paspatur Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2007 Tandoğan ve Çağlayan mitinglerinden daha ihtişamlı geçeceğini düşünüyorum. Katılamayacak olsamda kalbim orada olacak. Tüm İzmirli patileri meydanlarda görmek dileği ile... [spo]İZMİR'de, çeşitli meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütleri tarafından 13 Mayıs pazar günü gerçekleştirilecek olan ‘Tandoğan'dan Çağlayan'a, Çağlayan'dan Gündoğdu Meydanı'na’ adı altındaki Cumhuriyet mitingiyle ilgili açıklama yapıldı. Daha önce 19 Mayıs'ta aynı kentte miting yapacaklarını açıklayan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İzmir Şube Başkanı Mükerrem Demir, hoş bir durumun yaşanmayacağı gerekçesiyle kararlarından vazgeçtiklerini, tek bir ses, tek bir yürek olarak bu mitinge katılıp destek vereceklerini söyledi. 13 Mayıs'ta, Anneler Günü'nde, Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleştirilecek mitingle ilgili Alsancak'taki İzmir Barosu'nda düzenlenen açıklamaya, Miting Düzenleme Kurulu Başkanı Avukat Ferda Kardelen, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Yönetim Kurulu Üyesi, Ege Sorumlusu Metin Kuzugüdenlioğlu, ADD İzmir Şube Başkanı Mükerrem Demir, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İzmir Şube Başkanı Gönül Kaya, Ege Sivil Toplum Birliği Genel Başkanı Hızır Murtezaoğlu ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Miting Düzenleme Kurulu Başkanı Avukat Ferda Kardelen, “Ulusal Kurtuluş mücadelesinin öncülerinden olan İzmir, Cumhuriyet devrimlerine yönelik saldırıların artması, saldıranların önemli mevziler kazanması üzerine, ulusal uyanış hareketini yeniden ateşlemiş, üç Cumhuriyet mitingi yaparak durumu ulusumuzun dikkatine sunmuştur. İzmir mitinglerinden sonra Cumhuriyet mitingleri, yurdumuzun her yerinde yapılarak büyük bir katılım sağlanmış, Ankara Tandoğan'da ve İstanbul Çağlayan'da doruğa ulaşmıştır. Cumhuriyet devrimlerine, Mustafa Kemal Atatürk'e dil uzatanlar ve Çankaya'yı ele geçirmek isteyenler yenilgiye uğratılmıştır. Bu güçler şimdi de mağdur rolü oynayarak yeni oyunlar peşindedirler” dedi. Cumhuriyet kazanımlarına yaşamlarının her anında ve alanında ulus ve birey olarak sonuna kadar bağlı olacaklarını vurgulayan Kardelen, “İzmir mitinginden sonra birçok ilimizde bu mitingler tekrar edilecek uyanıklığımız ve kararlılığımız sergilenecektir. 22 Temmuz'da yapılacak seçimlerle Cumhuriyet düşmanlarının, işbirlikçilerin, ülkemizi bölmek isteyenlerin, ulusumuz için kutsal olan parlamentoya girmeleri önlenmelidir. Bundan sonraki görevimiz bu olacak ve çalışmalarımız buna yönelecektir. 13 Mayıs İzmir miting ve şölen için Alsancak Limanı ve Cumhuriyet Meydanı'nda saat 10.00'da toplanılacak saat 11.00'de Gündoğdu Meydanı'na yürünerek gerçekleştirilecektir. Mitingimiz, İzmir'in Cumhuriyetten yana tüm güçlerinin katılımı ile gerçekleşmektedir” diye konuştu. ADD'DEN TAM DESTEK Daha önce 19 Mayıs günü aynı kentte şölen gibi miting yapacaklarını açıklayan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İzmir Şube Başkanı Mükerrem Demir ise, hoş bir durumun yaşanmayacağı gerekçesiyle kararlarından vazgeçtiklerini, tek bir ses, tek bir yürek olarak bu mitinge katılıp destek vereceklerini söyledi. Demir, 30 şubeyle mitinge katılacaklarını, ev sahibinin laik, demokratik bir Türkiye isteyen İzmirlilerin olacağını da sözlerine ekledi. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İzmir Şube Başkanı Gönül Kaya da, mitingin yapılacağı günün Anneler Günü olduğunu, tüm kadın hareketleriyle hem bu özel günlerini coşkuyla kutlayacaklarını, hem de Cumhuriyete gönülden sahip çıkacaklarını dile getirdi. KATILIMCILAR Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) İzmir Şubesi'nin de, üzerinde, ‘Sosyal Devlet Sosyal Adalet’ yazılı 40 metre uzunluğunda pankart açacağı mitinge İzmir Barosu, İzmir Tabipler Odası, Ege Bölgesi 12 Eczacı Odası, EBSO, İTO, TMMOB, Türk Kadınlar Birliği merkez ve şubeleri, İzmir Diş Hekimleri Odası, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Türk Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Tarih Oluşum Vakfı (TÜLOV), Kadın Hakları Koruma Derneği, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği, Ege Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi, İzmir Cumhuriyet Okurları, Türk Anneler Derneği İzmir Şubesi, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Çalışanları Vakfı, Çağdaş Eczacılar Derneği, Cumhuriyet Halk Partisi, Genç Parti ve İşçi Partisi gibi 100'e yakın sivil toplum örgütü, parti ve meslek kuruluşlarının katılacağı kaydedildi. Miting Düzenleme Kurulu Başkanı Avukat Ferda Kardelen, bu sayının hafta sonuna kadar 300'e ulaşabileceğini, Türk bayrağını eline alan herkesi mitinge beklediklerini belirtti. http://www.hurriyet.com.tr/gundem/6479189.asp?gid=71[/spo] [ Mesaj 09 Mayıs 2007, Çarşamba - 08:22 tarihinde, paspatur tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horten Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2007 İstanbul ve Ankaradan daha kalabalık olacak gibi geliyo bana. Gidecek aradaşları ayaklarına sağlık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2007 abarttildi yalniz yeter yani millet heralde pazar gezmesi olarak gormeye basladi bunlari her hafta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2007 3 büyük ilde yapılıcak işte abi ne abartısı :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2007 Ben izmirliyim, Istanbulda okuyorum. Tandoğana ve Çankaya'ya gittim, ama Izmir olayına katılmayı düşünmüyorum. Neden? Gerek kalmadı çünkü, süreç tamamlandı istediğimizi aldık alıyoruz. Ayrıca zaten Tandoğanda Ankaralıdan çok Izmirli vardı, düşün köylümle karşılaştım orda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2007 İzmir için hep "CHP'nin kalesi" dendi. O yüzden bence de daha kalabalık olur öncekilerden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
A-R-E-S Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2007 Gündüz Miting'teyim akşam da maçtan olucam zorlu bir pazar beni bekliyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2007 artık kesinleşti, gidiyoruz. sabah erkenden orada olacağım:) http://www.add.org.tr/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar