Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Son 1 senede neler değişti ve son durum

Krmz

Öne çıkan mesajlar

merhabalar,

Dönüş yapmayı düşünüyorum eve'e ( rüyalarıma girmeye başladı ) , account'u reactivate etmeme bir iki click kala dedim acaba pati halkı ne diyor bu konuda. :P

Eylül gibi bırakmıştım oyunu, o zamandan bu zamana neler değişti ? Test serverında süper uber denilen yeni battleship'ler geldi mi ? Neler eklendi , hangi modüller kaldırıldı , neye nerf geldi, Amarr popülasyonu hala çok mu az, stabaddonlar hala moda mı :) vs. vs. bu tip şeyleri özetlicek bir arkadaş olursa çok sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

slm KRMZ,

Heralde online oyun sektorunde en hizli degisen ve evrime ugrayan oyun eve, dolayisiyla baya birseyler degisti diyebilirim.

Ozetle

Tier 2 bc ler geldi ki tier 1 ve 2 bs lere kafa tutubilicak durumdalar.(ozellikle gallante bc myrmidon)

tier 3 bs ler geldi, korkunc tank ozellikleri ve tier 2den 1 fazla slotlari ile sanirim en guclu non-faction bs durumuna geldiler.

nano modulleri nerflerndi artik etrafta interceptor gibi dolasan typhoon dominix gormek oldukca zor.

genel olarak tum gemilerin shield/armor/cap ina bonus geldi ve shield armor kapasitesini arttiran moduller artik daha cok bonus veriyor, yani gemiler epey bir tank ediyor.

Rigsler cikti, bunlar gemi implantlari gibi, gemiye bonus verio 3 adet takabiliyorsun max. %5 fire rate gibi bonuslar verip -%10 shield cap gibi penalty veriyorlar.(fiatlari 30-100m arasi degisio su anda mutlaka dusucek)

Combat boosterlar cikti, daha yeni dustu markete deneme firsatim olmadi, doping gibi seyler dusun, belli bir zaman boyunca savas ozelliklerini yukseltior, penaltisi var mi bilemiyorum.(mutlaka olmali bir sekilde)

Amarr populasyonu hala az, ancak (buyuk ihtimalle senin zamaninda vardilar) amar recon shipleri curse ve pilgrim kanimca hala en iyi solo korsan gemileri.

Birde salvaging var bu konu hakkimda bilgim yok fazla, patlayan gemilerin kalintilarini bir modul ile toplayip rig yapmak icin malzeme cikariosun, cok yapan olmadigi icin iyi para getirio su siralar.

Simdilik bu kadar hatirliyorum, hatirladikca ilistiririm buraya :)
Sosyal ağlarda paylaş

Süper olmuş valla , ellerine sağlık. Ufaktan da ana forumlardan takip etmeye başladım, "vay anasını ya" oldum direk zaten. Politik durum falan pek alakalı olmasamda BoB'un hala bu kadar güçlü olduğunu görmek üzdü birazcık beni, belki ben çok şanssız olaraktan en dingillerine rastlamışımdır; çoğu burnu havada tiplerdi. Neyse fazla kurcalamayım oraları, haddim de değil zaten. :P

Daha sonra yazarım bişiler , battleclinic ti falan dı filandı biraz daha inceleyim hazır heveslenmişken.
Sosyal ağlarda paylaş

combat boosterların cok ciddi penaltyleri var hatta komik olabiliyo,

max shield'e %10 verip shield boostinge-%15 falan gibi şeyler yapıyolar.

artık patlıyan gemiler arkalarında can bırakmıyor wreck bırakıyor, butun wreckler salvage edileibliniyor onlardada rig üretip satıyosun falan guzel oluyo aslında baya,

valla galaksinin yarısı achura iken diğer bütün ırklar az geliyo bana
Sosyal ağlarda paylaş

Tier 2 BCler özellikle çok hoş,mesela minmatarın Hurricane'i var,tempestın biraz ufağı gibi tasarlanmış,çok güzel armor tank ve damage yapabiliyorsun.Aslında genel olarak tier2 BCler baya güzel,solo yada gangla.

Amarr sorunu hala devam ediyor aslında,hala exp ve kinetic damage kristalleri yok :),ama yukarıda da denildiği gibi recon shipleri çok korkunç solo pvpde.(genel olarak recon shipler baya güzel zaten)

Rig daha takmadım daha gemime ama gayet hoş bonuslar veriyor ve araştırdığım kadarıyla üretimi çok kolay.Malzemeler direk npc yada diğer oyuncuların wrecklerini salvage ederek çıktığından,başka mineral vs gerektirmediğinden ve bpoları ucuz olduğundan oldukça kolay yapımı ve gayet iyi fiyatlara satılabiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

BOB u seviyorum ben. Eve online da super bir guc olmaliydi ismi oneli degil dod olur hop olur, bob oldu sonucta.

Kjartan Pierre Emilsson ile (eve online in bas devi ve babasi hatta) zamaninda bitirme tezim icin baya bir maillesmistik bu mailelrden birinde kjartan amcam Eve dunyasinin temellerinin, oyunun developperlarinin bu dunyaya hic birsekilde karismamasi oldugunu belirtmisti. yani Onlar bir okyanus yaratmis ve hayati icine koymuslardi, ve yasamin evremini izliyorlardi.

Kjartan amcama, peki ilerde mega bir guc cikip tum oyunu kasip kavursa ve tekel yapsa ne yapicaksiniz diye sordugumda, boyle birsey olmaz buna oyuncular izin vermez demisti kendileri.

Bob eve dunyasinin mekaniginde olan bir sey, diyelimki gun gelir de tum 0.0 sistemleri ele gecirsinlir, bu bobun zaferinden cok, bobun disindaki alliancelarin malubiyeti olur, cunku bob topu topu bir avuc iyi pvpci ve bolmiktarda npc ve miner :) Bu adamlari evein hakim yapan seyler sadece kendi taktikleri ve savas stratejileri degil eve ahalisinin onlara karsi dogru duzgun bir birlik kuramayisidir. Yani Bob kendilerine dusen gorevi yapmakta.. helal olsun diyorum gozlerinden opuyorum hepsini. :)
Sosyal ağlarda paylaş

BoB oldukça akıllıca savaşıyor,elegeçirdiği bölgelere valilik yapacak alliancelar yerleştirip tampon bölgeler sayesinde hem onlardan kira alıp hem de resmi olarak toprak kaybetmiyor. Bu sayede tampon bölge allianceları yok olsa(LV gibi) bile kendi zarar görmüyor.Gayet güzel planları bence :).

Onlar dışında titanlar ve capitallere şöyle ağır nerfler gelse güzel olacak.Şu an oyunda en tiksindiğim olay 3 tane frigle bile dolaşsan insanlar 4-5 carrier indiriveriyorlar tepene hemen.Capital shipler ve özellikle titanlar nadir olmalı,pahalı olmalı ve öyle kolay kolay ordan oraya gidememeli.Yani sadece gerçekten ciddi durumlarda kullanılabilmeli,adamlar şu an ratting dahil heryerde capital kullanıyorlar,utanmasalar mining filan yapacaklar.

Ve blob sorunu.Aslında blob'u yaratanlar bizleriz.Çünkü şöyle 5 gemiyle gidiyorsun,bakıyorsun düşman 8 gemi.Bu sefer 5 gemi daha çağırıyorsun,düşman sana bakıyor 10 gemi,hemen 5-6 gemi daha getiriyor.Bu böyle devam edip kocaman oluyor.En sonunda da alliancelarda görülen "doing nothing warfare" e dönüşüyor.En sonunda da titan gelip DD yapıyor,herkes 6 saat bekleyip hiçbirşey yapmadan dönmüş oluyor evine.

Tüm bunlara rağmen 0.0 ve low sec korsanlığı hala inanılmaz zevkli :).
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
1.5 ay geçmiş üstünden daha dün açtırabildim. ( finallerin ve üniversiteyle ilgili geri kalan herşeye kafam girsin )

Çok tatlı olmuş oyun, eskiden 25k player ı görünce CCP anasayfaya yazardı "Eve has reached 25.000 players online last night blabla" şimdi 40k normal sayılıyor heralde. Bu kadar güzel bir oyuna gereken saygının verildiğini görmek hoşuma gitti açıkçası.

1 gecelik deneyimlere gelince :

Wrecklerin overview de kutucuk olarak gösterilmesi ve o kutucuğun içinin dolu olunca cargo olduğu anlamına gelmesi hafiften çıldırttı, "tek tek bakıcam mı ulan bunlara huleeeyn" die bagırıyodum en son help kanalına girmeden önce.

Tier2 bc lerde pek bi "öeeeeh iiymiş" olayı göremedim, bi extra hard point, biraz fazla armor + shield falan. Belki de ben yanlış anlamışım, Tier 2 diyince başka bişi bekliyodum, ama daha fazla gemi opsiyonu elbetteki bomba bişi.

Bs lere pek bakma fırsatım olmadı, daha çok aval aval contracts kısmına + lp store kısmına ve forumlarda heating topiclerine bakarak geçirdim. Anladığım kadarıyla overload ederek daha iyi bir performans saglıyoruz fakat module hasar alabiliyor. Fakat ne kadar açık bırakınca patlar yada bilmemne olur daha çözemedim.

Kısacası döndügümden oldukça mutluyum :)
Sosyal ağlarda paylaş

drake mesela domba bi gemi, raven'ın yerini aldı bi sürü ratter için.

amarrınki işte gemi bildiğin amarr gemisi.

myrimidon ufak dominix diye geciyo genelde, herkez 4 nos 2 blaster bolca drone yüklüyo gemiye, bayada işe yarıyo.

minmatar'ın hurricane'i ise bomba oldu resmen, hemde hiç bi işe yaraamaz cyclone dan sonra cane minmatar oynıyyanlara ara sınıf gemi sundu, hemde cane oludkca versile bi gemi her işe geliyo nerdeyse.

yanı yenı bc ler, ufak caplı bs rolu oynuyo genelde.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...