Nefr Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2007 yok flushdns kesmedi denedik zamanında ractamainus paticiki açtığımda senin programla misal birşeyler yapıyor, ama diğerlerinde hiçbir hareket yok neyse, nedankoyla bir saat, isp teknik elemanıyla birbuçuk saat uğraşıp didiklenmedik oynanmadık ayar bırakmadık, sizin tüm önerilerinizi denedim, bu gidişle birde en son bağlantıyı değiştirip deneyeceğim, eğer makinadansa formattan başka çıkar yol kalmadı herhalde edik: ip kurtarmıyor bu arada, ilk denemelerdendi o da =] şimdi yeniden baktım ı ıh, aynı sonuç [ Mesaj 10 Mayıs 2007, Perşembe - 19:34 tarihinde, Nefr tarafından güncellenmiştir ]
Zopik Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2007 herhangi bir linux live cd ile deneme şansın var mı acep ?
nedanko Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2007 evet baglantin iyiyse, sinirin falan yoksa ubuntunun live cd si var onu cek, cd ye yaz sonra cd den boot edip interneti dene.. bakalim acabilecek misin.. http://releases.ubuntu.com/dapper/ubuntu-6.06.1-desktop-i386.iso bunu cekemessen 500 tane mirror var birinden illa cekebilirsin..
Brigand Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2007 nedanko ubuntu mu tavsiye edersin sen? Onu mu kullanırsın? (hani fikrini öğrenmek için soruyom yanlış anlama, suse var da bende tövbe edecem suseye yakında... =))
Zopik Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2007 Ubuntu iyidir, güzeldir, basittir. Net üstündeki desteği ise devasadır. En azından bir denenmesi gerek bence.
nedanko Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2007 ben uzun suredir desktop'da linux kullanmiyorum, zaten kullandigim vakitte de 2. OS olarak duruyodu sistemde zorunluluktan dolayi. Kullandigim programlar windows icin gelistirilmis programlar.. Fakat ubuntunun soyle bi tadina baktim zamaninda , begendimde, onerebilirim fakat pek saglikli bir oneri olmaz bu yuzden..
Divin Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2007 En son ubuntu kullandim, her tur kullaniciya uygun bir dagitim bence ve çok memnunum.. ancak merak eden arkadaşlara knoppix'i de tavsiye ederim acil durumlarda direk cd'den kurulum yapmadan acilan bi linux live cd dagitimi.. ayrica bi dönem de suse kullanmıştım o da fena değildi.. edit: typo [ Mesaj 11 Mayıs 2007, Cuma - 00:09 tarihinde, Divin tarafından güncellenmiştir ]
Ractamainus Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 said: ractamainus paticiki açtığımda senin programla misal birşeyler yapıyor, ama diğerlerinde hiçbir hareket yok tamam işte, paticik'e bağlanıyor ve kaynağını (browser'da view source dediğimizde çıkan şey) konsola yazdırıyor. açamadığın sitelerde de bağlanamadığı için kapanıyor, olayı o. olması gereken bu. şimdi benim bahsettiğim şey flushdns falan değildi. msdn'de falan bulabilirsin muhtemelen de nasıl aratacaksın hiç bir fikrim yok. bir de şöyle deneyelim; masaüstünde "start > run" yapıyoruz ve çıkan kutucuğa "cmd" yazıyoruz, komut konsolumuz açılıyor. önce şu komutu giriyoruz; netsh winsock show catalog çıkan listeye bakıyoruz ve hiçbir şey anlamıyoruz =P neyse.. sonra da şu komutu yazıyoruz; netsh winsock reset ve sorununu çözmesi için dua ediyoruz =) bu komut normalde bilgisayara zarar verecek bir işlem yapmaz. LSP'deki (Layered Service Provider, bir önceki komutta listeliyorsun) standart dışı kayıtları siler. standart dışı kayıt nedir? mesela malware, spyware'lerin attığı kayıtlar... tabii normal bir program kayıt atmışsa, o da silinir ama bunun bir zararı olacağını sanmıyorum. en fazla programı tekrar kurarsın... bağlantı problemleri yaşanıyorsa ve "xp sp2" varsa bu komutu denemekte fayda var. ayrıyetten herhangi bir antivirüs vs. programı kullanıyor musun? misal microsoft antispyware... öyleyse bu üstte dediğimi kesin uygula. bak yazarken arattım, bunu buldum çünkü; http://support.microsoft.com/kb/892350 format atma! format atma!!!=P
Nefr Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 ühühühe olmadı racta, zaten denemiştik onu da ama yaptım yine yemedi hmm ubuntu indircem o zaman, yarın akşama da onu deneyeyeim bakalım
Baggio Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 Bisey yaziyim suraya da Nefr cevap var sansin :p
Nefr Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 sağol varol tercüme ediver sen işte forum dilinden türkçeye ehe
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2007 nefr, bir live cd ile denemedin. heyecan mı yapmaya çalışıyorsun, nedir? =)
Nefr Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2007 hehe yok dl ediyorum şu anda, boyutundan ürktüğüm için başlayamadım bu sabaha kadar dla, gelgelelim boşa tırsmışım, 300kb/s ile indiriyorum an itibariyle
Nefr Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2007 eveeet, su an ubuntudan bildiriyorum, hala acilmiyor benim siteler, olayin modemsel olduguna kanaat getirdim formattan yirttim buruk bir mutluluk yasiyorum su an öte yandan allahaşkına biri bana açıklasın, modemde nasıl bir sorun olabilir ki böyle bir sonuç yaşatsın bana? delirdim, alev aldım iki haftadır sinirden [ Mesaj 13 Mayıs 2007, Pazar - 17:01 tarihinde, Nefr tarafından güncellenmiştir ]
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2007 modemi resetlemeyi dene bakalım o zaman.
Nefr Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 cevap vermedim arada lakin 96 defa resetledim modemi zaten daha önce haliyle =P bu arada son durum şu; başka bir bağlantıyla denedim aslanlar gibi giriyorum, aradık isp teknik servisini ben küfür ettim karım lisanı münasiple çevirdi onları, sonuçta bir yetkilinin bizi arayıp modem değişimini onaylayacağını söylediler hala anlamış değilim ama nasıl bir donanım sorunu nedeniyle bazı siteleri açamaz modemim? fazla teknik olmazsa anlatır mısınız biriniz? teknikse de anlatın ama anlamam =]
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 modemde firewall falan varsa, blockluyo olabilir belli ipleri falan filan.
Nefr Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 kapattım kardeşim hesabı, kestim aboneliğimi ondan yoktum bir iki haftadır, düzeltemedi herifler dellendik en son iptal ettirdik eheh ama sorunun çözümüne adadığım bir ayın parasını da ben ödemiş oldum, başlarım bööle hizmet anlayışına. parisin göbeğinde bana türk telekomu mumla arattıran orange teknik kadrosu ve paket olarak müşteri hizmetlerine de buradan sevgilerimi sunarım şikayette bulunduk, sayfa sayfa mektup döşendik, birde şikayetvar.comun fransız versiyonu tadında birşey bulabilirsem eğer oraya da yazcam uzun uzun, ama neticede olay çözülemedi yardım etmeye çalışan herkese tekrar teşekkürler
Sephrioth Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 başka firmaya mı aktardın aboneliği ? merak ettim orda böyle kaç tane firma var, hız/fiyat durumu nedir ?
Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 allah belanı verecek orange. çok kızdım. o kadar mesaj atmışım bu topic altına.. boşa mı huleyn! =)
Nefr Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 amin racta ehe başka firmaya değil başka modeme geçtim =P arkadaşın bağlantısını sömürüyorum şu an, o da orange ama çalışıyor şu anda, zira arkadaş bedevi değil var epeyce seçenek burada, ben kendi bağlantımı yakın zamanda bu kez neuf diye bir ispden alacağım mesela, aylık 30.-eu olan paketi (bilmemkaç standart kanallı dijital tv, tüm şehiriçi ve bazı belli noktalara ücretsiz telefon, 8 mbit adsl bağlantısı) gayet uygun bana ve sanırım 4 veya 5 kademenin ikincisi. beni kafalayan hizmetleri ise ücretsiz teknik servis hattı, zira bu orange maymunlarına -ki söylemiştim, kendisi france telecomun yan kuruluşu oluyor, hepten ayıp yani- teknik servisleriyle yaptığım görüşmeler için geçen ay 100.-EU ya yakın cep telefonu faturası ödemek zorunda kaldım, onu da yazdım şikayet mektubuna zaten. sabit hattan arayınca dakikası .35 euro yav, bi de ben cepten aradım mecburen. ulan hadi ücretsiz teknik servis hattın yok, bari indirim yap allahsız
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 o 35 in önündeki noktayı farkedemeyince tırstım bi an
Nefr Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 ehu yok o kadar diil, allahsızlık bi yere kadar
arcane Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 İsmi portakal olan firmayla işin ne ehue.
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 valla ben gsm operatörü olarak kullanıyorum orange'ı, evet kazık.. ayrıcana, hollanda'da portakallı onlarca şey var ;) o mantıkla bakarsan tüm ülkeden adam olmuyor (ki olmuyor)
Öne çıkan mesajlar