Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Para nasıl kazanılır,Ticaret nasıl yapılmalı


Sethlor

Öne çıkan mesajlar

Sonunda üşenmeyip uzun süredir sıkça sorduğunuz sorulara burada tek bir başlık altında cevap vermeye çalışacağım.

Bildiğiniz gibi yeni exp. paketleriyle beraber oside paranın önemi dahada arttı.Hem pvm hem pvpde sıkıntı yaşamamak için sağlam itemlar ve psle ihtiyaç duyacaksınız.Ben daha çok Uo da paranın nasıl döndüğünü ticaretin basit ama önemli noktalarını anlatmaya çalışacağım.


Nasıl para kazanılır?

Para kazanmanın yaratık kesmekten balık tutmaya kadar birçok yolu olsada büyük paralar genelde ticaret yaparak kazanılır.Uo dünyasındaki ticaret sistemi günümüzdeki bütün mmorpgler arasında en gerçeğe yakın ve ciddi olanı.Sadece oyunda ticaret yaparak yaşamını sürdüren birçok insan olduğunu düşünürsek ne kadar ciddi bir iş olduğunu anlayabiliriz.Peki bizde bu büyük pastadan bir parça almak için ne yapmalıyız

Uoda ticaret yapmanın birçok yolu var.Kendi marketinizi kurmaktan varolan marketlerde vendor kiralamaya hatta Britain bankta çığırtkanlık yapmaya kadar bir çok yolu seçebilirsiniz.Şahsen yeterli vaktiniz varsa kendi marketinizi kurup küçükten başlayıp tek başınıza yada güvenebileceğiniz birkaç arkadaşınızla ticarete atılmanızı öneririm.Satacağınız mallar tamamen size kalmış ama bu konuda dikkat etmeniz gereken birkaç önemli nokta var.

Piyasayı takip etmek

İşin püf noktası burası.Ne satarsanız satın mutlaka piyasayı devamlı bir şekilde takip edip sattığınız ürünlerin diğer marketlerde ne kadar satıldığını ve ne kadar alıcısı olduğunu öğrenin.Bunun için online satış ve auction yapan siteleride takip edin.Eğer işe sıfırdan başladıysanız mallarınızı diğer marketlere göre daha ucuza satmak akılcı olacaktır.Çünkü oyunda yıllardır ticaret yapan birçok büyük market var ve hepsinin çok sayıda devamlı müşterileri olur.Bu insanlar herhangi bir ihtiyacı olduğunda ilk olarak oraya gider ve fazla araştırma yapmadan istediğini alabilir.İşte bu yüzden fiyatlarınızı düşük tutup insanları sizin marketinize alıştırmaya ve sattığınız malları takip etmelerini sağlamaya çalışmalısınız.İşe bankanızda kullanmadığınız hemen her şeyi satmakla başlayabilirsiniz. İnsanların neye ne zaman ihtiyaç duyacağını bilemezsiniz.Ayrıca ürünlere göre ayrı vendor kullanmakta alıcılar için kolaylık olacaktır.Örneğin minor artifact ve iron ingot satıyorsanız ikisinide ayrı vendorlara koyun.

Devamlılık

Marketinizin hiçbir zaman boş kalmamsına büyük özen gösterin.Örneğin iron ingot satıyorsunuz diyelim.Sürekli olarak ne kadar ingotunuz kaldığını takip edin hatta gerekirse gidip dışardan ingot alıp aynı fiyata kendi vendorunuza koyun böylelikle müşteri kaybetmemiş olacaksınız.Size gelen bir müşteri vendorunuzu boş görürse artık ilgilenmediğinizi düşünüp bir daha size uğramayabilir.Bu yüzden sürekli ürünlerinizi tazeleyin.Eğer devamını getiremeyeceğinizi düşündüğünüz bir ürün varsa tükendiği zaman hemen ilgili vendoru iptal edin,gerekirse sadece tek bir ürün üstünde yoğunlaşın ve satın.

Al-Sat

İşte en çok para kazanacağınız yöntemlerden biri.Biraz satış yapmaya başlayıp para kazanınca diğer marketlere gidip ucuz bulduğunuz itemları alıp kendi marketinizde satın.Burada dikkat edilmesi gereken bir nokta popüler olan marketlerin fiyatları genelde pahalıdır.(Örn. Blue Wolf Traders-Europa)Bu tarz yerlerde ucuz olduğunuzu düşündüğünüz itemları alırken bile iki kere düşünün muhtemelen daha kuytu köşe marketlerde daha ucuza bulabilirsiniz.Ayrıca bol bol gezin.Dağ demeden taş demeden vakit buldukça bütün haritayı dolaşıp vendorlara bakın.Bazı vendorlarda çok ucuz fiyatlara ürünler bulabilirsiniz ama bu ürünlerin ucuz olmasının nedeni genelde oraya çok az kişinin yolunun düşmesidir.

Risk

Para kazanmak için risk almak zorunda kalacağınız zamanlar olabilir.Burada önemli olan riski minimum seviyeye indirmektir.Örneğin hiç talibi olmayan ve piyasa değeri 10m olan bir itemı 8me satılıyor diye almak pek akılcı olmayabilir.Bir itemı sadece satamamak değil,uzun bir süre satmaya çalışmakta vakit ve nakit kaybıdır.O yüzden yüksek fiyatta item alırken mutlaka araştırmasını yapın.

Nerede Avlanmalıyım

Hem avlanırken hemde satacak güzel itemlar edinmek için birçok spot önerebilirim

Doom Gauntlet:Oyunda en çok alımı satımı yapılan ve büyük paralar ödenen artifactlerin düştüğü yer.Burada Dark Fatherlar ve 5 tane ayrı lesser bosslar bulunmakta.Dark Fatherlardan artifact düşme şansı 1/20,lesser bosslardan ise 1/300.Burada 2 haftanızı geçirip hiçbirşey düşüremedikten sonra bir günde 2 arti düşürebilirsiniz yani tamamen şans işi.

Swoop Spot:Favori mekanlarımdan biri.Spirituality gateinin batısından giriş yaptığınız bölgede swoop denilen küçük bir kuş spawn oluyor.Hem öldürmesi kolay hemde sürekli spawn olan swooplardan loot olarak 2k civarı para ve high end itemlar düşüyor.Ayrıca her öldürdüğünüz swooptan minor arti düşme şansıda var.

Cyclops-Titan Spot:Honor gateinin doğusunda bulunun bölgede bol sayıda cyclops ve titan var.Loot olarak pek kayda değer birşey düşmesede hızlı spawn oldukları için para kazanmak için iyi bir yer.Ayrıca paragon spawn olanlardan minor arti ve sandık düşme ihtimali var.

Champion:Power Scrolların düştüğü champion spawnlarına tek başınıza giderseniz genelde başınıza gelecek olan şey ya yaratıklara yada pklara kesilmek olacaktır.Arkadaşlarınızla beraber giderseniz elde edeceğiniz power scrollar hem karakterinizi geliştirmek hemde satmak için oldukça faydalı.

Destard:Bol bol dragonun bulunduğu Destardın hem lootu iyidir hemde dragonlardan çıkan derileri satabilirsiniz.

Labyrinth:buradaki yaraıklardanda minor arti düşme şansı var ve lootlarıda tatmin edicidir.Yanlız sağlam itemlarla gitmenizi öneririm çünkü pek basit bir yer değildir.


Şimdilik aklıma gelenler bunlar.Daha fazla sorunuz olursa bana icq yada msnden ulaşabilirsiniz.

msn:[email protected]
icq:93184568

[ Mesaj 12 Mayıs 2007, Cumartesi - 08:57 tarihinde, Sethlor tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

:)) 5 yıl olmuştur girmeyeli, bi uğradım okudum yine :)
ultimatr'de bişey yazmıştım bununla ilgili (geberik nickiyle).
şimdiki durumlar nedir bilmiyorum ama o zaman en kâr lı iş ingot işiydi :) madencilere icq numaramı veriyordum, birikince mesaj atıyorlardı minoc'a gidip alıyordum ellerindeki iron'ları (yanımda her zaman 5k'lık çekler ve parayla geziyordum). elimde fazla miktarda birikincede 2 katı gibi bir fiyattan satıyordum.
en güzel yanı hiç zaman kaybettirmemesi :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ingot işi daha doğrusu resource satışı eskisi kadar iyi değil maalesef npclerin ingot satması gibi saçma sapan bişey ekledir kaç sene önce o gün bugündür millet bs kovalayacağına npclerin önünde nöbet tutuyo

[ Mesaj 15 Mayıs 2007, Salı - 22:12 tarihinde, Sethlor tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
  • 11 ay sonra ...
  • 4 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...