Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bu gökdelen havayı kirletmeyecek

Redogski

Öne çıkan mesajlar

Global ısınmanın etkilerini hissetmeye başladığımız bu günlerde Dubai'de yapılacak olan Burj al-Taqa sıfır emisyonla kendi enerjisini üretecek.
Burj al-Taqa ( Enerji kulesi) isimli yeni yapılacak olan gökdelen tamamen doğal yollardan, ihtiyacı olan enerjinin hepsini kendisi üretiyor. Çatısında 65 metre çapında rüzgâr türbini bulunan gökdelenin toplamda 54.000 metrekareyi bulan güneş panelleri var. İhtiyacı olan kalan enerjiyi ise güneş panellerinden yapılmış adadan sağlayacak.

Burj al-Taqa'nın 322 metrelik silindirik yapısı güneşe en az mazur kalacak şekilde tasarlanmış. Yerden tepeye kadar binanın 60 derecelik kısmını saran güneş kalkanı sayesinde hiçbir odanın direkt olarak güneş ışığına maruz kalması engelleniyor. Bu sayede soğutma sistemlerinden tasarruf sağlanıyor. Binanın korunmayan kısmına ise ısı etkisini azaltmak için mineral kaplı camlar takılmış.

Kaynak

helal.dubai çok büyük projelere imza atıyor hep imreniyorum valla :D

[ Mesaj 15 Mayıs 2007, Salı - 20:21 tarihinde, Redogski tarafından güncellenmiştir ]

Sosyal ağlarda paylaş

"Çatısında 65 metre çapında rüzgâr türbini bulunan gökdelenin toplamda 54.000 metrekareyi bulan güneş panelleri var. İhtiyacı olan kalan enerjiyi ise güneş panellerinden yapılmış adadan sağlayacak."

Zaten oldukça güneyde, güneş enerjisi konusunda bol bi mekanda o açıdan bence rahat karşılar=)

Çatıdaki o mum alevine benzer şey de sanırım rüzgâr türbini dedikleri şey, yani bi yandan dönüp aynı zamanda elektrik mi sağlıycak?
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
paranın konuştuğunu gösteren bir kanıt :)
amerika ve ingiltere'de bazı gökdelenlerde bu özelliklere sahip. tabiki bu kadar süslü değil. binanın yüzeyleri güneş panelleri ile kaplanmış. bence harika bir teknoloji. fiyatları ucuz olsa yazlıkta kullanmak isterdim :)
Sosyal ağlarda paylaş

bir de şuan dubai parasal imkanlar açısından oraya gidecek müyendiz ve bilim adamlarına sunulacak en iyi imkanları sunuyor dünyada ve gayet modern geniş rahat ortamlarda çalışmalarını sağlıyor diye duydum benim bir hocamdan hatta orda tanıdık var sana orda iş ayarlayalım bile dedi hehe
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...