Redogski Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Global ısınmanın etkilerini hissetmeye başladığımız bu günlerde Dubai'de yapılacak olan Burj al-Taqa sıfır emisyonla kendi enerjisini üretecek. Burj al-Taqa ( Enerji kulesi) isimli yeni yapılacak olan gökdelen tamamen doğal yollardan, ihtiyacı olan enerjinin hepsini kendisi üretiyor. Çatısında 65 metre çapında rüzgâr türbini bulunan gökdelenin toplamda 54.000 metrekareyi bulan güneş panelleri var. İhtiyacı olan kalan enerjiyi ise güneş panellerinden yapılmış adadan sağlayacak. Burj al-Taqa'nın 322 metrelik silindirik yapısı güneşe en az mazur kalacak şekilde tasarlanmış. Yerden tepeye kadar binanın 60 derecelik kısmını saran güneş kalkanı sayesinde hiçbir odanın direkt olarak güneş ışığına maruz kalması engelleniyor. Bu sayede soğutma sistemlerinden tasarruf sağlanıyor. Binanın korunmayan kısmına ise ısı etkisini azaltmak için mineral kaplı camlar takılmış.Kaynak helal.dubai çok büyük projelere imza atıyor hep imreniyorum valla :D [ Mesaj 15 Mayıs 2007, Salı - 20:21 tarihinde, Redogski tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 O para bende olsun ben de imza atarım be abi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
by_hacker_warwas Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Nerden buluyor bu adamlar bu kadar parayı yahu :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 abi dubaiye mi gitsem ben ilerde çalışmaya adamlar kendini aştı ya eheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
attackhan Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 petrolmania! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Adamlar yere kazma vursalar petrol çıkartıyolar, eh boşa da harcamıyolar parayı turizm için herbişeyi yaptılar, yatırımlarını kat be kat alıyolar, eh onun üzerine daha da yatırım yapıyolar Süper olmuş yalnız. Keşke bütün binalar böyle olsa:P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
attackhan Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 palmiye olayları vardı. olayın koptuğu an demiştim kendi kendime =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dwinz Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 o çatı katı ne öle ya..hayalgücünün vardığı son nokta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Muma benzer bi havası var binanın. Çevreyi kirletmeyen ışık kaynağı tarzı bi yaklaşımla tasarlanmış olabilir. Her neyse, bina da çok güzel fikir de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 harbi fark etmemiştim ben muma benziyo hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 yazıyı yazanın çevirisi ( çevirdigini varsayıyorum ) rezalet, cumleleri cok bozuk bina super o ayrı :D de bence butun enerjisini kendi karsılayamaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 "Çatısında 65 metre çapında rüzgâr türbini bulunan gökdelenin toplamda 54.000 metrekareyi bulan güneş panelleri var. İhtiyacı olan kalan enerjiyi ise güneş panellerinden yapılmış adadan sağlayacak." Zaten oldukça güneyde, güneş enerjisi konusunda bol bi mekanda o açıdan bence rahat karşılar=) Çatıdaki o mum alevine benzer şey de sanırım rüzgâr türbini dedikleri şey, yani bi yandan dönüp aynı zamanda elektrik mi sağlıycak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 dubaide demokrasiyi katlediyorlar! hemen oralara demokrasi getiermemiz lazım! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 said: ShadowFury Çatıdaki o mum alevine benzer şey de sanırım rüzgâr türbini dedikleri şey, yani bi yandan dönüp aynı zamanda elektrik mi sağlıycak? Dönmeden üreteni bulunmadı zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odchu Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 ben de bunu ekleyeyim, bu da kendi elektrigini uretiyor + kendi etrafinda donuyor, sekil yapiyor... Hey yavrum! Mumkunse "high resolution animation" i izleyiverin.http://www.dynamicarchitecture.net/[ Mesaj 19 Mayıs 2007, Cumartesi - 00:00 tarihinde, odchu tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jksqe Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 off gökdelene bak abi manyak bisi bu yaa.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 İnanılmaz binalar tasarlıyorlar. Tasarımla bitmiyor enerjiydi çevreydi orada da olaya noktayı koyuyorlar. Mimara, mühendise helal olsun. Biraz da sermaye meselesi malesef. Ah petrol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 paranın konuştuğunu gösteren bir kanıt :) amerika ve ingiltere'de bazı gökdelenlerde bu özelliklere sahip. tabiki bu kadar süslü değil. binanın yüzeyleri güneş panelleri ile kaplanmış. bence harika bir teknoloji. fiyatları ucuz olsa yazlıkta kullanmak isterdim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 gökdelenin önünde siluetlerini (gölgeleri?) gördüğümüz canlılar insandan çok zuzaylıya benziyorlar.. (o_0!) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 bu gökdelen havayı kirletmeyecekte, nereyi kirletecek arkadaşım?? lütfen konuları açarken insanları bilmem ne bilmem ne sdfds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 gökdelenin karsısında kacısan yabanilerin amacı nedir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 abi yalnız dubai petroldan zulalamamıştı bu paraları yanlış hatırlamıyorsam.. zenginliklerinin neredeyse tamamı turizmden geliyor dikkat etmek lazım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2007 bir de şuan dubai parasal imkanlar açısından oraya gidecek müyendiz ve bilim adamlarına sunulacak en iyi imkanları sunuyor dünyada ve gayet modern geniş rahat ortamlarda çalışmalarını sağlıyor diye duydum benim bir hocamdan hatta orda tanıdık var sana orda iş ayarlayalım bile dedi hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 şu koşanlar cidden uzaylı ama [spo][/spo] [ Mesaj 10 Haziran 2007, Pazar - 08:30 tarihinde, Laorx tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar