Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

üçüncü dünyada aklını yitiren gençler

Apache

Öne çıkan mesajlar

said:
Yurtdisinda okumak farkli, arkana bakmamak farkli seyler. Birisinde okumak icin gidiyosun, sonra tabii ki ne yapacagin sana kalmis. Ister orda dur calis, ordan bile yapabilecegin cok sey var. Imkanlari kullanarak yeni seyler yap; bunlardan Turkiye de faydalanir. Bu senin elinde olan bir sey. Ancak sen gemi hasar aldiginda batiyo diye atlayanlardansan, burda senin samimiyetinden, kisiliginden, sahip oldugun degerlerden suphe ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

Dünyaya bir kere gelmişin.O hayatıda senin suçun olmadığı halde başkalarının pisliklkerini kurtarmak için mi çabalayıp ugraşıcaksın.

Herkes istediğini yapmakta özgür değil mi?O gider yurtdışında başarılı olur.istesede istemesede türktür ve türk olduğu içinde istesede istemesede türkiye'yi temsil eder.

başka bir kişide kalıp burda ülkesi için çabalar.o onun seçimidir

18-25 arası genç insanlar oturup kendilerini politikaya ve ülke sorunlarına mı adamalıdırlar kendilerini ?

kendi nasıl ne şekilde mutlu oluosa onu yapsın.yeterince insan var türkiyede ülkeyi kurtarıcak
Sosyal ağlarda paylaş

Bu ülkede Başbakan yargıya güvenmiyormuş.Daha bugün açıkladı kendisi o çok güzel Kasımpaşa'lı ağzıyla...

Başbakan'ın yargısına güvenmediği bir ülke...
Halbuki yandaşları kuran kursu ayağına benim tapulu arazimi yeşil alan ilan edecek kadar küçülmüş,alçalmış şereflerini kaybetmiş durumdalar.

Kusura bakmayın...
Ben de sevgili başbakanım gibi yargıya güvenmiyorum.10 senedir mahkemelerde sürünüyorum hakkımı arayacağım diye,ama bir bok olduğu yok.

Vatandaş olarak mülkiyet hakkına sahip değilim bu ülkede?
Sağlık elden gittiğinde sürünüyorsun.
Eğitimin rezalet.
Can güvenliğin yok.
Bunların da düzeleceği yok gerçekçi olursak
Sahip olabileceğim en yegane en önemli hak mülkiyet hakkım yok.

Buna gemi terk etmek deniliyorsa evet terk ediyorum.
Yazık...
Sosyal ağlarda paylaş

@Prawler,
[qoute]Yurtdisinda yasayan adam ne mutlu Türk olmuyor?[/qoute]
Boyle bir sey soylemedim. Dedim ki, eger arkaniza bakmiyorsaniz hicbir sekilde, o zaman Turkiye icin sizin varliginiz ya da yoklugunuz herhangi bir sey degistirmiyor. Ancak Turk milletini bir araya getiren ulku dur ve siz bu ulkuyu benimsememisseniz, Turkiye'yi en ustun medeniyet seviyesine cikarmak ve orda tutmak, o zaman ayni amaci paylasmiyoruz demektir. Bu noktada da "Ne mutlu Turk'um diyene!" olmuyor.
said:
Burda kalip hortumcularin çalip çirptiklarini vergi olarak ödemek zorundayim yani ülkemi sevmem için?
Köpek gibi çalisip kazancimin çogunu vergi olarak baskasina vermeye,devletin bana saglamadigi hizmetlerden dolayi vergi almasina seyirci kalmak zorundayim yani?

Bu kismi yukarida anlatmaya calistim...

@nileppezdel,
Bakin anlatmaya calistigim kesinlikle bu degil. Yukarida LathspeLL'in soyledigi: ben giderim ve ulke benim umrumda bile olmaz... Eger siz de boyle dusunuyosaniz, islediginiz suc degil kesinlikle. Kimseyi de suclamiyorum ben. Ama dusunceniz buysa, yani ayni amac icin calismiyosak, o zaman sizin vatandasliginizin bir degeri yok. Vatandaslik gorevlerinizi yerine getirmeniz gerekli degil mi... Dediginiz gibi ortada buyuk sorunlar var; vergi vs. vs. yiginla sayilacak seyler var. Bunlar senelerdir boyle, bunlari da kabul ediyorum. Ancak sikayet ettigimiz kadar duzeltmek icin ugrassak emin olun cok daha kalici degisimler olur.

@Prawler,
said:
Ülke kurtulacakmis,engel olmayalim.

Eger calismayacaksaniz, evet olmayin. Kimse yolun kolay olacagini soylemedi. Hicbir ulke de kolay yoldan zengin olmadi. Ayni mantikla senin atalarinin coktan Ingiltere'ye yerlesmis olmasi gerekirdi.
-----
Fransaya gidip gelismeleri gozlemleyip ulkeye geri donen Turklerle, ulkeyi satip bilmem nereye kacan Turkler arasinda fark var arkadaslar. Ben kimseye yurtdisina gidiyor, orda yasiyor/okuyor diye ithamda bulunmuyorum. Ancak bu insanlarin ne dusundukleri onemli; eger ayni amac icin calismiyorsak, o zaman uzgunum, biz ayni millete mensup degiliz.
-----
said:
Bana onu söyle. Senin yaptigin seyleri bende yapiyorumdur emin ol. Ama ben gerçekçide yaklasiyorum olaya. Forumda "ben kurtaririm" demekle ülke kurtulmuyor.

Tesekkur ederim ulkemizi anlattigin icin. Sanirim demek istedigimi anlatamamisim; ancak bu zaten senin benim gorevim. Bu ovunulecek bir unsur degil ve sen ileride sadece bunu yaparak ulkene hizmet etmis sayilacagini dusunuyorsan, uzgunum. Cunku yapman gereken yapabileceklerinle sinirli. Yasin kac bilmiyorum, ama onlarca yardim kurulusu var. TEGV olsun bilmem ne olsun... Ne yaptiklarini biliyor musun? Toplum Gonulluleri var, hic gidip konustun mu? "Gonullu" olarak yardimda bulundun mu? Illa para gerekmiyor kurtarmak icin. Benim yaptiklarim belki siz duzgun (!) egitim aldiginiz icin hicbir sey, ancak iki sarki ogrettigim cocuktan tutun da, girdigim Ingilizce veya tiyatro derslerindeki cocuklar icin eminim cok sey ifade ediyordu. Devami mi? Ulkem icin lafi bile olmaz; ama kibirime yenilmekten korkarim.
said:
Kaldi ki sirf ülke kurtarmak degil konu, yasam standarti, kültür, saglik, güvenlik. Bunlarin hepsini konusuyoruz. Olayi milliyetçilige getirmeyin.

Olay buyuk olcude milliyetcilige dayaniyor ancak bunun nedeni karsilastirmanin diger ulkelerdeki genclerle bizim ulkemizdeki genclerin karsilastirmasi oldugu icin...
Ilk mesajimda anlatmaya calistim bunu. Bizi biz yapan zaten bu ulke. Yani sizinle iki kelime konusabiliyorsak, dusunebiliyorsaniz; yorum getirebiliyorsaniz soylenene, bu sahip oldugumuz kultur vs. vs. nedeniyledir. Diger ulkelerde rahat yasayan genclere baktiginizda goreceginiz eksiklik: gormemislik, bayagilik ve kibirdir. Bunlarin ucu de sahip olduklari yasamin degerini bilmiyor ve doyumsuz olduklari icindir. Kibir bir miktar ayri durur ancak tavada omlet cevirebildigi icin her kizla yatabilecegini sanan birisiyle tanistiginizda ne dedigimi anlarsiniz.

@Diablo,
said:
senin suçun olmadigi halde baskalarinin pisliklkerini kurtarmak için mi çabalayip ugrasicaksin.

Secim senin tabii ki... Kimse sana silah zoruyla yap demiyor; ancak yapmayacaksan sahip oldugun Turk sifatini tasimak hakkin degildir.
said:
18-25 arasi genç insanlar oturup kendilerini politikaya ve ülke sorunlarina mi adamalidirlar kendilerini ?

Sadece siyasetten bahsetmedigimi soylemistim. Her seyin basi egitim diyoduk bir ara... 90'larin klasik lafiydi. Bos zamanlarinda egitim verebilecegin onlarca yer var. Eger begenmiyorsan hicbirini, birileriyle konusup duzgun bir kuruma on ayak olabilirsin.

@Prawler,
Tekrar sana geldi sira... Ilk olarak ben sana basbakani savunmam.
said:
Sahip olabilecegim en yegane en önemli hak mülkiyet hakkim yok.

