Apis Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 Bu siteye internette rastladım; http://www.celikyelek.com/turkce.asp Adamlar kurşun geçirmez yeleğin birkaç türünün yanında (Askeri tipleri bile var) kurşun geçirmez perde fln da yapmışlar... Sonra aklıma eski yıllardan kalan ilk çelik kapıların moda olduğu zamanlar geldi. Merak ettim o an; Nereye gidiyoruz yahu? Ev alırken sitede alınmışsa neden ilk denen "Evet güvenliği, bekçisi fln da var" oluyor? Nasıl insanlar 60-70 milyona aldıkları kuru sıkı tabancaları birkaç yüz milyonla normal tabancalara dönüştürebiliyor? Hayat ne zaman bu kadar tehlikeli oldu? Ne zamandır silahlanıp manyak gibi havaya ateş eden insanlar var? Bu kadar kapkaç hırsızlık ne zaman aldı başını yürüdü? Küçüklüğümü, çocukluğumu fln bilirim, 10-15 sene öncesinde böyle değildi ortam. Bir ara demir kapı olayı çıktı o zamanı hatırlarım insanlar yeni ev alırken mutlaka demir kapı fln da alırdı. 10 sene önce fln. Ama o zaman dahi ne sokaklar bu kadar tehlikeliydi, nede evimizde en manyağından bir hırsızla karşılaşma riski bu denli yüksekti. O zamanlarda da vardı köyden şehre göç, gecekondular, fakir insanlar fln. Ama böyle gözü dönmüş bir toplum yoktu... Ne zaman toplumca bu kadar dibe battık? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 e bütün dünya böyle. ayrıca türkiyede işsizlik çok. ekonomik durumlar çok kötü insanlar işsiz. falan fıstık. ekonominin durumu ve eğitim yetersizliği aslında işte özde bunların hepsinin nedeni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 Aslında kişisel silahlanma eskiden beri olan birşey. Mesela 80'lerin başında sağcının solcunun birbirini kurşunlaması olayları vardı. ben ilkokuldayken (90'lar felan) gazetelerde sürekli "kişisel silahlanmaya hayır" haberleri okuyordum. Bunlar biraz da aşiret kültürünün sonucu bence. Şehir halkının güvenliğini polisin eline teslim etmesi gerekli. Ancak polise değil de bileğine güvenenler yüzünden kişisel silahlanma aldı başını gitti. Bence bunları aşmanın yolu, gece bekçilerinin ve polislerin yaygınlaştırılmasından geçer. Eğitim şart. Aşiret kültürünü yoketmek gerekli. İnsanların polise güvenebilmesi gerekli. Ayrıca suçluların gereken cezayı alması gerekli. Şu an, sürekli suç işleyip salınan insanlarla dolu kentler. Bunların gerekli ıslahevlerinde tedavi görmesi lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 doğudaki aşiretler türkiyenin pkk'yla savaşında meşru olmayan bölece tepki çekmicek en büyük kuvvetleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 10-15 sene öncesinden çeçenler gemi kaçırdığı zamanın gazetelerini aratın, Karadenizde her üç evde bir silah olduğuna dair bir yazı dizisi göreceksiniz. eskiden masum deildik yani ;) ancak şimdi bu silahları kullanma oranı artmış olabilir.. bunu da eli kolu bağlanmış polise ve sal gitsin yasalarına ve içeridekilere de af çıkartalarım da daha çok adam öldürsünler, sonra yakalarsak ise salarız işte politikasına bağlamak mümkün olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 valla artık demi kapı kurtarmıyor, evimize öğlen vakti levye ile demir kapıyı kanırtarak girmişler idi. sağdan soldan tepeden 40 yerinden kilit kusan bi kapı taktırdık biz de. Bu derece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar