Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 said: İlla maymunun insana dönüşmesi olarak düşünmeyin. Bir gitaristin zamanla parmak uçlarının nasır tutması belki 100 nesil devam etse sonunda doğan çocuğun parmak uçlarının gitar çalmayan çocuğa göre daha sert olması olarak düşünün. Bunla ilgili önemli iki düzeltme: maymun insana dönüşmedi zaten bu harun yahyanın insanları tiksindirmek için kullandığı bir benzetme (neden tiksiniyorlar onu bilmiyorum ama bir çok insandan daha temiz maymunlar heh). İnsanlar maymunla aynı primat atadan geldi. Bir de ikinci dediğin şeyi lamarckda demiştir ama dediğin şey doğru değil. İnsan geninde ne yazılıysa onu aktarır, doğduktan sonra edindiği özellikleri değil. Yani insan elindeki nasırları değil geninde ki elin nasır tutma potansiyelini aktarır (artık nasır tutma neden kaynaklanıyorsa -deri kalınlığı vs-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 pagan dinleri dışında gerisi yalandır. doğa hükmeder ancak insana,gerisi laf söz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 olunce, obur tarafta dotune kim hukmedecek bkalim apache. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 ama kızlar sahillerde akdeniz akşamı calan karizmatik gitarist cocukları secer tercih ederse insan ırkının giderek daha iyi gitar calıcağı sölenebilir buda bi ceşit evrimdir. @aqu:valhalada kapışıcaz işte kim kazanırsa o gece o hükmedicek döte [ Mesaj 16 Mayıs 2007, Çarşamba - 01:13 tarihinde, Cuce tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Çocuğun eli nasır tutar demedim zaten Düzeltmeden önce okusan sende görürdün :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Gitar çalmak yaşamı sürdürebilmek için bir gereklilik haline gelirse ancak o zaman parmaklardaki evrim başlar,gitar çalmayanlar elenir. Yani dediğiniz anlamsız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 yok şunu sölemek istiyo Ardeth, doğumdan sonra kazanılan özellikler genetik kodunu etkilemiyeceği için yavrularınıda etklimez. sen bunu biliyosun muhtemelen de ben anlamaıdm senın ne dediğiniği orda o zaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 yoooo cok mantıklı dediğim şey, türün devamı için nasıl aslanların yelesi tavuz kuşlarının yütleri var, güzel güzel, enden doğal seleksiyon dişiler secim yapıyo, aynı şekilde insanlarda dişiler tarafından secilmek için iyi gitar calıyo olabilir. soyunu devam ettirmekde türün devamı için bi şarttır sonucta bunun için gitar calmak da bi etkendir iyi dans etmekte yakışıklı olmakda, romantık olmakta (bunların kacı genlerden gecer kacı sonradan öğreniliyo bilmiyorum ama genler hepsini etkiliyodur romantıklik dışında muhtemelen) bu tür özellikler farkında olmadan hep sınamaya tabi tutulur yanı evrim bölede olsa devam ediyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Modifikasyonlar birdahaki nesle aktarılmaz [ Mesaj 16 Mayıs 2007, Çarşamba - 01:43 tarihinde, Sensible tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 said: Bone bi aralar demiş ki: "ateist'ler allah'tan korkmayan kişilerdir" dersek çok büyük bir gaflet'e düşmüş oluruz. ateist'ler allah'tan korkmaz değildir, ateist'ler allah'ın varlığına inanmazdır. Varlığına inanmadığın bir şeyden niye korkasın ki? Allah'ın var olmadığına inanırsan, korkmazsın da. Ama bir de arada kalanlar var, şüpheciler deniyor sanırım. Özel bir tanımı vardı aklıma gelmedi şimdi. Allah'ın varlığından şüphe ederler. Her şeyi sorguladıkları için Allah'ın varlığına inanmak da zor gelir, inanmamak da. Onlar için "Allah'tan korkmayan kişilerdir" denemez belki, ama dediğim gibi ateistlerin korkması için bir sebep göremiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 boneda onu sölemiş zaten, ateistler Allahı iplemiyen insanlar değildir Allahın varlığın ainnamıyan kişilerdir demiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 çocuğun eli sert de olmaz. bir insanın gitar çalması onun ellerinin dnasını sert olmaya yatkın bir hale getirmez. o özellik ya doğuştan vardır ya da yoktur. doğduktan sonra yapılan şeyler eğer mutasyona sebebiyet verecek şeyler değilse o özelliklerin kalıtımını etkilemez. yapmayın etmeyin artık. gitar çalmak yaşamak için gereklilik haline gelse bile, bu dnasında parmaklarının sert olma potansiyeli yüksek olan insanların seçilimini sağlar, 100 nesil gitar çalanları değil. Bir adam 24/7 gitar çalıp parmaklarını sertleştiriyorsa ve buna nazaran bir kişinin parmakları doğuştan sertse zaten o kişi gitar çalan göre seçilir. Tabi gitar çalmanın yaşamak için gerekli bir özellik olduğundan yola çıktık, keşke daha mantıklı bir şey deseydik. Misal iki zürafa alalım, birinin boy potansiyel 15-20 arası. Diğerinin 8-20 arası. İlk zürafa 15de kaldı diyelim, diğeri ise çok kasarak kendini 20 yaptı ama 20 metre olmak için çok uğraştı. Sonuçta bu iki zürafada diyelim ki boy potansiyelleri 10-15 metre olan karşı cinsleri ile çiftleştiler. Birinci zürafanın (18 metre olan) üreteceği yavrular ikinci zürafanın (çok kasıp 20 metre) üreteceği yavrulara göre daha avantajlı olacaktır çok yüksek ihtimalle. Sizin dediğiniz şey ikinci zürafa 20 metre olduğu için çocukları da uzun olacaktıra geliyor. Aradaki ince çizgiyi iyi tanımlamanız lazım. İş kesin özellik belirten genlere değil de potansiyel belirten genlere gelince durum karışabiliyor. Yani bir soyun yüz yıllarca gitar çalması onların parmaklarının sert olmasını sağlmaz, ya da bir zürafa soyunun yüz yıllarda basket oynaması onların sonunda uzun yavrular doğurmasını sağlamaz. [ Mesaj 16 Mayıs 2007, Çarşamba - 01:53 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 100 nesil sonra sert olabilir. Kamuflaj için zamanla yaprağa benzeyen böcek gibi seninde sürekli kullandığın organın duruma adapte olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 said: Ardeth üye [şikayet et] § 16 Mayıs 2007, Çarşamba - 01:47 [ özel msj ] Misal iki zürafa alalım, birinin boy potansiyel 15-20 arası. Diğerinin 8-20 arası. İlk zürafa 15de kaldı diyelim, diğeri ise çok kasarak kendini 20 yaptı ama 20 metre olmak için çok uğraştı. Sonuçta bu iki zürafada diyelim ki boy potansiyelleri 10-15 metre olan karşı cinsleri ile çiftleştiler. Birinci zürafanın (18 metre olan) üreteceği yavrular ikinci zürafanın (çok kasıp 20 metre) üreteceği yavrulara göre daha avantajlı olacaktır çok yüksek ihtimalle. İşte böyle evrim teorisini savunan münafıkların oyunu ortaya çıkıyor teker teker!!! O ilk zürafa 2 cümlede nasıl 3 metre uzadı Sina efendi!!! Allah'ın hikmetinden başka, nasıl olabilir bu? Evrim mi geçirdi zürafa 2 cümlede!!! Zındık seni! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 MEsela Asteroth ve onun çocukları ve onun .ocukları ...... 100 nesil düzgün tartışma dersleri alsa en sonunda ortaya düzgünce tartışmayı bileni karşısındakine saygılı ve evrimsel olarak daha insana yakın bi tür ortaya çıkabilir :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Abi sen Lamarck'in savundugu seyi savunuyosun Abso ve yanlis o : ) Eger gun gelir de duzgun tartisanlar icin hayat daha yasanabilir bir yer olursa, o zaman tartisma genleri duzgun olanlar bu yasam sartlarina daha uygun olacaklarindan, digerleri elenirken onlar hayatta kalir. ve zamanla bu kisilerin uremesiyle benzer genler git gide baskinlasacagindan dunyada tamamen duzgun tartisan insanlar olur mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Bence Asteroth gibiler hararetli bir tartışma ortamında doğal seleksiyon ile silinecekler [ Mesaj 16 Mayıs 2007, Çarşamba - 02:44 tarihinde, Aket-Atum tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 ''Is man one of God's blunders? Or is God one of man's blunders?'' Friedrich Nietzsche. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Absolut kamuflaj için yaprağa benzeyen böcek şöyle oluşuyor. günün birinde bir böceğin gametinde oluşan bir mutasyon sonucu o böceğin görünümü yaprağa daha çok benziyor ve doğduğu zaman o genle doğuyor ve büyüdüğü zaman da yaprağa benziyor. Derisini sonradan değiştirmiyor. Geninde oluşan bir değişiklik olması sonucu ortaya çıkan fiziksel bir değişiklik onun hayatta kalma şansını çok arttırdığı için bu canlı hayatta kalıyor ve bu özelliğini kalıtım yoluyla çocuklarına aktarıyor. Bu özelliğie sahip çocukların da hayatta kalma şansları çok fazla olduğu için normal böceklere göre ölüm oranları çok daha az oluyor ve zamanla kendi sınıfları içersinde baskın tür haline geliyorlar bu da evrimi gerçekleştirmiş oluyor. ama ilk başta bir mutasyon veya gensel değişiklik olmalıki normalin dışı bir özellik meydana gelmeli. bkz: size örnek owl butter fly, muhtemelen birikmiş mutasyonlar sonucu bu hali alıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 ya ben editleyecektim o 18 metreyi de üşendim buarada evrimi tanrının yokluğu için kanıt olarak kullananların genini harun yahya ile karıştırmak lazım. ortaya çıkacak sonucu çok merak ediyorum [ Mesaj 16 Mayıs 2007, Çarşamba - 03:02 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 natural selection iste, ortama uyan kamufle olan eleman yakalanip olmuyo, boylece turunu devam ettiriyo, uymayani yiyolar onun turu azaliyo veya tukeniyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 biz bilmiyoruz sen biliyosun sen söliyince anladık dimi aqu efendi [ Mesaj 16 Mayıs 2007, Çarşamba - 03:50 tarihinde, Cuce tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 ben okumadim mesajlari, hem sen o ders uyuyodun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 butun lise hayatım boyunca uyumuş olmam bana bilgiclik taslamanı gerekitirmez!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 ben bilmem valla biyoloji derslerini gayet iyi hatırlıyo takır takır anlattı konuda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar