Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kısa Film'im: Fotoğrafçı

LathspeLL

Öne çıkan mesajlar

Teşekkürler hepinize. Zegna sanada teşekkürler.

Yalnız Darkrider, dediğin hiçbir hatayı ben göremedim. Ki bende HD versiyonu var filmin. Telefondan yansıyan bişey yok, camdanda yansıyacak açımız yok. Bir tek girişte, zarfı açarken sağda ki kapının girişine gölge geliyor. Ben göremedim valla :).

Senaryo'yu çekim sırasında değiştirmen en yanlış olaylardan biri. Senaryo kafanda bitmediği sürece, yani aslında kafanda kurguyu bitirmediğin sürece başlarsan çok yanlış yönlere gidebilir film. Önce senaryoyu bitir sonra mekanlara bak. En sonda çekim senaryosunu oluştur. Çekim senaryosu senaryodan daha önemli diyebilirim.

Black-ice, finalistler ciddi felaket. 33 filmden 26'sını izledim, rakip olabilecek 2 film var sadece. Onlardan biri zaten NYFA'da çekilmiş, ödülü verip tekrar aynı yere göndermezler adamı diye düşünüyorum, diğeri ise 35mm kamera ve ciddi ekip ile çekilmiş, baya bir kadro var yani, oda fazla profesyonel gelebilir. Yani benim filmin şansı çok çok büyük.

oy atınca 8 kontör gidiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Lathspell selam.

Bende yönetmenlik ve kurguyla uğraşıyorum.
Digital Film Academye gelcem üniversiteyi durdurup bu sene. Beraber birşeyler yaparız Istanbul da.
Mükemmel bir senaryo var elimde çekimlerine yazın başlıycam. Ankarada olacak büyük ihtimalle beklerim.

Bu arada hdye ısınamıyorum ben görüntüsü çok dijital geliyor bana bilmiyorum. Canon Xl1 kullanıyorum ben. Dv ile filmlook yaklaşmak daha kolay. Bir de 35mm adaptör takınca tadından yenmiyor =)

[ Mesaj 17 Mayıs 2007, Perşembe - 14:33 tarihinde, Stifler tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Stifler, alakası yok. DV ile HD karşılaştırılamaz bir kere.
Filmlook olayını yakalayabilmen için kameranın 24p destekliyor olması gerek. Ben Fotoğrafçı'yı 720p 25p çektim. Türkiye PAL kullandığı için ve Interlaced görüntüye çevirmesi daha kolay olduğu için 25p ile çektim.

Bütün olay kamerada. Kaliteli bir kamera ile çekersen sorun yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Lathspell yanlış anlamışsın.

HD kötüdür demedim aksine Hd geleceğin sistemidir yalnız şu anda Türkiyede hd altyapısı yeterli değil televizyonlar bilgisayar sistemleri vs.

Dediğim gibi bana göre hddeki görüntü çok dijitale kayıyor. Ama şuan alışamadığım içindir bana göre.
Dv çok daha hoşuma gidiyor benim ki canon xl1 de gayet iyi bir kameradır dv için.
Dediğim gibi yazın çekimlerim var beklerim ankaraya yeri sorun etme maksat tanışalım fikir alışverişi yapalım yeni projeler tartışalım vs.
Patide çok ilgilenen yok çünkü.
Benimsinemalarım.com ve Kkymn.com buralara uğra.
Sosyal ağlarda paylaş

kısa film bitireli henüz 1 ay olmuş biri olarak yazacağım yorumlarımı..

öncelikle tebrikler. kısa film çekmek ne kadar zor bir tek yapanlar bilir. uzaktan kolay gözükür tabii herkese ama inanılmaz zor birşey.

senaryo: senaryoyu beğenemedim hiç malesef.ama zaten demişin senaryoya çok kasmadık diye. bir dahaki filminde oturup iyi bir senaryo yaz veya birine yazdır. bu arada tabii sen de biliyorsundur.senaryo deyince akıla sadece konu ve diyaloglar gelmesine rağmen senaryo aslında filmin birebir yazılı halidir.masanın üstündeki güneş gözlüğüne kadar yazarsın. üzerine uzunca bir süre uğraşılmış bir senaryo filmi çekerken de büyük kolaylık sağlıyor. önce filmin konusu üzerine genel bir yazı yazarsan bunun da faydası var. ayrıca filmi çekerken karşılaşabileceğin her türlü sorunu da yazman lazım. veya avantajların neler onları da yaz. yani öyle ki filmi çekmeye başladığın zaman en ufak bir süpriz bile olmasın ki hem rahat ol hem de yönetmenliğe daha fazla odaklan. bu yazdıklarımı zaten biliyorsundur.zaten film okuluna gidiyormuşun.diğer arkadaşlara da söylemiş olmak için yazdım=)

çekimler: bazı çekimleri özellikle çok başarılı buldum..filmin ilk 5 dakikasındaki çekimler özellikle çok çok iyi. ayrıca fotoğraf çekme sahnesi güzel olmuş..bir de sonlarda adam uyanırken kamerayı odaklama olayı da çok iyi olmuş tebrikler. genel olarak çekimler başarılı. iyi bir senaryoyla çok iyi şeyler yapabilirsin.

oyunculuk hakkında yorum yapmıyorum..o zaten tamamen ayrı bir olay.yine de oyunculuk başarılıydı.

görüntü kalitesi çok iyi..77mblık hali böyleyse normali hakkaten aşırı net olmalı.bu da önemli bir artı.

umarım s'nekteki yarışmayı kazanırsın.film genel olarak başarılı.ilerde daha iyi şeyler bekliyoruz senden=)
Sosyal ağlarda paylaş

Lathspell çekimler hoşuma gitti.
Senaryo biraz zayıf kalmış ama zaten bunu kendinde belirtmişsin.
Müzikler çok iyi yapılmış.
Footagelar videocopilotlamı yapıldı?

Sinekdekilere nazaran çok daha başarılı tabiki oy yolladım.

Lath birşey sorcam. Ben Ankaradayım tam bilmiyorum. Platoya giden biri olarak memnun musun? Digital Film Academyi tavsiye eder misin?

[ Mesaj 17 Mayıs 2007, Perşembe - 15:53 tarihinde, Stifler tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Filmini izledim, bir medya, iletişim bölümü öğrencisi olarak yorumluyorum:

kamera açıların ve çekim tekniklerini beğendim başta ozellıkle sokak sahneleri gerçekten guzeldi, kurgu başarılı. Bazı sahnelerdeki blur efekti iyi gitmiş. Sokak çekimlerini insanların olmadıgı boş yerlerde çekmekte guzel olmuş. takip sahnelerinide begendım. Sadece aksiyon sahneleri ve sondaki oda sahnesindeki aksiyon tam olmamış daha guzel olabılırmıs gıbı geldi. Oyunculuk bazı yerlerde hiç fena degil bazı yerlerde kötü. Ses efektlerinide yerliyerinde kullanmışsın. Flashbackler de uygun olmuş.
Senaryo ya ise laf etmiyicem başka yönlerden yorumladım.

Genel olarak begendım ben başarılı tebrik ediyorum. En son ki kısa filmimi 1 ay gıbı bı sure once cekmıstım bende (okul projesi idi) Umarım yarışmada başarılı olursun.

p.s: kameranı çok begendım.

[ Mesaj 17 Mayıs 2007, Perşembe - 18:58 tarihinde, BlaCk tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

çekim, görüntü ve özllikle ışıklar çok hoşpuma gitti. Ama aksiyon sahneleri ve şiddet sahneleri olmamış. Seslendirmeler de aksiyon sahnesinde sanki biraz rahat kaçmış. Onun dışında beğendim ben. bir iki nokta var ilgimi çeken
-filmin başında kahvede bardağın içinin boş olduğu çok belli oluyor. (yoksa değil mi)
-Katil kahvede adamın arkasından çıkarken aynada görünen kadın adamla eş zamanlı hareket ediyor gibi olmuş. Çekim ekibinden biri mi o yoksa oyuncu mu?
Sosyal ağlarda paylaş

Valla oyuncumuz kahveyi içmiş olabilir, hatırlayamadım cidden ama zaten dibinde az bişey kalmış olması gerekiyordu. Çünkü o Tolga'yı bekliyor ve beklediği süre boyunca bitirmiş kahveyi, sonra son yudumu alıp çıkıyor.

