Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şeriat...

Aragorn

Öne çıkan mesajlar

2 arkadaşım başörtüsünü cıkarıp giriyor üniversiteye 3 senedir.
ülkede karışıklık cıkmasın insanlar birbirlerine düşman olmasın bunla ugraşacaklarına ülkenin ekonomisini hukugunu siyasetini iyileştirsinler, koca hayatta varsın 4 sene takmayalım ne olacakki diyorlar..taksakta insanlar artık cok önyargılı belkide çıkarıp girmemiz cokdaha yararımıza oluyor diyorlar.
ne güzel dimi ?

ülkeyi adam etsekte tek sorunumuz türban olsa keşke

[ Mesaj 03 Mayıs 2007, Perşembe - 21:55 tarihinde, Daesu tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Ben tip fakültesinde okuyorum ve dönemimizde basi örtülü oldukça çok kisi var.Ama hiçbiri örtülü olma konusunu dert etmiyor,üniversiteye gelirken bir yerde türbani (veya bas örtüsü) çikariyor ve üniversiteye giriyorlar.Üstelik hemen hemen hepsi yakin arkadasim ve bu durum bazen beni sasirtiyor.Çünkü hepsi de basi açik bir çok insandan daha sosyal ve hos davraniyorlar,öyle çogu kimsenin gördügü gibi tükaka,bos,soguk,horgören,dislayan birileri hiç degiller(ki bir zamanlar ben öyle sanirdim)Tek farkli gördügüm konu biraz çekingen bir yapida olmalari ve giyimlerinin daha kapali olmasi o kadar.Ve bu kadar rahat olmalari bence de dogru bir yaklasim.Eger bir kisi kendi içinde olayi halletmis,inancindan eminse niçin bas örtüsü gibi, bana göre inancin daha disinda kalan bir konuyu dert etsin ki?Ibadetine kimse karisiyor mu,hayir,günlük yasaminda türbanli olmak ya da olmamak ibadet etmesini engelliyor mu, hayir.Bazen öyle tepkiler görüyorum ki sanki basini açmasini istemek dinini degistirmesini istemekle ayni seymis gibi.Eger sen inancindan eminsen ve kimse de Allah'la senin arana girmeyecek ise böyle ufak bir konunun önemi olmamali,hele ki alacagin egitimin yaninda...
Sosyal ağlarda paylaş

Bak gene aynı konu ya.

Bu karılarına,kızlarına,bacılarına türban taktıranlara sormak lazım.

Biz şerefsiz miyiz ulan? Yahut bizim Tanrı' mız yok mu? İnsan gibi çektir git bi.

Hala manyak manyak davranışlarınız yüzünden ibadet yerlerine kadınlar ve çocuklar alınmıyor.
Din ve ibadet sadece yetişkin erkeklere mahsus bir görev yada lüks müdür?
Siz anca gerzek kafalılığınızdan ve kendinize olan güvensizliğinizden korkun.

Türk kadını dünyanın en asil kadınıdır. Kadınlar bizim toplumumuzda kutsaldır. Ve onları namussuz yapmaya sizin bakışınız değil, topunuzun kütlesi yetmez!

Geri zekalı asalaklar gibi Kuran-ı Kerimde yazmayan şeyleri kçınızdan uydurmayın. Şu başörtüsünü savunan din tüccarlarının (evet tüccarların) güttüğü koyunların acaba kaç tanesi Kuran-ı Kerim' i anlayarak okumuştur merak ediyorum.

Siz müslümansanız helal olsun. Ya ben dinimden zerre kadar nasib alamamışım yada siz birer gerzeksiniz.
İnsan olmayan varlıklar tabi kavrayamıyor ilk emri: "Oku! Yaradanın adı ile oku!"

Şimdi gerzek gerzek iki tane tip çıkacak ben okudum diyecek. Onlara cevabım: Başka bi tarafınızda okumayın. Aklınızla ve yüreğinizle okuyun. Gerizekalı değilseniz elbette anlayacaksınız!

Şeyh sait hayranlarına hitaben:
Bu konuyu daha fazla uzatanların akibetleri sanırım şeyh saitten farklı olmayacaktır.

Türk milleti sizin gibi asalaklar yüzünden utanmak için yaratılmamıştır. Bu millet iftahar etmek için, gurur duymak için yaratılmıştır. Kulu kula taptıran gerizekalı Osmanlıcı, şeriatçı, yobaz zihniyetleri kafanızdan silin, yerlerine sevgiyi, saygıyı ve hoşgörüyü koyun.

Din bir mal mıdır ki oy sağlama aracı olarak adeta bir mal haline getirilmiştir? Gereklerini bildiğiniz ibadetinizi bu şekilde mi yapıyorsunuz? Bunun hesabını mahşer günü nasıl vereceksiniz?

Oh be rahatladım yahu!
Sosyal ağlarda paylaş

Bu insanlara ne derseniz deyin fikirlerini değiştiremezsiniz arakdaşlar,ben çok denedim.
Bunların çocukluktan beyinleri yıkanmış farkında değiller.
Kur'an 'da Türban ile ilgili bir zorunluluk olmadığını göremeyecek kadar kafaları bulanık. Kaldı ki Türban bu konuda çok küçük bir detay,o sadece bir simge. Şeriat yanlılığı göstergesi.

Türban üstüne peruk takan yarım akıllılar hakkında da iki lafım olacak.
Şimdi madem bunlar saçı cinsel,mahrem birşey olarak görüyor,o zaman türban üstüne peruk takmak,vajina üstüne imitasyon vajina takmamla eş değer değil mi? Komik.

[ Mesaj 04 Mayıs 2007, Cuma - 00:13 tarihinde, Sensible tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Lütfen bu uyarıyı dikkate alınız.

[spo]Tartışırken bazılarının üslubu sert olabiliyor. Bireylere direkman hakaret içermeyecek sekilde atılan bazı mesajlarda benzetmeler oldugu için müdahele etmedim ama lütfen hassas konularda yazarken az daha dikkat edin. Fikrinizi yazı genelinde argo ve çirkin kelimelere fazlaca yer vermeden de belirtebilirsiniz.[/spo]
Sosyal ağlarda paylaş

Hristiyanlıkla müslümanlık bazı yönlerde birbirinden çok uzak dinlerdir arkadaşlar. Şeriat meselesi de bu ayrım noktalarından biri.
Bir ülkenin hristiyan kimliğine bürünmesi çok büyük bir sorun değildir, çünkü hristiyanlık dini altında belirlenmiş bir yönetim sistemi yoktur. Müslümanlıkta şeriat gibi bir kavram olduğu için, bir ülke müslümanlık kimliğini alırken çok dikkatli olmalıdır.
Şimdi sorun şu ki, toplumlar feodal sistemlerde din ve törelerle yönetilirler, açık tabakalaşmalarda hukuk oturmuştur ve yasalar, kanunların işleyişle yürür işler. İşte müslüman kimliğini üstlenmeye çalışan açık tabakalaşmayla yürüyen bir ülke de, bariz bir çelişki ve çatışma içine düşer. Hele hele toplumsal süreç olarak 1400 yıl öncesinden ayrı bir kültürün özelliklerini taşıyan bir yönetim olunca bu çelişkiye sürükleyen bizi, iyice bir sorun ve çelişki oluşur.
Tabii ki "şeriat çok baydı ağbi, hepimiz metroseksüel olalım hihihi" değildir çözüm. Kültürünüze yapışmış bir öğeyi yarabandı çeker gibi çekip atamazsınız. Ancak durum değerlendirilirken bunlar göz önünde bulundurulmalı ki iyice bir dikkatli olabilelim, attığımız her adımda bu çelişkinin varlığını hatırlayıp, tekrar gözden geçirip, öyle devam edelim yolumuza.
Sosyal ağlarda paylaş

Geçmişteki yanlışlar diye bahsetmek dinden yanlış oldu şimdi.
Dindar bir insan olduğumdan değil, sadece sosyolojik olarak din, orta çağda, feodal düzende gayet gerekli bir sistemdi. Sadece artık SİYASAL ANLAMDA işlevini kaybetmiş bir düzen olduğu için, bugün kullanmak yanlış olur bence.
Yine de unutmamak gerekir ki 11. yüzyıl itibariyle kültürümüzün bir parçası olmuştur müslümanlık ve bunu önceki postumda da dediğim gibi, yarabandı çekip çıkarır gibi üstümüzden atamayız. Sadece dikkatli olmamız, dikkatli adımlar atmamız gerekir bahsettiğim sorunları hatırlayıp.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bir ülkenin hristiyan kimliğine bürünmesi çok büyük bir sorun değildir, çünkü hristiyanlık dini altında belirlenmiş bir yönetim sistemi yoktur. Müslümanlıkta şeriat gibi bir kavram olduğu için, bir ülke müslümanlık kimliğini alırken çok dikkatli olmalıdır.

Felsefe derslerinde bize gösterdikleri skolastik düşünce dedikleri şey neydi ki? Hristiyanlık, kilise kurumu sayesinde yüzyıllarca koskoca Avrupa'yı yönetmedi mi?

Kuran'da da devlet yönetimiyle ilgili çok az kavram vardır ve bunlar çok temel kavramlardır. Şura denen bir şey vardır, bugünün meclisi olarak algılayabilirsiniz çok kolaylıkla; devleti yönetenlere adil olmayı ve devlet yönetiminde liyakata önem verilmesi gerektiğini öğütler. İslamın siyasi bir model ortaya koyduğunu iddia edeceksekte; getirdiği şura gerekliliğinden demokratik, dinde zorlama yoktur kuralından da laik bir model olduğunu iddia edebiliriz.

Bu bakımdan yukardaki düşünceni hatalı buldum antismontanenes, hoşgeldin bu arada ^^
Sosyal ağlarda paylaş

Hoşbulduk huncuğum=)
Şimdi sorun şu ki, hristiyanlıkta hiç bir zaman hristiyanlığa bağlı bir yönetim şekli ileri sürülmemiştir. Hristiyanlık da siyasetin içinde bulunmuştur evet, ancak dışarıdan, kilise adlı ayrı bir yapıyla müdahalede bulunmuştur. Şeriat gibi bir olay karıştı mı işin içine, doğrudan devletin yönetim şekline müdahalede bulunulması gerekiyor. Anlatabildim mi tam?=)
Sosyal ağlarda paylaş

Yanlışın var.Kilise ayrı bir yapı olabilir ama krallar kiliseden izin almadan hareket edemezlerdi kralları kiliseye bağlı yöneticiler olarak düşünebilirsin ve hatta ticarette kar yasaktı bir dönem kilisenin kuralı insanlar kar etmeden sadece aç kalmayacak kadar satmak zorundalardı.Ve bu dönemde avrupanın ekonomisi berbattı bizim coştuğumuz dönemler işte.Sonra avrupa kiliseyi tepesinden atınca aldı başını gitti.Bunu bugüne uyarlayarak çok güzel sonuçlara varabilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...