Buna sahip olman gerektigini dusunuyosan, geregini yapacaksin. Eger yargi geregini yapmiyorsa o zaman ne yapilmasi gerektigini dusuneceksin. Sivil toplum orgutlerinin amaci budur. Belli bir amac icin insanlar bir araya gelirler, ortak sorunlari vardir ve orda ne yapilmasi gerektigini tartisirlar. Tartisma sonrasinda izlenmesi gereken yol belirlenir. Dahasi yarginin duzelmesi gerekiyorsa, bunu sivil toplum orgutu tek basina beceremez belki. Ancak sivil toplum orgutu diger insanlari bu konuda bilinclendirir. Eger hakliysan, zaten bir sonraki secime kalmadan oy almak adina hukumet bunu duzeltir, veya onun rakibi (nerde o Deniz Baykal'i savunanlar?) oy toplamak adina duzeltecegini soyler. Yok sizin derdiniz yonetimleyse, o zaman sivil toplum orgutunu partinin yonetimine karsi toplarsiniz. vs. vs...

------
Benim cogu soylenenden cikardigim, cogu kisinin "neresi olursa olsun buradan iyidir" mantigi. Oyle bir sey yok. Her yer rezalet durumda. OC ise yalan bir sey. O insanlar 3 5 sene sonra ya kokainden oluyo ya da hippi olup "fuck the man" diyolar.
Bunun disinda ilk mesajimda anlatmaya calistigim, bu ulke, siz ona calistiginiz surece var. Eger siz duzeltmek icin ugrasmiyorsaniz, kimse ugrasmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

riglous güzel diyorsunda sen çok iyimsersin ve hayalcisin. Senin demek istediğin şu "kalın savaşalım, ülkeyi kurtaralım". neye savaşıyorsun? ne yapıyorsun? nasıl kurtarıyorsun? Senin kurtarmada katkın nedir? Forumda kurtaralım demekle kurtulmuyor bu ülke.

Buraya Sabancı ailesinden biri girse "gelin kurtaralım" derse o zaman "kurtaralım!!" derim. Ama sen gelir "gelin kurtaralım" dersen "ne uğraşıcam" derim. Güç sahibi olmak lazım bazı şeyleri yapabilmek için. Yada o gücü elde etmek için uzun yıllar çabalaman lazım ki garanti değil hiç birşey.

Ben burda yazdıklarımı 2 günde düşünüp yazmadım. 2.5 yıldır gözlemliyorum ve gözlemlerim sonucu bu kanılara vardım. Ülke dahada kötüye gidiyor dedim ve kurtulması için yapılması gerekeni ve yapıldığı taktirde ne zaman çıkışa geçeceğimizi yazdım. Buda en erken 30-40 seneye tekabul ediyor dedim. Bunun ışığında 30 sene heba olamam ben buralarda. Huzurlu olmaya ihtiyacım var ve benim düşünce yapımda, benim görüşümde biri burda huzurlu olamaz.

EDIT: beni TR düşmanı zannetmeyin, ben düzenin düşmanıyım. Atatürk'ün resmini görsem gözlerim yaşarız. Bu derece saf sevgim vardır fakat ne yazık ki işler sevgiyle yürümüyor, sevgiyle karın doymuyor, sevgiyle hayat standartı yakalanmıyor.

[ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 21:02 tarihinde, LathspeLL tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

bak su foruma ve ıcındekı genclere kı, her baslıga genclıge hıtabeyı yapıstırıp alkıslarlar, zorluklarla dolu tarıhımızden ornekler verıp gurur duyarlar ama ıs kendı keyıflerıne gelınce ödün vermek zor gelır yahut genclerın ıdeallerı onların 3. sınıf esprılerıne meze olur. sanmıyorlar mı kı, onlardan oncekıler hıc zorluk cekmedıler veya 15'ınde savasa kendı sucları ıcın gıttıler de tanımadıkları o ınsanlar, bugun boyle konusabılmelerını sagladılar. yok yok bu, bencıller ıcın ancak dalga konusu olur bugunlerde.

valla dendıgı gıbı kımse kımseyı bu ulkede zorla tutmuyor kapı surda ve bırı gene dogru demıs yeterınce ınsan var bu ulkede yanlısları duzeltmek ısteyen. eger sızın canınız bu ulkeyı ve sorunlarını sevmıyorsa hakkınızdır ceker gıdersınız. ama gıtmeden once ataturkcuyuz, sanlı tarıhımız var veya turkıye ıle ılgılı sahıplendıgınız ne gıbı guzel seyler varsa bunları da bırakacaksınız nasıl sorunlarını da bırakıp gıttıgınız gıbı. ha bırde bu ulkede ıyısıyle kotusuyle kalıp bırseylerı degıstırmek ısteyen, cocuklarına daha ıyı bır ulke bırakmak ıcın calıscak olan kısılere golge etmeyın.

bır de tavsıyem gıtceksenız abd veya ıngıltereye gıdın de vergılerınız orta doguya ınen bombalara barut olsun, fransa ya da almanya'ya gıdıp ermenı soykırımını destekleyen, ab'de onumuze tas koyan hukumetlere gıtmesınden ıyıdır. hele hele hortumu tukenmeyen ulkemıze vermekten bahsetmıyorum bıle.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
valla dendıgı gıbı kımse kımseyı bu ulkede zorla tutmuyor kapı surda

Tutuyor be gülüm tutuyor. Kolay değil öyle çıkıp gitmek. Ve yine milliyetçiliğe vurmuşsun sen olayı. "Ne zorluklarla kuruldu" diye başlarsan cümlene açıkça göremezsin gerçekleri. Diyorum konuşması kolay. "Gelin kurtaralım" demekle kurtulmuyor bu ülke. Hepimiz sandığa gideceğiz, bende senin kadar kurtarıyorum işte? Buraya gelip bana milliyetçilik taslamayın. Sanki extra şeyler yapıyorsunuzda...
Sosyal ağlarda paylaş

aynen oyle tamamıyle mıllıyetcılık temelı uzerınde. ben bu ulkeyı, gelmısıyle gelecegıyle, ıyısıyle kotusuyle sevıp onun bekası ıcın burda calısıp yasayacagım. sen de ben fırsatım olsa aynen gıderım dıyosun, eksık olan ortada.

ama su tavrın hıc samımı degıl kı sabancı gelse bu ulkeyı adam edıcem dese sankı gıdıp yardım edıceksın. ben sana soylıyım aynı anda 2 secenek sunsalar sen gıtmeyı sececeksın. kahrını cekemessın her lafından akıyor bu halın.

konuyu da "sız ne yaptınız kı konusuyosunuz"a cekmek senı ne sana bısey katar ne benden bısey alır. haybeye savunma hareketlerı gıbı duruyor. ama ben yıne de soylıyım 3 senedır tema uyesıyım ve okulumun sosyal sorumluluk projelerınde bır donem zorunlu uyelık, bır donem de gonullu supervısorluk yaptım. ogrencı halımle az degıl kı mentalıte de bır o kadar onemlı. ısteyınce yapacak sey bulunur zıra.
Sosyal ağlarda paylaş

2 sene TEGV ve CYDD'de calistim. Su an universitede oldugum icin dogrudan katkim olmuyo. Arada bagis yapiyorum, kendi kazandigim parayla.

Cevremdeki insanlari bilinclendiriyorum, ozellikle yurtdisi hakkinda. Kendi alanimda ilerlemeye calisiyorum. Aklimda olan bir sey var, ben geri donecegimi biliyorum. Butun bunlara katlanmamin da tek bi nedeni var, adam gibi bi ulkede yasamak istiyorum.

Hayalciyim; belki... ama yapilmasi gereken seyi ben yapicam. Belki 30 40 sene alicak gerceklesmesi, ama en azindan icim rahat olacak.

Seni tutan yok arkadasim. Sen cikmak istedigin zaman her yerden cikarsin. Sorun seni bu halinle kabul edecek ulke bulamaman...

*die hipster die*

Hakkaten keske ABD'ye gelsen... Bakalim kac ay dayanabileceksin cok merak ediyorum...

[ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 22:03 tarihinde, riglous tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

topiğin hepsini okumadım ama ilk mesajdan şunu belirtmek istiyorum.

bir tek kendimizin dertlerden müstarip olduğunu düşünüyoruz, ancak amerika gibi ülkelerde de birçok problem var.
gerçi, amerika, avrupa ve japonyanın çevresinde çok önemli devletler yokken, biz direk ortadoğuya komşuyuz.

yine de, diğer ülkelerde de oluyor bombalamalar, okul baskınları vs...
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi riglous,
Durumu şöyle özetleyeyim.
Tapulu malumu yeşil alan ilan eden zihniyet 10 küsür seneden fazla bir süredir oranın yönetiminde, sivil toplum falan hikaye kalıyor senin dediğin şeyin yanında. Durum çok farklı. Yargı eğer böyle bir meseleyi 10 senede çözemiyorsa ben nasıl güvenebilirim bu sisteme?
Bir yerde eğer adalet sağlanamıyorsa,sistem benim mülkiyet haklarımı sağlamıyorsa ben kendi malımı korumaya çalışmak için mahkemelerde sürünüyorsam,ve bu malı çalmaya çalışan adam kapı komşum kendi vatandaşımsa daha ne isteyebilirim değil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

"Ben soyle bisi ekleme ihtiyaci duydum Turkiye'den "kacmis" biri olarak. Eger bu yazilari yaziyorsaniz, yani bu yetiskinlige erdiyseniz artik "kaderiniz" Turkiye'dir. Hic bir yer paklamaz sizi, hic bir yerde Turkiye'den daha mutlu olamazsin "total'de. Cidden disardan gorundugu gibi degil. Ha hedefleriniz hayalleriniz vardir, anlarim, ama bi yaniniz hep Turkiye'de olur, ne kadar nefret etsenizde sistemden."

Yurtdisina gidenlerin hepsinin bir gun Turkiye'ye donme hayali vardir 20-30 yilda gecse. Bazilari donemez cok istesede, coluk cocuk ama hep uktedir. 2 hafta gezip eglenmek, Turku bara gitmek icin 2500 dolar yol parasi verenlerle tanistim.

Vatan hasreti bana cok arabesk gelirdi, ama yasiyo insan yani..
Sosyal ağlarda paylaş

Sen sisteme guvenmiceksin, sistemi duzelteceksin. Eger duzelmiyorsa, duzeltmesi gereken yeri duzelteceksin. Yurtdisi da farkli degil. Bugun senin basina gelen baskasinin basina da gelebiliyo, ama burda sen kurtulduktan sonra, benden gecti, sonrakiler dusunsun demiyosun; sikayet ediyosun, geregi yapiliyo. Turkiye'de ise geregi yapilmiyo. O zaman geregini yapmasi gereken kurumu protesto edeceksin. Yurt capindaki eylemler bu nedenle cok takdir topladi ve ise de yaradi; demokratik sekilde secime gidildi; darbe gelmedi. Once kucuk seylerden baslanmasi gerekiyo duzeltilmeye. Herkes bunlara bakarak duzeltirse ilerlenmeye baslanir. Daha sonra cap buyur; ister dsp'li olsun ister chp'li; cok da bi sey farketmez. Isler duzgun yapildigi surece sorun olmaz. Zaten cikarini gozetiyosa kurum; bu noktada yine sorun vardir, isler duzgun gitmiyo demektir, yine sikayet edilir duzeltilir. Duzeltilmezse, duzeltilen kurum duzeltilir vs. vs...

Daha once de dedigim gibi, kolay degil bu isler. Ama arkani donup gitmekle olacak isler de degil; oyle olsaydi herkes donerdi, ki donmeye basladi. O zaman da orayi layigiyla kalkindiracak kisiler gelir yonetir; o cok duydugunuz manda oturur basimiza, kaldiramayiz bi daha.
Sosyal ağlarda paylaş

Nedanko, haklı olabilirsin, oraya giden memleket özlemi ile dönüyor ama bu yaşadığın yer, büyürken içinde bulunduğun kültür tarafından belirleniyor. Bana yurt dışına çıkıp burayı özlemek arabesk geliyor ve gelecek. Çünkü beni buraya bağlayan küçük bir sebep dahi yok. Türkü sevmem barına gitmem, Pop olsun Türkü olsun arabesk olsun gram dinlemedim, dinlemem. Yani daha bir çok sebep var.

Özleyecek bişeyim yoksa neden özleyeyim ilerde.
Sosyal ağlarda paylaş

riglous,
Biz de istiyoruz herşey düzelsin,ülkemiz güzelleşsin,daha güzel bir hayat yaşayalım.

Senin hareketinle ya da başkasının hareketiyle çabucak birşeyleri değiştirebileceğimize inansam durur savaşırım.
Bahanem ise kendimim.

Sadece kendimi bu uğurda harcamak istemiyorum.
Sen ise anladığım kadarıyla burada kalıp değiştirmek için bazı şeyleri elinden geleni yapmaya hazırsın.
Sosyal ağlarda paylaş

@Prawler,
biz de istiyoruz duzelmesini deme; senin soylediklerinle LathSpell'in soyledikleri arasinda fark var.

said:
haftasonu persembeden baslar. pazar sabahina kadar icerler. Daha sonra pazar oglen kalkip bitirmeleri gereken isleri hallederler. sonra pazartesi kim var kim yoksa cevrelerinde hala universiteden kalma oorendikleri basmakalip "biz koca bi balonun icindeyiz" lafini tekrarlarlar. insanlarla bunlari tartisirken bir yandan donut yiyip kahve icerler. Zaten bildikleri bi sey varsa bu da balonun icinde olduklari. Nasil cikacaklari ya da cikmalari gerekip gerekmedigi degil. Sonra calistiklari isi elestirir birisi, digeri de der ki bak biz bu kadar para kazaniyoruz, artik balonun icinde degiliz. Sonra digerleri de kendilerini daha iyi hissedecekleri icin onu onaylarlar. Onlar icin neyin nasil oldugu o kadar da onemli degildir. Her pazartesi kahvelerini dolduracak kadar muhabbetleri olsun yeter de artar zaten. Sabun kopugu tartismalari en fazla persembeye kadar uzar. Persembe alkol orani dusurulmus light biralarindan 5 tane icip yine sarhos olurlar. eve gelir yatarlar... sonra kalkip biraz daha icerler... sonra biraz daha... ve pazartesi kaldiklari yerden devam ederler. Bu mu istediginiz yasam? Dusunmeyi unutmaksa istediginiz gidin tabi yurtdisina. Size ulkenizin ne kadar degersiz oldugunu gosterirler. Size toplumun "toplum" olarak islevsizligini anlatirlar. Size duygusal baglarin parayla satin alinabilecegini gosterirler. Ama bunlarin hepsi siz oyle gormek istediginiz icin ordadir. Iste onlarin bahsettigi balonun icinden ciktiginiz zaman tanidik bi gulumseme alir yuzunuzu. O an anlarsiniz ki Turkiye zaten sizin yasamaya cabaladiginiz yermis.

Ilk mesajimda soylemistim bunu. Benim derdim yurtdisina gitmek isteyenle degil. Benim derdim gezip gormek isteyenle degil. Ama sen dersen ki hicbir sey umrumda degil, o zaman sen de benim umrumda olmazsin... Bir cogunuz bilmediginiz icin bi hevesle atliyosunuz yurtdisina. Ben de oyleydim... Ama sorun ben hicbi zaman kacmadim, ya da kacacagimi soylemedim. Kimse de soylememeli. Cunku bu sizin deger yargilarinizdaki bozuklugu gosterir. Bu Ataturk ilkelerine karsi gelmektir, bu O'nu tanimamaktir. Dahasi Ataturk bi kenara; siz kendi memleketiniz yoksa, bi hicsiniz. Dahasi kimse, kendi ulkesine sirt ceviren birisine guvenemez. Buna birey de dahil, devlet de dahil. Ha Kanada olabilir bak. Her seyinizi satip Kanada vatandasi olabilirsiniz. Kanada sizi kullanir, siz onlari... Ama siz benden ve memleketimden uzak oldugunuz surece bunlarin hicbirisi beni ilgilendirmez.

[ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 23:35 tarihinde, riglous tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Riglous,
Şimdi sen diyorsun ki yurtdışında yaşayanlar Atatürk'ün değerleirne bağlı değiller.
Yoksa ben mi çok subjektif bakıp yanlı bakıyorum.

@Lathspell:
Eyleme geçeceğini söylüyor riglous...

[ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 23:48 tarihinde, Prawler tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

3.ye yaziyorum sanirim... Ben yurtdisindayim zaten. Yurtdisina gitmek orda yasamakla herhangi bir takintim yok... Herhangi bir lafim da yok zaten buna. Benim ilk basta soyledigim, Turkiye'nin amac birligi oldugudur. Eger siz bu amaca hizmet etmiyorsaniz o zaman bu birligin icinde degilsinizdir. Yurtdisina yerlesmekle ne alakasi var bunun?

Taniyorum diyenler ne ise yaradi su gune kadar... Benim dedem cobandi... Baskalarinin hayvanlarini kostururdu. Zaten onlar Cumhuriyet'i kurdular. Babam em. albay; yeterince hizmet etti. Annem em. ogretmen. Ben su an ABD'de egitim aliyorum. Bu ulkeyi ben duzeltmeyeceksem kim duzeltecek? Farketmediginiz Turkiye bize kaldi. Eger biz de gidersek (gitmek fiziki olarak degil, destegi kesmek anlaminda) geriye Turkiye kalmayacak. Bu demek degildir ki yurtdisina gitmeyeceksiniz, yasamayacaksiniz. Daha once de yazdim, Jon Turklerle, Araplara peskes cekenler arasinda dunya kadar fark var...

[ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 23:58 tarihinde, riglous tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...