Bone Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 oo starcraft timeline'ına gelinmiş. wallpaper'ı görünce direk terran 1 şarkısını mırıldanmaya başladım hehe. nasıl bir hastalıksa... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
patateskabak Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 kocaman infested sarah kerrigan açık seçik starcraft abi işte.. ama sc2 mi olur world of sc mi onu bilemem... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Garadia Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 yahu ne alaka yarın diablo 2 olucak mesala, cain konusur diablo konusur gibi bisey olucak her gün degişiyo o resim ve bi oyun parlıyo sırasıyla 19 mayısta yeni oyun ortaya çıkıcak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Garadia Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 http://www.starcraft2.com/ de timeline var, kesin sc diyenlere; http://www.diablo.com/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
patateskabak Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 ahaa. tamam:) ben bugün ilk defa gördümde yazıyı :) [ Mesaj 15 Mayıs 2007, Salı - 18:28 tarihinde, patateskabak tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Şimdiye kadarki oyunlarını tanıtıyolar işte. Bunları yaptık en efsanesi de 19'unda tarzı yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 yeni oyun starcraft 2 olmazsa, döverim ben blizzardı. zaten menopozdayım. bir de depresyondayım. feci. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cado Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 herkez sc diablo warcraft felan diyor ama belkide yepisyeni bir oyun duyurcak :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MadOrca Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 bence sc2 olacak, scnin mmosunu yapmazlar diablo yalan olur, sokarım diabloya sc2 olsun, wc gibi olmasın ama. sc'deki micro wc'de yapilmio, yapilio diyenler (Tr standartlarında) pro scci deildir ztn. ama sc yapsinlar yahu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 sc2 konusunda sana hak veriyorum. ama wc konusunda yalnış düşünüyorsun. wc eskiden beri sc oynanışından farklıdır. yani wc'de az sayıda çok canı olan birimler vardır. bunları üretir ve yollarsın. sc ise (tamam age of kadar olmasa da) çok sayıda az canı olan birimler vardır. wc ve sc temelde rts olsa da, micro ve macro çok daha farklıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 wcde mcro dah afazla, macro daha önemsiz, Sc de maro daha cok önem kazanıyo mirco yine önemli ama oyun mekanıği limitliyo kullanımı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MadOrca Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 wc'de micro sc'dekinden daha mi onemli? yapma allahaskina =] macro konusunda haklısın, sc'de macro cok cok daha onemli wc'dekinden ama micro konusunda wc sc'nin eline su dökemez, hatta yaklaşamaz bile. Wc'de, sc'deki gibi bastın mı geri cekilmio üniteler (yada şöyle söyliyim, sc'de ünitelerini tam olarak kontrol ettiğin hissini wc veremiyor) o yüzden diyorum sc'yi wc gibi yapmasinlar, 3. boyut olayına girmesinler (en büyük korkum bu). [ Mesaj 15 Mayıs 2007, Salı - 23:06 tarihinde, MadOrca tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
patateskabak Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 abi bu micro ve macro nedir bide onu yazar mısınız :] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Micro (micro management) savaş esnasında birlikleri geri ileri oynatarak daha etkili bi biçimde kullanmak. Bölece kendi bölüğünden geniş bölükleri alabiliyosun. Macro da bina yapma, gelişme, ekonomi oturtma, vs. Yanlışım varsa düzeltin pls. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 af edersin ama Wc microda sc yei rahat geciyo, gecemiyo oynıyanlar oyunun hakkını vermiyodur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 said: abi bu micro ve macro nedir bide onu yazar mısınız micro ve macro aslında ekonomik terimler. yani oyunlardan önce ekonomik konularda kullanılırdı. mesela microeconomy nedir? Microeconomics is a branch of economics that studies how individuals, households, and firms make decisions to allocate limited resources, typically in markets where goods or services are being bought and sold. macroeconomy nedir? Macroeconomics is a branch of economics that deals with the performance, structure, and behavior of the economy as a whole. bu, işin resmi sözcükleri. biraz daha basite indirgiyim ben. microeconomy, kişilerin, küçük firmaların performanslarını ayrı ayrı incelemektir. macroeconomy ise, devlet ekonomisini tek bütün halinde incelemektir. hatta bu sene basit olarak macro ve microeconomy dersi veriyorlar bize. neyse efendim. macroeconomy ve microeconomy'nin, ekonomi bilimindeki tanımını anladıysak, bu iki terimin oyun dünyasındaki tanımına geçelim. aslında, macro ve micro, ekonomi dünyasındaki tanımından çok da farklı değil. micro, ordundaki her birimi ayrı ayrı kontrol etmektir. micro yaptığında, işçilerin kaynak toplamasını daha kontrollü idare edersin. savaşlarda birimlerin düşmanlarla kapışırken farklı taktikler kullanırsın. bütün bunlar microyu etkiler. macro ise, oyundaki tabloya üstten bakmak demektir. ekonomiyi küçük küçük noktalarıyla değil de, bütün halinde inceleyip değerlendirirsin. micromanagement diyoruz, birimleri tek tek seçerek ayrı ayrı kontrol etmek. macromanagement diyoruz, belirli bir plan dahilinde ilerlemek. uykum var, biraz saçmalamış olabilirim. şu wikipedia sayfalarından yardım alıcam: http://en.wikipedia.org/wiki/Micromanagement_(computer_gaming) http://en.wikipedia.org/wiki/Macromanagement neyse efendim, umarım anlatabilmişimdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
patateskabak Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 bende ondan şüphelendim :) iktisat okuyorum da mikro ekonomi, makro ekonomi bunlarla bir ilgisi var mı diye düşünmüştüm... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 doğru düşünüyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MadOrca Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 mikro yukarda da belirtildiği gibi, kısaca üniteleri yönetme olayı. atıyorum, 1 kılıçlı üniteye karşı elinde 1 ok atan ünite var. normal atak verdiğinde kılıçlı dibine girdiği anda normal koşullarda okçunun şansı yoktur. ama eğer okçu geri kaça kaça ok atarsa o şekilde alabilir. az birimle çok iş yapma olayı yani, gücü az olan adamı geri çeker, bodoslama dalmassın ve bu sayede kendi ordundan daha kalabalık bir orduyu (karşı tarafın mikro yapmadığını varsayıyorum) yenersin. macro ise kısaca ekonomi ile ilgili kısmı. doğru zamanda doğru binayı yapmak, elindeki parayı mümkün olduğunca biriktirmeden harcayabilmek (bina, ünite veya upgrade yaparak), gerektiğinde rakibe sürekli saldırırken exp almak (ek üs) vs. Cüce'ye: sc'ye yıllarını vermiş (sc camiasında belirli bir saygınlığı olan (yine zamanına göre) biri olarak (ask huun)), Wc'yi de daha beta halindeyken alıp oynamaya başlamış, campaignleri zamanında 2şer kere bitirmiş, yine zamanında online deneyimi olan birisi olarak, gördüğüm ve edindiğim tecrübeler sonucu şunu söyleyebilrim ki, sc'deki micro >>>>>>> wc'deki micro. sen daha rahat ediyorsan ne mutlu sana. anlamsız bir tartşmaya gidebilir bu konu o yüzden ben de fazla uzatmak istemiyorum ama malesef bu böyle ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 bende sc ye wc ye yıllarımı verdim, oynanbilirlik bakımından ikiside rahat oyunlar ama gerek oyun emkaniği gerek interface kullnımı gerek zorunluluktan Wc microya daha yatkın bi oyun buna karşın microyu geri plana itmiş işin aksiyonunu dah acok bakan bi oyun kendisi. bende bunu Online tecrubelerime bakarak sölüyorum. ama uzatmanın manası yoktur diyosun yoktur tabiki. [ Mesaj 16 Mayıs 2007, Çarşamba - 00:43 tarihinde, Cuce tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 wcde micro daha önemli ama scde daha eglenceli bence =) tam olarak açıklayamıyorum ama bi arkadaşın dediği gibi wcde üniteleri tam olarak kullanabiliyomuş hissi vermiyo sanki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
patateskabak Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 wc nin biraz RPGemsi bi tarzı oluşundan olabilir mi acaba.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 mis gibi rts işte yahu ne rpg si yol tutuşuda iyidir ünitelerin, siz alışamamışsınzı nedense alla alla... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mordrac_ Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 wc3'de micro çok çok fazla. gereğinden fazla. hatta oyunun önüne geçiyor kendisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Skroce Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 alin size starcraft ^^ [spo] [/spo] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar