nedanko Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Ben baska bir noktaya dikkat cekmek istiyorum. Oldukca s1k karsilastigim bir arguman, son zamanlarda forumda da cok gormeye basladim. Herkes birilerine birseyler yakistiriyor, bir yerlere yolluyor. Su vatansever degil, boyleysen git arabistana, soyleysen git kurdistan'a, oyle dusunuyosan git Avrupa'ya, herkes birilerini bir yerlere kovuyo. Hayir bakiyorum herkesin istedigi olunca ulkede vatansever kalmiyor, ustune ulkede kimse kalmiyor, bi kisim kuzey irak'da bi kisim iran'da falan. Cogumuz okumus insaniz, hatta aramizda gormus gecirmisler var.. Hepimiz bu ulkenin insaniyiz ve cogumuz kendi mezhebince bu ulkenin iyiligini dusunuyor, fakat kimin vatanini sevdigi kimin sevmedigi bize dusmez saniyorum.. Gecen bir konuda soylemistim tekrar soyleme ihtiyaci duyuyorum.. Bir profesorun cok sevdigim bir lafi var, sen fikrini soyleyeceksin, ben fikrimi soyleyecegim, ama sonucta hepimiz bu ulkenin insaniyiz. Hangi birimiz kuru fasulye sevmez ki yahu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 valla sam sosyoloji uzmanlarinin bu konuya gonul vermis fikir adamalrinin senelerdir cozemedigi soruyu bir postta cozdun demorkasinin en buyuk sorunu halka ragmen demokrasi olurmu halk demokrasi istemiyorsa ve demokrasi altinda bu gorusunu belirtiyorsa demokrasi kendi kendini tasfiyemi etmelidir? demokrasi ile saglanan bireysel ozgurlukler nerde kisitlanmalidir ha eger kisitlanmiyorsa buraya akdar yazdiklarin dogru ha yok eger demokrasiyi onu kullanarak yok etmek istiyenlerden koriycak isek dediklerin yanlis kaldiki bu soruyu simdiye kadar kimse cevapliyamadi yapilabilen en iyi sey demokrasiyi kullanan insanalrin demokratik haklarinin sinirlandirilmasidir cikip bugun nazi partisi kramazsinzi cogu ulkede anti semitizm den binerler tepenize ayni sekilde turkiyedede durum ayni ha diyorsun ben thedit gormuyorum gorursem bende seriata akrsiyim zaten tehdit i gormek kisiden kisiye degisir adamalrin acik acik seriat istiyecegi noktada bizim elimizde gucumuz olmiyacaktir ve yapicagimzi bir mucadele faydasiz olucaktir keza yilanin basini daha gencken eziceksin yada zararli agaci daha gencken egiceksin belli bri noktaya akdar tolere eder guclenmesine izin verirsen duygularin ne olursa olsun is isten gecmis olucaktir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 riglous'un dediği gibi. demokrasi onu kaldırmaya çalışanları korumaz. gereği neyse yapılır. siz kendi yazdıklarınıza baktınız mı peki, kim önce hakaret etmiş ve seviyeyi koruma çağrılarına kulak asmamış. hangi dilden anlıyorsanız o dilden konuşuruz. said: yemişim lan sizin demokrasinizi. said: Sly-One +1 diyorum. Yerim sizin demokrasinizi! ekleme: viktor kişisel özgürlükler başkalarınınkini ihlal etmediği yere kadardır. hate speech denen olay mesela pekçok ülkede yasaktır. fikir ve ifade özgürlüğünün bile sınırları konulan ülkeler var. ve dediğim gibi, demokrasi kaldırılabilir birşey değildir halk istese bile. demokratik cumhuriyetin vatandaşları yöneticilerini oyla seçerler ama bu seçilenlerin yetki sınırları bellidir. burada beni çoğu kişiden ayıran nokta domdom kurşunuyla fare avına çıkıldığını düşünmemdir. [ Mesaj 04 Mayıs 2007, Cuma - 17:52 tarihinde, Sam tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 "Demokrasi kendisine tehdit unsuru teskil edilmesine izin vermez" zaten bu bir oy çokluğuna dayanan seçim sistemi, nesine ne zarar gelecek? halkın çoğunluğu islami rejim istiosa nolacak? ya da güneydoğu bağımsız olmak isterse ? bunlar bir sonraki adımlar demokrasiyi bazı şeylerin önüne koyarsak türkiyede. siz ya bunları öngöremiyorsunuz ya destekliosunuz, 2 durumda da gg size. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 yemişim sizin demokrasinizi ile yemişim sizin bilginizi arasında bir fark var. cümle içinde örneklerle açıklamaya gerek yok sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 asfdadf haha, sam benim söylediğim geneldi sana özel değildi, ki öyle düşünüyorum bi hakaret değil o. "bilgisizsiniz" ve "okumayı öğren" hakaret oluyor. düşünmeyi öğren. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 @ nedanko, bir ülkenin fasulyesini yiyip ülke çıkarını gözetmeyip dış ülkelerle işbirliği (ya da din sömürüsü) yapan insandan daha zararlı birşey var mı bir ülke için? ayrıca benim sözüm "Ne mutlu Türk'üm diyene!" diyemeyenlere, itirazı olan mı var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Iyi de halk "demokrasi" diye devrimi yapmak isteyenler tarafindan uyutuluyorsa, bu noktada demokrasinin kendini korumasi gerekir. Bunu kandirilan halktan beklemek yanlistir. Kandiran insanlardan beklemek yanlistir. Kim kaldi geriye, Sam? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Beyler abartmayın SAMın dediklerini çarpıtmadan yazı yazın lütfen. Dediklerinde TCne herhangi bir tehditte bizden farklı düşüncesi yok. Sadece tehdit değerlerimiz farklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 12 eyluel giden surec heralde halkin birbirini keserek degerelrini korumasi ha yasalarla bellidir bu filan diyorsun sam adam devrim yaptik anayasayi cope atiyoruz derse ve orduda adamin elinde olursa ne olucak? oyle bir durumda daga cikip resistance cilikmi oyniycaz is boyle bir duruma gelirse demokrasi kendini nasil koriyacak? fikirlerin guzel ama sagdece kagit ustunde gercek olaylar daha degisik ceryan ediyor bu dunyada [ Mesaj 04 Mayıs 2007, Cuma - 17:57 tarihinde, Viktor tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 yok 2 farklı konu zaten, samle demokrasi konusunda anlaşamıyoruz sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 kim kimi kesecek bu durumda? demokrasiyi savunup akp ve mitingçilere çekimser kalanlar, akpliler, mitingçiler. 3 kutup heh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 sly olay o degil, said: açıkçası neden bilmiyorum bu demokrasiyi savunanların tanıdıkları ya da kendilerinin başı mı yandı son darbeden de böyle yapıyolar(kimin yanmadı ki? kim acı çekmedi ki ?) ama bildiğim birşey ayak yapıyolar ve gerçek vatansever olarak görmüyorum artık kesinlikle bunları. yemişim lan sizin demokrasinizi. demokrasiyi savunanlar gercek vatansever degildir anlami cikiyor, yok ben yanlis anladiysam yazimdan vatansever kismini cikariyorum o zaman.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 @Sly-one, ben de ondan bahsediyorum. Eger halk islami rejim istiyorsa, bu halkin kandirildigi anlamina gelir; zira islami rejim demokrasiyle birlikte yuruyemez. Bu noktada da devletin kendisini korumasi gerekir (devlet=halk=yonetim+ordu+akliniza kim geliyorsa). Bu nedenle ordunun mevcut duzeni korumaya calismasi gayet olagan; cunku ordu da halktan olusan bir sistem. Ha bunu asil yonetimden beklemek lazim ancak yonetim zaten bunu dayatan kesim. Edit: Kaldi ki ordu da yonetimin bir parcasi zaten (Genelkurmay Baskanligi, basbakana bagli bir kurum). Yukarida yaptigim devlet tanimi sacma olmus biraz. Yonetime dahil oldugu icin dogrudan hakki var zaten. Ancak basbakanin altinda oldugu icin, herhangi bir sorun soz konusuysa basbakanin ilgilenmesi gerek. Eh, basbakan bir sey yapmiyorsa, o zaman durumdan memnun demektir (ya da yemiyo :) ). [ Mesaj 04 Mayıs 2007, Cuma - 18:02 tarihinde, riglous tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 @nedanko, bu şartlar altında akp ye karşı tavır yerine, demokrasiyi savunup bekir coşkun'a mitinge katılanlara orduyu destekleyenlere vs. karşı çıkanları kastediyorum evet. vatansever olarak görmüyorum bu tipteki insanları, benim kendi görüşüm. ek @riglous, tamam anladım ben seni, aynı şeyi düşünüyoruz aşağı yukarı. [ Mesaj 04 Mayıs 2007, Cuma - 17:58 tarihinde, Sly-One tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 atatürk'ün bana bıraktığı mirasa hakaret etmişsiniz. gidip heykeline tükürseniz bu kadar alınmam. o taştan bir anıt ama demokratik türkiye cumhuriyeti onun yaşayan eseri. ayrıca bana şeriatçı muamelesi yapmaya oturtursanız argümanınızı, boşa yorarsınız kendinizi. atatürk'e hayran, türklüğümle övünen bir insanım. ekleme: başlık boyunca kaç kere yazdım bilemiyorum ama yetmedi belli ki. mitingleri destekliyorum, askeri bildiriyi değil. [ Mesaj 04 Mayıs 2007, Cuma - 18:01 tarihinde, Sam tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 ya boş işte, Atatürk'ün savunduğu demokrasiden önce laiklik ve bunun her şart altında korunması idi. türk halkını demokrasiye hazırlayamadan göçtü kendisi bu dünyadan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 sam askerin darbe yapmaya niyeti olsa yapardi diyoruz bizde bildiri tamamen halki dahada gaza getirmek durumun ciddiyetini ortaya koyup isi halka birakmak icin yapilan birseydi antidemokratik bir yoldan demokrasiyi islemeye itiyordu nerdenmi bu akdar eminim yazin yasar buyukanit ile tanistim annem bu konualrda hassas oldugundan ona sormsutu taaa o zaman oda bize: siz orgutleniceksiniz, biz gucumuzu halktan aliyoruz siz pesetmedikce her sey cok guzel olucak demisti o yuzden e-muhtiranin halki harikete gecirmek icin bir sey oldugunu dusunuyorum darbe sinyalinden cok asker darbe istemiyor halkin isi haleltmesini istiyor halk ise mitinglerde askerin tutumuna saygimiz sonsuz destekliyoruz ama darbe istemiyoruz bu defa biz halledicez sorunu diyor bence gelinebilciek en demokratik noktada buydu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 dönen değirmene dışarıdan çomak sokuyorsun. değirmen dönmeyi durdurursa o zaman sokarsın çomağı, yeniden ittirirsin çalışması için. halk mitingini yapmış, mahkeme kararını vermiş. neden elliyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 1- Degirmen donmuyor. Duzeni degistirmeye calisanlar, her adimlarini "demokrasi" diye yutturuyorlar halka. 2- Aciklama yapildiginda hicbir sey belli degildi. 3- Destek vermek icin, gaza getirmek icin illa birilerinin olmesini beklememek lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Halkın mitingine bir avuç insan yürür işte ne olcak dendi. Mahkeme henüz cevabını açıklamamıştı yani yapılmsı gereken bişi vardıysa doğğru zamandı. Daha sonra yapsaydı aklı nerdeydi denirdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 sonuç olarak ben başlıkta sorduğum sorunun cevabını aldım. benim yaşam sürem içerisinde gerçekleşmeyecek gibi görünüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Ya simdi bir kesim demokrasiyi kullaniyor diye demokrasi kotu kaka olmaz ki? Her donemde "tatli su demokrati"na rastlariz. Ama bu onu kotu yapmaz ki? Simdide goruyoruz bir suru "Ataturkcu"yum diye gecineni. Ici bosaltilmis, ya da bosaltilmaya calisilan kavramlara takilmiyalim, ozune bakalim.. Halkin bende tepkisine sonuna kadar destek veriyorum. Ama sam'in dedigi gibi neden elliyorsun? Surec zaten isliyor, anayasa mahkemesinde olay, herkes beklemede, o kadar zamansiz karisiliyor ki bundan daha fazla zarari olamaz ulkeye. Yani simdi kim diyebilir anayasa mahkemesi tamamen bagimsiz bir sekilde karar vermistir, ustune bu golgeyi dusurmeye gerek var miydi? E ne oldu askerin muhtirasi ortaligi karistirmaktan, demokrasiyi yaralamaktan baska bir ise yaramadi. Geri adimda atmadilar, e neoldu simdi ellerine ne gecti yani? Halk bu kadar ezik mi ki bir yerden destege ihtiyac duyuyor? Halk zaten sokaklarda, kendini cok guzel ifade ediyor. Emin ol oradaki guruh istese AKP yi istifa bile ettirir, istese askerin darbesinden muhtirasindan 10 kat daha etkili olur. E ne gerek var simdi askerin tepkisine? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 zamanlamayı karıştırıo olmayasınız, halk tepkisini gösterdi diyosunuz da "milyonlar diyolar ws." gibi çocukça bi açıklaması vardı tayyipin, ki apoyu seçiyolar gibi bi durum vardı muhtar seçer gibi. tam zamanında geldi kesinlikle ve gerekliydi, çünkü bizim halkımız odundur ateşlemek gerek. anayasa mahkemesine gölge falan da düşürmez, her kurum açıklama yapıyor, milletvekilleri ağzına geleni söylüyor da ordu gerekirse laikliği biz koruruz diyince mi batıyor? hayır anlamadığım demokrasi demokrasi diye ötenler dün neredeydi akp kadrolaşırken? niye o zaman topic açmıyolardı böyle de orduya çamur atmaya kasıolar şimdi. yemişim demokrasinizi tekrardan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulless Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Sam , senin demokrasi anlayisin birilerinin %34 oy alip hukumete gelince halkin %90+ inin istemedigi bir sekilde rejimi degistirmeye calismalarini hakli cikariyorsa degil sen, senin torunlarinin torunlari bile goremeyecek o demokrasiyi , izin vermeyecegiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar