Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bilgisayar müh. ve/veya benzer alanlar için iyi üniversiteler ?

Fly

Öne çıkan mesajlar

başlık kötü oldu farkındayım.

bilgisayar mühendisliği veya tıp vardı meslek olarak kafamda, ancak bu sene biyolojiden soğumam ve tıbbı severek okumayacaksam seçmemem yönündeki tavsiyeler nedeniyle vazgeçtim tıptan.

bilgisayar mühendisliği bana çok uygun bir meslek ama geleceği bana karanlık gözüküyor. bir zamanlar işletmeye çullanırmış insanlar, şimdi de aynı şey bilgisayar için geçerli. beş yıl sonra kaldırım mühendisliği ile aynı kefeye konacak diye korkuyorum.

sonuç olarak bana uygun başka ne tür meslekler var ? biyomedikalden mekatroniğe bir sürü alan var ama yeterince bilmiyorum ne iş yaptığını bu alanlardan mezun olanların. ayrıca "çok süper meslek" diyen de var, "o mesleğe sahip olanı mühendisten saymam" diyen de var, kafam çok bulanık.

bir de hacettepe ve itü bilgisayar nasıl ? özel okulda burslu okuyayım diyordum ama bu sene olmayacak gibi, seneye de kasmak istemiyorum. genelde 345-360 puan aralığında olan hangi iyi üniersiteler var ?

teşekkürler.

[ Mesaj 05 Mayıs 2007, Cumartesi - 00:37 tarihinde, Fly tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

hmm boğaziçi güzel, özellikle yapay zeka konusundaki çalışmaları dikkat çekici. Yanlız kötü bi kaç hoca var onlar da harbi kötü ama ya belki iyi araştırmacılardır onu bilemem o kadar iyi bilmiyorum bölümü ama 3-4 ders aldım daha alacağım, öğretmesini bilmeyen bir hoca var isim vermiyorum öldürdü beni öldürdü canımı alsa daha iyi d: oh... neyse ya sonuçta iyi bir bölüm, binaları da iyi ama malesef kuzey kampüste, güneyin o pırıltılı hayatını fazla tadamayabilirsin. Zaten bilgisayar mühendisi olcan 3-4 ders bile benim hayatımı baltalıyor güneyde olsa bile binaları fark etmez. İTÜnün nasıl bilmiyorum ama ordan da kaliteli elemanlar çıktığını duydum. Boğaziçi hakkında daha bilgi istersen pm at. Buarada ben genetikteyim ama biyoinformatik düşündüğüm için bir miktar içli dışlıyım bölümle hehe

bir de interdisiplinerlikten bahsedersek, bilgisayar okuduktan sonra masterda istediğin bir bölüme yoğunlaşarak o alanda bilgisayar çalışmaları yapman mümkün, yani tüm doğa bilimleri ile birlikte ortak çalışmalar yapabilirsin. Bilgisayarda çıkan yeni konulara yönelirsen sorun olmaz misal dna computing, misal quantum computing tabi araştırmacı olacaksan. Çünkü bunlar şu zamanda kullanımdan ziyade araştırmaya açık alanlar.

[ Mesaj 05 Mayıs 2007, Cumartesi - 00:47 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

boğaziçi genelde 367 lerden aşağı inmiyor, bir mucize olmazsa imkansız oraya girmem.

en büyük sorunum mezun olduktan sonra ne yapacağımı tam olarak bilememem. bir şirket bünyesinde sıradan bir maaşla, takım elbise kravatla falan gideceğim bir iş en son tercihim mesela. ama bilgisayardan çıkarsam da yüksek ihtimalle böyle bir işim olacak, ondan tereddütlüyüm.

kendi ürettiğim şeylerle geçinmeyi veya soğuk, devasa bir ofis ortamı yerine daha ufak, samimi bir ortamda çalışmayı tercih ederim. mesela bir oyun stüdyosunda çalışma fikri cazip geliyor şu anda.

edit : biyoloji öyle de, dün kulağın yapısını çalıştım ve tiksindim yahu. ne o otolit kohlea timpanik kanal cart curt.. doktor olsam böyle milyon tane terim bilmem gerekecek, hiç işim olmaz.

[ Mesaj 05 Mayıs 2007, Cumartesi - 01:30 tarihinde, Fly tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Bilgisayar Mühendisliğinden çıkan sonuçta genellikle yazılımcı oluyor.

Hatta bir ara Almanya TR'den Bilgisayar Mühendisi istedi.Birsürü mühendis yollandı ama geri yollandılar ve Almanya biz sizden yazılım mühendisi değil bilgisayar mühendisi istedik diye açıklama yaptı diye hatırlıyorum.

Biz donanım üretmiyoruz,ama genelde tanıdığım bilg. mühendisleri yazılım firmalarında çalışıyorlar.Zaten donanım dışardan geldiği için pek iş alanı bulabileceklerini zannetmiyorum.Ben bu bölümde okumuyorum ama diğer mühendis arkadaşlardan aldığım duyumlar böyle.
Sosyal ağlarda paylaş

samimi ortam istiyosan googleda çalışırsın hehe d:
şaka bir yana ezber dediğin şey her üniversite bölümünde olcak, biyoloji daha bir ezber tabi ama okuluna ve bölümüne de bakar. ÖSS ayrı bir kabus ama üniveristede ondan çok daha detaylı görmemize rağmen öss kadar ezber biyoloji sorulmuyor hiç, sorsa zaten ağalrız hepimiz her sayfada yeni 10 tane enzim ismi falan görüyoruz hehe

Amma velakin doktorluk konusunda haklı olabilirsin orda kemiklerin latince isimlerini öğretiyorlar gibi duyumlar aldım sen biraz araştır onu d:

[ Mesaj 05 Mayıs 2007, Cumartesi - 02:38 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

soyle bi olay var yukarda soylenmis.kendimi y disina atarim diosan bilg muh olabilir ama TR icinde donanim 0 a yakin-keza yazilim da oyle ama az bucuk var.Software eng diye gecen yazilim bolumu okumanin o yuzden bi artisi olabilir mi diyorum.ama puanin ii oldugu icin her Turk ogrencisi gibi puanini sw eng e harcamiyip comp eng e giricegin icin bisey demiyorum :) b ici odtu de yazilim bu sene aciliosa oraya gir ama.onun disinda bi bahcesehir de var ben burslu girdim oraya,bolum ii gzl de okuldan cok memnun degilim,belki de degistiricem
Sosyal ağlarda paylaş

Sabanci Univ'de okuyorum CS, cok da mutluyum zaten tek tercihimdi, daha dogrusu 2 tercihim vardi iste Sabanci burslu ve burssuz olarak, girdim okuyorum mutluyum vs.
Hocalarindan cok memnunum zaten hepsi alanlarinda cok basarili ve yurt disinda bilinen insanlar.
Bir de benim sansima en ilgi duydugum alan Natural Language Processing'de dunya capinda cok taninmis bir isim okulumuzda profesor (Kemal Oflazer), gectigimiz yaz onla proje yapma imkanim oldu, 2 ay sonra onun referansiyla Harvard'da yine ayni dalda MIT Press'ten kitaplari falan cikmis bi profesorun (Stuart M. Shieber) yanina proje yapmaya gidiyorum vs.
Yine Sabanci yurtdisi baglantilari sayesinde bu donemi Uppsala Univesitesi'nde okuyorum Isvec'te.
Zaten Sabanci secme sebebim buydu, imkanlar ve yurtdisi baglantilari.
Sosyal ağlarda paylaş

para kazanmak istiyorsan okumana gerek yok

yok ben akademik kariyer yapicam AI dir neural networks tur vs vs dir diye kasacaksan dusun derim ama oda soru isareti

ha birde okuyan adamlarin yorumlarini ciddiye alma. Cunku okukenle gercek hayat daglar kadar farkli, okurken goremiyorsun. O yuzden mumkun oldugunca calisanlara bak konus.
Sosyal ağlarda paylaş

matama para kazanicam diyosun da, allah rizasi icin okumadan ne kadar kazandin falna cok merak ediyorum, Yeditepe bilgisayardan oldugun icin bu soruya sen de cevap verebilirsin heralde, insultlarindan biktim cunku ben hafif de. Okuyana sormucakmis.
Cok basit bir ornek, benim alanimda onde gelen 3 sirketten biri olan Google, gelistirme bolumlerine sadece doktora ogrencilerini aliyor. Microsoft, sadece testerlarini bile master ogrencisi aliyor, gelistirme bolumune yaklastirmiyor bile bunlari.
Para kazanmaktan kastin internet kafe acmak veya bilgisayarci falan acmaksa, bunlar icin okumana gerek yok, dogru. Parca alip satmak, yazilim pazarlamaksa bunlar icin de okumana gerek yok.
Ama bilgisayar bilimcisi olmak icin sadece universite degil, en az master, mumkunse PhD. okumana ihtiyac var.
Sosyal ağlarda paylaş

