Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Demokrasiyi içimize ne zaman sindireceğiz?

Sam

Öne çıkan mesajlar

ardeth'in dediklerine %100 katılıyorum. özellikle bu halkın tam anlamıyla bir demokrasiye sahip olacak bilinçte olmadığına. önce eğitim lazım, popülarite ve reklama göre oy veren halkla demokrasi işte buraya kadar. bir kısım insanlar öyle veya böyle işte demokrasi bla bla diyecektir, Hayır efendim değil, önce laiklik, atatürkçülük, gerçek anlamda bu ülkenin çıkarları! sonra demokrasi. ki ben sola sağdan daha yakın bir insanım. ama böyle.
Sosyal ağlarda paylaş

Atatürk zamanında bile yapılan herşeyin doğru olduğuna inanmak yersiz bence.Bu cumhuriyete Atatürk kurdu diye değil bu yönetim biçimini beğendiğim için değer veriyorum ben
Bence burada bu konu tıkanır çünkü ben birşeyleri düzeltmek için yanlış şeyler yapılmaması gerektiğine inanıyorum.Demokrasiye ve cumhuriyete inandığım içinde sly-one ile bu görüşte anlaşmamız imkansız
Sosyal ağlarda paylaş

said:
22 temmuza seçim tarihi koyma ihtimalleri de ayrı bir şaibeli bence ama onun ardından ne gelecek bakalım.

22 Temmuzun sebebi belli. Genellikle gelir seviyesi yüksek ve belirli bir eğitim seviyesinin üstündeki insanlar o tarihlerde tatilde ve onlar genellikle AKP'nin tabanından değil ;) Bak sen şu allahın işine, tesadüfün böylesi :)
Sosyal ağlarda paylaş

yönetim biçimini ben de beğeniyorum, ve en uygunu olduğunu düşünüyorum tabi ki, demokrasi için de öyle ama bunların yaptığı demokrasi değil ki. demokrasiyi ile başa gelenler illa iyi olmuyor işte, bkz. hitler, tayyip. hani eğer illa demokrasi bu ülkenin geleceğinden daha önemlidir diyosanız, bizim halkımız bi boktan anlamaz ama yine de cahil kesimin oylarıyla başa gelenler bizi yönetmeye devam eder diyosanız, ben bu ülkede yokum o zaman. yerim yok. çünkü başa gelenler kendilerinden başkasını düşünmüyor düşünmeyecek bu şekilde.
Sosyal ağlarda paylaş

hitler demokrasi ile mi başa gelmiş :)))
haha.
çok güzel valla.

amerika da ırağa demokrasi getirdi gördük işte demokrasi neymiş!!!!!1bir

lan şevki yılmaz söylüyodu yıllar önce, "demokrasi nedir? demoo, latincede şeytannnn.. şeytana tapanlar demektir, şeytan inancı demektir!!" diye. bravo ki farkınız kalmamış takım tutma hevesiniz yüzünden.

halk demokrasiye hazır değil, halk şuna hazır değil buna hazır değil. boru değil be oğlum, boru değil, 84 yıl oldu, hala mı hazır değil. gene mi gol değil? japonya becerdi, almanya becerdi, herkes becerdi bizimki gene mi gol değil?

cumhuriyet, demokrasi olmadığı sürece anlamsızdır. ben ingiltere monarşisini, japonya monarşisini, faşist bir cumhuriyete kat kat tercih ederim.

memleket hazır değilmiş... kim karar veriyorsa ona. ona karar verme hakkını kim verdiyse... hani cumhuriyet halkındı? hani bu millet halkındı? hakkaten, atatürk niye istedi çok partili sistemi? bir inönü nelere sebebiyet veriyor arkadaş. çok nefretle anıyorum kendisini..
Sosyal ağlarda paylaş

keşke halkın istediği halk için iyi olsa. ben hazır gibi görsem öyle demem. yine de monarşiye göre 1000 kat tercih ederim ben de bu durumu ama bi işe yaramıyo 84 yıl falan hikaye. almanya da japonya da işi gücü bırakıp ülke ekonomisini nası geliştiririz arkadaşım!!111 konusu üzerine düşünegelmiş ülkeler. biz hala şeriatmış sağmış solmuş uğraşıyoruz.

edit= hitler örneğini şu nedenle verdim, bu ampüllerin yaptığının onların yaptığından pek farkı yoktu. adam kesmiyolar henüz daha bi o var.

[ Mesaj 03 Mayıs 2007, Perşembe - 15:39 tarihinde, Sly-One tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

herkes demokrasiyi kafasına estiği gibi kullanıyor, amerika mesela demokrasiyi birilerine "getirmek" için, avrupa ülkeleri ne kadar "medeni" olduklarını göstermek için falan filan. gördük medeniliklerini daha 50 yıl önce. fransa-fas olayları da var. amerika ise ırak'ta ve afganistanda bildiğiniz üzere. müslümanlar da cahil ve terörist onlara göre. o kadar da haksız değiller de bi farkımız olsun diyosak bu işleri bırakıp doğru düzgün sanayi atılımlar yapmamız lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...