Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

DO Project - Improvisations #1

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
www.myspace.com/doproject

Ev ortaminda kayitlari 2 saat icinde tamamen dogaclama olarak caldik. Kayitlar uzerinde hicbir mastering mixing yoktur.
Davul olan parcalardaki davullar processorden (digitech gnx 1 ) verildi.
Davul olan parcalarda Ozan bas gitar , deniz gitar diger sarkilarda da ikimiz de gitar kullandik.

Verdigim linkte sadece 2 sarki var rapid linki silinmis gecen sene paticigin kapali kaldigi donemlerde kaydetmistik sarkilari. Bi daha atabilirsem rapide koyarim hepsini toplam 10 sarki.

edit : hatta yavastan su myspace e diger sarkilari upload etmeye calisayim da rapid mapid ugrasmayalim
Yorumlar plxxx

[ Mesaj 01 Mayıs 2007, Salı - 21:42 tarihinde, Bleeding tarafından güncellenmiştir ]
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Sitilinizle pek aram yok - jazz , blues tarzı şeyler dinlemem pek. Ama yine de eleştirmeye çalışacağım ( beyenmediğim her yeri söyleyeceğim ; müziğimi dinlettiğimde benim almak istediğim tarzda bir eleştiri yapacağım).

Eleştirilerin klasik müzik yapan bir metalcinin klavyesinden geliyor:

Sound Bow : Lead güzel , epey beyendim ; ama bas daha canlı olsaymış çok daha güzel olabilirdi.Giriş ve ardından giriş melodisinin davul ve gitarla olan sarılımı(hatta sevişmesi) beni gerçekten etkiledi ; ama dediğim gibi bas bir yerden sonra kendi kendini sıradanlaştırıyor.

Babyrousa : Bass çok iyi olmuş ama lead ile aralarında biraz uyum sorunu var gibi geldi bana. Lead'i bas'a yaklaştırmaya çalışın. Fugue formunu biraz incele , çok faydasını görürsün. Ama doğaçlama fugue yapılması imkansız denicek kadar zordur. Yani söylediğim : şarkıyı bir daha yazın , çok iyi fikirler var içinde.

Impulse : Giriş çok güzel. Ama şarkı yarım kalmış gibi(bir metalcinin gözünde). Mesela tiz ile bas sesler arasında dolaşıp duran, Paganini vari hızlı bir soloyla bitirebilirdiniz. Aslında tek sorun şarkının verdiği tatminsizlik duygusunun(ki bu kötü bir şey değil - Mendelson'un İtalyan senfonisi sadece bu duygu üzerine kuruludur) eksik olması. Ortalara yaklaşırken lead melodiyi yükselterek bitirebilir ( böylece tamın ne gösterir) sonrada şu anki eksik haliyle devam ederek(ve böylece dinleyiciyi estetik bir tatminsizliğe gömerek) bitirebilirsiniz - hatta bu ilk söylediğim Paganinimsi solodan daha iyi olur.

Hyphenator : Bunu pek beyenmedim , aslında güzel melodileri var ama bas şarkıyı öldürüyor. Üzgünüm ; hakkında birşeyler yazamayacağım.

---

Genel olarak bas'ın biraz yumşatılması daha iyi olabilir. Fazla derinden geliyor - eğer reverb kullandıysanız(bana öyle geldi) , reverb fazla.

Üç şarkı da çok iyi bir potansiyel taşıyor , bunu kinetiğe çevirmek sizin elinizde ; bırakmayın bunları burda bükük boyunla , çalışın. Mükemmel olabilirler.

---

Not : Şarkılarınızı www.soundclick.com 'a yükleyebilirsiniz. Çok daha sorunsuz çalışıyor myspace'e göre.
Mesaj tarihi:
Aylar önce (hatta yıllar önce? :p) koymuşdun sanki böyle bir şey Aynısı mı?

edit: Sazanlamışım yazmışsın zaten. Güzeldi ben baya beğenmiştim. :)

[ Mesaj 02 Mayıs 2007, Çarşamba - 20:25 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ]
  • Yeni Oluştur...