Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

25 yaş seçilebilme yaşı hakkında

Absolut

Öne çıkan mesajlar

Türkiyedeki milletvekillerimizi düşününce, hani 18+( abartı tabi ki ) ya düşürseler seçilebilme yaşını onu da desteklerim..25 yaş bence çok uygun tecrübe eksikliğini zamanla tamamlarlar sorun olmaz bunun yanında gençliğin enerji ve dinamizmide çalışmalarında + bir etken olur bana göre..Tüm partiler için iyi bana göre.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben desteklerken kaç para yı ne zamana kadar alır gözüyle diil , neler katabilir açısından bakıyorum.Ve sanırım en son düşünülmesi gereken şeydir 25yaşından 85 yaşına kadar paramı alıcak, hak ediyosa almasında bi sakınca da yok.25yaşındaki genç bir insana güvenilmeli, zaten tüm partiler destekliyor bu durumu sanırım..Umarım hangi partiden olursa olsun meclise girecek olan gençlerimiz, en iyi şekilde görevlerini yaparlar..diğer açıdan evet bir de teyzemin oğlu,halamın kızı gibi şeylerde olabilir, çokta şaşırtmaz zaten kimseyi, torpil olaylarını yıllarca gözümüze soka soka gerçekleştirdiler zaten.Ama umut ediyoruz ki olmaz böyle şeyler. hımmm eğer ki tanıdıklarıda milletvekili olabilcek, bu halkı temsil edebilcek kadar değerli insanlarsa ozaman sakınca görmüyorum.( tüm partiler için yazdım )
Sosyal ağlarda paylaş

25 yaş olayını meclise sunan ve kabul edilmesi için elinden geleni yapan CHP ve Baykaldır.

AKP sade seçimi erkene alıyoruz bu yasayı çıkardık geçerli olmıyacak bunun için bir değişiklik yapalım diyor.

Sadece hatırlatmak istedim. Baykalında kayırmak için genç aradığını zannetmiyorum. Pek bir yemezdir kendisi herkes o kadar hakkını veriyor sevmesede kendisini.

Bu olay sade seçilme yaşının çok yüksek olduğu ve demoktik olarak daha erken yaşda aday olabilmek gerektiği düşüncesi ile ortaya çıkmış.
Yani bir nevi Gençler CHP ye oy verin biz size değer veriyoruz.

Şimdi ise AKP üzerine atlayarak gençler AKP ye oy verin biz size değer veriyor ve güveniyoruz diyor.

Tabiki bu yasayıda iyi ve kötü kullananlar olucaktır. 4 yıl vekillik yap ömür boyu para al mis :P

Bende bende lütfen...
Parti lideri ol oğlun dokunulmaz olsun mis
Bende bende lütfen
Harçlıklarımla Tanker almak istiyorum pls :=)
Sosyal ağlarda paylaş

bence mantıklı bir karar çünkü 51 yaşındaki Atilla Koç gibi turizmden zerre anlamayan, konuşma yapıldığında uyuyan biri milletvekili olacağına; dinamik, hırslı, aklındakileri yapmak için gücü olan ve genç nüfusun sorunlarını farkedip bunlara yönelik uygulamaları sınabilecek milletvekilleri baya mantıklı geliyor bana. Tecrübe derseniz de şu an tecrübeliler başta da birşey mi farkediyor....

said:
Tabii 25 yaşında birisi Türkiye ye ne gibi bir katkıda bulunabilir o da ayrı konu tabii, bence tamamıyla gereksiz bir yasa.

bir de böyle bir yorum gelmiş. Bence aklı başında, çalışkan, tuttuğunu koparan gençler katkı sağlar daha çok çalışmaktan bıkmış insanlar değil.
Sosyal ağlarda paylaş

İnsan herkesi kendi gibi bilirmiş. Türkiyede 20'li yaşlarının ortalarında dört dörtlük eğitim almış, kafası çalışan, fikirleri olan çok insan var. Türkiye'de kayıp bir gençlik var ama her 25 yaşındaki insan bilgisayar başında wow kasarken okulu bitirip askerlikten yırtmaya çalışmıyor :P

said:
iyide bir genç İş dünyası görmeden nasıl milletvekili olabilir ki ?

Özel ünide okuyup askerliğini tamamladıktan sonra Kalantor abilerin tikkycan çocuklarıda meclise pek tabi sokulabilir.

Siyasetle iş dünyası arasıdaki ilişkiler Türkiye'nin ciddi sorunlarından birisi değil mi? Siyaset dünyası siyasete baksın, iş dünyası para kazanmaya. Birden çok hükümet görmüş, meclis çatısında çok çeşitli görevler alarak yetişmiş insanlara ihtiyacı var bu ülkenin.
Sosyal ağlarda paylaş

Memleketin başına geçecek insanın biraz pişmiş olması lazım. Lise 18'de, üniversite 22'de, askerlik ise 23'de bitmiş olsa isterse eğitimin kralını, part time iş tecrübesinin alasını yaşamış bile olsa bu mevki için bence yeterli değil. Gerçi şu an milletvekili olanların konuşmasına, yabancı diline bakınca çok ilginç örneklerle karşılaşabiliyoruz. O zaman varsın olsun diyelim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...