O kızın aynadan gözüktüğü sahneyi özellikle kullandım, o kızı hepimiz sevdik çünkü :). Çok tatlıydı, cafe'de çalışıyordu. Bir orda gözüküyor birde benim karşımda oturuyor Tolga'nın cafe'ye geldiği sahnede.
Sosyal ağlarda paylaş

ben de izledim yorum yapam hemen

ilk baslardaki sokak sahnelerindeki kadrajlar guzeldi ama sanki hep bi farkli kadraj kullancam diye kasmis havasi verdi ama basariliydi

oyuncularlar eh iste ve senaryoyu sevmedim acikcasi sanki kisafilmin ozelliklerini vermeyen bi film gibi geldi bana ama yaniliyorda olabilirim ...

cekmenin ne kadar zor oldugunu biliyorum ama pek sevemedim acikcasi

ilerki filmlerinde basarilar =)
Sosyal ağlarda paylaş

Yarışmaya yollamıyor, kazananı Hollywood'da 2 aylık film yapımı eğitimine yolluyor. Baya iyi bir ödül. Ayrıca 1500 dolar para ödülü ve peşinede bir kamera takıp program yapıyorlar. Günlük hayatını falan çekip s'nek'te yayınlıyorlar.

Kan olarak ben kurt şurubu kullandım, hem leke kolay çıkıyor hemde o kadar kötü gözükmüyor. Ayrıca zararlıda değil, yutsa falan bişey olmuyor dolayısıyla.

said:
Stifler
Lath birşey sorcam. Ben Ankaradayım tam bilmiyorum. Platoya giden biri olarak memnun musun? Digital Film Academyi tavsiye eder misin?

Stifler, valla ne önersem bilemiyorum. Plato'nun avantajlarıda var dezavantajlarıda var. Okulda zerre eğitim almıyoruz. 1 senelik kurs ama 5 gün düzgün ders aldık. Bütün bu filmi kendi deneyimlerimle yaptım, hiç ders almadan. Hatta okulda yanlış eğitim veriliyor bile diyebilirim FAKAT seneye bu durum değişecek büyük ihtimalle. Avantajı ise platodan yararlanabilmen. Sinan Çetin size plato'yu açıyor. Güvenirlerse size her edevatı alabilirsiniz. Ayrıca reklamlara, dizilere ve film setlerine gidebiliyorsunuz. Herşey sizin elinizde oluyor, sizin tutup yakalamanız lazım fırsatları.

Ama tekrar ediyorum benim sinema bilgim var, teknikleri, kamera kullanımı, fotoğrafçılık falan bildiğim konular olduğu için derslerin olmaması beni etkilemedi. Olan derslerde amatör düzeyde eğitim veriyor zaten, profesyonel değil. Yani bilmiyorsanız zorlanabilirsiniz.

Diğer okulları ise bilmiyorum. Plato benim işime yaradı çünkü kaynaklarını kullanabildim, istediğimi yapabildim, diğer okullarda büyük ihtimalle bunu yapamazsınız. Terimleri falan öğrenirsiniz, derslerde olur ama bu seferde pratik bilgi yavaş düzeyde gelişecektir.

Ben yurt dışında eğitim almayı çok istiyordum ama göndermediler, gidemedim. Plato'ya yolladılar. Ama yurt dışı planlarım değişti mi? Hayır. Bunu kazanırsam büyük bir kapı açılacak. Son baharda da ingiltere'ye gitmeyi planlıyorum. Yani tabiki zor ama şansınız varsa yurt dışında öğrenin bu mesleği. Vizyonları falan çok daha geniş, daha bilgili ve konuya hakimler. Bu ülkede daha HD'nin önemini yeni yeni anlamaya başlayanlardan sinema dersi almayın.
Sosyal ağlarda paylaş

ağzından damlayan sahnelerde sadece vicks kullanırsın..senin filmdeki kana benzememiş ağızdan çıkarken..kıyafetin üstündeki de çok açık..öte yandan daha önce asfaltta duran kan güzeldi..ışıkla falan ilgili herhalde.bi de ilerde bi vurulma sahnesi falan çekersen tavsiyem iğnesi çıkartılmış büyük bir şırıngadır.çok büyükleri var onun..bir sıkıosun kurşun girmiş gibi oluyo=)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...