Soyle diyeyim o zaman penthe. Okurken kendime yeticek para kazandim, ama kazaniyor oldugum veya cevremde kazanan muhendisler paralarini muhendislikten kazaniyor dersem yalan olur. Google demissin iki gece once google emea muduru muhammed beyle bulusucaktik yorgun olmasindan dolayi gelemedi. Bir ara yuzyuze gelirsek sana anlatirim neler dondugunu bu islerde. Evet cok iyi yazilimci olursan seni microsoft ta alir(eksi sozlukun sahibi var mesela) iyide maas alirsin ama o kadar. Aylik 10 milyar kazanmaksa amac ne okursan oku eger isinde iyiysen 3 5 sene sonra o maasi sana rahat rahat her iste verirler. Turkiyede aylik 10 milyar google da alacagin 100 bin dolardanda 2 kat daha degerli

Isin ozu su
bilgisayar muhendisligi iyi bolumdur , ben yeditepe bitirdim kardesim koc u okuyor. Iyi kotu bir sifatin vardir(bu ulkede) ama o dedikleri deli maaslar paralar kazanilmiyor. Universitede okurken hatta lisede okurken gordugun hayatla, gercek hayat cok farkli. Ha bilgisayar muhendisi olarak issiz kalmazsin; Ama bir kosede sabahlara kadar kod yazdirirlar 1000 lira maasa. Dedigim gibi hersey sende bitiyor. Bu arada bir kac seneye isletmeciler gibi olacak demissin, ama eger dogru kontaklarin varsa isletmeci olmak muhendis olmaktan cok daha iyi.

Akademisyenlik icin bilgisayar okumaya gelirsek, eger gercekten kendini bu ise verebileceksen yapilabilinicek birsey , bunuda okumadan anlayamazsin. Eger para kazanmak diyorsan, o zamanda derimki sana cektigin cefaya yazik cunku isletme okusan; eger adam akilli bir adamsan 3 5 seneye cok daha iyi maaslar alirsin. Is kurmak dersen o da eskisi gibi kolay degil, oturupta neural network le ilgili birsey yapmiyacaksan gereklide degil. Gerci onu bile bulursun sana yazicak. Dedigim gibi once hayatta ne yapmak istedigine karar ver, sonra ne istiyorum hayatta de para kazanmak mi? yoksa stabil bir hayatim olsun mutlu oliyim mi? cok hirsim yok mu. Bana sorarsan her iki secenektede bilgisayar muhendisligi gereksiz mesakatli. Anca akademisyenlik icin cekilir.

P.s Penthe seninle bu tartismaya girmiyecem, sen su an kendi paranla, bursunla , babanin parasiyla veya her neyse dunyanin bir ucundan bir ucuna geziniyorsun, konunun kitabini yazmis hocalari gorup super bende oyle olucam modundasin, bende kendi adima ahmet dervisoglunu gordum mu vaybe efsaneye bak diyordum, donup bulent sankura bakinca adama bak her hafta fransaya gidip ders veriyor diyordum. Ama bunlarin fasa fiso bos oldugunu bittigi zaman anliyorsun. Bu assagilama degil yasanmis gercek, ama lutfen uzun uzun cevap yazma cunku bu dediklerimi su an anlaman mumkun degil, cunku bende senin donemindeyken anlamiyordum.

[ Mesaj 06 Mayıs 2007, Pazar - 12:50 tarihinde, matama tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 06 Mayıs 2007, Pazar - 12:51 tarihinde, matama tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

google'da arge bolumunde calismak istiyorsan master doktora yapmis olmak tabii ki arti puan. google'da kim calismak istemez orasi bir ekol ama para kazanmanin mantikli yolu oradan gecmiyor.

yani para icin degil de google gibi bir sirkette dunyaya katkim olsun diye kasiyorum dersen 1 saniye itiraz etmem anlayisla karsilarim.

benim abim de bilg muhendisi ve master yapmadi, hocalarinin okulda kal diye israr etmesine ragmen bogazici'ni bitirir bitirmez yurtdisina calismaya gitti, 7 yildir orada ve su an google'da ya da microsoft'ta ise alinmasi icin 1 mail atmasi yeterli diyeyim sana.

