Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

14 Mayıs Izmir Cumhuriyet Koruma Mitingi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
özel mesajlar da geldi seninki manisada diye pardon karıştırmışım ben doğru manisadakini haber verdim ben ama ikisi de yakın bana ikisine de gidicem
Mesaj tarihi:
o değil de bi kaç ay önce bu cumhurbaşkanlığı olayı ilk patlak verdiğinde izmirde de cumhuriyet mitingi yapılmıştı..
Hatta bugünkü mitinge katılan bilmem kaç küsür yaşındaki teyze,izmirdeki ankaradaki mitinglere de katıldığını söyledi yani böyle bir miting oldu,bu kadar izmirli cumhuriyet yanlısı insan o mitinge katıldı da mı yeni mitingi bekliyorlar yoksa ankarada 2 ,istanbulda 4 milyon insan oldu diye gaza mı geldiler?

ps:ben katılmadım,mazeretim vardı,dershane sınavı+özel ders+aile..
Mesaj tarihi:
demek istediğim izmir olarak bu şeyin öncüsü olmamız lazımdı,eğer türkiyenin kalesiysek,aylar önce buradan başlayan mitingle sesimiz duyulmaya başlamalıydı,ankarayla değil..
Mesaj tarihi:
Boyle mitinglerin cok fazla olmasi, etkiyi azaltabilir diye dusunuyorum. Ankaradan sonra Istanbul cok guzel oturdu. Istanbul'da ne 1 milyon nede 2 milyon olmamiz onemli degildi, orada bir kisi olduk biz ve bu bence gayet yeterlidir!
Mesaj tarihi:
ankara,istanbul,izmir falan önemli ancak;

konyada,diyarbakırda,kırıkkalede de olmalı cumhuriyet mitingleri.

[ Mesaj 30 Nisan 2007, Pazartesi - 11:28 tarihinde, Apache tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
katılıyorum, bu üç şehir çeşitli nüfuslar içerdiği ve çok hareketli oldukları için kıvırtırılabilir. Asıl Türkiyenin kalbinden uzak dediğimiz bölgelerimizde böyle birşey olması güzel bir cevap olur.
Mesaj tarihi:
İzmirde olsunda bazı kişilere şu gavuz izmiri gösterelim.. Umarım haftasonu olur ki öle geliyo bence 14 mayıs yalan.. Gerçe olsada eminim yine çok büyük bi kalabalık olur.. Neyse bahanesiz orada olmalıyız..
Mesaj tarihi:
kordonun halini düşünemiyorm gündoğdudan alsancak limana kadar dolduğunu düşünsenize:) o fotoğrafı tahmin edebiliyorum kıpkırmızı kordon...şimdiden duvara asılcak bi foto. oldu
Mesaj tarihi:
İzmir Kadın Kuruluşları Birliği, mitingin altyapısını oluşturmak için güçbirliği kararı aldı. İzmir'deki mitingin tarihi hafta sonunda netleşecek.
14 Nisan'da Ankara Tandoğan'da, 29 Nisan'da İstanbul Çağlayan'da kadınların yoğun katılımıyla gerçekleştirilen Cumruriyet'e ve laikliğe sahip çıkma mitingleri, laikliğin ve demokrasinin kalesi olarak bilinen İzmir'de de yapılacak. İzmir Kadın Kuruluşları Birliği, Ege Üniversitesi Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde (EKAM) toplantı yaptı. Toplantıya EKAM Müdürü Prof. Dr. Nurselen Toygar, Kadın Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Canan Güllü, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Yıldız Berger, Kadın Haklarını Koruma Derneği Başkanı Engin Demir'in katılımıyla yapıldı. Prof. Dr. Toygar, Cumhuriyet ve laikliğe sahip çıkma konusunda İzmirli kadınlardan yoğun talep geldiğini, yapılacak miting öncesi güçbirliği oluşturmak amacıyla toplantı düzenlediklerini belirterek, "Tandoğan ve Çağlayan mitinglerinde kadınlarımızla gurur duyduk. Laikliğin ve demokrasinin kalesi İzmir'e yakışır bir miting için harekete geçti. Miting tarihi hafta sonu netleşecek. Ancak İzmir'deki tüm sivil toplum kuruluşlarını, odaları, dernekleri, meslek örgütlerini, ünivresiteleri, sendikaları, kadınları gençleri, çocukları güçbirliğine çağırıyoruz. İzmir'de verilecek sınav çok önemli'' dedi.
Tarihin kesinleşmemesine rağmen mail zinciri ile mitingin duyurusu başladı.

Kaynak:

http://www.kanalturk.com.tr/15437/%DDzmir-de-mitinge-haz%FDrlan%FDyor-.html
  • Yeni Oluştur...