Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kablonet

shadow_

Öne çıkan mesajlar

Ben şuanda 256k sınırsız adsl kullanıyorum kablonet te aynı tarife fiyat açısından daha uygun bu yüzden kablonete geçmeyi düşünüyorum ama merak ettiğim bi kaç nokta var eski konulara baktım ama tam aradığım şeyleri bulamadım.

Torrent programlarında herhangi bir sorun yaşanıyomu kablonet ile, fazla disconnet yaşanıyomu, online oyunlarda (WoW oynuyorum) latency durumu nedir ve kablonet için iyi bir modemi nerden bulabilirim.

Bilgisi, fikirleri olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Kablonet 256/64 down/up'tır.

Kablonet adslden çok daha sağlamdır. Fakat 2-3 yıl daha beklerim diyosan adsl'de gelecek var. Bekleyemem o kadar diyorsan ayda 29 ytl kablonet 256 sınırsız.

Modemleri 80-100 kağıt civarlarında. kablonet alırsan kablotv de almak zorundasın ayda 7 kağıt da ondan girer.

Torrent filan programlarla sorun yaşamazsın ama kablonette port forwarding olayı yoktur. Ethernetten bir modemi bağlarsın, bütün portlar bağladığın bilgisayara gider. O bilgisayar üzerinden neti dağıtırsın. Tabi bunun için de o bilgisayarda 2 tane ethernet kartına ihtiyacın var. Yok ben illa port forward etçem de etçem diyosan access point alabilirsin ya da netmasterdı galiba markası bir kablosuz kablonet modemi var ondan alabilirsin ama 200ytl gibi bir fiyatı var.

Ben 256 kablo ile 2 bilgisayar kullanıyorum. Mutluyum halimden, çatır çatır download ediyorum, tek korkum hddler bu kadar çok download yapın hasar görüyorlar bad sector'ler oluşuyor. Eskiden 1mbit ile 6 ay download yaptım 40gblik hdd uçtu gitti kül oldu patladı görünmez oldu windows görmedi bidaha.
Sosyal ağlarda paylaş

Yazın adsl'ye geçmiştim sokaktaki inşaat yüzünden kablo internet 1-2 hafta sürekli gidip geldi diye. Adsl'ye 5 ay dayanabildim ve tekrar kablo internete döndüm. İkisini de kullanmış biri olarak çok rahat diyebilirim ki her yönden kablo internet >> adsl. Hele de adsl ile online oyun oynamaya çalışmak düpedüz mazoşizme örnek bir hareket.
Sosyal ağlarda paylaş

Bi kaç noktayı anlayamadım ben evde tek bilgisayar kullanıyorum download ve torrentlerde sorun yaşamamak için genede modem+router kullanmak gerekiyor mu?

birde kablonet için hattın yoğun olduğu saatler arasında bağlantıda yavaşlama olduğunu söylüyorlar. Ben Ankarada Kavaklıdere taraflarında oturuyorum bu bölgede kablonet kullanan biri varsa bu yavaşlık hakkında yorum yapabilir mi
Sosyal ağlarda paylaş

Ya 256 yok yavaşlık flan. 1kb belki oluyordur belki olmuyordur o nedenle ben de birşey söyleyemem, onu test etme imkanı pek yok. Kablonet biraz acayip çünkü, bir bakmışın 15 kb ile çekiyo ve sen "ulan hani 30kb'ye dayanacaktın" diyorsun, sonra bir bakmışın 256 kablo direk 40kb oluvermiş. Yani kendini ortalıyor, öyle resmen illa şu rakamlar ile çekecek diye bir kaide yok.

Tek bilgisayarın varsa hiç sorun yaşamazsın rahat ol, al kablonet. Sadece kablomodem yeterli. Ama firewall'ın olmayacak modeminde söyliyim. Yazılımsal bir firewall kurarsın, ben windows'un kendi firewall'ı ile yetiniyorum abarmaya gerek yok zaten.

İlerde 2 bilgisayarım olur dizüstü filan alırım vs... kablonette sorun çıkar diyosan onların da çözümü var için rahat olsun. Access Point ile halledebiliyorsun ki pek pahalı birşey değil, kablo modemden daha ucuz sanırım. Hem wireless filan olanı da alabilirsin.

Bu resim sanırım kafandaki soruları bayağı bir azaltır. Dün bütün gün Azureus açıktı makinada.

Sosyal ağlarda paylaş

Türk telekomun verdiğini alabilirsin sorun olmuyor. Pek fark yok zaten aralarında. Bende netmaster var memnunum.

said:
kablonetmi kaldı pls

Daha geçen ay adsl'imi iptal ettirim kablonete geçtim. Şu an da çok memnunum, keşke daha önce geçseydim. damn tt.

[ Mesaj 29 Nisan 2007, Pazar - 12:17 tarihinde, Brigand tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

@Kojiroh
said:
512k kablo ile 8 upload, 55 download yapmak mümkün. ADSL'deyken 45dl oluyodu. Yani dl/ul çok etkilemiyo birbirini. Torrent açıkken WoW falan oynadığım oldu yani.
Üstelik her yerde böyle midir bilmem de, 60-62 ile download yapıyorum genelde.

Yanlız postunda 8 le sabitledim falan dememişsin..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...