[ Mesaj 06 Mayıs 2007, Pazar - 15:57 tarihinde, _Mordrac_ tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Tabi ki yeterli is tecrubesi varsa direk ise alinir. Ama, Is var is var, ondan bahsediyorum. ARGE bolumune doktora unvanina sahip olmayan birinin alindiginin cok nadir oldugunu biliyorum.
Kaldi ki ben para kazanayim diye bilgisayar muhendisi olmadim, oyle yapmak istesem babamin isini devam ettirirdim. O yuzden farkli telden caliyoruz bazi konularda yani : ) Para tabi ki cok onemli, ama parayi istedigim seyi yaparak kazanmak daha onemli.
Da tartismayacagim yani bu kadar anlamsiz bir konuda.
Sosyal ağlarda paylaş

ben konu salt para uzerine gibi anladim ama simdi tekrar mesajina bakinca oyle birseyden bahsetmemissin zaten matama araya katmis.

dedigin gibi istedigin yerde calisman tabii ki cok guzel olur hem de bu google olursa.
zaten kemal oflazer'den referans alabilmissen yolun acik demektir :) ben de oflazer'i severim, cv'si kabarik olmasi bi yana karakteriyle de, data'yi almistim ondan, baya anlayisla karsilamisti odevlerdeki delaylerimi.
Sosyal ağlarda paylaş

butun msglari okuyamadim ama soyle bişi geldi aklima
karlsruhe universitesi bilgisayar bolumunda(informatik) avrupanin 1 numarasi su anda.
ve sabanci universitesinden 1-2 prof. Karlsruhe uniyle ortak calisiyorlar. Sabanci ustunden Karlsruheye gelen ogrenciler oluyor.
onun icin turkiyedeki tercihin sabanci olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Çalışıcağın alana göre yazıyim,kararını ona göre verç

--İlerde networkte çalışıcam diyorsan;Kadir Has

--Hem donanımım hemde yazılımım iyi olsun diyorsan;Yıldız Teknik,Odtü,Doğuş

--Yapay zeka diyorsan;Boğaziçi

Bunların dışındakiler hakkında bilgim yok,ha birde Yeditepe'nin eğitimi projeler üzerinden gittiğini konuşmuştuk orada okuyanlarla..

Tavsiye etmediklerim;Kültür ve Haliç Bu 2üniversitede yata yata mezun olursun ama ya sonrası...

Tercih senin?Sen ne istiyorsun?

[ Mesaj 07 Mayıs 2007, Pazartesi - 11:59 tarihinde, _-_ShadowSong_-_ tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Iyi yerlere daha hizli sekilde yükselmek icin, is ararken rahat etmek icin elinizde iyi bir diploma tutmak her sekilde yararli buna kimsenin laf edecegini sanmiyorum zaten.

Ama okul ne kadar sIkI olursa olsun, ögrenmek yine kisinin kendisinde bitiyor. Burda Kaiserlautern Teknik Üniversitesinde aldigim bazi dersleri gecmek icin bütün dönem düzenli calisanlar vardi. Ben Türkiye'den alismisim, hic calismadim dönem boyunca. Sonra son 2 hafta kala tek ders icin günde 12 saatten fazla calisarak yine gectim. Sonuc? Gectikten sonra bir iki hafta icin unuttum her seyi. Bosa zaman kaybettim. Simdi gayret ediyorum, bir seyler ögrenmeye calisiyorum.

Yani diploma ve okul güzel seyler. Ama nerde okursaniz okuyun ögrenen sizsiniz. Kimse bilgileri beyninize isinlamiyor (simdilik en azindan :D) Okul size sadece imkan taniyor, kolaylastiriyor, zorlastiriyor. Okumanin en güzel tarafi ise, eger gayret ederseniz, o okudugunuz 4-5 sene boyunca gercekten cok önemli bilgilerle yüklenebiliyorsunuz. Yada hic bir sey ögrenmeden elinizde bir kagit parcasiyla mezun oluyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

olay sende bitiyor. bilgisayar mühendisliğinde hele bu olay daha da fazla. çünkü sana öğretilenler 1se, senin bilmen gereken 500. sürekli gelişen değişen yenilikler gelen bir alan doğal olarak okuldan öte çalışmana bakıyor

okulu işte tamamen ad olarak seç bence. hangi okulun adının senin önünü daha çok açacağını düşünüyorsan ona git
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...