler ;)

Cambridge de nasıldır bilmiyorum ama olabilir. Vize almadan önce kursa kayıt yaptırman gerekiyor. Şunu unutma ki en önemli kriter Accredited by the British Council olmalı o kurs. Öyle ise sorun yok kaydını yaptır belgeleri ayara basvur al vizeni gel hepsi bu kadar ;)

= ;)

Sosyal ağlarda paylaş

lathspell soyle bir olay var

eger sirket sahibiysen dunyadaki her ulkede sana ozel durumlar var

mesela Kanadada 750 bin dolar yatirirsan sana direk oturma ve calisma hakki veriyorlar. Yatirirsan diyorsam yani o paranin oldugunu ve onunla yatirim yapabilecegini. Aynisinin ingilterede oldugunuda biliyorum bir arastir.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence 1-2 teknik üstünlük hariç başka bir şey olacağını sanmıyorum ki Dyna anlatmış kursu zaten. Kursta böyle bilinmedik bir yerde değil, En önemli caddelerin birinde.

Ama işte 1000 pound olan Academic Year course'u Foundation Year değil anladığım kadarıyla. Sistemi bilmiyorum ordaki.

O IELTS sınavı falan nedir? Foundation'un ne farkı var? Bir sürü sınav çeşidi falan var, illa okula devam etmek için foundation mu lazım? Bunları öğrenmek gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...