Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

T.S.K'nın politikada bulunması durumu üstüne düşünceler

Antimodes52

Öne çıkan mesajlar

40 milyon secmen varken 10 milyon secmenle secilen bir partinin her istedigini yapip develtin tum kurumlarina yerlesmesine ne zamandan beri demokrasi deniyor?

%25 gibi bir oy oranini alan partiyi halkin sectigi diye gostermek komik
halk degil tutucu 83 anayasasi secmistir AKP yi

ha belki bu saatten sonra aci gelebilir ama turkiyede demokrasi yoktur

5 senede bir sandiga gitmek demokrasi degildir

turkiyede cogunlugun saltanati anlayisi vardir

fazla oy alan kendini padisah ilan eder dedigim dedik der halka karsi hicbir sorumluluk ustlenmez

bizim oynadigimiz demokrasi oyunudur

bunun demokrasiye cevrilmesi ise bizim ustumuze yuklenmis bir vazifedir
er yada genc turk gencligi a partisi olsun b partisi olsun bu koltuk sevdalilarini def edicek tam demokratik kisisel cikarlari yerine halk icin calisan, halka sorumluluk besliyen ve gorevini basaramayinca istifa etmesini bilen bir iktidara kavusucaktir

halk beni secti ben nedersem olucak demek demokrasi degildir

a partisi muhalefette onla konusmuyoruz demek demokrasi degildir

cogunluk bende istedigimi yaparim anlayisi demokrasi degil cogunlugun saltanatidir
bundan kurtuluncaya akdar demokrasiyi konusmamiz hata olucaktir

o zamana kadar demokrasi oyununa devam
Sosyal ağlarda paylaş

Ama belki sen farkında olmadan fethullahçıların ekmeğine yağ sürmüş oluyorsun şimdi bu tarz topicler acarak. 2003 yılından beri orduyu yıpratma zayıf düşürme çabaları başlamıştır. Amerikadaki yılan ve onun medyası dört bir koldan orduya saldırmaktadır. Şemdinli olayları olsun, atabeyler olsun. AB krtiteri adı altında ordunun yetkisi azaltılmaya çalışılıyor. Simdi böyle bir ortamda sen ne taraftasın? Zaman orduya sahip çıkma zamanıdır. Meydanlardaki milyonlarda orduya karşı slogan atsın o zaman , irticacılar bir yandan, hain pkk bir yandan, AB ve Amerika bir yandan hep beraber bitirelim orduyu bunu mu istiyorsunuz da bu tarz topicler açıyorsunuz. Simdi yeri ve zamanımı? Bugün Atatürk'e ve devrimlerine bağlı her yurttaş ordunun bu çıkışını haklı bulmalıdır diye düşünüyorum. Zaten orduya irticacılar ve pkk aç köpek gibi saldırıyor. Birde siz yapmayın lütfen.
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer bu ülkede demokrasi varsa ve toplum mevcut
düzen karşıtı hareketlerden! rahatsız ise o zaman sözü söyleyecek olan yine halktır yineliyorum. Ordu rejim koruyuculuğu görevine kendi kendisini atamış bir kurumdur. Hangi rejimde kurumlar mevcut sistemin dışında hareket etme anti-emokratik davranma ayrıcalığına sahip. Atıp tutmadan iki düşünün.
Sosyal ağlarda paylaş

antimodes gene soruyorum

halkim diyorsun soz sahibiyiz diyorsun

halk rejimi neyle koruyucak?

maximum miting yapabilir yaptik bindirilmsi kita bunlar dedi kucumsedi

bu gibi sorumsuz siyasiler varken halkin elindeki hangi guc bunlara dur demeyi basaricak

benim bilmedigim halka gcu veren bir maddemi var anayasada?

lutfen paylas halk yeri geldiginde hangi yolla karsi cikicak?
Sosyal ağlarda paylaş

Solcu değilim, komünist değilim. Hiç bir ideolojiye bağlı değilim.
Sadbutcher'ın dediğini de ben yinelemek istiyorum: T.S.K kendi kendini rejimin koruyuculuğuna atamış bir kurumdur. Anayasada görevleri açıkça belirtilmesine rağmen, rejimin koruyucusu olarak kendini görmektedir. Hakkına düşmez, dolayısıyla demokratik olmayan bir şey yapmaktadır.
Sosyal ağlarda paylaş

tek bir cumleyle soylenebilir.

asker ve türevlerinin zoraki göze göze sokulan hareketler yüzünden halk kendi basına örgütlenmeyi,hak almayı unutmus durumda.

burada halk haklarının çoğunu kendisi kazanmadı,tepeden fırlatıldı.olgunlaşma sürecinde hep bunun sancılarını çektik,şimdide akp ile devam ediyor.

sen darbe yapıp zorunlu din dersi getireceksin,senden bir kaç nesil sonrakilerde vazifesini,görevini yok sayıp kendisinin temelini attığı görüşler yüzünden gene zoraki birşeyleri değiştirmeye çalışacak.

oldu olacak yönetim askere verilsin,kim ne için uğraşıyor o halde?

sen 60 dan beri solcuları yok et,meydanlara toplatıp üstlerine ateş açtır sonra seni savunacak kimse kalmasın ülkede tek görüş hakim olsun darbe yaparım diye gözünü korkut.
Sosyal ağlarda paylaş

Biz kimiz onu bir düşünelim ve Demokratik düzende halkın cevap verme yolunun sivil toplum örgütleri ile seçim ile gerekirse protesto ile gayet net belirtileceğini görebiliriz.

Bir de bu ensenizde hissettiğiniz tehtid belkide aslında orada değilde size oynanan bir oyun?

Böyle bir tehtid sanırım 80 küsür senedir Türkiyenin başını ağrıtıyor (belkide ağrıtanların öyle bir niyeti yok ancak bir şekilde rant elde etmek istiyorlar)

Gerçekte neler olduğunu anlamak için şöyle bir 15 sene geriye PKK hadisesi sırasında Güneydoğuda yaşananlara bakmanız yeterli.

Rejim tehtidi varsa boyun eğin demiyorum ancak bu boyun eğmemek yine ait olduğunuz düzenin şartları altında olmalıdır. Bu yoksa karşındaki çirkeflik yapıyor bende ona çirkeflik yaparım demek kadar çocukça ve düşüncesizce olur. Demokratsan öyle olduğunu söylüyorsan o zaman senin sorun çözme yöntemin demokrasidir. Despotluk değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Yapma lütfen bırakın şu söylevleri artık..

Ampüller refah partisi döneminde ab'ye kesinlikle karşıydı.. Gelişerek değişince(!) ab'yi ağızlarından düşürmemeye başladılar.. Sebep?

Ab düzenlemeleriyle ordu'yu arka plana atıp ülkede istedikleri gibi at koşturmak.. İşte bu yüzden ordu emniyet kilidi olarak lazım bu ülkede..

Yok arkadaşım ben kendi halkıma güvenmiyorum.. Neden mi? Halkımız eğitimsiz, cahil, ekonomik durumu kötü (iki ekmeğe oy veriliyor).. Tabiki onların suçu değil ama böyle.. Akp'nin oy oranı bunu da kanıtlıyor zaten
Sosyal ağlarda paylaş

Örnek vereyim bugün Zeki trikonun yaptığı protesto hareketine hayran kaldım. Bu kadar aydın bir kuruluş olduğunu bilmiyordum malum İstanbuldaki yasaklanan mayolu tabelalar hadisesine zeki triko altına kendi adını ve logosunu basarak birinde salatalık diğerinde patlıcan olan billboard afişleri hazırlatıp bastırıp parasını asmış

Protesto böyle olur. Ardından mahkemeye gider hakkınıda söke söke alırsa budur demokratik protesto yöntemi.
Sosyal ağlarda paylaş

Kendi halkına güvenmemek senin güven sorunundur sen o halkın bir parçasısın. Satılık insanlar topluluğu değiliz biz.

Ahlak malesef bu toplumun içerisinde birinci sırada yer alan bir olgu değil ama bu demek değilki bu halk bu işlerin ciddileştiğini görünce yine aynı şekilde davranacak. Buna örnek gözünün önünde duruyor AKP gelmeden önceki meclisin nasıl aynı halk tarafından alaşağı edildiğini görebilirsin hepsinemi para ekmek vesaire dağıtıldı o halkın. Aynı AKP nin sadece İzmire geçen seçim döneminde 20 milyon dolar harcadığı söyleniyor. Nerede AKP İzmirde? 24 milletvekilinde kaç tane çıkardılar?

Yine daha önce yazdığım hadiseye geliyor. Bu halkın çözüm yolu kendisine bir yön tayin etmesidir. O zaman ne açlığı, ne politik oyunları, nede ahlaksızlığı kalır. Yönü olmayan gün aşırı fikir değiştirmeye zorlanan insan her ülkede kişiliğini kaybeder.
Sosyal ağlarda paylaş

Ne halkından ne güveninden ne demokrasisinden bahsediyorsunuz. Evine televizyon almayı günah sayan, ağasının sözünden çıkmayan, kendisine dedesinin söylediklerini tek gerçek sayan, eşinin evden tek başına çıkmasını veya daha beteri kendisi çıkmayı günah sayan davarların oyu ile benimkinin eşit sayılması bile yeterince büyük bir hakaret iken birde benim oyumun onların bir çoğunun oyunun üçde birinden bile az değerli sayılması şaka bile değil. Hepsini geçtim benim oy verdiğim hiç kimse daha bugüne kadar bu çok sevgili seçim sisteminden dolayı meclise giremedi.

Başlıyacam sizede demokrasinizede... Ağzınıza bir demokrasidir tutturmuşsunuz içi boş bir şekilde. Demokrasi olmayan bir yerde başkalarını demokratik davranmamakla suçluyorsunuz. Bu ülkede demokrasi olmadığı gibi onun şartları bile yok. Bu ülkede demokrasi var. Alın o demokrasinizi istediğiniz gibi oynayın.

[ Mesaj 18 Mayıs 2007, Cuma - 23:52 tarihinde, fedaykin tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Demokrasi yanlış bir rejim bence. En basit olarak bakıldığında bir ülkenin %35'i, %100'ünün kaderini değiştirebiliyor. Bu demokrasi ise ben öyle demokrasi istemiyorum. Bunları önceden farketmedik. Kafamıza dank eden AKP adlı çekicin ne yapmaya çalıştığını anlayınca fark ettik tabi. Herkes bir yere demokrasi getiriyor arkadaş. Görüyoruz.

Bu düşünceden yola çıkarsak, durum ya demokrasi ya laikliğe gelirse, ben laikliği seçerim. Yukarda ki demokrasi söz konusu ise tabi ki. %5'in bile bir söz sahibi olduğu, halkta ki her küçük kesmin bile kendini ifade edebildiği bir rejim olursa ona okeyim. Adını da Takakrasi koyarız salarız çayıra. 100 yıl sonra başlarız Amerika'ya takakrasi getirmeye. neyse zırvaladım.

Biraz da denize düşen yılana sarılır hesabı var durumda. Seçimlerde kimseye oy vermek istemeyenlere bakıyoruz. hiçbirini beğenmiyor. Bende hiçbirini beğenmiyorum. İyi o zaman oy atmayalım şimdi ki hükümet çalışmalarına devam etsin. Olur mu olmaz tabi. O zaman yakayı kurtarmak için, kötünün iyisine güvenmek zorundayız. Uzun vadeli planlar yapmak için biraz tehlikeli bir durumdayız.

Aynı şey demokrasi ve laiklik arasında seçim yapılması gerekirse de söz konusu. Shoot first ask questions later gibin.
Sosyal ağlarda paylaş

Ayaklanacak bir zümre varsa o da halktır demek oluyor o örnek Fransızların gidip meclisi topa tutmalarını örnek vermek sizde gidin meclisi topa tutun anlamınamı geliyor sizin lugatınızda.

Davranış şeklini içindeki ruhu örnek almadınızmı hiç hayatınızda hep birileri ne yaptıysa onumu taklit ettiniz?

Oradan çıkacak ders hakkını arıyorsan dinlemeyip gidip alacaksın demek oluyor. Yöntemleri senin hayal gücüne kalmış...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...