Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Genelkurmaydan Aciklama Var

Laurelin

Öne çıkan mesajlar

Demokrasi. Eywallah %35 küsür yüzünden %65'in başı yansın. O %35'in %25'inin de beyninin yıkandığını, yada yıkanacak bir beyinleri olmadığını göz önüne alırsak, burada fazla bir demokrasi göremiyorum. Artı bu rejimin kimin başının altından çıktığı da ortada 2. dünya savaşından sonra.

Artık bu işin sağcısı solcusu kalmadı. Kafalar alsın bunu. Pamuk eller cebe.
Sosyal ağlarda paylaş

Su dakikaya kadar sustum da, hukumetin cevabini okurken artik beynime kan sicradi.

Aciklamada diyor ki; "Başbakan'a bağlı bir kurum olan Genelkurmay Başkanlığı'nın herhangi bir konuda hükümete karşı bir ifade kullanması, demokratik bir hukuk devletinde düşünülemez."

Demokrasi kalkani altinda akillarindan gecen her seyi dile getirmekle kalmayip gerceklestiren bir hukumet, boyle bir cevap veremez. Hala samimi olarak bu insanlara inanlar var ki gozlerim yasariyor artik. Biraz gozunuzu acin nolur ya...

Ne diyoduk efendim, 5 yillari var; ya adam olurlar ya da hepsinin uzerine sarjor bosaltirim...
Sosyal ağlarda paylaş

• 9 ay sonra ...
affiniza siginarak yukari tasiyorum,

aradan 10 ay gecti ve son zamanlarda acilan basliklara bakinca goruluyor ki e-muhtiranin nedenleri yetmemis. turban, laiklik, demokrasi, ozgurluk derken kutuplasma had safhaya ulasti, herkes birbirini kiskirtiyor.
kuzey iraka yapilan operasyon tsk'nin dikkatini hukumet ve icraatlarindan simdilik ayirmis olabilir ama universitelerde yok baskani tarafindan fitillenen muhim bir cekisme var. ben eger bir darbe olacaksa, ki insallah olmaz, harekete ogrenciler neden olacak diye dusunuyorum. yok baskaninin burada cok buyuk sorumlulugu var, 1.si "cumhuriyetin temel nitelikleri o kadar da onemli degil" aciklamasi (aklim almiyor), 2.si ise valiliklere yolladigi turbanli ogrencilerle alakali onlari rencide edecek durumlarda (en basiti okula alinmamasi) rektorler hakkinda sorusturma yapilmasi istegi. savcilik turban serbestisi konusundaki aciklamalari nedeniyle inceleme baslatmis fakat o gider baska biri gelir nasil olsa, demokrasiyi ulasacaklari yer icin bir arac olarak gorenlere pek sorun olmasa gerek.
turbanla ilgili belirsizlik toplumda infiale donusurse k. irak operasyonunun ardindan bu duruma ordunun bir sekilde el koyacagini dusunuyorum. halki kucumseyen, asagilayan hatta yok sayan bir hukumetin ve basbakanin son duraginin da orasi olmasini diliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Halkin onlara destek verdiginin farkindasin di mi? Vermeyenlerin de oneminin pek olmadigini, cunku verenlerin birlesip oy kullanmasi sonucu adamlarin %40'in uzerinde oy almalarini... Turban serbestisini halka hizmet olarak gorduklerini ve halkinda bunu boyle algiladigini?

Bilmiyorum olaylara nerden bakiyosun...?
Sosyal ağlarda paylaş

genelkurmayın siyasete yaptığı müdehalenin katlanarak geri teptiğini eklemeden geçmeyelim

önerin güzel; yerel seçimlerden önce iyi bir katkı olur yalnız hele bir operasyon bitsin, tanklar bakımdan geçsin

bu kadar halkı hor görüyorsa akp, herkes akpden nefret ediyorsa kurun bir parti iktidar olun daha kolay

ama önce bir ülkeyi, olayları, halkı analiz etmeyi öğrenin. doğan medya grubu maniplasyonların farkına varın, bizkaçkişiyiz gazına gelmeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...