Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Paladin VS Warrior - Kim daha iyi tank ?


Astral

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar paladinim yakında 70 olacak, wow hayatım boyunca horde oynadığım ve paladinlere alışık olmadığım gibi daha tank paladin görmedim. pek fikrim yok. (Alayı healer anasını satiym, hoş görsekte bir bakıştı anliycak değiliz fark nedir)

Sizce paladinden master tank olur mu?
Warriorun paladine karşı ne avantajları vardır?
veyahutta paladinin warriora karşı ne gibi artıları var?

Bu arada belirtmek isterim merakım end game instancelarda paladinin ve warriorun marifetleri babındadır. 5 man örnekleri vermezseniz süper olur :)

Bir prot pala grullu warriordan iyi tanklar mı ?

[ Mesaj 19 Mayıs 2007, Cumartesi - 17:46 tarihinde, Astral tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tanklik konusunda hic bir class & build warriordan iyi olamaz. ozellikle de end game de. mesela druid bear form dan cok da guzel tank olur. tank olarak end game de yerinde olur ama kesinlikle mt olamaz. zaten ne zaman bir hybrid class bir ozelliginde diger class i gecerse gecikmeden nerf gelir (bir onceki druid nerf u gibi)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
murtyy

Kesinlikle warrior. Warrior ın artı yanı aggro tutucak bir sürü ability si olması. Mesala diyelim agroo tutan bişi misslio başka aggro tutcak instant abilitysi flm var bi sürü bi sürü. 25man de paladin tank görmedim görceimi de sanmıyorum:D


daha end game content görmedin ki böyle yazıyorsun, karazhana bile girmiyorsun :) yaa böylede yakalarım tutti.

arkadaşlar gerçekçi karşılaştırmalar istiyorum warrior böyle koyar ya da pala böyle ezer nedenide bu tadında.

[ Mesaj 19 Mayıs 2007, Cumartesi - 18:35 tarihinde, Astral tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 19 Mayıs 2007, Cumartesi - 18:36 tarihinde, Astral tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Paladine taunt geldi iyi, taunt resistlenirse napacaksiniz? Onemli olan aggroyu surekli ve kalici olarak tutmak, sadece tauntlarla degil.

Warriorda bin tane aggro ability var, revenge vs gibi. Prot tree'de aggroyu armoru hp'yi arttiran talentlar var. Bunun yaninda shield wall, last stand, mocking blow, challenging shout var zor zamanlar icin. Tanking gear bulmasi paladan daha kolay ve warriorun alabilecegi gear paladinden daha iyi.

Hepsini gectim adamlarda rage var, paladinde mana var. Mana elbet biter, rage bitmez :)

Druidler de TBC ilk geldiginde fazla iyiydi, sacma olacak derecede iyiydi yani. Sonra biraz nerflendiler, biraz da warriorlar duzgun gear toplamaya basladi, yine warriorlara gecti olay. Bizim guildde baslarda druidler MT idi, hatta warriorlar offtank bile olamiyordu dogru duzgun.

Prince ve sonrasinda manzara degisti ama. Warriorlarin gearlari duzeldi ve bosslar zorlastigi icin druidler crushing blow yemeye basladi.

Ozetle paladinler aggro tutamayacagi ve warrior kadar super gear toplayamayacagi, druidler de crushing blow yedigi icin end-game gear ile prot warriordan iyi olamiyor tanklik konusunda.

Bundan daha somut anlatamam, formul falan veremem yani, bunu da kabul etmezsen git kendin dene artik, kabul edecek guild bulursan :p
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

astral, olay sadece talent değil. ayrıca threat olarak warriora çok yaklaşsa da geçemez paladin sanmıyorum. ve herkesin dediği gibi hybrid sonuçta, warriordan daha iyi tank olamazlar, ki bütün ciddi guildlerin MT warriordur. en basitinden def stance var 10% daha az dmg warrioru paladinden daha iyi yapan
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Paladine taunt geldi iyi, taunt resistlenirse napacaksiniz? Onemli olan aggroyu surekli ve kalici olarak tutmak, sadece tauntlarla degil.


alakasız. zaten paladin tauntunu moba değil playera atıyorsun. 1 playerın üzerindeki 3 mobu kendi üstüne alıyor öyle bir taunt.
ha şu olur KTM de sana en yakın adama durmadan atarsın taunt düşürürsün onu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla end game de nasıl olur bilmiyorum görmedim ancak 5 man dungeon yaptım bi kaç kez paladin tankla ve gerçekten çoklu mobları üstlerinde tutmada ve çabuk agro built etme fln olaylarında baya iiydi warrior'lara göre. Onun dışında druid tanklar daha kötü itemlarla daha ii dayanıyolar 5 man'lerde ve mangle'ın agrosu gerçekten çok fazla bırakmıyolar resmen agro ve çok kısa sürede çok fazla agro built edebiliyolar.

Raiding olayına gelirsek beni düşündüren kısım paladin tank'ın mana biterse ne halt yiyeceği ??
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

warriordan daha yavaş aggro alırsın, 5 sunderdan sora devastate ıle adamın aldıgı aggroyu alman paladınle ne yazıkkı mumkun degıl, paladin shıeldlerı bır ıse yaramıyor tanklıkta, shıeldwall bazı durumlarda cok onemlı rol oynuyor. kısaca kasmaya yazmaya gerek yok, warrior paladinden cok daha iyi bir tank, kim ne derse desin, raidlerde MT pala falan hayatta olamaz. Eğer yapabilecek düzeyde olsa D&T , Nihilum falan kullanırdı paladin... bu kadar basit
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

nihilum ölse paladin tank kullanamz 100 kat iyi olsa bile kugen faktoru var ortada.


Paladinler heroiclerde tank oluyo fena değil, ama nasıl analtıyımb ilmiyorum tanklıkta daha guvenli tankalsalarda warriorların hızı ve cevikliği yok paladinlerdede druidlerdede.

Druidler biraz kurtariyo multi moblarda ama
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

multimoblarda en iyi agro tutan class kesinlikle paladindir oyunda;ret aura+sanctuary+consencrate+avengers shield super oluyor direk. TBC sorasında prot pala olarak oynadım onceki classımda warriordu. paladin warriordan falan cok daha hizli agro uretiyor we agro kacirma ihtimalide dusuk (tek agro kacirdigim grup shadow pri+warlock oldugu zamanlardi). heroic 5manler ve karazhanda OT/MT lik te yaptim ama sorun surda paladinde gear pek yoktu T4 T5 disinda duzgun spelldmg+def/sta weren. dolayisiyla warrior itemleri topluyodum ve spelldamage dusunce agro sorunu olusuyordu. ama tanklik yapmasi cok zewklidir pala ile, 5man lerde we karazhanda tanklarken offheal atabiliyodum. (moroes de misal OT/heal/chain fear yapmisligimda oldu). pala tankin kotu yani bi tek oh shit! button olarak tek kullandigi divine shield war ondada cok hizli olmak gerekiyo shieldi acip/kapayip tauntu basma tak die 2. falan aliyoki orada agro melee ye donerse down direk. ama ardent shield super bi skillki su anda 30% den sora aktif olacakmis artik surekli shield wall gibi bisi. ayrica shield block/redoubt 2lisi surekli block yapmasini saglio palanin crushing blow neredeyse hic yemez pala. ha MT olur mu pala olur ama cok fazla gear eklenmesi gerek oyuna uygun yaparmi blizz onu yapmasin zaten MT warrior olmasi gerek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

her + magical spells itemın agro buildde büyük önemi var değil mi ? abilityler total dmg ı baz alıp agro build ediyor sanırım?

ayriyetten off tank ya da main tank palanın manasının bitceğini zannetmiyorum heal alacağı için durmadan recover olacaktır.

karazhandan trash moblardan bir cloak düşüyordu aradım buldum
http://www.wowhead.com/?item=30642
nasıl olur bu palaya ^^
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...