Bone Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 said: sen dinlemedin ki hiç fethullah gülen kasedi.dinleten olmamıştı.öle demiştin =) öyle bişi demedim lol. youtube'da mevcut fetullah gülen videoları. bir de, sünni müslüman değil, aleviler müslüman demedim. sadece dine bakış açıları farklı. internette direk olarak sünni-alevi farkını anlatan bir site aradım ama bulamadım. sadece ekşi sözlük'te bununla ilgili birşeyler bulabildim. sünni şii farkı sünni alevi farkı [ Mesaj 14 Mayıs 2007, Pazartesi - 15:48 tarihinde, Bone tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Necro Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Aleviyim mutluyum o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Ooo laik-şeriatçı bitti, Sunni-Alevi mi başladı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Dur daha neler çıkar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 said: internette direk olarak alevi vs sünni gibi bir kıyaslamaya gitmedim. ama sünni inancını azıcık incelerseniz zaten allah sevgisinden ziyade allah korkusunun etkisi olduğunu göreceksiniz. mesela recep tayyip erdoğan ve fetullah gülen gibi kişilerin sözlerinde hep allah korkusu anlatımları vardır. hatta oruç tutmadığın zaman "allah'tan korkmuyor musun da oruç tutmuyorsun" diyenler var. sünni'lerin bol bol alevi katlettiği de söyleniyor. bunlar daha çok allah'tan korkup başkasının hatalarını yoketmekle uğraştıkları olduğunu düşünüyorum. Chewbacca defense bile daha mantıklı bu dediklerinden. "X-y şöyle dedi o yüzden Allah korkusu bıkbık" Nasıl bir çıkarımdır bu ya ahah. "Azcık araştırsanız görceksiniz bıkbık" Hazır araştırmışsın, iki rekat adam gibi anlatsana kaynaklarla beraber. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BioHazarD Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 "Aşırı dinciler nekadar sapıksa ateistler de o kadar sapık" lol'd. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 @chasten; konyalılar istanbula göç etti ondan istanbul böyle ;) tabi ki 10 milyonluk istanbul ile baş edemeyecek, ama keşke heryer istanbul kadar (değiştiriyorum, izmir kadar) modern olsa. o zaman hiç problem olmaz. ateistlerden kimseye zarar gelmez ama aşırı dincilerden geliyor, çünkü başkalarının inanışlarını etkilemeye çalışır dinciler, sen benim inandığım şeye nasıl inanmassın ws. bu arada o kavramları biliyorum sensible, ben deistim ayrıca gg. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 said: Ooo laik-şeriatçı bitti, Sunni-Alevi mi başladı? ateist-aşırı dinci karşılaştırması ne kadar saçmaysa, sünni-alevi karşılaştırması da o kadar saçma. ama bazıları sünni görüşleri benimsiyince bir takım tartışmalar ortaya çıkıyor. keşke hiç biri olmasa, herkes adam gibi inancını yaşasa. "allah'tan korkmuyan her haltı yer" diyenler olmasa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Sensible şu forumu yıllardır takip ederim, en boş msjı sen attın şimdiye kadar. *Allah'tan korkar* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 said: ama bazıları sünni görüşleri benimsiyince bir takım tartışmalar ortaya çıkıyor. "allah'tan korkmuyan her haltı yer" Yahu sünniliğin neresinde bu? Yoksa ben sünni değil miyim? Anlamıyorum nasıl girdi sünnilik araya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chasten Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Sly-One Türkiye neyse konyada o hiç bir fark yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Bi salin abi bu tartismalar 2001'den beri bir yere varmadi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Konya'da yaşayan bir insan nasıl çarşaflı kadına denk gelmez anlamadım. Yıllardır anneannem konyada yaşadığı için giderim ve her gidişimde bir sürü çarşaflı kadın görürüm. Ayrıca genel olarak bakarsak ateistler eğitimli insanlardır, bilimi öğrenirler ve din mantıksız gelir. Bu sebeple ateist olurlar. Aşırı dinciler ise genelde cahildir, onlara ne verilirse ezberlerer sorgulamadan yalan yanlış şeyleri bile kabul ederler. Ateistler kimseyi "inanmayacaksın" diye zorlamazken aşırı dinciler "dini yaymak" adı altında beyin yıkama çabaları içerisindedirler. Buradan da anlaşılacağı üzere ateistten zarar gelmez ama aşırı dinciden gelebilir. (gelir) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Kimseyi bir kalıba uydurmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chasten Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Konyanın merkezindeyim, şimdiye kadar 1 tane bile görmedim, muhakkak vardır ama bana denk gelmediğine göre çok sayıda değil, yada annanen yaşadıkları bölgede yaşıyo. ama çarşıda yada evimin etrafında, 1 tane bile denk gelmedi yıllardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azure_Knight Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 her türlü aşırı uçtan zarar gelir ister ateist olsun ister dinci düzgün adamdan zarar gelmez ister ateist olsun ister dindar NOT:dinci ile dindar çok farklı kavramlardır karıstırmayalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
by_hacker_warwas Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Allah'tan korkmak yanlıştır, insan sevdiğinden korkar mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Passanger Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 hmfs hackerdan yerınde bır tespıt. olası karsı yorumlar: ona layık olamamaktan korkar, utandırmaktan korkar, Allahtan değil cehennemden korkulur. baska var mı acaba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 İnsan, korkularının üzerine gidip onları yenmelidir. PİŞTİİİİİİİİİ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Insan sevdiginden korkar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azure_Knight Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 bu korku meselesi birazda bizim kültürümüzle alakalı sanırım çünkü bizde her şey korkutularak öğretilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Ben kızlarımı seviyorum ama onlardan korkmuyorum. Tezin çürüdü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Kahve içme pipin kararır ile büyüyen bir toplumuz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azure_Knight Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 ahehaheahha yarıldım harbi öle şeyler vardı unutmuşum :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 O arap kültüründen geliyor, bizim kültürde yoktu öyle birşey halifelik falan gelinceye kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar