Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nereye gidiyoruz ?

bLackcha0s

Öne çıkan mesajlar

sahaya bardak atmak eğitimsizlik midir yani?

bence eğitimle alakası yok.tff nin ve yasaların bu tür olaylara engel olamaması insanlara rahatlık sunuyor.belkide stres atma yöntemi insanlar için.nasılsa kişiye ceza yok klube ceza

stadlara kameraları boşuna koyuolar herhalde.

kimse tespit edilmioki teker teker.onceki olaylarda kişiler tespit edip alınsa,soraları stadlara sokulmasa buralara kadar gelmezdi belki de insanların çekinmesi korkması lzm ama korkucak bişey yok
Sosyal ağlarda paylaş

Sahaya bardak atmak her zaman egitimsizlik olmayabilir, degildir diyemiyorum hala. Ama rakibe bardak koltuk vs. atmak, rakip taraftari rakip degil DUSMAN olarak gormek, dovmek, bazen oldurmek, ana avrat kufur etmek egitimsizliktir. Bunu 30 bin kisi bin kisiye karsi yapiyorsa asagilik kompleksinin egitimsizlikle birlesmis halidir hatta.

Sami Yen ve benzeri tum olaylar ve bu olaylari cikaranlar icin diyorum bunu, "FB yapmiyor mu sanki ne diyon" diye karsilik vermeyin yani bos yere.

Nocom, ne bu saldirganlik durup dururken? Diablo gibi insanca "niye oyle olsun ki" demen yeterli "SIZSINIZ O" gibi bi yaklasimla neden ortami geriyosun hemen? BJK'ye bisey demiyoruz merak etme, genel konusuyoruz.

Egitimden kastim da universite bitirmek vs degil yani, o ogretim oluyor. Egitim farkli birsey.
Sosyal ağlarda paylaş

Otokontrol ve karakter de egitime bagli degil mi? Her sinirlenen kavga etse vursa bicaklasa oldurse nolacak dunyanin hali?

Adam baskalarina zarar vermiyo diyelim, ama bunun tek sebebi alacazi cezanin korkusu. Ceza olmasa veya yakalanmayacak olsa direk gidip vuracak oldurecek yani. Egitimsizlik degil mi bu sence?
Sosyal ağlarda paylaş

hehe o tirübünde olay çıkaranların çoğu Master doktora yapmış , senden benden beyfendi ,
birçok şirketde yöneticilik yapanlar var aralarında :)

Ama anlamak istenmeyen nokta nedir ?

Bunun eğitim öğretim olmadığı , bunun bu hale gelmesindeki tek sebebin yanlı medyanın bundan önce defalarda olanlara çanak tutmasıdır.

Benim maçlara toptan gitmeyi bıraktığım maçtaki gibi azizin adamları gelip kolilerle fayans üstüne atarken polis sana bibergazı sıkarken üstüne birde medyanın GSli taraftarlar olay çıkarttı diye lanse etmesidir.

Ben o gün 8 yaşında çocuğun omzuna saplanmış fayans , 18-19 yaşında 2 kızın krizler geçirken ağlayışı ve birinin kafasından akan kanları , daha neler gördüm.

Ertesi gün bu çocuk ve kızlar holigan oldu.Medyada tek bir laf edilmedi kimse bilmesine rağmen Fenerbahçe V.I.P tribününe 2 koli fayansın maçtan 3 saat önce nasıl geldiğini sormadı soramadı.

Boş işler bunlar boş.
Sosyal ağlarda paylaş

@Szasstam

Şimdi çok sığ bir yorum yapıcam ama dayanamıyorum.

8 yaşındaki çocuğun Fenerbahçe deplasmanında işi ne?
18-19 yaşındaki kızların Fenerbahçe deplasmanında işi ne?

Derbi deplasmanına giden taraftar bazı şeyleri göze alarak gitmeliler Türkiye'de.

Ben kaç kere Ankaragücü maçlarında dayaktan zor kurtuldum atkımızı formamızı saklayarak çıktık staddan dışarda dayak yemeyelim diye. Ama bunu bilerek gidiyorum maçlara. Tabiki esas suçlu gidenler değil bu tarz olayların olması ama gidenlerde bazı şeylere hazırlıklı olarak gitmeliler.

Türkiye'de futbol böyle. Rakip takım atmazsa kendi taraftarın koltuk atarken yaralanabilirsin. Ki dün akşam polise dur diyen bir GS'linin kafasına yediği arkadan atılan koltukları gördük.
Sosyal ağlarda paylaş

evet evet maça gelenler suçlu dimi ?
aziz para verir polisi satın alır , adamlarına fayans yağdırır medyaya para verir satın alır sesini kısar diyip o kızların gelmemesi lazım ,

Sonra neden olaylar buraya geliyor diyosunuz lool,böyle bir savunmamı olur ? Ne işleri var deplasmanda oturup maç izleyecek , ölmeye gelmiyor sizin genel tabirinizle ölmeye ölmeye gelmiyor yani MAÇ izlemeye geliyor.

Ama yok işte bu olmadığına göre bu yapılamadığına göre en beteri yapılsın. Mümkünse her maç böyle olaylar çıksınki bazıları biz ne yaptık desin o stadlar tamamen boş kaldığında.

[ Mesaj 22 Mayıs 2007, Salı - 09:31 tarihinde, Szasstam tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

yine boş kalacak stad alisamiyen kapatılınca. ozaman taraftar ben ne yaptım diyecek mi?

sahaya bıçak atan koltuğu söküp atanlar master yapsın isterse angutun önde gidenidir. biran önce yakalanıp birdaha stadlara sokulmamalıdır hatta büyük cezalar verilmelidir tekrar edildiği takdirde hapse bile atılmalıdır

ayrıca bugün öğreniyoruz ki, derbideki olaylarda göz altına alınan adam leedslilerin ölümüyle ilgili daha önce göz altına alınan bir adammış. e bravo. kim bilir kaç tane daha sabıkası vardır.

ama gslilerin dediği gibi suç yönetimde. sen bu çapulcuları alırsan tribüne, bunlara bilet satarsan olacağı budur.
Sosyal ağlarda paylaş

@Szass
said:
Fenerbahçe V.I.P tribününe 2 koli fayansın maçtan 3 saat önce nasıl geldiğini sormadı soramadı.

O fayanslar tamirat için getirildi.Hani siz tuvaletleri kırınca hemen düzeltelim.Sonra gelenler rahat kullansınlar tuvaletleri diye:)

Bu arada bir yere gittiğimiz yok hala aynı yerdeyiz.Bu tip olaylar belli başlı grupların sayesinde çıkıyor.Okumuş,eğitim adamlar da atar ama sen atana neden atıyorsun diye sormaz isen ve sen de ona katılırsan.Bir de şöyle bir durum var adama yapma da diyemezsin çünkü orda icabına bakarlar.Türkiye'de bu tribün olaylarından para kazanan adamlar var.İşi gücü yok takımın peşinde koşar,yöneticiler bunları besler,bilet,para verir.Bunlar da gruplaşarak tribünleri kontrol ederler.İşte bu adamları almazsan tribüne bu olay biter.
Sosyal ağlarda paylaş

Niye smoke zaten burda nereye gidiyoruzda tartıştığımız nokta bu değil mi ?

Bu olayların azını rakip taraftara yapmak mı doğru ?

Bunun olucağını hesaplamak ve kanıksamak mı olmamasını mı sağlamak lazım ?

Eğer orda sen fayans atarsan , ötekide sahasında bir doz artırır sonra öteki bir doz artırır sonra bakarsın tablo bu , 1 maç önce kafası yarılmış adamdan sahaya çicek atmasını beklememek lazım dimi ?

Engelliceksen 8 yaşındaki çocukda 2 genç kızda bende maça gidebilcem gönül rahatlığı ile yoksa bırakcaksın iki taraftan biri birini yok etsin , kalanlar rahat eder hiç yoktan

[ Mesaj 22 Mayıs 2007, Salı - 16:48 tarihinde, Szasstam tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

elin holiganını hala savunuyosunuz ya sen gitsen sende yapardın demek orda.konuşuşundan belli.master yapmışmış alsın master ını töbe töbe.stada atılan koltukarı üst üste koysan 10 katlı apartman ederdi be.hala bana yönetime tepki ona buna tepki demeyin.başka türlü bulamadınızmı tepki be.allahın holiganları ya.sora fener şu fener bu diyosunuz yok aziz polisi satın alır filan.aziz in tırnağı olamazsınız be parasından pulundan değilde karakteristik açıdan.bizim taraftarında var iti kopuğuda cimbominkinin yarısı kadar değil.he şunuda biliyorum ama cimbom orda feneri yenseydi ilk 10 dakikada stad talan olmadan 2 gol siz atsaydınız ne koltuk atılırdı ne yönetimden şikayet edilirdi.tipik at gözlüklü taraftar tabi yenen takımı tutarım hesabı yenilince küfür yenince laf yok.kötü oynayıp yenince 1 kere bağırdınızmı siz yönetime?

[ Mesaj 22 Mayıs 2007, Salı - 16:54 tarihinde, Lorrotar tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

kavga niye çıktı?özhan canaydın yüzündenmi?hala savunuyosunuz kelime oyunlarıyla.arkadaş koltuğu kırarsın parçalarsın bi kenara atarsın yönetime tepki olurda adamlar sahaya attı.yetiştirende oldu sahanın ortaya kadar.herkes orta sahaya yetiştirebilseydi o koltukları atılırdı ya hala neyini savunuyosun.fenerin biyere türk futbolunun biyere gittiği yok her ligde olay yaşanabilir.ama bu kadarı hiçbiyerde yaşanmadı.Türk futbolunun biyere gittiği yok cimbom gidiyo biyere.stadda italyada ispanyada orda burda ottan boktan şeyler yüzünden adam ölmüyomu sanıyonuz bi bizdemi bıçaklanıyo.dandirik boğa güreşi festivallerinde bile 200 kişi ölüyo yaklaşık ispanyada.20 senenin üstüne stadda biri bıçaklanmış filan bunlar olabilicek şeyler veya taraftar birbirine girmiş herneyse.cimbom abartıyo işi.artık yabancı takımlar deplasmana gelmeye korkucak onlar yüzünden belki.

[ Mesaj 22 Mayıs 2007, Salı - 18:14 tarihinde, Lorrotar tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Önce bi sakin.heyecan yapmadan.

Kendin diyorsun ki Türk Futbolunun bi yere gittiği yok.
Daha sonra diyorsun ki İspanyada İtalya da hep olaylar çıkıyor.Kaç kişi ölüyor

Yarın bir maça gittiğinde sen öldüğünde o zamandamı bi yere gitmeyecek bu türk futbolu? Senin canın bu kadar ucuz mu ?
İtalya da İngiltere de 100lerce kişi öldü stadlarda.Ama önlem aldılar.Şimdi görebiliyormusun?
Adı Şikeye karışanı 2.lige düşürüyorlar büyük küçük ayırmadan.Sahaya yabancı madde atan Catania nın canına okudu federasyon bu sene.

Bizdedemi birileri ölsün? Ondan sonramı alalım önlemleri..
8 yaşındaki çocuk baba beni eve götür diye bağrıyor.
Bu çocuk Gazzede mi yoksa Dünyanın en büyük şehirlerinden biri olan İstanbulun göbeğindeki bir staddamı?
Sosyal ağlarda paylaş

niye bi sivas maçında olmuyosa bu cimbom beşiktaş maçında fener maçında oluyo peki.tabikide önlem almak için birilerinin ölmesi gerekmiyo ama niye bitek bu 3 takımda onuda bi düşün.ben bi antalya maçında birinin burnunun kanadığını görmedim.ama ingilterede italyada bu onların büyüklerine has değil.orda aslıdna büyük küçük takımda yok doğru dürüst çıkıp blackburn büyük dediğimiz tüm takımları yenebiliyor
Sosyal ağlarda paylaş

kimse polislerden bahsetmemiş galiba..ben de polisleri anlatayım biraz. örnek olarak da son gs-fb maçında başıma gelenleri kullanıyorum..

saat 17.00 civarı.oturmuşuz kapalı üst sol taraf..yani eski açıktaki fb'lilerin yakınındayız.yani yakın dediğim bişi yapman mümkün değil..baya kasarsan belki şie falan yetiştirirsin..neyse işte oturuyoruz güzel güzel.polisler geldi. "kalkın ordan biz oturacağız" gibi bişiler söyledi. ulan millet 1 sene öncesinden para vermiş kombine almış ve hakk olduğu koltuğa oturamayacak öyle mi? tabii orda hemen bi sözlü kavga arkası girişme yaşandı.ben de 2 koltuk yandan izliyorum olayları.baktım işler kötüye gidio hemen çıktım kapalı altın demirlerinin ordaki tuvalete gittim..geriye çıkayım dedim.bir baktım polisler komple barikat kurmuş kapalıdaki adamları dövüyorlar...hem de kadın çocuk demeden..olayla alakası olmayan adamlar dayak yiyor..başladılar biber gazı sıkmaya..herkes gözler,burunlar dağılmış bir şekilde merdivenler yuvarlanarak(bir yandan cop ve tekme yiyerek) aşağı iniyor. ben de dedim bari bekleyeyim biraz daha aşağıda.yukarda da abim var merak ediyorum ne oldu diye.

neyse arkamı dönüp stada baktım kapalı alt hizasından.3 tane polis duruyo sahada. bunlara yukardan kırılmış sandalye geldi 2-3 tane.ortadaki polis bir anda coştu deli gibi küfür etmeye başladı.o da yetmedi bu polislerin oturduğu beyaz plastik sandalyelerden alıp fırlattı.tabi onu fırlatmak kolayd eğil.kapalı üste değil kapalı alta geldi ve birinin küt diye suratında patladı.burnu kanlar içinde dışarı çıkardılar onu sonra.

olaylar yatıştı maç başladı.millet zaten baştan sözleşmiş bu maçı bitirmemek amaç.neyse ben de doğal olarak maçı bıraktım etafı seyrediyorum. yeni açık'ın önünde bir polise su falan atıyorlar..polis de inadına yakınlaşıyo, hareketler yapıyo.hani "hadi at at" der gibi bir o yana bir bu o yana yürüyo.arkadan amiri geldi "geç lan buraya" falan gibi bişiler söyledi herhalde.polis amiri sallamadı inadına taraftarı galeyana getiriyo.

sonuç: polislerimiz malesef bu durumda.o akşam sahada olanlardan tabii ki sorumlu değiller(maç öncesi adam dövme hariç). ancak onlar da işi kolaylaştıracağına iyice yokuşa sürüyorlar. onlarında iyi bir eğitimden geçmesi şart.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
niye bi sivas maçında olmuyosa bu cimbom beşiktaş maçında fener maçında oluyo peki.tabikide önlem almak için birilerinin ölmesi gerekmiyo ama niye bitek bu 3 takımda onuda bi düşün.ben bi antalya maçında birinin burnunun kanadığını görmedim.ama ingilterede italyada bu onların büyüklerine has değil.orda aslıdna büyük küçük takımda yok doğru dürüst çıkıp blackburn büyük dediğimiz tüm takımları yenebiliyor

Ben senin ciddi şekilde stadda maç izlemediğini düşünüyorum.Ben maça giderken takım ayırmam.Arkadaşım fenerin herhangi bi maçına davet etsin gider izlerim.Canım sıkılır amatör küme maçı izlerim.Bu yüzden stadlarda çok maç izledim.
Emin ol 2.liglerdede 3.liglerdede amatörde dahi derbiler var.İstanbulda bi Güngören-Karagümrük Zeytinburnu-Bakırköy maçı olur ki tribünde kafana bişey yemezssen git loto oyna ogün.
Yada en basitinden hiçmi Kocaeli-Sakarya maçı izlemedin.Hayatımda öyle bi cehennem görmedim ben hiçbir yerde.

[ Mesaj 22 Mayıs 2007, Salı - 19:09 tarihinde, bLackcha0s tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

trübünden bi antalya maçlarını izliyorum işte memleke takımı kocaeliyede gidemicem maç izlemeye lig tv den bakıyoz olay filan varsa da bu 3 büyüklerin maçlarında geçen olayıları toplasan öbürlerinin en azından 30 katı var

[ Mesaj 22 Mayıs 2007, Salı - 19:16 tarihinde, Lorrotar tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...